Jump to content
Българският форум за музиканти

kolio_k

VIP listed
 • Content Count

  3,472
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  81

kolio_k last won the day on May 14 2018

kolio_k had the most liked content!

Community Reputation

1,831 Excellent

2 Followers

About kolio_k

 • Rank
  Неспасяем
 • Birthday 10/27/1973

Contact Methods

 • Website URL
  http://nikolaik.ch
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Plovdiv
 • Interests
  китара

Recent Profile Visitors

7,069 profile views
 1. kolio_k

  Bogner La Grange

  Благодаря!
 2. kolio_k

  Bogner La Grange

  https://www.youtube.com/watch?v=4zTYZrWNzyI&t=12s Динамичен и доста гъвкав (в рамките на Маршалски тип звук ) драйв. За демото изпозлвам китара на Диката, Peavey Classic 50, Sennheiser e 606
 3. kolio_k

  Новата ми любима китара

  Мерси Fender Noiseless
 4. https://www.youtube.com/watch?v=wYzPK3BQlpo&lc=z22hxvpheonecznl5acdp432gw1hg2aqnm5pyhnuuelw03c010c Dilian (Диката) Telecaster Отдавна не бях се кефил толкова на китара!
 5. kolio_k

  Духови инструменти

  Свиренето на музикални инструменти (духови, струнни, клавишни и тн) е широко разпорастанено в Австрия, Германия и Щвейцария (споменавам само тях, защото държа да споделям само лични наблюдения) и се явява често предпочитан от родителите начин да занимават децата с нещо, за да не се занимават същите с простотии :-). Не съм наблюдавал как е в други държави (до колкото знам от познати в скандинавия е същото). В България това очевидно не е така, но пък съдейки по това, че с повишаването на стандарта при някои хора (за съжаление, далеч не всички), същите придобиват много "западни привички" съм оптимист, че след няколко години (или десетки), родителите и тук ще стигнат до подобни идеи. Иначе, за щастие (според мен, разбира се), с професионалното музикално образование от комунистически тип е свършено. Което, разбира се, си има и лоши страни (нивото при класическите музиканти пада главоломно). Но се надявам, че добрите стари музикални школи от комунизма, ще се завърнат в някаква модернизирана по възможност форма. Музикалните занимания дават много на човек ( еднакво на деца и възрастни), но професионалните такива, редовно превръщат хората в циници и мрънкачи, които много често забравят защо са започнали да свирят на първо място.
 6. Много приятен драйв!
 7. В курса са влючени теми подходящи, както за професионални музиканти, така и за рок, поп и джаз музиканти Какво се има предвид под професионални музиканти?
 8. Освен на купон в стил джем, никой сериозен музикант няма да се навие да свири с чужда непозната техника и като цяло това е път към гаден звук, говоря от неприятен личен опит.Китарата Пешо ми разказа как в Ню Йорк , всичките китарни джазмени си слагат кубето на една количка ( каквато и аз си купих) и с него на метрото. Реалности Факт, и то не само в Ню Йорк, аз и досега, винаги когато мога, си ходя с количката на гиг(много си я харесвам, докарах си я от Берн). И между другото, даже и на репетиции си нося амп, вместо да свиря с каквото има в репетиционната. А иначе, войната, според мен, би трябвало да е насочена срещу халтурата (и то не само в музиката, а по принцип), а не към поп фолка, който обикновено си го отнася за всичко.
 9. kolio_k

  Новата AZ-серия на Ibanez

  Хубава е и мисля, че прилича доста, като идея, на тази, която споменах в темата по горе.
 10. https://www.youtube.com/watch?v=42tnY_CRWBM&lc=z231ipbh4kfwtd3ewacdp43355ff5lxfy3okyy3d3ulw03c010c Скромна придобивка от Ebay. Ibanez Blazer 21
 11. https://www.facebook.com/events/1263282223804379/
 12. Акорда, строящ се върху 7мата степен на мелодичния минор, известен като 7alt, се нарича така заради това, че всички тонове в надстройката му (upper structure) са алтеровани (променени). единият от акордите, които могата да се построят върху степените на Алтерованата скала ( Super Locrian, Altered) е X7alt с 1ва, мажорна 3та, доминантова7, b9, #9, #11,b13. В твоя случай, според мен, е правилно да изпишеш акорда с b13 и b9(#9), за да укажеш на четящите, че става въпрос за доминантов акорд, построен върху 7мата степен на Мелодичния минор. Ако напишеш #5, акордът няма да се чете като dom7, ако Aug7, който идва от друга скала Най подробния (и тегав начин) за записване на акорда е X7 b9,#9,#11,b13 (no5)
 13. За мен лично, чак когато чуя друга марка да вади същия звук, за същите цени! Иначе, да, много неща им куцат, даже повечето, без саунда обаче..
 14. kolio_k

  Кафеджии има ли?

  Благодаря за отговорите ! Ще се възползвам
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.