Jump to content
Българският форум за музиканти

GKuzmanov

Members
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

GKuzmanov last won the day on August 4 2021

GKuzmanov had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Recent Profile Visitors

586 profile views

GKuzmanov's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Reacting Well Rare

Recent Badges

43

Reputation

 1. Не е моят стил, но е яко! Поздравления!
 2. Последните две придобивки: лявата сигурно ви е позната от по-нагоре в темата, само смени собственика си. Дясната я пусках наскоро в темата за собственици на Gibson. Ляво: 2016 Gibson Les Paul Standard Historic 1958 (R8) Washed Cherry Sunburst Дясно: 2019 Gibson Les Paul Custom Ebony П.П. И с двете съм все толкова бездарен дрънкач.
 3. Ти се бъзикаш, ама това нещо е pure Rock'n'Roll с Р90-то. И резонира като нищо друго!
 4. Ето го и младши: 2019 Les Paul Junior Double-Cut Tribute: Снимката е стара, още с найлон на пикгарда Лека е като перце:
 5. Здравейте и от мен! 2019 Gibson Les Paul Custom: Това ми е първият по-истински инструмент на марката. Имам и 2019 Les Paul Junior Double Cut Tribute worn brown c P90.
 6. Не го качвай повече от педя над земята и ако ти звучи физи - значи имаш много гейн и малко мастър
 7. Дай му газ на мастъра, поне 95 децибела (измерени на метър разстояние от кабинета) и ще свирне както трябва
 8. Това е заради културният шок от преминаването към лампова апаратура
 9. Виж в книжката, може да има някаква каб симулация от самия амп, ще трябва да я изключиш ако е така
 10. На "Speaker Off" няма да изпуши, то е точно за това. Не ти ли дадоха книжка тия от Music Division?
 11. Тази Little `59 как е на сингъл? Запазва ли се телешкия характер/twang?
 12. Китарата беше запечатка, не мисля, че Томан имат практика да проверяват инструментите преди да ги изпращат, без клиента изрично да ги е "помолил". Иначе предлагат и минаване на Plek машина, срещу съответното заплащане, но Gibson също твърдят, че след 2019-а всяка от китарите им минава на Plek Естествено, че първата ми идея беше да пиша на Томан да ми върнат едни 100-150 евро от цената и да си направя bone nut при Мишо от Mojo Gear, но след това си казах, че за да е така нъта кой знае какво още може да има по китарата. Почнах да се вглеждам в бриджа - дали е на правилното място, дали грифа не е разцентриран и той и накрая видях ценпантината в главата, която ви показах на снимка. Вече не исках да отбивам 100-150 евро, исках си парите обратно...
 13. Цените винаги стават по-високи с годините, а не обратното. 2010-а си взех Epiphone SG G-400 перфектно изработено, от Томан пак, за 250 евро чисто ново (не В-stock). Сега са на горе-долу двойни цени. Понякога всеки търговец е принуден да продава без печалба или дори на загуба. Особено ако се е заринал със застояла над 5 г. стока. В противен случай си блокира пари и изложбена/складова площ и губи от нереализирани продажби на по-нова стока, купена на днешни цени
 14. Добре е понякога да се купува от физическите БГ магазини, най-малкото не искаме да изчезнат напълно. Динакорд (примерно) в последно време си сверяват цените с Томан и останалите популярни онлайн ритейлъри и много често имат същата, близка, а понякога (макар и рядко) и по-ниска цена за някои неща. Разбира се, други неща са им далеч от истината като цени, но това, според мен, изобщо не е с идеята "дай да прецакаме клиентите с по-дебели цени, че да забогатеем". Според мен, с нашия и без друго малък пазар, в комбинация с ефектите от пандемията, такива магазини едвам оцеляват и аз лично не бих бил изобщо щастлив, ако изчезнат. Само и единствено поради тази причина, каквото е на нормална цена и го има налично, винаги бих го купил от БГ магазин (физически, не онлайн). От друга страна, Гибсъните например, в МЦИ са от 2015-16, заседяли, на стари (дебели) цени. Няма как да си купя от тях, колкото и да ми се иска, затова се принудих да поръчвам от Томан, на сляпо. Друг пресен пример, пак с МЦИ: Наумил съм си да си взема Marshall Silver Jubilee 2555X reissue, гледам, че го имат наличен в магазина в София, но цената много различна от западните магазини. Влизам там, обяснявам им, че парите са в джоба и много ми се иска на тях да ги дам, независимо, че стоката им седи от 2015-а изложена (не ме бърка това особено), но само ако ми направят цена като в Томан. Веднага отвориха сайта на Томан и се почна "а, ама той не е наличен там, затова са сложили толкоз ниска цена!". Викам "брей, добре че ми казахте, очаквана наличност 1-2 седмици, те редовно зареждат, за разлика от вас". В крайна сметка не склониха да ми продадат заседялата си бройка на нормална цена като за нов... Е, как да им дам парите си в този случай? Понеже съм нетърпелив, поръчах си го на "фалшивата ниска цена" от Session.de, където го имаха на склад, пристигна с безплатна доставка по UPS за 5 дни. Та така с БГ магазините, харесва ми да се мотая в тях, искам да си давам парите на тях, ама понякога много се дърпат.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.