Jump to content
Българският форум за музиканти

All without sales

Showing topics in Търсят се музиканти!, Ноти и учебни материали, Други инструменти, Китара, Ударни инструменти, Клавишни, Бас, Вокали, Хардуер, Софтуер, Съвети, трикове, въпроси, Какво, къде, кога ?, Авторска музика, Правила, Новини, Музикален бизнес, Теория и Композиране, Изработка и ремонт, Говорилня, Live, Семпли, Китарни, Бас, Джем, Кавъри, Видео, Духови инструменти, Текстописане, Други, Вашата продукция, Нови албуми, Хай-енд, Music Center Ikonomov, Електронна музика и DJ - средства и похвати, Factor and 7, 8, 9 - струнни китари и баритони posted in for the last 7 days.

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Странна работа е тая как се върти светът. Напоследък все по-често слушам рок-енд-рол. То тръгна от Елвис естествено. Не че нямам плейлиста в която съм смесил Елвис с Чък Бери, Литъл Ричард и други, но май всичко тръгва от Елвис при повечето хора. Та странното е как повечето хора приемат рока за бяла музика, изхождайки че Елвис е краля на рока. Но колко хора имат идея, че бащата на рока е Чък Бери, демек - не бял човек. И замислих се за произхода на съвременната поп-музика в световен мащаб. Разбира се имаме голям дял музика с основа нейде из дебрите на европейската музика през различните години, от средновековието че и преди това. Но в света най-много се слушат по моему 4 типа музика - етно/фолк, което си е коренна поп-музика, съвременна поп-музика 4/4 под една или друга форма което иди-доди идва от предишното в еволюирала форма, рок-базирана музика и черно (хип-хоп), което вече е вид поп. Е да де, ама рока и черното в момента са като че ли към 50% от това което се слуша (май). А странното ми е, че де факто и двете имат общ произход - черното американско население. И може би няма да съм в грешка, ако кажа че след като се позамислих, стигнах извода че без блус нямаше да има нито Металика, нито Снуп Дог, защото рока идва от блуса, а хип-хопа на което ние просто викаме в момента "черно", идва лека-полека откъм соул-а, поради огромното количество соул-семпли ползвани от първите хип-хопъри, евентуално с джаз семпли, но соул-а (да ме поправи някой ако греша) май пак идва от блуса. Изобщо май всички пътища водят към Рим. Не знам. Мои си размишления в почти 3 сутринта на съвсем трезва, макар сънена глава, след изгледан още един документален филм за Чък Бери. Между другото имам бегъл спомен, че в някой клас около 8-9ти, учителката ни по музика се опитваше безуспешно да ни преподава един ден за Литъл Ричард, май беше покрай Елтън Джон. Искаше да ни привлече някак вниманието да ни е интересно в час по музика, но хич не и се получи в онзи ден си спомням. Дамм... Пак да кажа това са си мои размишления. Може някъде да бъркам.
 3. Yesterday
 4. Вчера ми се обадиха за свирене на мотосъбор...но уви, с Уран отдавна не репетираме... Липсата на певец е демотивираща, въпреки това групата не се е разпаднала, а само е замразена. За намирането на певец, няма да променям горното, записвате Принца на мрака и става ясно.
 5. Last week
 6. Guthrie Govan - Best Of Times cover by Valentin Danev (HD) https://www.youtube.com/watch?v=PKeyQItDNCo YouTube решиха да ми изтрият канала, така че ще се радвам да се абонирате, харесате и споделите новия ми канал ако ви харесва това, което чувате и виждате. Благодаря и приятно слушане! П.С. Това е един от любимите ми инструментали на един от любимите ми китаристи, който си припомних.
 7. Здравейте, колеги музиканти! Ние сме група Б7 от София. Търсим сериозен, отговорен и дисциплиниран барабанист/ка с фантазия. Готвим се за няколко предстоящи концерта и запис на албум. Свирим в собствена репетиционна в София. Стилът ни е хардрок, хевиметъл, с елементи на прогресив. В репертоара си имаме няколко кавъра и над 20 авторски песни. При интерес ми пишете на Л.С. или да се чуем на тел. 0877123802.
