Jump to content
Българският форум за музиканти

patzo

Members
 • Posts

  599
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

patzo last won the day on November 10 2020

patzo had the most liked content!

About patzo

 • Birthday 09/05/1978

Previous Fields

 • Инструмент
  китара, пиано

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София - Кърджали

Recent Profile Visitors

1719 profile views

patzo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

338

Reputation

 1. Объркал си темата, темата за най-грозна китара е някъде по-надолу. Шегата настрана, но с такава форма и такива ръбове още по-трудна задача и съответно по-скъпа.
 2. AKG P120 - С малка мембрана е. AKG P100 - е спрян модел, но е с голяма мембрана и се отличава от по-скъпите от серията само по нискосрязващия филтър и пада. Ако го намериш врора ръка за 100-на лева е добра оферта. Инъче от новите AKG P220 - си заслужава. Audio-Technica AT 2035 - на мен ми харесва как звучи. Но май беше електретен. Behringer TM1 - нов модел едва ли има много мнения за него. На хартия изглежда добре. От берингера съм пробвал Behringer B-2 PRO и за парите си е добре. Между другото той е индентичен със "rode nt2" - Платката, шпулата всичко е същото. Говоря за стари модел преди доста години който се правеше в китай. Няма нищо общо със новия rode nt2A - който се прави в Австралия. Инъче най-евтините модели на берингера са отврат. Говоря за C1 и т.н BOYA BY-M1000 - не съм го чувал дори. Rode NT1-A - добре е, но по-добре rode nt1000 или rode nt2A Audio-Technica AT2020USB - USB Мммм Не.
 3. Нормално е нъта да е по-висок в по-дебелите струни. Ако е еднаква височината значи тънките струни ще са по-вкопани в нъта, което не е правилно.
 4. През мен са минали няколко звукови карти. От някъде 5 години съм със една Steinberg UR28M. Супер си работи - нямам грижи. Взех я за 200лв. втора ръка.
 5. Когато дървото има значение ☺️ https://youtu.be/Udh0LdtMTyM
 6. true oil - стои най-много като лак. Нанася се лесно но много слоеве мисля, че минимум 20. На мен лично danish oil ми харесва повече от тунговото - то пак е тунгово, но с някой добавки. Всъщност много зависи и от марката.
 7. За да изправиш добре грифа преди изравняването ти трябва линия която да ляга върху фредборда а не върху прагчетата. Аз за целта съм ползвал хубава алуминиева линия (и със хубава пласмасова ще стане) и после със кръгла пила издълбавам където са прагчетата. Алуминиевия профил гледай да е дебел и плътен на който ще лепиш шкурката.
 8. Поздравления за DIY проекта - винаги е яко когато си направиш нещо сам. За проекти на които се вижда голото дърво ползвай първо качество шперплат - този не е такъв. И брезов шперплат съм срещал със яки шарки - преди години работих в един дърводелски цех и там бяхме взели един брезов който дори имеше на места 3д ефект като на къдравия явор и клен.
 9. А да микрофона се включва само във XLR със канон. Няма значение къде е превключвателя той се отнася само когато включваш със жак.
 10. Това става не от картата, а от софтуера със който записваш. Просто на новата писта на която записваш я даваш да е моно. На повечето програми просто има бутон на пистата - моно. И от избора на вход за пистата избираш от кой канал - пак във софтуера.
 11. Супер изглежда китарката - Честито.
 12. Записвай си вокалите моно - няма нужда от стерео. Ако има друг вокал записваш на друга моно писта. Те като минат през някое ВСТ пак ефектите са си стерео. И ако има ефекти пак стерео се чуват в крайния микс. И зарежи този AdobeAudition има по-добри и удобни програми.
 13. Отиваш в Динакорд - Дружба. Има кабели колкото искаш от евтини до скъпи. Аз не бих дал повече от 30лв. за такъв кабел кабел - за тази цена има достатъчно добри.
 14. Ами просто виж какъв е бутона и го смени със същия. Едва ли много хора които го имат са го разглобявали и знаят какъв е точно бутона. А твоя е пред теб, така че ...
 15. Само когато си купуваш подобен кабел гледай да е меден, защото в много магазини има такива които са алуминиеви и имат само покритие наподобяващо медни. Тези които не са медни се запояват доста по-трудно. Като го тръкнеш със ножче се рабрира какъв е.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.