Jump to content
Българският форум за музиканти

Voidhanger

Members
 • Posts

  275
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Voidhanger

 1. Ямаха Ревстар са страхотни китари в този ценови клас - до 1400 лева.
 2. Това зависи само от тебе и как усещаш китарата. Отиди в мюзикуорлд и пробвай, сигурно имат Епита. Това обаче би трябвало да е с по-дебелия гриф, ане със 60'с слим. Миналата година като пробвах там китари, Харлитата ми бяха супер удобни, същото мога да кажа и за Епи-тата. Предполага се, че Епи-тата са по-направени, но това може и да не е така.
 3. Лично за мен - излюзията, че не съм на компа, а свиря през глава и кабинет, това е
 4. Тая каква е? Миналия месец си пратих Хагито за лека доработка и настройка на Стефан Кудев. Е тоя човек е велик - не знам каква магия й направи, но китарата в момента е точно това, което исках - екшън 1.1-1.2 на 12 прагче, 6-та струна, абе сама свири, както се казва. Не мислех, че това е възможно, но явно е. Та така, благодарение на Стефко си оправих нервите и спестих грешни пари за друга китара
 5. Имаш ЛС. Американски е ампа иначе, не е китайче.
 6. Няма значение града, има куриери за целта. Може да живея в село в планината става въпрос за хора, които наистина си разбират от работата. Мисля, че темата би била полезна като цяло, не само за мен.
 7. Кой в БГ прави профилактика и ремонт на усилватели? Искам да тествам едно старо лампово комбо Peavey от 90-тте, но не съм сигурен кога ще спре да работи, та за всеки случай
 8. Айде посочи ми къде съм казал, че е изключителен или нещо подобно? Да, на мен много ми харесва как звучи и май това е важното? Жив и здрав бъди!
 9. Е тука вече нищо не каза🤣 Кои са ти любимите групи? Ти с каква китара и апаратура свириш? В коя велика група си? Изобщо, защо си толкова негативен и крайно критичен към щастието на другите? Не говори добре за теб и за душевното ти състояние, Ламби. Мога да ти изброя безброй банди дето ползват 120 ватовия вариант на моя усилвател, но не бих си направил труда да го правя за теб. Има достатъчно информация в нета...
 10. Ще направя всичко възможно
 11. В крайна сметка се спрях на Source Audio Collider. Седмица-две и е тука.
 12. Е вече са само три педалчета - еквилайзер, дистър и фъз. Дистъра го смених с Behringer Ultra Metal, че тоя Магус от снимките не ми хареса впоследствие. И четвърти ще има след две седмици. Е, по-натам сигурно ще се изкуша с още нещо. Ламби, какво разбираш под истински амп? Ориндж а си е съвсем реален и никак не е за подценяване, напротив.
 13. Прав си, че не съм описал точно какво искам, ама как да опиша звуците дето ми се въртят в главата? Например, това което чух от Specular Tempus-a направо ме разтопи. Общо взето искам ефирно(etherial), въздушно(airy), замечтано(dreamy), космическо(spacey), подводно, да мога да създавам пластове и върху тези пластове да продължавам да трупам, но и да свиря леки солца, мелодийки и т.н....Предполагам, че със Specular-a всичко това ще мога да го правя и май няма да имам нужда от друг педал за целта. Например Pladask Elektrisk Draume е доооста по-експериментален, но той се води granular reverb, царска работа е и той. Old Blood Noise Endeavours - Rever и Мinim също стават за това, което искам, даже от Мюзик Дивижън ми го препоръчаха. Другото и май най-добро остава Specular Tempus. Wampler Etherial също има яки звуци. Абе не е като да няма избор А предполагам, че ще мога да drone-вам с него, като забия фъз-а, и атмосферик блечец ще стане, бе сериозна машинка е, май лека полека се навивам за темпуса. Купуваш един път и забравяш, за къде да се стискам, ако сега не си направя кефа.
 14. Леле, сега чух Specular Tempus на GFI Systems. Това нещо е велико бе. Ама и цената му е велика. Като се замисля обаче, квото и да правя, сметките пак толкова ще ми излязат и поотделно да взема дилей и ривърб.