 8. Горната схема е за уестърн китара или електричка, твоята е класическа. По друг начин се хващат струните. П.П. Свиря от бая години и всякакви такива заврънтулки и вързанки са напълно излишни! Освен в някакви извънредни ситуации, при които има нещо дефектно по инструмента. Ето как прецедират хората, така действам и аз.
 9. @kostenurcho Чудесно, радвам се че се е стигнал до разумен консенсус. Поздрави! P.S. Ако искате да тагнете някой потребител лесно, просто поставете @ и допишете името на профила му.
 10. Той е магнит, не съм сигурен как да го добавя. Може би като цитат ?
 11. Ако ти се свири нещо тип Нова Генерация, Ревю, Sisters of Mercy, Joy Division може да опитаме. Басист съм, а ти на какъв инструмент свириш?
 12. @Magz В Томан има някакви резултати, можеш да поръчаш през българският представител musicworld.bg (Dynacord).
 13. На да видиш сестра му какво казва. И ний сме дали нещо на света - бащата на рокендрола! (GIF-а е анимиран, снимах кадрите от един документален филм, който тъкмо приключих да гледам за него)
 14. За Серато/Трактор или подобно не би трябвало да има проблеми според мен.
 15. Euphoria на Loreen, мисля че си струваше приза ... един от малкото случаи след 2000-та, в които бяха уцелили парчето, което най-много заслужава.
 16. eто още видеа тука свиря само аз на бас и пея като се водя по барабаните само https://www.facebook.com/100000459473565/videos/401682771832939/
 17. Има си неща като солфеж, музикални диктовки и други, които се занимават със култивирането на добър музикален слух. Предложеният от теб метод, едва ли ще даде резултатът, който се желае. Идеята не е, да запомниш конкретен звук (хората, които не са абсолютисти, няма да "запомнят" тоновете), а човек да започне да чува интервали, акорди, двугласи, многогласи, акордови последователности и т.н. в това число и в контекста на дадена тоналност. Музика не се изучава от вчера и едва ли има смисъл човек, ако целта му е да става музикант, да се ръководи от някакви "самоделни" методи. Разбира се, може да го прави от любов към експериментаторството, но не и да ги разглежда като основно средство за обучение. Единственото нещо за самостоятелно обучение, което на мен ми е помагало, са разни ear trainer програми за компютърна музикална диктовка. С тях се научих да чувам например акорди добре. Също така, когато се занимавах с това активно, не ми беше проблем да слушам двугласи, и да ги записвам на петолиние през това време. Което разбира се, не е като да можеш да свириш сложни неща от нотен текст на прима виста, но си е все пак някакво музикално умение. Като цяло, опитите да се заобиколи сериозното обучение и нужните часове, дни и години сериозна практика, не водят до някакви особено впечатляващи резултати. Важно е човек, да реши, дали иска да става музикант, да види дали това му се отдава, и да разбере, че в този живот не можеш да станеш всичко, най-много 1-2 (хайде, три) неща, и не е добре да се разпиляваш навсякъде.
 18. Здравейте! Ние сме басист и барабанист от Варна. Търсим певец, китарист и клавирист за сформиране на група, в която да свирим кавъри. Класически рок, мелъди рок и хард рок и блус. И двамата сме с богат музикален опит, свирили сме в много проекти, участвали сме в записи, концерти в клубове и фестивали на големи сцени. Не сме виртуози, но сме на достатъчно добро ниво - свирим с удоволствие и се забавляваме! Разполагаме със свое репетиционно студио - напълно оборудвано! Търсим сериозни хора от Варна за репетиции 1-2 пъти седмично. Възрастта и предишният опит нямат значение - важно е единственно желанието и чувството за принадлежност към рок група. 📞 За контакти : Иво (бас китара) : 0889 183 061 Филип (ударни) : 0876 218 379 Не се колебайте да ни потърсите! Очакваме ви, групари от Варна!
 19. Лично за мен - излюзията, че не съм на компа, а свиря през глава и кабинет, това е
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.