Fashion Отговорено Март 21, 2021 Отговорено Март 21, 2021 Още една метъл машина е вече тук: 7 Цитирай
Yo The Real Отговорено Май 16, 2021 Отговорено Май 16, 2021 (Редактирано) Обзаведох Телето със Seymour Duncan Little '59 + Vintage Stack на нека. Звучи брутално. Бриджът е подходящ за почти всичко, до доста тежки чегърталки (каквито така и не се научих да свиря и без това), докато некът е най-телекастърски звучащия адаптер, който досега съм пипал. Мисля, че с това официално вече съм готов с избора си за основна китара. Може би обаче ще се наложи екраниране - има един неприятен шум, който изчезва, когато докосна потенциометъра например. Редактирано Май 16, 2021 от Yo The Real 3 Цитирай
Jordan_J Отговорено Май 16, 2021 Отговорено Май 16, 2021 ^ Чудесен избор на адаптери и китара! Lil' 59 e добър за всичко! Честито! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 17, 2021 Отговорено Май 17, 2021 Преди да се занимаваш с екраниране по-добре направи максимално добре самото окабеляване - да няма дефекти, нещо да опира някъде, грешки в схемата, ground-loops... Цитирай
GKuzmanov Отговорено Май 18, 2021 Отговорено Май 18, 2021 Тази Little `59 как е на сингъл? Запазва ли се телешкия характер/twang? Цитирай
Yo The Real Отговорено Май 18, 2021 Отговорено Май 18, 2021 (Редактирано) On 5/17/2021 at 2:43 PM, Baby Thomas said: Преди да се занимаваш с екраниране по-добре направи максимално добре самото окабеляване - да няма дефекти, нещо да опира някъде, грешки в схемата, ground-loops... Да, мисля да я дам за няколко дни на басиста-жичкаджия да види де-що-какво може да се направи и ако е възможно да си спестим екранирането, не че и то е кой знае каква драма. 6 hours ago, GKuzmanov said: Тази Little `59 как е на сингъл? Запазва ли се телешкия характер/twang? До някаква степен се запазва, но и до някаква степен - не. Истинският звук на теле е на нека. '59 е сравнително остър, с повече високи (имал съм и преди '59, не в сингъл формат и на нек позиция, там беше много по-мек, особено спрямо съседа си JB), но пък не звучи дебело и няма някаква дразнещо голяма разлика при смяна на позициите. На мен лично ми харесват много и двата, на средна позиция също са супер, покриват буквално всичко, което свиря. Заслужаваше си инвестицията. P.S. Имам и един въпрос - електрониката на Фендера е доста добра, но потенциометрите се въртят мега лесно, съвсем неволно изведнъж ги завъртам наполовина и е все едно ми спират тока. Има ли как да бъдат стегнати потенциометрите или само при смяна с други? Редактирано Май 18, 2021 от Yo The Real Цитирай
chris_barnes Отговорено Юли 29, 2021 Отговорено Юли 29, 2021 Взех entwistle hv58 за нек адаптер. Много много приятно изненадан съм от изработката и звука на адаптера.Тук е на снимка с JB-то което бях предвидил за съответната китара и мисля, че си пасват добре.Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
GKuzmanov Отговорено Юли 30, 2021 Отговорено Юли 30, 2021 Последните две придобивки: лявата сигурно ви е позната от по-нагоре в темата, само смени собственика си.Дясната я пусках наскоро в темата за собственици на Gibson.Ляво: 2016 Gibson Les Paul Standard Historic 1958 (R8) Washed Cherry SunburstДясно: 2019 Gibson Les Paul Custom EbonyП.П. И с двете съм все толкова бездарен дрънкач. 10 1 Цитирай
Бобо Отговорено Септември 24, 2021 Отговорено Септември 24, 2021 Поздравления! Има нещо специално в тези R8 и R9. Харесвам Custom но предпочитам Standard. Моята R8 има този лек и малко неприятен аромат на туткал. Може би трябва да стои повече на проветрение.. 🙂 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Ноември 10, 2021 Отговорено Ноември 10, 2021 Взе да ми липсва Cherry-от по-горния пост, та реших да попълня редиците на Custom-ите. 2015 Les Paul Custom Figured - Heritage Cherry Sunburst 10 1 Цитирай
DANEV Отговорено Декември 13, 2021 Отговорено Декември 13, 2021 След 4 години вярна служба на Boss Bcb 60 с Ego compressor, Boss Tu-3, Friedman Be OD, Boss fv 30 volume pedal I TC electronic Flashback X4 дойде време за ъпгрейд': Изброените останаха без педалборда, заменен е с рокборд 5.2 2 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Декември 18, 2021 Отговорено Декември 18, 2021 2019 LP-то от по-горе взе, че стана мое. Въртим си едни китари тука с Кузманов. 5 2 Цитирай
chris_barnes Отговорено Януари 6, 2022 Отговорено Януари 6, 2022 Не че тЪ подклаждам, ама май от популярните цветове, май само wine red и white нямаш 😀 4 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Април 3, 2022 Отговорено Април 3, 2022 On 1/6/2022 at 8:56 AM, chris_barnes said: Не че тЪ подклаждам, ама май от популярните цветове, май само wine red и white нямаш 😀 Така? 👀 Бялата някога беше моя, червената е на гости. 3 1 1 Цитирай
Recommended Posts