Jump to content
Българският форум за музиканти

musicman

Admin
 • Posts

  5918
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  158

Everything posted by musicman

 1. Много ще се оскъпят нещата. Китарата е евтина но звучи добре акустично, аз купих адаптер, който струва около два пъту повече надявайки се това да е достатъчно ако се наложи да я включа. За съжаление не се получи. Тази китара ми е за купони, на приятели я давам да свирят с нея, когато им трябва. Не съм сигурен, че е добра идея да инвестирам повече. Ако знаех, че няма да стане може би щях да взема Fishman Aura или нещо такова. Сега купих един предусилвател на платка от базара и ще пробвам с него. 20 кинта. Днес пристигна, изглежда добре. Да видим какво ще излезе. Иначе имам и по-хубава китара, където съм склонен да взема нещо по-скъпо и съм се спрял на Fishman Rare Earth Blend, микрофон + адаптер. На хубава китара не и трябват IR-и
 2. Сега последно ги свързах паралелно директно на изхода. Пиезото и адаптера. Звучи по-добре от само пиезото. Не съм го направил кадърно защото не разбирам, но за сега става. Мисля да купя някакъв преамп и да го внедря вътре при адаптера. Трябва някак си да взема ток от батерията на пиезото, за да не слагам две батерии. Но това мисля, че знам как да стане. Ще трябва да измисля и някаква система по-кадърно да смесвам двата сигнала. В краен случай ще сложа два изхода и ако ми е толкоз зор ще смесвам с външен миксер.
 3. Включих пасивния адаптер в преампа, обаче нивото пак е ниско. Същото е и без преамп. Не мога да си обясня как е възможно това. Пиезото няма нищо. Един кабел излиза от него и това е. То е вградено. Иначе като включа пиезото в преампа нивото е супер. Много по силно от колкото с пасивния адаптер.
 4. Китарата ми е с фабричен преамп с пиезо, което не ми звучи добре. И си купих един пасивен адаптер за акустична китара, който звучи добре, но няма ниво. Трябва да ползвам предусилвател. Разглобих китарата и видях, че фабричния предусилвател има вход в който влиза пиезото. И се чудя ако вместо пиезото включа адаптера дали ще получа каквото искам? А то е нормално ниво на адаптера.
 5. Тази тема е доста стара, не знам дали авторът продължава да я следи. Най-добре му пишете в soundcloud, където е оставил линк.
 6. Kole, айде малко по-сериозно. Напиши барем какъв оркестър търсиш? Симфоничен, военен, народен... ако не, дай телефон на някоя врачка да я питаме нея за подробности.
 7. Не знам дали аз съм човекът, който трябва да напише това тук но... С огромно съжаление днес рабрах, че Тони Манов (Parni_Valjak) ни е напуснал. Почивай в мир Тони, и благодаря за всичко! Много научихме от теб и много ни даде. Като форум а и като личности. Светъл ти път!
 8. ^ Всеки трябва да има барабани
 9. Личните съобщения не са премахвани за да бъдат връщани. Просто е забранено на всеки новорегистрирал се да почва да пише лични съобщения до всички потребители. След като напише няколко смислени мнения, одобрението от модератор се премахва автоматично и се разрешават личните съобщения на този потребител.
 10. https://www.cma-bg.com/course/drumbs/ Това е школата, която ви препоръчвам, но не знам дали има места за барабанисти. Обадете се и дано имате късмет. Обяснете им какъв ви е случая, сигурен съм, че ще ви помогнат. Успех!
 11. ^ Виж си в профила на телефона кой ти е мейла.
 12. Наистина е важно. Няма ирония. Колко мейла да има човек? 5-6...
 13. Ако някой си е забравил пощата от която се е регистрирал, може да отиде на забравена парола и там ще види коя е. Това за новобранеца, и аз съм така Явно някакъв бъг при ъпдейта, при първа възможност ще видя защо е така. Виждам, че и някои аватари са изчезнали също. И това ще го проверя.
 14. Е кога пък я забрави, като си регистриран днес?
