Jump to content
Българският форум за музиканти

Baby Thomas

Mods
 • Posts

  8892
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  236

Baby Thomas last won the day on July 26

Baby Thomas had the most liked content!

2 Followers

About Baby Thomas

 • Birthday 11/11/1977

Previous Fields

 • Инструмент
  AllTube AppleMac

Contact Methods

 • Website URL
  http://BabyThomas.name
 • ICQ
  28495543
 • Skype
  BabyThomas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Русе

Recent Profile Visitors

8540 profile views

Baby Thomas's Achievements

 1. Очакват въпроси за лампови усилватели.
 2. И според мен е от свиренето. Опитай малко по-различни позициониране и постановка на дясната ръка, други пера...
 3. Според мен е просто бъзик или нещо тип "социален експеримент". Но направено сравнително достоверно.
 4. Рафо... изък за столчето и Iron Cobra-та... Аз сравнително скоро купих още едни кофи, за другата репетиционна (шел пак). Сромни китайчета, но имат приличен звук. Мисля да им хакна едни лети обръчи, за по-бавно разстройване и повече пънч. Но доста пари излизат и ще видим кога ще се наканя... Барабанче пак Мапекс взех, бях си харесал преди време един зъл ламаринен модел И една Gibraltar Stealth Rack системка сходна на тази: Много яка хава е! Не мога да преценя дали не е по-добро от Yamaha Hex Rack-a...
 5. Резисторът ограничава тока, който минава през светодиода. Стойността му се смята, зависи какъв е светодиода (колко мА номинален ток има) и какво е напрежението на входа за фуутсуич (5в., 12в., друго). Резисторът няма поляритет, диодът има (и като го объркаш не свети). Някой път производителите имат различни схеми на свързване на щракалката/диода, не всеки фуутсуич става за всеки усилвател. Щом комбото е "обикновено" предполагам има марка и модел, които биха помогнали при търсенето на инфо за него. Ако има схемата могат да се видят тези неща.
 6. В Томан имат разни, може оттам. За България МЦИ са официален вносител/представител, но като бях питал преди години - нямаха нищо.
 7. В упътването си пише, както и в описанието на сайта им: https://www.boss.info/us/products/bc-1x/specifications/ "An internal voltage boost circuit is used to provide 18 V operation. As the AC adaptor, you can use the standard PSA adaptor that’s common to the BOSS compact effect series."
 8. Не че си струва занимавката, но принципно може да се модифицира с добавяне на втори MV (master volume) с щракалка за смяна между него и "оригиналния". Така ще имаш по две нива на всеки един клийн или овърдрайв тон. Но трябва да намериш някой да ти го направи, да му платиш, да се сложи вътре още едно реле, втори MV пот, жак (или да се смени сегашния със стерео), после отвън кабел (става и китарен моно), някаква кутийка за фуутсуича, щракалка... Ще вземе да ти излезе 100 лева (примерно), може би е по-добре с някакво педалче все пак.
 9. Connector Jacks Headphone 2 x 1/4" Stereo jacks MIDI MIDI IN, MIDI OUT Line Out - Line In - USB to Host ✔ Аудио интерфейс с два входа или USB миксерче ще свършат работа. Не ти трябва да са някакви скъпи и модерни. Или ако имаш вече нещо записващо с линеен вход, но тогава ще трябва да прехвърляш ръчно към компа и ако наслагваш тракове ще е доста по-тегаво.
 10. Няма какво друго да стане - физика. С всеки амп/педал е така. Когато даден усилвател не може да усилва повече - той почва да криви. Просто над едно ниво няма как да произведе повече сила и почва да "бъгва" реално. Това докъм 70-те е бил силно нежелан вариант. Та от това ниво нагоре колкото да усилваш от ампа или да му пускаш по-силен сигнал - той не може да усилва повече, само дефекта (кривенето) е по-голям. Какво е овърдрайва? Режим, в който нарочно е вкаран усилвателя (най-вече преампа), защото хората са решили, че е подходящ за някаква по-агресивна музика. Но няма как да свири по-силно, само криви и компресира повече. За да се чува по-силно трябва да имаш корекция след преампа, където (обикновено) е мастър волюма. При многоканалните усилватели там обикновено имаш друг мастър потенциометър с друго ниво (втори канал, втори MV). Евентуално може и да стане с нещо в луупа, например EQ педал да включиш за бууст на нивото. Но преди целия амп каквото и да правиш - само вкарваш повече кривене и компресия в и без това безкрайно изкривения преамп.
 11. Dave Weiner (фенът, който свири с Вай) също има една такава и каза, че е наложително всички в групата да са с такава, ако ще има някой да използва подобна. Инак звучало зле/фалшиво ако се "омешат". П.П. Да не ти се налага да правиш рефрет на такова нещо...
 12. Може би е 50 (100) херцов брум от "недофилтрирано" високо напрежение. Сравнително лесно може да се види с осцилоскоп, по принцип. Или да се чуе. Може сравнително лесно да се тества от майстор, чрез паралелно закачане на още някой филтриращ кондензатор към съществуващия такъв. При ампове с две/четири лампи този дефект може да се усили при използването на доста разбалансирани крайни лампи (не важи за твоя случай, принципно го пиша). Ако имаш цъкалка триод/пентод използвай петод режима - бръмчи по-малко и звучи по-добре, а не е особено по-тихо. Атенюаторът със сигурност "яде" тон, особено тия по-евтините ампчета, които представляват просто 1-2 резистора, които да обират малко мощност. Другите две неща по темата са: Като цъкнеш да е по-тихо винаги си звучи по-анемично и различно, за спавка - Fletcher-Munson curves; Доста хора използват/тестват атенюаторите неправилно. Първо нагласяш на каквито нива ще го използваш, чак след това си гласиш звук/гейн/честоти. Имаше добра статия за това от някой от производителите на такива джаджи, но не си спомням кой беше, за да го спомена конкретно. В конкретния случай (маломощен и елементарен амп) надали има голямо влияние, но принципно това си важи винаги.
 13. Не мисля че е замислено да се включва към усилвател, това е преносима джаджа за слушалки. Все пак... В спецификациите пише: Nominal Output Level - PHONES/REC OUT: -10 dBu Output Impedance - PHONES/REC OUT: 2 ohms Recommended Load Impedance - PHONES/REC OUT: 16 ohms or greater Connectors - PHONES/REC OUT jack: Stereo miniature phone type Тоест стандартно "китарно" ниво като изход, импедансът няма да съдава проблем, само трябва подходящ кабел или преходник. Нещо ще стане, няма да гръмне. Как точно ще се чува трябва да тестваш и да прецениш дали ще ти хареса...
 14. Какви са тея 650 вата, майнинг риг ли ще строиш? Процът дърпа 50W, видео картата 70W, другите неща по 5-10 вата. Целият комп при максимално натоварване гълта под 250 вата. Малко запас да сложим... Fortron 400W е напълно достатъчно.
 15. На тази май само надписът ѝ е Gibson, дори на тегло не го докарва...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.