Jump to content
Българският форум за музиканти

GKuzmanov

Members
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

GKuzmanov last won the day on February 23

GKuzmanov had the most liked content!

Community Reputation

28 Excellent

About GKuzmanov

 • Rank
  Навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Recent Profile Visitors

173 profile views
 1. Тази Little `59 как е на сингъл? Запазва ли се телешкия характер/twang?
 2. GKuzmanov

  Купувате ли на сляпо?

  Китарата беше запечатка, не мисля, че Томан имат практика да проверяват инструментите преди да ги изпращат, без клиента изрично да ги е "помолил". Иначе предлагат и минаване на Plek машина, срещу съответното заплащане, но Gibson също твърдят, че след 2019-а всяка от китарите им минава на Plek Естествено, че първата ми идея беше да пиша на Томан да ми върнат едни 100-150 евро от цената и да си направя bone nut при Мишо от Mojo Gear, но след това си казах, че за да е така нъта кой знае какво още може да има по китарата. Почнах да се вглеждам в бриджа - дали е на правилното място, дали грифа не е разцентриран и той и накрая видях ценпантината в главата, която ви показах на снимка. Вече не исках да отбивам 100-150 евро, исках си парите обратно...
 3. GKuzmanov

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Цените винаги стават по-високи с годините, а не обратното. 2010-а си взех Epiphone SG G-400 перфектно изработено, от Томан пак, за 250 евро чисто ново (не В-stock). Сега са на горе-долу двойни цени. Понякога всеки търговец е принуден да продава без печалба или дори на загуба. Особено ако се е заринал със застояла над 5 г. стока. В противен случай си блокира пари и изложбена/складова площ и губи от нереализирани продажби на по-нова стока, купена на днешни цени
 4. GKuzmanov

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Добре е понякога да се купува от физическите БГ магазини, най-малкото не искаме да изчезнат напълно. Динакорд (примерно) в последно време си сверяват цените с Томан и останалите популярни онлайн ритейлъри и много често имат същата, близка, а понякога (макар и рядко) и по-ниска цена за някои неща. Разбира се, други неща са им далеч от истината като цени, но това, според мен, изобщо не е с идеята "дай да прецакаме клиентите с по-дебели цени, че да забогатеем". Според мен, с нашия и без друго малък пазар, в комбинация с ефектите от пандемията, такива магазини едвам оцеляват и аз лично не бих бил изобщо щастлив, ако изчезнат. Само и единствено поради тази причина, каквото е на нормална цена и го има налично, винаги бих го купил от БГ магазин (физически, не онлайн). От друга страна, Гибсъните например, в МЦИ са от 2015-16, заседяли, на стари (дебели) цени. Няма как да си купя от тях, колкото и да ми се иска, затова се принудих да поръчвам от Томан, на сляпо. Друг пресен пример, пак с МЦИ: Наумил съм си да си взема Marshall Silver Jubilee 2555X reissue, гледам, че го имат наличен в магазина в София, но цената много различна от западните магазини. Влизам там, обяснявам им, че парите са в джоба и много ми се иска на тях да ги дам, независимо, че стоката им седи от 2015-а изложена (не ме бърка това особено), но само ако ми направят цена като в Томан. Веднага отвориха сайта на Томан и се почна "а, ама той не е наличен там, затова са сложили толкоз ниска цена!". Викам "брей, добре че ми казахте, очаквана наличност 1-2 седмици, те редовно зареждат, за разлика от вас". В крайна сметка не склониха да ми продадат заседялата си бройка на нормална цена като за нов... Е, как да им дам парите си в този случай? Понеже съм нетърпелив, поръчах си го на "фалшивата ниска цена" от Session.de, където го имаха на склад, пристигна с безплатна доставка по UPS за 5 дни. Та така с БГ магазините, харесва ми да се мотая в тях, искам да си давам парите на тях, ама понякога много се дърпат.
 5. GKuzmanov

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Ето ти едно прясно-прясно ревю на DSL20HR, от канал, който аз лично много уважавам:
 6. GKuzmanov

  Купувате ли на сляпо?

  Този наглец от Gibson продължава да ми пише, вика "нали за това имаш гаранция". Демек, ние няма да правим никакъв контрол на качестовото, щото струва пари. За сметка на това, нашите клиенти, които плащат топ цена, или пък нашите дилъри, ще го правят тоя контрол, при това - безплатно. Страшен бизнес модел! Да фалират пак дано! [emoji4]
 7. GKuzmanov

  Купувате ли на сляпо?

