Jump to content
Българският форум за музиканти

Има ли нужда от лиценз звукозаписното студио?

Recommended Posts

Здравейте! 

Въпросът ми е дали ако имам студио и искам да изкарвам пари чрез него, какво друго освен регистрирана фирма за обявяване на печалбите, ми трябва? Чувал съм нещо за разрешение от Профон и Мюзикаутор, но не съм сигурен. Благодаря за отговорите :) 

Гореспоменатите организации се занимават с лицензирането на музика и ти трябват ако искаш да излъчваш или ако искаш да "получаваш пари" когато излъчват твоя музика. В твоя случай ако не си продуцент не ти трябват. В смисъл ако си продуцент и си член на Профон ще получаваш някакви отчисления, когато някой излъчи песента, която си продуцирал.

Дължиш им пари само ако излъчваш музика.

• Like 1

• 3 weeks later...

Всичко до последния ред код ми е лицензирано. Благодаря все пак :)

Гореспоменатите организации се занимават с лицензирането на музика и ти трябват ако искаш да излъчваш или ако искаш да "получаваш пари" когато излъчват твоя музика. В твоя случай ако не си продуцент не ти трябват. В смисъл ако си продуцент и си член на Профон ще получаваш някакви отчисления, когато някой излъчи песента, която си продуцирал.

Дължиш им пари само ако излъчваш музика.

Дължа ли ако са само в Youtube?

Стилян, направо ме засмя. Само помисли какво си запитал? Все едно ще извличаш платина от метеори: в космоса) Шегувам се, разбира се. Действай и твори, записвай и трий, каквото ти душата поиска, но да не си и помислил да търсиш разрешения...

Утре ще попиташ някой без работа в министреството......."еми трябва ли ми лиценз да опъвам две струни към ла..? и току виж сътворили нова боза от регулации за ла минора, кое точно как да се опъва... 

Свободна държава сме (уж), ето го твоя комп, два микроофона и два "лицензирани" софтуера, ето една фирмичка от два лева капитал и си в бизнеса)) Но като си говорим за бизнеса, хвани някой на по бира, дето ги поназнайва тези работи, че този въпрос "Дължа ли ако са само в Youtube? " е за 10 бири време!

Успех и забрави тази ситуация с разрешенията в живота, че утре те виждам как искаш разрешение от любимата да и направиш и сервираш салатата..

• Like 1