Jump to content
Българският форум за музиканти

Koobenot

Mods
  • Мнения

    1091
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    127

Koobenot last won the day on Март 21

Koobenot had the most liked content!

Относно Koobenot

Последни посетители

7447 профилни разглеждания

Koobenot's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

  • Posting Machine Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

781

Обществена Репутация

  1. След близо година ползване, единият от клавишите механично се изметна и подскача повече отколкото му е хоризонталният ход, за моя радост гаранцията го покрива и ще ми го ремонтират. Не е гумичка, защото нямам проблем с velocity или мъртви регистрации. Това ме навежда на мисълта, че при бъдещи покупки трябва да взема предвид механичното качество на клавиатурата, защото съм силов играч и обичам да блъскам клавишите. @CyberGene Имаш ли впечатления за определени типове клавиатура, които да са по-здрави от другите, не ме вълнува толкова hammer grade action, колкото механична здравина, бих живял и с semi-weighted, така и свиря през последните 15 години.
  2. А има ли някакви стандарти за направата? Примерно както Тубата наказва ако нивото ти е под -13dBFS? И респективно има ли едитори да си вдигнем нивото в импулса и да го качим пак на проца? P.S. Сори за левашките въпроси, тази материя ми е нова и те първа ще тествам.
  3. ^ Сърдечно благодаря! Единият ми колега от акустичното трио си поръча Mooer GE150, идеята е да пуснем в него акустична китара с активна електроника и да й сложим някой друг IR отгоре. Ще видим как ще възприема Fishman електрониката първо и тогава се хвърляме на IR-ите. Принципно се бяхме хвърлили на ето този ZOOM A1 Four, но фактът, че е multi-purpose като ефекти и не могат да се слагат IR-и ни отказа от тази хава. Ако съдим по това клипче ги възприема добре.
  4. Има и нещо друго. На клипчетата "звучи" по един начин, като го хванеш в ръце със сигурност се усещат и различно, малко като при процовете ...
  5. А за акустична китара може ли да препоръчате нещо? Искам да се отърва от звука на едно плякащо пиезо ...
  6. Още някои породили се размисли и страсти, предвид фактът, че ги ползвам активно вече всяка седмица: За разлика от пасивните озвучителни тела, на които им е нужен външен усилвател, при активните фактът, че усилвателят е вграден вътре в озвучителното тяло може да изиграе лоша шега при живо свирене – ако е тихо или силно по време на живо участие и е нужна корекция трябва да ида и ръчно да коригирам master volume-а. Разбира се някои хора биха казали: "Добре, не може ли просто да намалиш каналите от миксера?" – за можене може, работата е там, че като свириш на живо и не стигаш на индикация в диапазона 0/+3/+6dBu или с прости думи казано "последното зелено първото/второ жълто" от индикацията, миксерът не влиза в оптималният си динамичен диапазон и просто не се пее и свири толкова леко. Разбира се тук говорим за аналогов миксер, при дигиталните може да е различна ситуацията, не съм ползвал такъв и нямам опит с тях. Когато озвучителните тела са разположени на пилони, корекциите по процесора не са много лесни и трябва човек да се покатери на стол или нещо друго, за да го достигне ... Ако си баскетболист надали е проблем ... Хубаво е да се предвидят по-дълги захранващи кабели, когато озвучителните тела са поставени на пилон, в противен случай трябва да се разправяш с грозни висящи удължения, които нито изглеждат добре естетически, а и трябва механично да ги закрепиш някъде. Фактът, че имаш процесор с настройки прави пресъздаването на една и съща звукова картина на различните места доста лесна, в противен случай трябва да пазиш тефтер със записки и шансът да объркаш нещо при пресъздаването на настройките нараства. Вградената защита от претоварване вътре в тях действа като лимитър, ако ги настъпиш от master volume близко до точката им на изкривяване се усеща как лимитърът се включва и буквално ти "изяжда" атаката на микрофона/китарата/кийборда ... малко е странно в началото като чувство, но по-добре това, отколкото изгорели озвучителни тела. Засега е това, ще видим за в бъдеще какво ни очаква ...
  7. Ще си наемеш roadies – гаджето, майка, татко, стринка, вуйчо, леля, сватята, комшията ...
  8. ^ В този сетъп най-вероятно голямо влияние оказват и самите лампови моноблокове, нямам спомен да съм слушал музика през такива, но щом твърдиш, че дори при сравнение между дигитален/аналогов източник резултатите са в положителна светлина съм склонен да се съглася. Би ми било интересно някога да чуя нещо подобно, може би трябва да се завъртя в някой бутиков магазин за HiFi/аудиофилски истории.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.