Jump to content
Българският форум за музиканти

musicman

Admin
 • Posts

  5928
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  163

Everything posted by musicman

 1. ^ Абе аз хубаво имам, ама какво от това ??? 😕 Нямам нищо завършено.
 2. Много добре е станало според мен. Аз съм фен на Gadget, обаче не знаех, че има версия за Нинтендо. На Apple устройствата може да се ползва с блутууд клавиатура или друг контролер.
 3. Защо да не са? Каква е твоята дефиниция за музикант?
 4. @Лими напротив, твоите са. Ти си създател на темата, не някой друг. Следващото нещо, което разбрахме и е характерно за всички хейтъри е че ако ти хейтиш е ок, ако теб те хейтът - не. И последно. Не, хейтърски теми няма да има тук. Ако искаш да пишеш нещо смислено и градивно - заповядай.
 5. Всъщност, като се замисля, ти правиш всичко това, което обиждаш. Първо популяризираш песните, които са гнусни според теб. Ако не беше ти и твоя пост аз нямаше да ги чуя. И не съм ти никак благодарен, че ги чух. С нищо не ме обогати това, просто се изцапах в твоите лайна. За което пак не съм ти благодарен. По смислено ми се струва да беше направил една тема в която да ни кажеш какво харесваш от колкото това. Специален поздрав за Лими:
 6. Това дали е пошло или не е въпрос на гледна точка. Ти мислиш едно, те мислят друго. Каква е идеята? Да обиждаме който не харесваме ли? За мен пошло е Х да обижда У за това, че не харесва дадена песен. Дори и за чалга да става дума. По- конструктивно е да направиш по-добри песни от тези, които назидаваш и да спиш спокойно, че не си като тях ами къде-къде по-добър. Ако искаш да се сравняваш с някой, бройте си продажбите. Това е безпристрастен показател за това какво става и какво не. Кой е бездарен и кой не. Ако търсиш къде да хейтиш, ползвай фейсбуук или там каквото друго ползваш. Тук ще обсъждаме собствените си песни ако някой изобщо се осмели да поиска мнение след като прочете подобна тема.
 7. Няма ограничения в големината на постовете
 8. Няма такава програма. Има нещо подобно за Mac - Garage Band се казва. Това, което искаш може да стане с няколко програми. Първо намираш си програма с която да записваш. DAW. Потърси в тубата, виж коя ти изглежда най-лесна. След това слагаш нужните плъгини. За ритми ти препоръчвам EZ Drummer. Native Instruments също имат доста добри плъгини за такива неща, ама трябва и тях. да ги разгледаш и да видиш кое ще ти допадне. Или си купуваш Мак и слагаш Garage Band Като цяло си изисква да му отделиш някакво време за разучаване. Така, че като си намериш подходяща програма и качиш ez drummer, питай нещо конкретно.
 9. На мен не ми става много ясно какво точно търсиш. Интересни ритми, взимаш си EZ Drummer и към него можеш да си вземеш каквито ритми те кефят. Ама едно е да имаш ритми, друго е да има къде да ги запишеш заедно с други инструменти.
 10. Хубав звук, харесва ми. На тая лампа не и ли трябва някакво отворче за вентилация?
 11. За много години! Нека новата 2022-ра бъде мирна, здрава и успешна! Много вдъхновение, нови песни и фенове!! Наздраве!
 12. Честита Коледа приятели! Бъдете здрави, вдъхновени и успешни! И да не забравяме какво ни е учил Христос - да се обичаме. Нека любовта да бъде във всичките ни начинания!
 13. Много ще се оскъпят нещата. Китарата е евтина но звучи добре акустично, аз купих адаптер, който струва около два пъту повече надявайки се това да е достатъчно ако се наложи да я включа. За съжаление не се получи. Тази китара ми е за купони, на приятели я давам да свирят с нея, когато им трябва. Не съм сигурен, че е добра идея да инвестирам повече. Ако знаех, че няма да стане може би щях да взема Fishman Aura или нещо такова. Сега купих един предусилвател на платка от базара и ще пробвам с него. 20 кинта. Днес пристигна, изглежда добре. Да видим какво ще излезе. Иначе имам и по-хубава китара, където съм склонен да взема нещо по-скъпо и съм се спрял на Fishman Rare Earth Blend, микрофон + адаптер. На хубава китара не и трябват IR-и
 14. Сега последно ги свързах паралелно директно на изхода. Пиезото и адаптера. Звучи по-добре от само пиезото. Не съм го направил кадърно защото не разбирам, но за сега става. Мисля да купя някакъв преамп и да го внедря вътре при адаптера. Трябва някак си да взема ток от батерията на пиезото, за да не слагам две батерии. Но това мисля, че знам как да стане. Ще трябва да измисля и някаква система по-кадърно да смесвам двата сигнала. В краен случай ще сложа два изхода и ако ми е толкоз зор ще смесвам с външен миксер.
 15. Включих пасивния адаптер в преампа, обаче нивото пак е ниско. Същото е и без преамп. Не мога да си обясня как е възможно това. Пиезото няма нищо. Един кабел излиза от него и това е. То е вградено. Иначе като включа пиезото в преампа нивото е супер. Много по силно от колкото с пасивния адаптер.
 16. Китарата ми е с фабричен преамп с пиезо, което не ми звучи добре. И си купих един пасивен адаптер за акустична китара, който звучи добре, но няма ниво. Трябва да ползвам предусилвател. Разглобих китарата и видях, че фабричния предусилвател има вход в който влиза пиезото. И се чудя ако вместо пиезото включа адаптера дали ще получа каквото искам? А то е нормално ниво на адаптера.
 17. Тази тема е доста стара, не знам дали авторът продължава да я следи. Най-добре му пишете в soundcloud, където е оставил линк.
 18. Kole, айде малко по-сериозно. Напиши барем какъв оркестър търсиш? Симфоничен, военен, народен... ако не, дай телефон на някоя врачка да я питаме нея за подробности.
 19. Не знам дали аз съм човекът, който трябва да напише това тук но... С огромно съжаление днес рабрах, че Тони Манов (Parni_Valjak) ни е напуснал. Почивай в мир Тони, и благодаря за всичко! Много научихме от теб и много ни даде. Като форум а и като личности. Светъл ти път!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.