Jump to content
Българският форум за музиканти

musicman

Admin
 • Posts

  6076
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  210

Everything posted by musicman

 1. Парчето си е добре за стила, то дори и така си звучи добре, просто можеш да го запишеш по-качествено. Вече не знам какво искаш да стане като краен резултат? Но със сигурност така имаш много по-голям шанс да си намериш съмишленици от колкото преди с линка Ако не си намериш хора, можеш да пробваш със софтуер, например Band In A Box. Той ще ти изсвири всички инструменти, само му задаваш акордите и можеш да избираш между хиляди стилове. Имай в предвид, че това си е специфичен стил, за който ти трябват хора, които го харесват, слушат, свирят и т.н. за да ти помогнат.
 2. Направи си таен линк в YouTube и ще може да се вижда само от който го знае. Демек като го сложиш тук, ще се вижда само от хора, които гледат форума.
 3. Излезе новия Logic Pro 11! За разлика от Ableton Live, тук има много по-значителни нови неща. Например: Виртуален басист - свири на базата на chord track-a Виртуален клавирист - свири на базата на chord track-a Остава да направят виртуален китарист и да свържат логиката с ChatGPT 4 и може да закриваме музиката Нов виртуален барабанист Stem splitter - разделя готово парче на съставните му части - барабани, бас, вокал и всичко останало. Четири трака общо. Нов ефект ChromaGlow. Това е драйв, но е по-як от досегашния gain И най-важното !!! Безплатен е за всички закупили Logic Pro 10 !!! Ето и едно видео с повече детайли.
 4. Аз лично не бих отворил такъв линк. Има SoundCloud, има YouTube и т.н. медии, които като ги постнеш в темата и се показва play бутон, само го натискаш и тръгва. Но остави, че ме затрудняваш за да ти чуя парчето, то е и опасно да сваляш разни файлове от нета и да ги изпълняваш на компютъра си. Ако аз искам някой да чуе моето парче не бих го затруднявал с нищо. Но ти си знаеш.
 5. Явно за някои хора е достатъчен.
 6. Изглежда малко като че не са го боядисали , ама важното е да свири добре.
 7. @svet.k, като го купиш пробвай го първо без атенюатор, ако не ти харесва как звучи си вземи. Иначе има и бустер, вграден много добре звучи и с него. Обаче можеш да го пуснеш само през педала, на таблото няма сучи, само ниво за бустера. Единственото нещо което не работи като хората е нойз гейта.
 8. Ако не беше svet.k, щях да кажа, че в този форум само мен ме тресе GAS-a. Взех си ей този звяр да не кажат после Цецо и Никсъна, че нямам лампи Звучи убийствено, има два канала, които имат по два режима и реално стават четири. Има повече гейн от колкото е разрешено. Страхотен амп, само че не е възможно да се свири на повече от 1-2 ако искаш да не ти паднат прозорците. И това на 10W. Хубавото е че звучи добре и на "ниски" нива. Даже има и load box вграден.
 9. С две зони фусът звучи по-реалистично. За метъл и метълкор през повечето време е отворен но за по-кротки моменти с по-ниска динамика ще е полезен.
 10. Аз имам Roland TD-17 kvx първа версия (че гледам има вече втора), утре ако се сетя ще измеря колко място заемат. Стоят точно в един ъгъл, от едната страна е стена а от другата прозорец, те гледат към стената. Има снимка във фукнята за барабанисти. Цената им беше към 1700 лв, но допълнително трябва да си вземеш педал за каса, фус машина и столче. С уговорката, че аз не съм барабанист, ходил съм известно време на уроци по барабани, за обща култура. Какви са моите впечатления? Много са удобни за начинаещ барабанист, ако успееш да си ги сглобиш Обаче има една разлика с истинските барабани. И това е когато свириш на фуса и искаш да го отвориш, трябва да удариш много точно в момента в който отваряш. Иначе не излиза звук от отворен фус а от затворен. Това на истинските барабани не е така. Но пък може би така ще се научиш да свириш точно И другото от което се оплаквам, е че фуса непрекъснато се върти и завърта кабела около себе си. Това при нормалните барабани не е проблем, защото може да си се върти колкото иска, но тук от време на време трябва да го отвърташ. Възможно е да не съм сглобил фуса добре и за това да става така.
