Jump to content
Българският форум за музиканти

Koobenot

Members
 • Posts

  337
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Koobenot last won the day on June 25

Koobenot had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3305 profile views

Koobenot's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

201

Reputation

 1. Освен самата Band-In-A-Box, не знам дали има софтуерни аранжори за Win/Mac, които да си струват. Ако наистина е така, по-добре да взима някакъв кийборд аранжор, на старо примерно, ако са проблем парите.
 2. Здрасти, само с DAW (Digital Audio Workstation) няма да се разминеш. Трябват ти още: Латино барабани/перкусии - примерно Latin Percussion EZX за салса, ча-ча-ча Някакъв акустичен сет барабани, разгледай тези на Toontrack имат най-различни комплекти за различните стилове Някаква библиотека за бас - Примерно MODO Bass, новата им версия май имаше fretless/контрабас/акустичен бас и т.н. И сега ключа от палатката - години опит в писане на MIDI съобщения или Latin MIDI Packs, с готови ритми, които са изсвирени с добър groove/динамика И едва тогава DAW-а може да ти събере всичко заедно. DAW-а няма особено значение, затова което искаш да направиш, но всеки един би ти свършил работа - Cubase, Reaper, Studio One и т.н. Трябва да има някаква опция за обработка на MIDI съобщения и да поддържа VST инструменти. Има и безплатни библиотеки от звуци най-вероятно, но надали ще звучат толкова добре ... Направи един "лов" за библиотеки!
 3. Musicworld.bg е едната от фирмите, които продават Alesis в България. Може би сервизния им център? Ето координати. Успех!
 4. Аз доколкото четох, това е неиздавано парче от 1999 г., което са успели да излъскат и да пуснат. Ако не ме лъже паметта това е точно преди "Мобиком/ФСБ на път" турнето, което е следващата година - 2000. По това Румен продуцираше Роберта, която мисля, че има 1-2 самостоятелни албума, после безлседно изчезна и честно казано нямам никаква представа, какво се е случило с нея. Ами мисля, че всяка група си има зенит и онова ФСБ няма да се върне повече, за мен е достатъчно, че са живи и здрави и все още продължават, макар и с бавни темпове да ни радват.
 5. И новото парче на Румен Бояджиев - "Въпроси".
 6. Интервю с Румен Бояджиев в предаването "Моят плейлист".
 7. Да вдигна и аз темата от прахта след 11 години мълчание ... 1 година web в стартъп, 4 години в продуктова компания, Java и всичките простотии около нея, включаю Spring Boot/Maven/Gradle/Hibernate/JSP/jUnit/Hamcrest и други знайни и незнайни неща ... ся на мода са асинхронните библиотеки като Project Ractor, ама са още бая незрели и на места не може да се ползва Hibernate, а трябва да се пишат заявките ръчно (повръща ви се, знам). Аз не казвам, че ползването на ORM означава, че инженера не трябва да си има хабер от SQL, просто след едно определено ниво на абстракция и сложност, тоя ORM ти спестява редица главоболия да не се застреляш в краката и като добавиш едно ново поле да не изпляскат всичките тестове моментално. Сега ме шитнаха малко на front-end-а, да сменим предметната област, ама като всеки уважаващ себе си българин генералист, разбираме и от Git, Pipelines, тестове, методологии, бази и Бог знае още какво само да е на берекет проекта ... със здраве!
