Jump to content
Българският форум за музиканти

Jordan_J

Members
 • Posts

  2410
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

Jordan_J last won the day on July 11

Jordan_J had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  guitar, voice, piano

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/dann.studio.varna/
 • Skype
  visiondann

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Varna, Bulgaria

Recent Profile Visitors

3898 profile views

Jordan_J's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

1.1k

Reputation

 1. Това май не съм го пускал тук ... Gibson Gary Moore signature (със Suhr Doug Aldridge адаптери, монтирани впоследствие естествено) ... Доколкото ми е известно, китарата е на Сашо от "СИГНАЛ", но тогава е била с други адаптери. След това са ми известни два други собственика. По принцип винаги съм бил "страт-плеър", но в това нещо се влюбих от първото хващане. Имам няколко други сериозни LP Custom-a, но това докато го пипна и чуя реших, че ще го взема (без даже да ми го предлагат) Собственикът се наложи да се раздели с него без много разговори. Прекрасна китара и тон! Наистина съм адски впечатлен! Поздрави!
 2. Преди години пращах цял Хамонд орган, с огромно Лесли 760 от Варна към Ямбол. Пратих ги с ЕКОНТ, но по някакви тарифи за голямогабаритни товари. Дойдоха с голям бус и го натовариха. Попитайте ги - може да предлагат тази услуга и сега. Успех!
 3. От 20 години и повече ползвам само Hot-Line кабели и жакове. https://www.amazon.co.uk/LEEM-HOT-6-0SS-Hotline-20ft-Cable/dp/B00IJ8UOU6 Цената е супер, като се има предвид качеството, което предлагат. Ползвам и Monster cables, но само в студиото. Страхотни са като качество, но според мен не са удобни за лайвове. Имат много твърда оплетка и са повече за студийна работа.
 4. ^ Чудесен избор на адаптери и китара! Lil' 59 e добър за всичко! Честито!
 5. Имах възможност и чух песента по-подробно преди малко. Според мен положението е изтървано още на етап микс. Изпълнението няма да коментирам. Но като баланс - не е добре - има много силна (и бизи) каса, тихи китари за този стил. Вокалът също не е добре балансиран и стърчи. Това парче изобщо не е за мастериране още. Върни се на чертожната дъска и премиксирай всичко както трябва, пък после ще мислиш и за мастеринг.
 6. Ами качи го на пъблик сървър и дай линк.
 7. Ако под 100 херца има тътен, то той се е появил на етап запис или при неправилно миксиране поради "билд-ъп" (примерно) от няколко инструента в тази зона. Премахване на тътен не е операция за мастеринг фаза, това се оправя на етап запис/микс още. Ако можеш - пусни файла ти да може да се тегли, за да може да бъде пипнат. Така и да го слушаме, няма как да помогнем.
 8. Видео с последната песен от албума - The Letter. Надявам се да ви хареса!
 9. Здравейте! Струва ми се, че това мастериране е правено сякаш напук на всички правила, съдейки по еквилайзъра. Не зная какъв точно е материалът, но като гледам еквилайзера, имам съмнение, че резултатът ще е добър. Имам няколко бързи препоръки (но това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него): 1. Лоу-кът да е 25-35 Hz (съвсем образно) 2. В зоната на 60-90 Hz е зоната, където трябва да преобладава "шутът" на касата и да бъде орязана бас китарата на ниво микс още. 3. Тягата на целия микс е около 110 Hz - липсва. 4. Около 220-230 Hz е зоната на "маса" на китарите. Орязана е. Реже се често, но внимателно около 375 Hz, особено когато тази продукция ще се пуска по радио и ТВ. 5. Напук на всички "правила" - зоната на "боксинес" (обикновено 500 или 750-800 Hz) е бустната ... 6. Високите е хубаво да се бустват около 4000 Hz, а презънсът на 8000 Hz и нагоре. За да звучи по добре и "музикално", "бел" кривата трябва да е широка в тези зони, а не така на "хълмчета". 7. "Въздухът" 10-12 кHz - със shelf Все пак, това е чисто визуално, без да съм слушат материала. Но опитът ми показва, че каквото и да е аудиото - с такова EQ едва ли ще ми допадне много Мога само да предположа, че този мастер ще тънее и ще му липсва маса и плътност. Много неща се съобразяват още на ниво запис. Качественият и правилен запис спестява 75% от работата на ниво микс, защото инструментите се "саморазполагат" в честотните си ленти и няма "бой" помежду им. Постни линк с материала, и ако имам време, мога да опитам да го пипна, а после - ще ги сравним Поздрави!
 10. Здравейте, приятели! С радост искам да споделя, че новият ми албум с аустични балади, в който пее шведския рок-вокалист от световна величина Göran Edman, излезе в Япония. Скоро мисля да го тиражираме и за Европа и Америките. Поздрави!
 11. Не съм влизал тук от доста време. Честито на всички за придобивките! Със здраве да си ги ползвате и много красива музика да правите с тях! Ето и нещо ново от мен, което пътува от Щатско насам - BREEDLOVE Pro Series C25/CRe-H Поздрави на всички!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.