Jump to content
Българският форум за музиканти

Koobenot

Members
 • Posts

  417
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Koobenot last won the day on September 16

Koobenot had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3857 profile views

Koobenot's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

260

Reputation

 1. @Милен Михайлов За настройката, за кой град става въпрос?
 2. @yamahaАз дори сега смесвам в далеч по-примитивни условия от твоите, просто съм научил "чалъма" на слушалките ми и знам "къде ще ме излъжат" ... някои преекспонират високите и им липсва бас, така че винаги, ама винаги, независимо на какво тестваш крайния тест си остават consumer devices - телевизора, слушалките, говорителче на Xiaomi за 200 лв., говорителче на iPhone, boom box ... мина това време, дето 80 процента от аудиторията ще слуша на сносна HiFi уредба. Ако там звучат добре, и на хубави колони ще звукнат, но обратния похват може лесно да те излъже.
 3. А, не се и съмнявам, то имаше цяла глава в книгата дето споменах по-горе, че смесването допълва и помага другите начинания от процеса и те го допълват, просто ти помага да погледнеш музиката от по-научна/техническа структурирана призма.
 4. @Baby Thomas Абе спомням си на времето в подписа ти имаше нещо от сорта на "Сертификата ми от Berkley College Of Music Mixing Course" ... струва ли си питащия да изкара такова нещо?
 5. @elimusic677Също материала, който смесваш, ако също си го изсвирваш/изпяваш/записваш самостоятелно можеш да подобряваш резултатите от източника в следната последователност: Добър глас/инструмент -> добро изпъление -> добър запис -> добър микс Ако ти пращат готови неща, първите три неща от моята верига може да да са компромисни и тогава почват мъките ... ако ти си отговорен за всичко нещата се лекуват по-обозримо и се отстраняват при източника.
 6. Да, съгласен съм, то поляризираните, независимо дали позитивни/негативни в повечето случаи са преекспонирани според мен. Забавното в случя е, че един човек който просто е написал: "Прекрасен инструмент! Препоръчвам!" и онзи който е написал: "Това е свръх пианото, най-доброто във Вселената ..." и двамата ще дадат еднакъв брой звезди (максимума), така че рейтингоформирането ще е еднакво за тия два случая, независимо от остротата на изказа.
 7. @elimusic677Можеш ли да ни качиш резултата и мулти траковете? Да видим какво може да изкалъпим. Може просто входния материал да не позволява.
 8. Пропуснах да спомена, ако става дума за смесване на само една единствена песен, по-добре нещата да се поверят на професионалист. Ще излезе по-ефективно, особено ако става дума за някакви конкурсни песни/състезания. Ако искаш да правиш неща за себе си, прочети отново предишния ми пост.
 9. Смесени песни, смесени песни, смесени песни, смесени песни ... дали казах смесени песни? Ааа да .. завършени смесени песни! Аз зададох същия въпрос преди близо 15 години в този форум и ми се отговори същото: ще ти отнеме години, ще трябва да гледаш видеоклипове и да сравняваш с другите миксове ... и се оказа истина, след толкова години, нещата ми започнаха да звучат горе/долу окей, но още имам много трески за дялане. Можеш ли да ни кажеш в какъв жанр смесваш, за да ти изберем подходящи видеоклипове, защото налбюдавам, че какъвто и туториал да пуснеш той е таргетиран за определен жанр. Като книга аз мога да препоръчам "Why your recordings sound like ass", която представлява една много хубава сбирка от постове на един пич, дето публикуваше на времето във форумите на Reaper. Смесването, като всеки друг занаят е дълбока, трудна, тежка материя, влагаш много време, нерви и устрем за да се получи нещо. Трудно е колкото да свириш на инструмент, да пееш, да програмираш, да инженерстваш и всеки друг интелектуален труд, който изисква висока квалификация. Колкото по-калпава техниката и по-лош материала, толкова по-предизвикателно. Само че това също дава устрем да подобряваш неща. Като съвет бих ти казал единствено, недей да протакваш една песен супер много. Накрая и 50 версии да й изкараш, трябва да й сложиш края, следващата ти ще звучи малко по-добре от предишната. Ако желаеш, можем да направим коментар, ако ни качиш материал ... но щом ни задаваш този въпрос, очевидно нещата ще са още в зародиш. Успех!
 10. Ако влезна примерно в Томан, виждам отдолу рейтинги със звездички и коментари на потребители. Допускам, че за стоките, които искат да им се продават повече са способни да си пишат сами мнения отдолу и да впрегнат целия си маркетинг екип в такива работи ... та въпроса ми е имате ли представа до колко законно е това на нивото на европейското законодателство и съществува ли магазин, където тези неща да са реални или scam-ът си идва навсякъде по подразбиране? Все ми се струва, че дискусиите в някаква независима онлайн платформа + тестове на живо са доста по-ефективни отколкото на четене на мнения в самия магазин.
 11. @Продуцент Аз мисля, че трябва да смъкнем още летвата за оригиналност, нека бъде Stairway to heaven, най-вече Smoke On The Water.
 12. @solo5 Ами освен вградените си IR-и, да може да зарежда и такива, които не са от производителя. Примерно тия на Ола-та.
 13. ^ Абе и т'ва го има, ама мисля, че по-скоро е резултат от егоцентричност, липса на музикална култура и липса на баланс в мониторен кръг/PA система. Да ти кажа последно като гледах Мейдън, Брус си се чуваше, знам ли, явно озвучителя си има хабер от баланс, пък и музикантите ...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.