Jump to content
Българският форум за музиканти

Voidhanger

Members
 • Posts

  370
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Voidhanger last won the day on May 22

Voidhanger had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  тенджера с черпак

Recent Profile Visitors

765 profile views

Voidhanger's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

78

Reputation

 1. Хората от песни с по три акорда милионери стават в днешно време, виртуозите сами си се слушат.
 2. За какво става въпрос в книгата? Никъде не пише конкретно за какво е.
 3. Е да, така си е в случая.
 4. Всичко й е наред, защо неестествено?
 5. Хахахаха🤣 Абе тоя път мисля, че случих на бройка. Наистина са я докарали. Веднага смъкнах екшъна много ниско да видя докъде може - никъде няма бъзззз, те направо струните залепнаха за грифа и пак нямаше 🤪. Ама го вдигнах, че с 9-ките е прекалено.
 6. Дойде китарката. Перфектна е. Корейска. Търсих под лупа нещо криво - няма. От нът до сетъп - всичко е перфектно. Равни прагчета, няма бъждене, звучи супер. Евъртюна е уникален и елементарен за работа и ужасно комфортен за ръката. Абсолютно на секундата ми пасна. Не знам дали си въобразявам, ама предишната някак си по-дървена я усещах в сравнение с тая.
 7. Много занимателно и забавно. Трябва да направиш и нещо преди първото ниво, че например аз съм две нива преди него🤣
 8. Е, горе-долу де, не с прецизност до микромилиметри. Еми защо ми трябва, човек трябва да си намира нещо да ръчка в свободното време 😁 Други ден като дойде китарата с Евъртюна, първото нещо дето ще направя е да сваля екшъна🤣
 9. И аз до тоя извод стигнах: 1.00, 1.04, 1.08, 1.12, 1.16, 1.20
 10. Имам едно питане. Някой може ли да ми каже как се постига правилен радиус на струните при страт бриджовете, които имат настройка на всяко седло? При туноматик-а радусиа си е заложен, ама какво се гледа при другите? Имам предвид с колко трябва всяка струна да е по-висока от предишната? Например искам шеста да е 1.2мм, после пета и четвърта по колко да са? Първа ако е 1мм - втора и трета колко да са? Поръчал съм си уред за измерване на радиуса за под струните, ама ще дойде след месец, та затова се чудех дали има някакъв начин и без специализиран инструмент.
 11. Тая дето поръчах е quilted maple. Евъртюна и той е скъп - 295 долара е цената на самия бридж, инсталацията също се таксува. Сега, не знам какви са им отношенията на ESP и Evertune, явно е, че имат изгода, за да го правят и е явно,. че цените не са като да си го купиш отделно и да ти го инсталират, щото самата инсталация е някъде там.Цената на японско е 5 бона и нагоре, това е наполовина, говорим за нови. На старо, с късмет, японските са по 3500-4000, поне това съм виждал като цени по Германия.. За мен няма особен смисъл, а и не съм богат, за да дам толкова пари за китара, при положение, че предимно рендосвам с нея. Ако си изкарвах парите с музика - да. Ако взимах заплата по 2-3 бона на месец - да, бих си взел сигурно. Така че , тази ми е супер оферта с всички тия екстри. Горе долу за същите пари гледах и един Solar - той е с фишман, евъртюн и заключващи, ама всички знаем за проблемите с качествения контрол при Солар и това ме отказа. Немислимо е да дам 1333 евро за китара и да се окаже, че след половин година ми се е напукал грифа, боята се е изтъркала и не знам си още какво. LTD в случая беше най-сигурния залог, макар, че и там се не знае нищо.
 12. Е, никой не казва да е без пари, бих платил и още отгоре, само да беше с такива ключове. Както и да е, незначителна подробност. Дано да е толкова готина на живо, както по снимките из нета. Другата сряда ще разберем. Бях сложил и куфар в поръчката, ама тия ми викат, че няма как да сложат китарата в куфара, че ако отворят кутиите ще се прецака гаранцията. И се отказах от куфар. Нали затова е куфара по-дяволите - за да е по-сигурен човек, че ще пристигне цяла китарата...Вика ми пичагата - ние добре ги опаковаме нещата, хахаха 🤣 Е, не му отговорих какво мисля за двете хартийки в празен кашон...абе забавно е.
 13. Ясно е, че заключващите ключове са само за удобството при сменяване на струните. Ама за тая цена би трябвало да сложат, нищо че е с Евъртюн.
 14. Хм, чудна работа за музикера... Томан ми направиха прайс матч с тяхната цена за същата китара. Ще я поръчам от Томан утре, тъй като днес им изпратих LTD-то от миналата седмица и ще трябва да ми връщат пари. Китарата следобяд за около час пишеше, че е изчерпана и се очаква наличност до 2-5 дни. След това пак се появи и си е налична. https://www.thomann.de/intl/esp_ltd_ec_1000et_qm_stb.htm За тая става въпрос. Тоя път с куфар ще я поръчам, за да няма изненади.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.