Jump to content
Българският форум за музиканти

Jordan_J

Members
 • Posts

  2412
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Jordan_J last won the day on April 1

Jordan_J had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  guitar, voice, piano

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/dann.studio.varna/
 • Skype
  visiondann

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Varna, Bulgaria

Recent Profile Visitors

4124 profile views

Jordan_J's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Reacting Well Rare

Recent Badges

1.1k

Reputation

 1. Не мога да повярвам какво чувам?! Кога е починал Тони Манов??? Почивай в мир, приятелю!
 2. Това май не съм го пускал тук ... Gibson Gary Moore signature (със Suhr Doug Aldridge адаптери, монтирани впоследствие естествено) ... Доколкото ми е известно, китарата е на Сашо от "СИГНАЛ", но тогава е била с други адаптери. След това са ми известни два други собственика. По принцип винаги съм бил "страт-плеър", но в това нещо се влюбих от първото хващане. Имам няколко други сериозни LP Custom-a, но това докато го пипна и чуя реших, че ще го взема (без даже да ми го предлагат) Собственикът се наложи да се раздели с него без много разговори. Прекрасна китара и тон! Наистина съм адски впечатлен! Поздрави!
 3. Преди години пращах цял Хамонд орган, с огромно Лесли 760 от Варна към Ямбол. Пратих ги с ЕКОНТ, но по някакви тарифи за голямогабаритни товари. Дойдоха с голям бус и го натовариха. Попитайте ги - може да предлагат тази услуга и сега. Успех!
 4. От 20 години и повече ползвам само Hot-Line кабели и жакове. https://www.amazon.co.uk/LEEM-HOT-6-0SS-Hotline-20ft-Cable/dp/B00IJ8UOU6 Цената е супер, като се има предвид качеството, което предлагат. Ползвам и Monster cables, но само в студиото. Страхотни са като качество, но според мен не са удобни за лайвове. Имат много твърда оплетка и са повече за студийна работа.
 5. ^ Чудесен избор на адаптери и китара! Lil' 59 e добър за всичко! Честито!
 6. Имах възможност и чух песента по-подробно преди малко. Според мен положението е изтървано още на етап микс. Изпълнението няма да коментирам. Но като баланс - не е добре - има много силна (и бизи) каса, тихи китари за този стил. Вокалът също не е добре балансиран и стърчи. Това парче изобщо не е за мастериране още. Върни се на чертожната дъска и премиксирай всичко както трябва, пък после ще мислиш и за мастеринг.
 7. Ами качи го на пъблик сървър и дай линк.
 8. Ако под 100 херца има тътен, то той се е появил на етап запис или при неправилно миксиране поради "билд-ъп" (примерно) от няколко инструента в тази зона. Премахване на тътен не е операция за мастеринг фаза, това се оправя на етап запис/микс още. Ако можеш - пусни файла ти да може да се тегли, за да може да бъде пипнат. Така и да го слушаме, няма как да помогнем.
 9. Видео с последната песен от албума - The Letter. Надявам се да ви хареса!
 10. Здравейте! Струва ми се, че това мастериране е правено сякаш напук на всички правила, съдейки по еквилайзъра. Не зная какъв точно е материалът, но като гледам еквилайзера, имам съмнение, че резултатът ще е добър. Имам няколко бързи препоръки (но това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него): 1. Лоу-кът да е 25-35 Hz (съвсем образно) 2. В зоната на 60-90 Hz е зоната, където трябва да преобладава "шутът" на касата и да бъде орязана бас китарата на ниво микс още. 3. Тягата на целия микс е около 110 Hz - липсва. 4. Около 220-230 Hz е зоната на "маса" на китарите. Орязана е. Реже се често, но внимателно около 375 Hz, особено когато тази продукция ще се пуска по радио и ТВ. 5. Напук на всички "правила" - зоната на "боксинес" (обикновено 500 или 750-800 Hz) е бустната ... 6. Високите е хубаво да се бустват около 4000 Hz, а презънсът на 8000 Hz и нагоре. За да звучи по добре и "музикално", "бел" кривата трябва да е широка в тези зони, а не така на "хълмчета". 7. "Въздухът" 10-12 кHz - със shelf Все пак, това е чисто визуално, без да съм слушат материала. Но опитът ми показва, че каквото и да е аудиото - с такова EQ едва ли ще ми допадне много Мога само да предположа, че този мастер ще тънее и ще му липсва маса и плътност. Много неща се съобразяват още на ниво запис. Качественият и правилен запис спестява 75% от работата на ниво микс, защото инструментите се "саморазполагат" в честотните си ленти и няма "бой" помежду им. Постни линк с материала, и ако имам време, мога да опитам да го пипна, а после - ще ги сравним Поздрави!
 11. Здравейте, приятели! С радост искам да споделя, че новият ми албум с аустични балади, в който пее шведския рок-вокалист от световна величина Göran Edman, излезе в Япония. Скоро мисля да го тиражираме и за Европа и Америките. Поздрави!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.