 11. А то какво и е всъщност? Някой е рисувал отгоре ли?
 12. Аз имах същия проблем преди няколко години, дъщеря ми сега е на 12, значи беше някъде на 10. Обаче и взех AKG динамичен, за да може да си го носи като ходи да пее. Тя ходеше на пеене по това време. Освен това не изисква звукова карта с фантомно. И беше към 100 лв. ако го загуби да не ме е яд Иначе ако толкова иска да запише на кондензаторен, ще я взема в "студиото" и там ще я запиша. До сега 2-3 пъти е идвала. Така и не се научи сама да си записва. Или може би така и е по-лесно. Но идеята тук е да и купиш нещо, което като го види да и се допее. Самия микрофон да я вдъхновява. Вече по-нататък дай боже да пее по-сериозно ще и купиш каквото трябва. Ама на тази възраст те не разбират много от техника, гледат визията да ги кефи. Между другото аз същото го препоръчвам и за избор на китара за дете. Взимаш нещо, което като го види ще му се досвири. После като почне да разбира, само ще си избере каквото му трябва. Естествено някой трябва да прегледа китарата да не е фалшива. Но тук марки и пари нямат значение. Важното е да свири/пее детето.
 13. ^ Не, това не става за живо свирене. Както каза Цецо, озвучението ще е кошмар. Според мен за това е направено в 4х12-ка за да имаш място да си редиш микрофоните Така като се замисля, идеята на едно такова нещо е да се ползва предимно за личен кеф или от професионалисти, които знаят как и имат всичко необходимо за да го запишат.
 14. Честит празник на всички, които празнуват!
 15. Ем, браво. И публиката ви се кефи. Със сигурност ще ви викнат пак да свирите Това на което свириш е MIDI клавиатура нали? Звуците от къде ги изкарваш?
 16. На мен 1 и 3 ми харесват най-много като звук. Като свирене - респект! Съжалявам, че не успях да дойда да те гледам на трибюта на Pink Floyd.
 17. Добре де, а дали има по-лесен начин? Примерно усилвателя да ползва два кабинета с един изход за кабинет? Предполагам трябва някакво устройство да се ползва.
 18. @Baby Thomas, защо да звучи ялово ако се ползва по единично? Доста усилватели са 1х12 и си учат доста добре. Не казвам че звучи като 4х12, ама чак ялово. @TONY, тази комбинация я видях в един кабинет на Friedman, който струва майка си и баща си. Само че, там е изцяло моно. И за това проучвам какви са възможностите за по-бюджетна версия.
 19. Защо да има разлика? И двата работят на 25 вата. Вече когато си в моно режим трябва да се внимава.
 20. В нашия случай ще имаме 40 вата усилвател, който едва ли някога ще бъде изпържен на макс, но никой не знае. 10 вата толеранс ми звучи добре.
 21. The cab can be operated either in mono (120 watts) or stereo mode (2 x 60 watts) 1 x 8 Ω (mono) 2 x 16 Ω (stereo) Явно са по 16 ома.
 22. Така, имаме един кабинет с два V30 говорителя, които са по 60 вата. Например този: Той работи в два режима стерео и моно. Съответно в стерео режим е 2 х 60 вата а в моно е 1 х 120 вата. Искаме да сменим единия говорител с Greenback, който е 25 вата. Изваждаме единия V30 и на негово място слагаме Greenback-a (със същите омове, като V30), като свързваме жиците както са били на извадения говорител. Пита се в задачата: Колко вата можем да пуснем в моно режим при новата конфигурация? В стерео режима е ясно, единия канал ще е 60 вата, другия 25.
 23. Вижте какво си купих от музикалната работилница: Овърдрайв преамп. Фирмата е българска - Kyro, аз за първи път ги чувам, ама съм впечатлен. Имаше стачка за тестове, хората бяха много любезни и обясниха на всички присъстващи каквото ги интересува. Аз тествах този преамп и ми хареса, накрая като казаха, че е на промоция 150 кинта, веднага взех един Оказа се последния, явно са впечатлили и други хора преди мен. Още не съм го пуснал при мен, взех го на база това, което тествах там, но за възможностите, които предлага цената си я бива.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.