Jump to content
Българският форум за музиканти

ФУКНЯ - само за музикални инструменти!

musicman

Recommended Posts

• 2 months later...

Рядко пиша тук... та да взема да "изригна"...

IMG_20220616_215944.thumb.jpg.7fbcac228684d204f07235dd091f8df0.jpgIMG_20220616_220006.thumb.jpg.6fa369f32225b3e5b7143475fc0cb69e.jpg

B.C. Rich Shredzilla Prophesy 7 Archtop

Вече със сменени струни и (що годе) интонирана. Другата седмица, като отмине тридневното чудо може и да напиша нещо като ревю... сега ще продължавам със самоунищожението на мозъчни клетки...

• Like 3

^

Да, точно такава е. Волюмите са пуш-пул и всеки дели своя си адаптер на сингъл...

Edited by musicman
Не цитирай предходно мнение
  • Like 1

• 1 month later...

Като абсолютно начинаещ, който "свири" от 5 месеца и върти упражнения все пак искам да се похваля какво открих да се продава и нямаше как да не купя па ако ще и само с колкционерска стойност.

Конктекста е следния:

Като започнах уроци си взех едно Les Paul-ско LTD EC-256 (Black Satin) и китарата си е супер... дет се вика години щяха да минат преди да помисля за нещо по-така (и то ако напредвам и има смисъл да набия пари)...

Но!

В един момент откривам, че PRS 2019-та пускат лимитирана серия от 750 китари в 5 различни цвята, които са със sandblasted swamp ash top... Видях тая с червеното, респективно любов, #hype, знаете как е... И накрая голямото разочарование, че навсякъде са out of stock (то общо се пада да има около 150 такива червени sandblasted китари в света и хората са ги изкупили)...

Търся като луд един месец и накрая съвсем случайно на 8-ма страница в гугъл сигурно откривам някъв френски магазин, където имаха една налична и то нова... реших, че са забравили да си ъпдейтнат сайта та си писахме с човека...

Long story short новия ми инструмент, който никога няма да продам:

(сега аз като аматьор не ги чувам и усещам нещата много нали, но китарата е скандална като усещане и леснота за свирене, a като сложих и едни NYXL струни и като я удариш и звъни като акустична направо... уникално усещане и намирам разлика дори за лаик като мен... явно репутацията на PRS дори в бюджетната серия не е само маркетинг)

IMG_3942.jpeg

IMG_3943.jpeg

IMG_3944.jpeg

• Like 1
  • Thanks 1

Супер си е китарката, честито!

И аз бях се наточил на тези Sandblasted Swamp Ash, но после реших, че ако ще е PRS трябва да е от истинските (не-SE, Made In USA)... :greenball:

@Baby Thomas Абе то тва хубаво, ама вече цената става non-justifiable за льольо като мен (пък и по принцип май)

Чудих се, ама моето огромно желание да притежавам sandblasted китара + репутацията за качество на PRS по принцип (на много места се твърди, че SE-тата са best quality in this price range) + факта, че примерно Mikael Äkerfeld е записал целия Blackwater Park на Opeth с SE ме нави, че си е супер и така.

P.S. Tоя limited edition е корейски, щото до колкото разбрах SE-тата ги правят в Индонезия вече по принцип...

• Like 1

• 4 weeks later...

Време е да попълня стадото с две китари, които никога не съм предполагам, че някога ще си купя, но остарявайки и добивайки опит съм благодарен, че мога да добавя нова палитра от звуци към колекцията си.

Лявата е Фендър Страт Плюс от 1993, на който смених Lace Sensor Gold адаптерите с Дейвид Гилмор сет (реално нямаше особена нужда, но ми беше в списъка с неща, които искам да пробвам ...имах нужда само от леко побутване, за което благодаря на Михаил Паев).
Дясната е Фендър Американ Стандарт от 1997 с адаптери от 1994.

Специални благодарности и адмирации за Яни Петров, който ми позволи да му отмъкна тези инструменти и ме насочваше адекватно в материя, която още не разбирам добре (китари Фендър).

Fender-Am-Standard-97-Strat-Plus-93.jpg

Edited by killer
  • Like 6

^

Да, "Плюс"-овете са с такъв нът и заключващи ключове. Цветът на ключовете на "Плюс"-а също е фабричен и оригинален.

• Like 2

On 8/21/2022 at 8:45 PM, Yo The Real said:

Топ.

Фабричните ключове ли са това и на двете? Както и фабричен ли е нъта при белия страт?

Да, ключовете и нъта са фабрични.
В по-долните два линка има доста информация за Strat Plus.

https://www.fuzzfaced.net/plus-series.html

http://xhefriguitars.com/page2.html

• Like 1
  • Thanks 1

• 2 weeks later...

На мен пък ми хрумна оригиналната мисъл да инвестирам в китари, че нали инфлация идва, тежка зима и т.н., а и тая сладурана като ми се разпищолила така някакси нарочно предизвикателно на снимките, та не издържах ;) Suhr Classic S HSS - мислех си, че перфектният страт не съществува, но бай Джон бая се е доближил!

IMG_3970.PNG

• Like 9

Рибата беше избита със замах и хирургическа точност... стратът, който е по-добър от самия страт. Леле, завистта е лошо нещо, знам, затова да кажем че не завиждам изобщо ;)

Edited by jabs
  • Like 1
  • Haha 2