  Ето и реакцията на Gibson, след като им писах: Един вид, “дреме ни” Пак да фалират [emoji2957]
 8. GKuzmanov

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Чак да си мъкнеш китарата, според мен не е нужно. Китари все ще се намерят по магазините Но и няма да намериш кой-знае какво разнообразние от "домашни лампови усилватели". Динакорд разпродават всичките си Marshall глави и кабинети на безценица, а друго почти нямат, ако не броим Bugera. В Икономов има Peavey, Vox, някой друг Marshall и Mesa Boogie, които са много извън бюджета.
 9. GKuzmanov

  Купувате ли на сляпо?

  Китарата ти е страхотна, но долколкото си спомням, беше писал, че финишът е изцяло нов. Честно казано, не ми се влиза във филма "винтидж лес пол копие", но ако решиш да продаваш твоята, бих се замислил
 10. GKuzmanov

  Купувате ли на сляпо?

  Всъщност, през автоматичното меню на сайта им се генерира предплатен етикет за БГ пощи, но аз се ядосах и им писах мейл да не би да е станала грешка, защото китарата дойде в България с UPS и очаквам да си я вземат обратно с UPS. Не чаках много дълго да получа отговор (ден и половина) и им се обадих и по телефона, като им оставих време да ми прочетат мейла докато сме на телефона. Каката там каза "а, да, станала е грешка, ще ти пратя след малко етикет за UPS" на мейла и наистина, така и стана. Няколко часа по-късно, друг бастуняк ми върна отговор на мейла от преди 2 дни, че разбира притесненията ми относно БГ пощи и затова ще ми прати лейбъл за UPS (същият, който каката от преди това вече ми беше пратила). Та по-скоро си мисля, че по дифолт пращат за БГ Пощи, но ако някой нададе рев като мен и нещото, което иска да върне е по-скъпо, може да преосмислят. При всички положения не се хващам на лафа "станала е грешка"
 11. GKuzmanov

  Купувате ли на сляпо?

  Цепнатината на headstock-a е под лака. Още в завода са я маскирали с кит, но след като са я оцветили и пръснали с лак си е проличало веднага и въпреки това, явно са си казали "това ще ѝ е чара" и са ѝ били печата "QC approved". Нъта не знам просто как да го коментирам. Иначе Thomann без проблеми или пък някакво извинение ми пратиха предплатен етикет за UPS и в момента китарата вече пътува обратно за Германия.
 12. GKuzmanov

  Купувате ли на сляпо?

  Аз че я купих на сляпо - ясно, ама и контрола на качеството в Нешвил явно са го оставили на съюза на слепите. Дами и господа, Gibson Les Paul Classic Honeyburst, произведен в края на 2020 и минал през подобрения качествен контрол:
 13. GKuzmanov

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Моят опит със "големи" глави не е кой-знае какъв. Имам или съм имал основно класически и недотам класически Marshall модели - 1959HW Plexi re-issue, JCM 800 2203 re-issue, 2555X Silver Jubilee re-issue, JCM 900 4100 re-issue, както и 20W JCM 800 Studio SC20H. Всеки един от тях, звучи или прекалено чисто или прекалено мътно или прекалено fizzy на ниски нива на усилване, включително и малкия 20-ватов JCM 800. Последния се продава между другото По-маломощни модели, които са ми минали през ръцете са едно Marshall DSL5CR комбо и стария модел лънчбокс EVH 5150 III LBX - същото важи и за тях. Разбира се, свирил съм и на други марки и модели, но не съм ги притежавал, затова и не ги споменавам.
 14. GKuzmanov

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Не съм сигурен, че разбрах въпроса, но под overkill имам предвид следното: От моят опит с лампови усилватели съм стигнал до извода, че за да "звукнат" както трябва, (Master) Volume-а трябва да се врътне поне до средата (на 12 часа или 5 на склата до 10), а когато усилиш един 20W лампов усилвател до средата или повече, нещата отиват далеч над моето разбиране за "домашно свирене" като сила на звука.
 15. GKuzmanov

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Блекстара хич не е лош вариант, има го и в 5W изпълнение. Имам обаче спомен, че имаше solid state gain stage, не че е голямата работа, ако те кефи как звучи. Както ти казах и в друг наш разговор, всичко лампово над 5W е оverkill за домашно свирене, ако няма да има атенюатор. Някои 20W глави слизат на по-малка мощност (5W или дори по-малко), най-често чрез превключване pentode<->triode, но това понякога прецаква тона (на някои модели).
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.