Jump to content
Българският форум за музиканти

DANEV

Members
 • Posts

  318
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  72

Everything posted by DANEV

 1. Тук използвам плъгин EZ Keys на Toontrack.
 2. Тук показвам част от звуците, които си изтеглих... За съжаление нито компютърът, нито звуковата ми карта са на необходимото ниво, за да звучи перфеткно, но понякога пробвайки различни звуци, се "раждат" нови идеи и вдъхновения. Основно звуците са на Arturia и Roland. Използвам reaper като софтуер.
 3. Една любима композиция от студентските м години.
 4. DANEV

  Shuffle

  Едно джемче... Който иска, ще е супер да се включи.
 5. Един от любимите ми инструментали...
 6. Много благодаря! Надявам се за напред да има продължение трибюта...
 7. Една любима композиция на The Aristocrats - "Flatlands". Вариант 1 - Изсвирено през Mesa Boogie Lonestar Special 1X12. Вариант 2 - Изсвирено през Roland JC- 40. Китарата е Fender Stratocaster Custom Shop Limited Edition 1957. и Вариант 3 Мисля, че свиря с Роланда тук, китарата е направена от Ясен Герасимов. Кой вариант ви допада най-много? Приятно слушане!
 8. Още едно соло от същия албум на Scott Henderson (Karnevel). Това е бас солото от композицията "Sea Around Us".
 9. И един ъпдейт, барабанистът и басистът (човекът, който е изсвирил солото) го харесаха и споделиха в Инстаграм на стори.
 10. Винаги ме е кефило да вадя сола изсвирени на други инструменти, най-често бас и пиано. В случая поствам едно много любимо соло от новия албум на Scott Henderson (Karnevel). Композоцията се казва "Sky Coaster", а басът е изсвирен от Romain Labaye.
 11. Една авторска композиция:
 12. В един микс, който звучи по-добре на моно говорители като телефон например. Понеже заради разделението, което съм направил на предния, се губи китарата, когато не се слуша стерео.
 13. И един едит от днес - Използвам още един трак, който е с оригиналните вокали, отделно цялостно някои неща звучат по-добре. Смесих този, който използвам от Karaoke Version с изтегления от днес. Промених някои корекции в китарите и добавих допълнително дилей на някои места: https://www.youtube.com/watch?v=ZUefGpMYIR8
 14. Една любима песен, на която отдавна се каня да направя кавър...
 15. Благодаря! Да се чуят двете кубета и двете китари в едни и същи условия. А идеята с и без педалборд е да се чуе дали се променя тона, дори когато нищо не се използва от него.
 16. Освен кавър, това е и малък експеримент: Солото е от композицията "Bad Asteroid" на The Aristocrats. Китарите са: Fender Stratocaster Custom Shop Limited Edition 1957 Gibson Les Paul Studio 2000 Усилвателите са: Mesa Boogie Lonestar Special 1X12 Roland JC-40 Микрофоните са: Shure SM-57 Sennheiser E906 На всички записи микрофоните са сложени вляво и дясно. Идеята е да свиря едно и също нещо с различни усиватели, китари и условия. Написано е в клипа на всяка част какво използвам. Когато свиря със съответния усивател, китарата директно е включена в усилвателя. И на двата усилвателя свиря единствено с малко ривърб. Идеята на тейковете с педалборда е да се чуе дали/как педалборда, дори когато няма нищо включено от него променя тона на китарата. На последната част използвам тейк 2 - Gibson + Mesa, но съм сложил от рийпър допълнително ривърб, както и - компресор, дилей и EQ. Ако пропускам нещо, можете да ми пишете. Коментарите и мненията оставям на вас. Приятно слушане!
 17. Една много любима група... Препоръчвам за тези, които не са ги слушали.
 18. Една любима композиция на една от любимите ми инструментални групи - The Aristocrats. Това е видео от участието вчера (22.03) в Кашмир, Стара Загора: Този инструментал беше вдъхновител за написването на една от композициите от дебютния албум на Project 7 (фюжън проект, в който участвам). Тук можете да я чуете, както и останалата част от албума: А тук можете да чуете пълен кавър на Flatlands, който записах 2021 в деня на музиката: Надявам се да ви допаднат. Приятно слушане!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.