Jump to content
Българският форум за музиканти

Baby Thomas

Mods
 • Posts

  8883
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  236

Baby Thomas last won the day on July 26

Baby Thomas had the most liked content!

2 Followers

About Baby Thomas

 • Birthday 11/11/1977

Previous Fields

 • Инструмент
  AllTube AppleMac

Contact Methods

 • Website URL
  http://BabyThomas.name
 • ICQ
  28495543
 • Skype
  BabyThomas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Русе

Recent Profile Visitors

8308 profile views

Baby Thomas's Achievements

 1. Dave Weiner (фенът, който свири с Вай) също има една такава и каза, че е наложително всички в групата да са с такава, ако ще има някой да използва подобна. Инак звучало зле/фалшиво ако се "омешат". П.П. Да не ти се налага да правиш рефрет на такова нещо...
 2. Може би е 50 (100) херцов брум от "недофилтрирано" високо напрежение. Сравнително лесно може да се види с осцилоскоп, по принцип. Или да се чуе. Може сравнително лесно да се тества от майстор, чрез паралелно закачане на още някой филтриращ кондензатор към съществуващия такъв. При ампове с две/четири лампи този дефект може да се усили при използването на доста разбалансирани крайни лампи (не важи за твоя случай, принципно го пиша). Ако имаш цъкалка триод/пентод използвай петод режима - бръмчи по-малко и звучи по-добре, а не е особено по-тихо. Атенюаторът със сигурност "яде" тон, особено тия по-евтините ампчета, които представляват просто 1-2 резистора, които да обират малко мощност. Другите две неща по темата са: Като цъкнеш да е по-тихо винаги си звучи по-анемично и различно, за спавка - Fletcher-Munson curves; Доста хора използват/тестват атенюаторите неправилно. Първо нагласяш на каквито нива ще го използваш, чак след това си гласиш звук/гейн/честоти. Имаше добра статия за това от някой от производителите на такива джаджи, но не си спомням кой беше, за да го спомена конкретно. В конкретния случай (маломощен и елементарен амп) надали има голямо влияние, но принципно това си важи винаги.
 3. Не мисля че е замислено да се включва към усилвател, това е преносима джаджа за слушалки. Все пак... В спецификациите пише: Nominal Output Level - PHONES/REC OUT: -10 dBu Output Impedance - PHONES/REC OUT: 2 ohms Recommended Load Impedance - PHONES/REC OUT: 16 ohms or greater Connectors - PHONES/REC OUT jack: Stereo miniature phone type Тоест стандартно "китарно" ниво като изход, импедансът няма да съдава проблем, само трябва подходящ кабел или преходник. Нещо ще стане, няма да гръмне. Как точно ще се чува трябва да тестваш и да прецениш дали ще ти хареса...
 4. Какви са тея 650 вата, майнинг риг ли ще строиш? Процът дърпа 50W, видео картата 70W, другите неща по 5-10 вата. Целият комп при максимално натоварване гълта под 250 вата. Малко запас да сложим... Fortron 400W е напълно достатъчно.
 5. На тази май само надписът ѝ е Gibson, дори на тегло не го докарва...
 6. Визуално не можеш да прецениш лампите стават ли за нещо. Освен ако няма структурни повреди (прекъснато отопление съм виждал така "на око"). Можеш да прецениш след закачане на някакъв тестер или сравнявайки на ухо, като и в двата варианта нямаш 100% гаранция, че ще получиш пълен отговор на въпроса. Относно това дали и колко разлика има - както вече споменах по-рано може нещо по веригата (китара, кабел, схема, части, говорител) да маскира разликите от предната и тази лампа, което не значи че едната или другата е перфектна/добра/смотана.
 7. Всъщност yamaha е прав. Има разни по-нови приложения, които постигат прилични резултати, но все пак ако търсиш добро качество няма да свършат работа, защото не могат да изкарат "идеално червено". Аз напоследък използвам Music Rebalance модула на iZitope RX8, помага ми да си вадя по-лесно и точно дръм партии. А преди ден-два видях че има и някакво app-че за мобилни устройства Moises, но с него още не съм си играл.
 8. Neutrik жакове и жица Cordial или Sommer, но не от най-евтината, а с капацитивност под 90пФ. Ако те няма с поялника... Кордиал имат и готови.
 9. Освен това ел. подписът по дефолт си е мега бъгавина и постоянно спира. А те и пари искат ежегодно. Сайтът на Митниците пък е най-трагичния в класацията за най-трагичен, неработещ и бъгав сайт! Това са два от бонусите ако човек тръгне да си ръчка митническите бози самостоятелно.
 10. Не се притеснявай да експериментираш. Смяната на лампи и различните комбинации са част от интересното в "ламповия свят". Сходно е на струните - всичкото е струни, но звучат и се усещат различно. Да, може да няма огромна разлика в този амп, но никога не се знае (отново както при струните - на по-скъп инструмент ще има повече разлика). Преди години бях си купил едно 5-ватово Blackheart усилвателче и фабричните лампи дори за боклука не ставаха. Едната дълго време я пазих като образец за супер мътна и гадна лампа
 11. Ако не пипаш вътре по предпазители, кондензатори и т.н. - не. Базарането вътре не е особено безопасно, защото може да остане напрежение в кондензаторите с дни! Ако пипаш само шасито отвън - внимавай само да не се опариш на лампите (най-вече крайните), защото лампите вдигат по 120*С и нагоре! Така че остави малко да се охладят и/или ползвай някой дебел парцал като ги вадиш.
 12. Въпросната крайна лампа е аналог на EL84, слагай и свири. Предусилвателната също можеш да смениш, марката няма значение за правилното функциониране на ампа, просто всяка марка и модел (и бройка) имат леко различен звук. В това комбо може и да не чуеш такива сериозни разлики предвид бюджетността на чаркалаците му (най-вече говорителя), но никой не те спира да вземеш 1-2 бройки и да експериментираш.
 13. Няма вселена, паралелна или перпендикулярна, в която софтуер да звучи по-добре от лампов амп! ENGL не са някаква измислено китайска марка и не звучат зле. Поне на мен бяха ми харесали някои от средно скъпите модели - Screamer, Retro Tube... Евентуално трябва да прегледаш лампите какви са. Не знам точно ENGL дали идват с гадни, но повечето ампове, особено евтините (разбирай под 3к) почти винаги са с някакви смотани лампи. А разликите могат да са наистина драстични. Проблемът ти може да е и просто в домашната употреба. Не може да го пуснеш на 2 тоя амп и да чакаш да свирне. Също и идеята говорителя да ти е във физиономията не е добра - това не са хай-фай колони или монитори за смесване. Намери му място някъде на пода в стаята на поне 2-3 метра от теб.
 14. Мръсни капиталисти!!! Само се чудят кого и как да доострижат, то вече кръв пуска, те не се спират. Заплатите си стоят, инфлация хукна рязко нагоре, онез кретени от НСИ лъжат, че е 0%...
 15. Дори да не пише - за Gain & Volume обикновено се слагат логаритмични. Ако нямаш точния модел, за да пасне на платка/шаси можеш да го монтираш с краката настрани и да пуснеш 3 жички до платката.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.