Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за апаратура за домашно студио.

Информация

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Съвсем пресен съм и искам да си направя домашно студио

За момента съм взел компютър, стойка, поп филтър, кори за яйца, монитори и слушалки

Разполагам с още 300 лева, въпроса ми е каква аудио карта и какъв микрофон да си взема, и също така как се връзват микрофона и аудио картата? Нужен ли ми е миксер? Какви кабели са ми нужни още? И нужно ли ми е нещо друго? 

Благодаря ви предварително :)

http://bad_link/ad/io4-4-channel-24-bit-recording-interface-ID5omE2.html

http://bad_link/ad/promotsiya-studien-mikrofon-akg-c3000-ID5gYdY.html#6f44d6a891

или

Shure SM58, който обикновено препоръчвам за хора с малко знания и малко пари ;)

Има доста информация точно в този раздел.

например, или а има и още много други. Всеки месец по един пита същия въпрос.

Прочети какво е писано и ако не ти е ясно нещо от обясненото - питай конкретно.

• Like 1

Прегледах внимателно и 2-те публикации, но не успях да схвана. 

Имам конкретен въпрос, комбинацията между Behringer C 1 и M-Audio Audiophile 2497. Ще даде ли хубав резултат искам да звучи добре. Въпроса ми е само за интерфейс и микрофон. Имам всичко останало. Интерфейс и микрофон за 300 лв. Моля да ми посочите конкретни модели. 

Благодаря на всички отговорили до момента и се извинявам, че не успявам да схвана. Просто съм съвсем пресен и не съм на ясно с нищо. 

Картата я продавам аз и можеш да я тестваш на живо с микрофон и китара и т.н.

Микрофна не го продавам аз. Просто го видях в нета.

И двете са по-хубави от M-audio и Behringer, и то не защото ги продавам аз, а защото Behringer и M-audio(с редки изключения) са боклуци.

Но като не искаш помощ - купи си каквото си мислиш, че е ок. После пак ще си купиш друго, за да стане с предното и в крайна сметка след време ще осъзнаеш, че съм ти предложил нещо читаво.

В крайна сметка, дори и да искаш, няма да ти продам Alesis-а, защото е тъпо да незнаеш нищо, да питаш за помощ и когато някой отдели от времето си , за да обяснява ПОСТОЯННО на такива като теб кое е добре и кое - не е, те да му се "отблагодаряват"  с ирония и "защото го продаваш ти ли?"

Като знаеш много, защо ни занимаваш??

• Like 6

За момента съм взел компютър, стойка, поп филтър, кори за яйца, монитори и слушалки

Корите за яйца нови ли ги купи и как разбра, че при тях всичко е наред? С гаранция ли ги купи?

• Like 6

Ами кажете на човека, че комбинацията между Behringer C 1 и M-Audio Audiophile 2497 ще звучи добре и да се свършва.Той това иска.

• Like 1