 15. Скъпи колеги, както забелязвате форумът е ъпдейтнат. Визията е нова, има и нови функции. От съображения за сигурност логването вече ще става с имейл а не с потребителско име. Паролите си остават същите. Ако има някакви проблеми, пишете в тази тема.
 16. И аз му се глася на този RocketMan, има го в hbo.go. Жигули-то трябва също да го видя. Иначе гледах за Фреди Меркюри филма, хареса ми.
 17. Имаме си базар за покупко-продажби http://bazar.muzikant.org
 18. Да, нуждае се от крайно стъпало.
 19. Поздрав за всички конспиратори! Това ми е едно от любимите парчета на DT, но не заради текста
 20. ^ Не, основта е: Лъжат ни! ? Затварям!
 21. ^ Като говорим за интелегентност, интелегентните хора ползват статистиката. И не я взимат от жълтите медии, фейсбук и форумите а от места, на които работят професионалисти в точно тази област за която ти трябва статистика. Ако си съгласен до тук, продължаваме нататък. Та като интелегентни хора, хайде да направим следното. Да видим колко хора са ваксинирани и колко от тях са умряли от ваксината. Като не взмем данните от жълтата преса. И да изчислим колко процента е смъртността от ваксини и да сравним с други болести и причини за смърт. И тогава като интелегентни хора, да направим някакви смислени заключения. Дай сега пак като интелегентни хора да помислим защо страхът не е целта на вируса и изобщо дреме ли му на вируса за страха. Страхът е нормален за човека и служи да ни предпазва да не умрем. Така ни е заложено от Създателя. Ако погледнем статистиката (нали сме интелегентни) ще видим, че има болести с доста по-висока смъртност от корона вируса. Защо не ни е страх от тях а от короната? Защото се създава психоза най-вече от медиите на тази тема. За да не бъда разбран погрешно, не казвам, че медиите не трябва да ни информират. Казвам, че ние като хора това искаме от медиите. Да ни покажат колко хора са умрели от нещо от което ние не сме. Ама може, знае ли човек. И тук вече влизаме в територията на психологията. Дали целта му е да прочисти планетата? Аз на първо четене се сещам за около 50000 по-ефикасни и бързи начини да се затрие половината население на земята. А при короната до колкото знам (от статистиката) е 4% от заразените. Насилственото прочистване няма да промени нищо. Ще се навъдим пак като хлебарки. И в историята има безброй доказателства за това. Ако има толкова умни хора, които да са пуснали вируса за да се прочисти планетата, дали може да са пропуснали този огромен факт?
 22. По принцип страха не е хубаво нещо в повечето случаи. В конкретния, всеки си има глава на раменете, но аз призовавам: Пазете се и пазете хората около вас! Който има познати, роднини, приятели в болница или е бил вече в болница, знае че това не е обикновен грип. И да, предишните години не съм имал толкова приятели и познати в болница. Даже не си спомням някога някой да е ходил там и да съм разбрал. И като казвам болница имам в предвид проблеми заради които се ходи в болница. Не е сериозно да се говори, че вдигаш температура и те взимат в болницата. Остави другото ама има(ше) и такива, за които нямаше място в болницата и ... Една приятелка наскоро ми каза: Не вярвах в това нещо докато не дойде у нас. Не искам да плаша никого, страхът не е добър съветник, но апелирам за отговорност и зрялост. В последната година видях и преживях много по-страшни неща от ковида, а съм сигурен, че има и още по-страшни. Но това не е повод да се подценява ситуацията. Да, хората умират от какво ли не. Ние също ще умрем някога от нещо. Но това не е повод да подценим ковида. Мерките на правителството и щабовете не мога и не искам да ги коментирам. Те правят най-доброто на което са способни. Друг е въпросът колко са способни. Не искам обаче да съм и на тяхно място, защото тук няма полезен ход. Каквото и да направиш, затриваш хора.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.