Jump to content
Българският форум за музиканти

Baby Thomas

Mods
 • Content Count

  8,863
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  230

Baby Thomas last won the day on April 29

Baby Thomas had the most liked content!

Community Reputation

3,688 Excellent

1 Follower

About Baby Thomas

 • Rank
  Professional Hater
 • Birthday 11/11/1977

Previous Fields

 • Инструмент
  AllTube AppleMac

Contact Methods

 • Website URL
  http://BabyThomas.name
 • ICQ
  28495543
 • Skype
  BabyThomas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Русе

Recent Profile Visitors

8,088 profile views
 1. Преди да се занимаваш с екраниране по-добре направи максимално добре самото окабеляване - да няма дефекти, нещо да опира някъде, грешки в схемата, ground-loops...
 2. Защо не пробваш с LM317? С него, нагаждайки стойностите на резисторите, можеш да си направиш изхода точно 9 волта за конкретния траф. Хем ще елиминираш варианта с евентуален проблемен стабилизатор (7809-тката).
 3. Имам въпросната джаджа и според мен е много добра (нищо, че е Бери). Използвал съм я в няколко ситуации да разделя китарния ми лайв риг от централното и върши идеална работа, освен това поне в тези варианти не съм усетил грам промяна на звука. Явно използват добри трафчета. За Hi-Fi може и да има загуба/промяна, но не съм пробвал. Не съм сигурен обаче дали ще свърши работа във вашата ситуация, понеже това помага против граунд лууп. Ако проблемите са някакви смущения тип white noise, генерирани в компа или из кабелите или в самите монитори - силно се съмнявам, че ще има файда. Това устройство разделя галванично двете свързани в него аудио джаджи и предотвратява появата на ground loop, но няма как да изчисти шум в сигнала или да предотврати улавянето на някакви радиосмущения (ако това е дефекта във вашата ситуация). Имам и средно скъп модел Furman, който уж също предпазва от някакви смущения (като второстепенна функция), но примерно против замърсяване на захраването от смотано осветление нищо не върши. Пиша ги тези неща, за да е ясно, че няма едно устройство, което да оправя всичко, нещата са различни/комплексни и трябва да се установи източника на проблема и да се търси вариант за отстраняването му. И някакъв дивайс дето "унищожава шум" не значи, че ще помогне, независимо, че е качествен и върши работа в ситуациите, за които е проектиран (такива против ground loop hum има още няколко устройства).
 4. Тея по 100 ома и другата, дето намаля наполовина съпротивлението трябва да са от вторичната намотка на високото напрежение (8, 9, 10 на схемата) - двете крайни и средната точка СТ*, която вероятно отива на маса. Трябва да имаш и една, която е екран, да не дава контакт с останалите, само с коруса на трафа, поне има такава на схемата. Останалите които са за 110-220 волта принципно е най-лесно да ги намериш "наобратно", поне аз така бих пробвал. Пускаш 5 волта АС на 5-волтовата вторична и мериш какво имаш на първичните изводи. Обаче тук не е само една с две "средни" точки (не е баш "средна" тази за 127, ама карай), ами са две отделни с по няколко извода и щракалка и малко идиотско. Ако имаш суича да видиш кога какво съединнява... на мен поне не ми става ясно от тази схема... * Интересно! Средна Точка и Center Tap могат да се съкратят еднакво!
 5. Baby Thomas

  Въпрос за адаптери

  Относно странния сигнал на междинните позиции - звучи като да се дефазира сигнала. Опитай да завъртиш жиците на сингъла. Това е най-простото и ако вземе че стане няма смисъл да се занимаваш повече. В идеалния случай обаче е добре да установиш всичко по адаптрите и дали изобщо са "съвместими". Има значение кой кабел какъв е (начало или край на коя намотка), поляритет на сигнала, посока на магнитите... Има клипчета в нета кое как се проверява. Ако не си пасват адаптрите или ги монтираш/свържеш грешно може да има дефазиране или да липсва хъм кенсълинга на междинните позиции. И има варианти, при които просто никога няма да звучи като хората всяка позиция. На пръв поглед смяна на адаптер звучи елементарно (завърташ две винтчета и запояваш 2-3 жички), но на практика е малко по-засукано и има подводни камъни.
 6. Това имаше как да се изключи завинаги, обаче не се сещам как беше. Провери в нета...
 7. Baby Thomas

  15 Лампови вата вкъщи

  Атенюаторът в доста случаи нищо не прави, само пари се дават на вятъра и хабиш крайните лампи повече. Добрият звук излиза повече от високо звуково ниво и размърдване на говорителя, а не толкова да понапънеш крайните лампи. Поне моите тестове това сочат. Имал съм 2 резистивни и имам и реактивен. Има смисъл за определени ампове, обикновено някакви без мастър волюм или на които голяма част от звука е в крайното стъпало (тоест не метълски). Абе работата е малко като да си купиш Ламборджини и да го караш из града с 40км/ч. Не можеш да го опънеш и да се изкефиш на макс, файдата ти е, че си го имаш.
 8. Baby Thomas

  15 Лампови вата вкъщи

  15W мощност дава примерно... 70% сила от тази на 100-ватов лампов усилвател. Такъв усилвател на домашно можеш да пуснеш МАКСИМУМ на 2. Той на 1 не се чува изобщо, на 3 вече разлепя тапетите, а на 2 звучи като процесор (генерално заключение). За мен не може и няма смисъл.
 9. Baby Thomas

  Проблем със звукова карта

  Относително Long-shot, обаче все пак - опитай да почистиш контактите на всички ЮСБ-та с конктактен спрей - на самия комп, на кабелите, на интерфейса. Два пъти ми се е случвало да се държи супер странно заради това. Можеш да използваш ушни бъркалки, сплескваш с клещите, фъскаш малко и чистиш. Естествено може и да не е това, но пък е лесна операция и при всяко положение е добре да го отхвърлиш като източник на проблемите.
 10. На този файл последните грижи са му МР4 формата или на колко херца да сложиш параметрично ЕКю за да оправиш проблема Х. Моят съвет е изобщо да забравиш термина мастъринг (който и без това се използва почти винаги неправилно). Реално трябва да започнеш от нулата, с такова качество на записа дори да си много добър "смесител" пак няма да постигнеш почти нищо. Jordan_J правилно елиминира изпълнението от уравнението, но мисля е добре да се отбележи, че добри аранжимент/изсвирване също са от доста голямо значение за смесването, колкото да не звучи супер логично на пръв поглед.
 11. Не е въпрос дали на някой му харесва или не. Просто в рапа нито някой пее, нито някой свири. Тей че няма как да е музика. Колкото шаха или дартса са спорт.
 12. Дискусията от горния линк е за рап/хип-хоп, откога това е музика?
 13. Baby Thomas

  Marshall AVT50 Combo Модове?

  Това е транзисторна играчка, каквото и да го направиш... Лампата с тея напрежения е повече за украса и тя...
 14. Има начини, но са доста неефективни. И ще е доста скъпо. И общо взето няма смисъл.
 15. Baby Thomas

  Студийни Монитори

  По дънните платки не слагат видео контролери от 10-тина години, понеже почнаха да ги интегрират в процесорите. На дъното имаш изходи за монитор, но трябва процесорът, който инсталираш, да има графичен контролер. Xeon обаче нямат. Така че единствен вариант ти е с друга "външна" графична карта.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.