Jump to content
Българският форум за музиканти

All without sales

Showing topics in Търсят се музиканти!, Ноти и учебни материали, Други инструменти, Китара, Ударни инструменти, Клавишни, Бас, Вокали, Хардуер, Софтуер, Съвети, трикове, въпроси, Какво, къде, кога ?, Авторска музика, Правила, Новини, Музикален бизнес, Теория и Композиране, Изработка и ремонт, Говорилня, Live, Семпли, Китарни, Бас, Джем, Кавъри, Видео, Духови инструменти, Текстописане, Други, Вашата продукция, Нови албуми, Хай-енд, Music Center Ikonomov, Електронна музика и DJ - средства и похвати, Factor and 7, 8, 9 - струнни китари и баритони posted in for the last 7 days.

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Това е ретранслационна уредба за узвучаване на големи фабрики,игрища. Има отделна намотка за контролен говорител,но няма да отдава тази мощност там. Нов трансформатор с подходящи параметри.Което ще е по трудно.Предусилвателят е по лесен. http://www.kn34pc.com/sch/sch_ampl/uu_75_150.html
 3. Малко встрани от темата - личен проект: Взех едни говорители Swan HiVi W6 и Swan Hivi Q3. W6 е интересен с това, че има резонансна честота 40 Hz и Qts = 0.52 (среден). Ще им замеря импеданса free air / delta mass, както и ще им splice-на nearfield нискочестотните измервания с farfield средно/високочестотните (щото стаята не е голяма и висока). Върти ми се в главата и малко измерване на IEC Baffle или тестов обем "на поляна", но не знам дали ще имам време и нерви за това. Във всеки случай, като направя тестови кутии, ще трябва да ги меря поне в някакво хале или заличка. Не съм проектирал никакви озвучителни тела от 2013 година, което си е бая време. Защо се занимавам - искам да опитам да направя прилично линейни (примерно +-1.5dB - +-2dB от 50Hz до 16-20kHz) активни озвучителни тела с около габаритите на Kali-тата, които обаче могат да слизат по-ниско (да кажем, f(-3) = 38Hz, f(-6) = 33Hz), на цената на по-малък масимален SPL (от сорта на 94-96dB / 1m), това защото говорим за 6-инчов говорител с Xmax = 4.3 милиметра, така че имаме известни ограничения, мембраната си има максимален линеен ход. Предполагам, че ще направя басрефлексна кутия с порт отпред. Обмислям варианти за кутия, която няма съвсем паралелни стени, както и за по-заоблен по краищата baffle. Ако имате опит, практически съвети винаги са добре дошли.
 4. Last week
 5. Native Instruments - 50% за всичкия софтуер. До 6-ти Юли. https://www.native-instruments.com/en/ Band In A Box - 50% за ъпгрейд на Mac, до края на Май. https://www.pgmusic.com
 6. Аз съм в подобна ситуация - тридесет плюс, работа и ежедневие си вървят. Целия ми съзнателен живот слушам китари и преди година и половина почнах уроци. Нямам пряг досег с АМТИИ, но пък и двамата ми преподаватели, по солфеж и по китара, са студенти там :). Така аз избирам в/у какво да се фокусирам и темпото на обучение отговаря на възможностите ми. Нямам нито илюзиции за комерсиална реализация , нито амбицията да ставам виртуоз - искам да свиря музика която да е приятна на мен. Ако някой му харесва, добре е дошъл да слуша, за момента жена ми все още ме търпи 😂
 7. На мен ми суровее малко повечко, но пък го слушам на слушалки - ще пусна на колоните, да видя, как ще ми се стори и ще пиша.
 8. Точно по темата!Вече не зная на кого да пиша!Имаме песен/ група с която свирех / , която е звучала няколко пъти в ефира на БНР и други радиа преди да бъде приет закона за авторско право.Искаме да я дадем отново за излъчване в ефир вече по новите правила.Имаме одобрението на носителя на авторските права на текста но от БНР/където искаме да я дадем/ не казват какви са изискванията им за да приемат песента за да оформим документа по техните правила.Някой да има опит с това?
 9. За какво става въпрос в книгата? Никъде не пише конкретно за какво е.
 10. Търси се група за работа на круизен кораб (АИДА, част от Карнивал) - Квинтет: барабани, бас, пиано, китара, вокал (дама). Сигурен договор от 09 юли до 01 октомври, круизът е в средиземно море. Много добро заплащане, платени данъци и осигуровки в Европейски съюз, покрити всички пътни разходи, три серии по 45 минути на вечер. Репертоар подходящ за чуждестранна (немска) публика. ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ВЛИЗАНЕ В РОТАЦИЯ И СИГУРНИ ДОГОВОРИ - 2 МЕСЕЦА ПОЧИВКА И 2 МЕСЕЦА РАБОТА! Телефон за връзка: +359888999345 Постоянна връзка в What's up app на същия номер!
 11. - Господинов, кажи триста тридесет и три. - Триста тридесет и три. - Честит "Букър" ти. Честит 24 май! 📚
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.