 15. Лилиии такава цепеница е на Hagstrom Pat Smear модела - без малко 5 кила.
 16. Ми за къде да ги събирам, не обичам нещо, дето го имам да не го ползвам, вече друг се радва на китарата. Абе педалче, ама звучат много по-различно от масовите и по-евтините. Смятам, че си заслужават парите. Точно тия педали даже и втора ръка вървят скъпо и не си заслужава за 50-60 лева по-евтино да го купувам от вън, употребяван. По-добре да тествам тук и ако не ми хареса - get back. Да, за тия пари мога да си взема сигурно приличен процесор, но не смятам, че би звучал както тях, а и не искам да се губя във безброй ефекти, които никога няма да ползвам.. Иначе малко трудно ще ми се откъснат от сърцето тия пари, щото две такива педалчета са си 700 и отгоре лева...както съм го замислил....
 17. Продадох Файърбърда, че нещо не го ползвах особено и се чудя накъде да избие цялата работа. Сигурно ще отида на място в мюзик дивижън да пробвам Old Blood Noise Rever и Dispatch Master-a, пък и други, имат богат избор от такива. Като те удари кризата на средната възраст, мамата си е таковало 😁
 18. Имам дилема относно няколко комбинации от дилей/ривърб педалчета. ПОнеже много харесвам отнесени мелодии, ембиънт китарки и т.н... съм се спрял на няколко комбинации, но ако имате предложения и за нещо извън тях - казвайте. Та въпросните педали/комбота: 1. Walrus Slo + Arp 2. Walrus Slo + Dispatch Master 3. Wampler Ethereal 4. OBNE Rever / Minim 5. Walrus Slo + OBNE Rever/Minim 6. Neunaber Immerse MK2 7. Dispatch Master 8. Pladask Elektrisk Draume Може би Walrus Slo+ което и да е OBNE или Dispatch Master са най-добрите варианти, но нека някой който е по-запознат и ползва/ е ползвал да каже. Честно казано, OBNE Rever/Minim май имат повече функционалност от Dispatch master-a, но пък той самият звучи супер... Draume e много як, но може би твърде отнесен и твърде експериментален, би стоял добре наред с други, но само той май е малко по-различно от това, което търся.
 19. Всички ефектчета си звучат супер, за моите уши поне. Хората се оплакват от пластмасата, на мен ми се струва достатъчно здрава, но не е за газене без да го мислиш, все пак е пластмаса. За домашно си е екстра.
 20. Ония ден си мислех - Криво гърло за име за група би било яко. Иначе, да, казах го в добрия смисъл на думата
 21. Пробвах набързо дистъра, фъза и еквилайзера - екстра са. Особено от eq-то съм впечатлен. Доста гнусни звуци докарах само с фъза и дистъра, щастлив съм Довечера ще се тестват и останалите. Единственото, което остава е самия педалборд, но не ми се дават повече 70-80 лева.
 22. Благодаря за отговора, точно това исках да знам! Значи слагам го след дистъра, за ефекта, който искам.
 23. Тунер по-натам ще взема. Аз си мислех с еквилайзера да си оформям дистъра и фъз-а да е преди дистъра. Дали да не взема и един бууст, например Boss Sd-1 или да ползвам eq-то като бууст? За останалото - ясно. Общо взето експериментиране му е майката, явно няма тобно определени правила. Други ми препоръчаха следното: 1.Guitar>fuzz>magus>Amp>fx send>gate>eq>chorus>tremolo>delay>fx return 2.Guitar > gate input>gate send>fuzz>distortion>Amp>fx send>eq>gate return>gate output>chorus >tremolo>delay. 3.Guitar - SF300 - Magus Pro - Trem/Vib/Chor (change order to taste) - Amp's front input. In the FX Loop (see my other comment) from FX Send - into EQ700 - into NR300 - into Prophet - into FX Return.
 24. Стана малко офтопик наистина, но пък има линк към обява, която е точно по темата - Fender Stratocaster. А относно Харли Бентън - ако му се поръчва на сляпо - HArley Benton Fusion са си стратове.
 25. Ми в сайта пише, че има налични. Там пробвах ESP LTD EC-400 BLKPFD EMG и 1000 - черен сатен със златен хардуер.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.