Jump to content
Българският форум за музиканти

chris_barnes

Members
 • Posts

  829
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

chris_barnes last won the day on May 17

chris_barnes had the most liked content!

About chris_barnes

 • Birthday 11/22/1985

Previous Fields

 • Инструмент
  шест струнен

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.facebook.com/cutoffhardcore

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  цици

Recent Profile Visitors

2379 profile views

chris_barnes's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

224

Reputation

 1. Джазги = деруги. Тоест ти си пратил инструмента си веднъж - не са ти свършили качествено (според твоите разбирания) работа и си продължил да пращаш там?! Подкрепям решението ти да пратиш инструмента на Мишо. Според мен Петър ще ти каже директно - рефрет и нов нът (понеже гледам че само това публикува в инстаграм).
 2. Имам 4 броя, да ти призная преди се занимавах с пластини да меря, с електронен шублер да правя точни настройки до десета от милиметъра по някакви спецификации - сега не го правя. Просто не виждам смисъл. Правя ги на усет/око. НО! свиря в ДО стандарт със струни 13-56, а те вибрират с различна амплитуда от струни 10-46 например При всички положения, екшъна ми не е висок и е доста удобно да се свири на инструментите.
 3. @Ламби аз пък смятам, че, както написа @Baby Thomas грифът трябва да има дъга (relief). Така си е по спецификации, така е и логично.
 4. @Voidhanger откъм тенджерата или черпака? Иначе сериозно - освен ако не си Стиви Вай и не жулиш само на ниските струни, прекомерно ниският екшън всъщност доста скапва звука на инструмента. За да вибрират харабийската струните си искат височина
 5. @Mefistofel82 така е, това шкурка 8000 на Дънлоп. @Voidhanger купи си Music Nomad Fret Frine комплект и почиствай с него. Няма да станат мега огледало както полиране с дремел, но дава добър резултат със сравнително малко занимавка и малко мацане. Ако си ентусиаст и обичаш да се цапаш - за дремелите има кечета. Намаляш на най-бавната степен, слагаш върху прагчето от препарата fret frine или има една паста Autosol (по железариите) дават я за полиране на алуминий, Работи добре. Само че, тази паста хвърчи като въртиш с дремела и цапа. Важно е да се внимава с дремела - не се натиска много, съвсем леко движение. Тук има риск ако много претоплиш прагчетата да излезе някое Това естествено е много краен сценарий. Хубаво е, ако работиш с дремел да олепиш с хартиено тиксо фретборда за да не го замърсиш с препарата за полиране (защото обикновено е мазен).
 6. @musicman не си само ти Наскоро закупих два педала (колекционирам си бустове) и един усилвател. Ефектчетата са JHS Moonshine v1 и Xotic BB Preamp (special chrome edition). Муншайна уж е тюбскриймър, ама не баш. Доста натопорчен е, особено в единия от двата режима. BB Preamp-a е много готин драйв, който не акцентира средните честоти и става супер за буст. В момента даже ми е на борда. Усилвателя, който купих е Splawn Nitro 100w EL34. Викат, че не са убаЙ, щот не ги карат много. На мен ми допадна, понеже исках да имам един Hot Rodded Marshall в арсенала. Справя се супер, пробвах го на живо вече. Рита адски здраво, има много ниски и доста гейн дори и само с 4 предусилвателни лампи. Много е силен, усилването едва ли ми е на 2 на скалата.
 7. Имам HB каб 2х12 моднат със селесчън маршал говорители с общо съпротивление 16 ома Ако решиш нещо, де...
 8. Всъщност бандите не ползват инструменти за по 5 хиляди долара на път. По вероятно е да видиш As I Lay Dying да свирят с LTD (в което няма абсолютно нищо лошо). Иначе да, продават се инструменти, усилватели на събитието.
 9. Мисля, че тук има фундаментално неразбиране на събитието. То не е за цел лютиерите да си ги мерят Те не са производители на кисело мляко (стотици) и се познават помежду си. От написаното мисля, че ти @Ламби спадаш към една от категориите описани от @Baby Thomas по-нагоре следователно няма и смисъл да посещаваш такова събитие, защото (на мен ми се струва) че е малко вероятно да си закупиш лютиерски инструмент.
 10. @Ламби съвсем стандартен ТОМ бридж имат ЛТД-тата. Това е т.нар. earvana compensated nut и както Петьо е споменал спомага за по-добра интонация на всяка струна.
 11. Процесорите са напреднали доста, не са каквото беше преди 20г. Мисля, че за доста достъпна цена може да се вземе продукт с прилично качество. Определено подкрепям казаното от @Koobenot
 12. И отново: къстъма мье е много по-добър от къстъма тье 😆 Edwards by ESP Les Paul Custom John Sykes. Тежи 4120гр
 13. А защо трябва да е нова? Ако успееш си намери стар Jackson DK27. Японски са, имах такъв преди 10тина години и ме е яд, че го продадох за 700лв. Бях го смъкнал в Сол# и се държеше отлично. Иначе @Trysth продава един LTD баритон, мисля 400 модел.
 14. Супер, че си създал отделна тема. До колкото разбирам си се ориентирал към пауър страт формата. Моите наблюдения над ЛТД моделите е, че за да получиш приличен хардуер трябва да гледаш 400-500-600 или 1000 моделите. Това, което си получил като инструмент е неприемливо (спукания фретборд) и на твое място бих го върнал. За офертите - зависи къде се търсят. Излизат инструменти на много прилични цени в Европа, но трябва да се търси във fb marketplace и немският уебсайт алтернатива на ибей.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.