 8. В този ред на мисли, ето още две интересни неща, на които съм се натъквал, но те спадат в зоната на вдъхновението. ФСБ - Антиквар / Phil Collins - Billy Don't You Lose My Number - темпото и аранжимента много си приличат, макар че тази на Филс Колинс носи минорно настроение, докато на ФСБ е ведра. Но тези филове на гейтнатите томове присъстват като основен мотив в албума "Обичам те до тук". Не веднъж съм слушам Румен да разказва, колко много обичат Genesis и какво голямо вдъхновение са те за тях ... Лично мен ФСБ повече ме кефи от Genesis, но все пак ... ФСБ - Пак ще се прегърнем (куплета след 40 сек. и хода към припева) / Pokemon Theme - тук вече ми се струва, че и ФСБ и създателите на темата много харесват Тото и се е получило е интересно "наследническо" вдъхновние, ако мога така да го нарека. Тоналността дори е една и съща. Спокойно мога да изпея припева на "Пак ще се прегърнем", върху темата на Покемон и бих бил горд българин, ако създателите на Покемон темата са били вдъхновени от ФСБ, но ми се струва като малко вероятно ... е, живеем в модерна ера, можем да ги питаме, де. И до ден днешен не мога да се досетя обаче, кое е това парче на Тото, което служи за мостра на тоя тип звучене ... може би Hold The Line, донякъде?
 9. @CyberGene Случайно попаднах на приликата. Просто слушах един лайв на Стинг и там аранжимента ми зазвуча много познато, даже се замислих ... бря, да не би пък Стинг да прави кавър на "Дневен сън". По-скоро съм склонен да се съглася с "неволно пресъздаване", ФСБ са на такова ниво, че от 1 парче на Emerson, Lake & Palmer и Toto са способни да измислят 2 албума с авторска музика, без слушателя да се усети, така че нямаме никакво право да ги съдим.
 10. Не бих казал, че е кражба, по-скоро взаимстване. Акордите/аранжимента на куплетите на ФСБ - Дневен сън (0:45 мин.) и The Police - Every Little Thing She Does Is Magic доста си приличат.
 11. Аз не бих update-нал до 11, докато не мине година-две, да стане по-стабилен, освен ако някой плъгин изрично не тръгва само на 11. Аз съм с 11 и извадих късмет, че всичко работи нормално, но не вярвам при всички да е така. Иначе плъгините трябва да се преинсталират, абсолютно. Колкото до смяната на DAW, имам предвид да го смениш с цел да разбереш дали е от Reaper или не проблема, не да замениш Reaper с някой друг.
 12. @axelПривет, аз също ползвам Reaper, както спомена колегата yamaha. Не мога да отворя .MOV файла, не знам защо. Не съм се натъквал точно на това, но възможните проблеми, които ми идват най-общо са: проблеми с драйверите за Windows 10 trial version на някой плъгин/DAW проблем с USB драйверите, ако се ползва външен интерфейс Ако наистина споменатите гличове са произволни, аз бих направил серия от тестове: смяна на DAW със същите плъгини (Cubase, Pro Tools, Studio One etc.) смяна на версията на Reaper, със същите плъгини смяна на драйвери проверка, дали USB-тата на машината не се изключват с цел пестене на енергия, имал съм такъв проблем с външен аудио интерфейс смяна на OS тестове на плъгини Успех!
 13. Съгласен съм, благодаря за разяснението.
 14. Значи анкетата ми тотално пропада, не е нито едно от изброените. Благодарим за обратната връзка, ние сме си шашкъни тука, не ни се връзвайте. Единствено бих казал, че с това "подобие на пиано" има огромен шанс да повредите постановката на големия си внук, не е много подходящо за човек, който в момента се учи да свири на пиано, за дете пък още повече. Ако желаете, разгледайте в пианистичния форум написаното, може да се открие нормален инструмент за справедлива цена. Успех!
 15. ^ Е то всяко добре изпълнено озвучително тяло, независимо дали е PA/монитор се старае да ти осигури FRFR (широка изравнена честотна лента, в идеалния свят 20Hz-20 kHz ±0 dB), ако една PA/мониторна система "оцветява", значи нещо не е наред с нея. Друг е въпроса вече в какви конфигурации се подбира спрямо мястото, където ще свири. За мен тия FRFR китарни кабинети са нищо повече от един честотно изравнен монитор с широка лента (незвисимо двулентов/трилентов) + някакви екстри, пригодени за китарен сетъп - я speaker simulation, я някакво EQ, я процесор с някакви контроли. Това е според мен разликата - FRFR кабинет = монитор с екстри. Ето пример.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.