Jump to content
Българският форум за музиканти

aarab

Members
 • Posts

  948
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

aarab last won the day on November 25 2015

aarab had the most liked content!

About aarab

 • Birthday 05/28/1983

Previous Fields

 • Инструмент
  home recording studio

Contact Methods

 • AIM
  aarab.hris
 • ICQ
  0
 • Skype
  aarab.hris

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Бургас

Recent Profile Visitors

2320 profile views

aarab's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

285

Reputation

 1. Здравейте машини, търся някой да ми прекара миди трак през готини барабани. Става дума за метъл и искам да ми ги прати на wav. тракове, ако не е проблем. Пишете ми на лично, ако има мераклии
 2. Оправих се, но за другите ще кажа, че трябва да се стартира програмата като админ. Никаква идея защо.
 3. Здравейте, имам някакъв много странен проблем и ми се иска да го решим заедно. Инсталирам си Reaper (64bits) на Windows 10 (64bits). Инсталнах си Ezdrummer 32bits и всичко бачка, само че не мога да си местя groove midi-тата и да си редя песни така. Преди беше напълно възможно и спестява време,за непретенциозни проекти, но с WINDOWS 10 имам проблем. Някой да даде съветче? Благодарско! Грешката е нещо от сорта на : Could not import 1 of 1 items!
 4. Ако има такива, можете да посетите групата във фейсбук, която има за цел да събере всички скитащи души на едно място https://www.facebook.com/groups/1340288242684754/
 5. Бях тръгнал да пиша дълъг пост за предимствата и известните изпълнители, които още ползват Shure SM58, но просто го изтрих. Каквото и да кажа, просто няма да има смисъл, докато не можеш да го чуеш. Колкото за резултатите, вкарай двата записа в микса и пак ще си говорим. Без EQ, Compression, Reverb, Delay, Gate, Deesser и т.н. ЧИСТ! Какво по-хубаво да имаш качествен чист сигнал? И като казах студиен, имам в предвид, че в повечето български студиа микрофоните са в ниския ценови клас, а именно там SM58 блести. Като имаш U87, може би ще избереш него ( в повечето случаи) и ще си прав. Но като имаш нисък клас преамп, и нисък клас микрофон, нямаш акустично третиране, нямаш хубав поп филтър - SM58 ще ти улесни живота. Казах го да му помогна, а то се почна култов мултов. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ какъв е. Върши работа, която много микрофони не могат да свършат в студиото. И струва 200лв. Самостоятелно доста микрофони са прекрасни и много добре звучащи, но едва ли ще записваш акапела глас. Въпросът е как седи в микса. И като не седи, се почва, режеш, мажеш, ефекти, простотии и накрая пак нищо, защото shit in=shit out Мир и със здраве. Че то пак стана дълъг пост...пу пу
 6. Като не знаеш, защо говориш глупости. Има куп песни, които все още се въртят по радиата и са записвани с SM58... Прочети малко и ще видиш. http://sm58.shure.com/en/history/ Ако мислиш, че Behringer C1 е кулотово по-добър, явно няма какво да пиша в тази тема.
 7. SM58 е най-добрият СТУДИЕН микрофон в ценовия си клас. Ако може да чуем нещо, да добием представа за какво говорим?
 8. Здрасти, благодаря за милите думи. Причината да искам да си изтрия профила, е че едни и също хора, по незнайни причини пишат във всеки пост, напоследък дори агресивно. В никакъв случай не може д аимаш различно мнение от тяхното, недай си Боже пък и да спориш. Абсурд. Форума се превръща в територия на определени хора, които се защитават, без никой да ги напада. И понеже света е достатъчно хубав, за да си развалям деня с комплексите на други хора, реших да се чупя. Явно няма да стане скоро......по неясни причини също..... Успех със записите Never give up!
 9. Въпроса е ясен сам по себе си. Не успях да го намеря това в настройките, може и да недовиждам...
 10. Въпроса може и да е безсмислен, но можеш ли да зададеш правилно въпрос, за нещо което не знаеш??? Искам да проуча възможността да записвам с външен преамп и конвертор (АЦП/ЦАП) или както искайте му викайте. Правил съм го с по-нисък клас и там връзките са други. ЗАТОВА питах за тези връзки, за да знам повече. Няма да Ви притеснявам повече с безсмислените си въпроси. Заради такива реакции форума страда.
 11. Мисля да огранича питанията, понеже не можах да разбера с какво предизвиках мнения от типа на "прочети" или "то си е стандарт".... Ако го знам, няма да питам, а след като имаме форум, е нормално да питам, и ако знам нещо се опитвам да го обясня на всеки, който ме пита, без да искам нищо, защото знам колко е трудно да се намери вярна информация в тази сфера. Може и да е стандарт, но когато го нямаш на масата е различно. Нищо лично. Мир, Любов и Весели Празници!
 12. Просто хванах произволен преамп и конвертор, не съм гледал подробно. Гледах за Mutec, но после постанх този на RME. Благодаря за инфото
 13. За да питам, значи има нещо, което не става ясно от Гугъл. Примерно различни ли са кабелите канон - канон за AES връзката от нормалните? Както и други такива неща, моля ако някой ползва да сподели.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.