Jump to content
Българският форум за музиканти

Koobenot

Members
 • Posts

  224
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Koobenot last won the day on December 13 2021

Koobenot had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2431 profile views

Koobenot's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

105

Reputation

 1. Освен това ако си съвестен и не разпечатваш опаковките като бесен чакал, винаги можеш да върнеш стоката в 14 дневен срок (мисля, че беше). Ако не живееш в Софето е по-сложно, но има начини. Имал съм опит с недобросъвестни продавачи в магазини, които тръгват да ми се карат по телефона за рекламация, ама като ги заплашиш с "Господари на ефира" обикновено олекват ... Грозно е да се стига до там, но понякога и това се случва ...
 2. За много години, адмирации и от мен, избора е наистина добър!
 3. Ако наистина е така, както колегата казва, трябва да намериш начин да направиш mapping между файловете изкомпозирани с MC-50 и General MIDI. Веднъж изгенерирал файл в General MIDI, пътища бол, но аз лично бих импортирал в някакъв DAW и бих наслагал прилично звучащи VST инструменти. После това можеш да си го изрендиш на WAVE и да си го пускаш където ти душа иска и да си го tweak-ваш както пожелаеш и да свириш отгоре. Има и сетъпи, при които на живо да тригираш определени виртуални инструменти, но тоя вариант е изпълнен с подводни камъни и винаги има шанс нещо някъде да ти забие или бъгне. Дано съм разбрал въпроса в правилна светлина, ако не ще помагане още.
 4. Здравейте, когато се опитам да публикувам отново вече приключила обява в раздел КУПУВАМ, снимката/снимките от обявата се дублират. Ето пример с тази обява: Обявата беше приключила преди два дена, и днес реших да я препубликувам отново и снимката на говорителя се дублира. Някой друг сблъсквал ли се е с такъв проблем?
 5. Баса кефи, кой тейк ще е най-подходящ до голяма степен зависи от тона на китарите, иначе идейно всичките са яки. Аз лично предпочитам комбинация между low end rumble и да се чува presence-а на пръстите ... Дай да чуем какво ще стане като шляпнеш китарите.
 6. Първият ти микрофон от теста звучи много отворено, с ясни избистрени високи, хваща повече чинели, блийд и пружина, но пък му липсва атака и обем, докато вторият е по-приглушен, но пък има повече обем в ниските среди и хваща повече удар.
 7. Аз имам въпрос за подбора на микрофони - защо на соло барабана сте сложили Beyerdynamic-а и Behringer-а, как звучат те спрямо SM 57 и бетата, щото по принцип последните два са класика за соло барабан.
 8. На първо прослушване звучи добре, няма неритмични моменти според мен, бих предвидил, че в комбинацията с другите инструменти ще трябва още съвсем малко помпа, като саунд за rock and roll тия барабани така звучащи ще станат, за метъл - според мен не е достатъчно. За баса какво си намислил - DI + саунд от амп паралелно?
 9. Чудесна тема, абонирам се. Барабаните звучат събрано и са добре настроени. Можеш ли да разкажеш какво е правено в DAW-а като processing. Евентуално някой скрийншот?
 10. What did the lead singer of Exodus said when he could not find a table to put his beer on? - Gary, hold!
 11. Идеалното решение за вашата бритпоп сватба, бритпоп кръщене, бритпоп курбан и бритпоп погребение ... Сватята от Манчестър и шуреят от Шефилд биха се гордяли.
 12. @Baby Thomas Би ми било интересно, дори да не е за тая песен, просто искам да чуя как звучат добре записани raw mics. Засега искам да завърша конкретна песен и после ще предложа на момчетата варианта с drum replacement. Имаме два варианта общо взето: ако искат да рилийзват по-рано, остава така както е с тия "пуканки". Ако искат да вдигнем нивото, трябва да чакат, щото тригери не се правят лесно, особено от тоя материал, където има двойна каса на места и тригера хваща фълшиви удари или пропуска такива + факта, че трябва и да се смесват семплите. Албум ще има по един или друг начин, просто ще ни е обица на ухото за напред. А какво записвате ако не е тайна - кавъри, албум ... ?
 13. @Frustihoante Моят съвет е да се насочите като колегата към FP-10/FP-30, заради по-ниската цена. До колкото видях RD2000 също има хамър механика, но пък е доста по-скъпо а и има множество функции и саунди, които детето ви надали ще ползва. Такъв тип инструмент са подходящи за тъй наречените "гастролиращи кийбордисти", които свирят насам натам с група, трябва им многообразие от звуци за различните парчета и аранжименти и т.н. Това, от което по-скоро синът ви има нужда е добър пиано звук и клавиатура. @Иван Кючуков Според мен дали ще има повече звуци или не основно се определя с каква музика ще се занимавате. Ако ще свирите само класика, семпли на роял/акустично пиано са достатъчни. Ако ще свирите съвременна, там под ръка може би ще са ви нужни и семпли на електрически пиана, органи, клавинет, пианет и т.н. Разбира се има и изключения, където се правят модерни аранжименти на класически парчета с нестандартни звуци.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.