Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ето че пристигна и най-новата ми хубавелка - DиDи 200. Платих добре и полудял от диво желание страстно разкъсах пликчетата ѝ.  Нетърпеливо, но нежно я положих на пода, мушнах си жака в буксата и включих щепсела. Между мен и нея потече страстна енергия. Диди200 ми взе акъла с фантастичните си качества. Изпробвах всевъзможни позиции, а тя откликваше без грешка. Най-много ми хареса "memory 69 вариант С". 😍Един час луда игра и все не можех да ѝ се наситя, докато накрая изтощен и облян в пот от див екстаз скъсах струна, напрежението ми спадна и играта внезапно прекъсна.

А сега да ви представя и коя е сладката DиDи 200.

IMG_20250324_112734.thumb.jpg.35586cd89322cf66d732c93a35d7871d.jpg

А ето и старата любов, която напоследък ми поомръзна и вече не ме вдъхновяваше, та отива за продажба, но все още е в гаранция и ръжда не хванала.

IMG_20250314_180342.thumb.jpg.93c7b83a4c0057dd18c3ce7f7bbdee45.jpg

• 1 month later...
  • Отговори 7.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Оборудваме се за нова група и му ударих един голям пазар, макар че половината от нещата не са за мен, а и би трябвало да са за бас фукнята, но айде сега. :)

Едно по едно:

Blackstar Amped 3 - супер машина. В момента е включен в кабинет 1x12 Vintage 30, така че не знам как ще звучи в пулт, за каквото ще го ползвам, но съм искрено впечатлен от звука. Динамичен е, не звучи запушено, не звучи синтетично - казано накратко, не звучи като това, което е, а именно транзисторен усилвател в педалиера. Голямо попадение на Blackstar.

TC Electronic Plethora X5 - най-добрата от новите придобивки, особено за парите, за които го взех (600 лв.). Това е мултиефект с много банки и възможност за до пет ефекта във всяка от тях. Няма драйвове, дисторжъни, фъзове - само и единствено дилей, ривърб, модулаторни ефекти, октавери, хармонайзери, компресори и едно нещо Infinite Sustain, което е супер да си направиш сам "подложка" за свирене. Към него и doubler, което ми беше важно. Качеството на ефектите е наистина много добро. Преди да си ги купя с Blackstar-а пробвах да си свърша работа с един Line6 Helix и не можах да повярвам колко е зле тази джаджа - и за парите си, и по отношение на базови ефекти. Както може би се подразбира от закупената техника, целта е да направим група с бас и китара, които да звучат като повече от бас и китара и Plethora-та е магия за тази работа - даблър, Sub N Up октавер, хармонайзер на квинти и още един октавер само с висока октава... и звучи като орган с вградена базука.

Двете бас неща не съм ги пробвал, затова само ще ги опиша

Fender Downtown Bass Station - това го избрах за бас еквивалента на Blackstar, Fender са си дали зор да правят ефекти в последните две години. Важното тук е вградения DI, драйва и компресора, който вероятно ще се ползва като допълнителен бууст на драйва, но като го чуем ще решим.

Boss OC-5 - Единственият октавер, който успях да намеря и да покрива двете ми изисквания - да става за бас и да има горна и долна октава. И тук тепърва ще се пробва.

photo_2025-05-23_10-25-19.jpg

Редактирано от Yo The Real
Отговорено

^ Честито! Тоя октавер OC-5 е много як и за китара. Може да направиш да лови само горните две струни и е една китара да свириш бас и китара едновременно. Ако си като Джо Пас :) 

• 2 weeks later...
Отговорено

Ехе, цяла година не съм писал в темата (което не значи, че не мъдря разни щуротии) :D 

Няколко неща взех от последното ми писане:

1) ESP Eclipse Vintage White 2006г.

45aa457c-2adc-4ea6-aa53-39558757f2dc.thumb.jpg.80b0cf9dc4a2f1c14e17be3b648e24d6.jpg

2) Китарен кабинет 2х12 Zilla Super Fatboy - голямо животно е, 30кг е с говорителите. Взех го празен, но му сложих Celestion MF Vintage говорители (реално това са си vintage 30) от 2001г.

3) Kemper profiler powerhead- за домашни изпълнения и мъкнене на по-далечни дестинации. Справя се добре, не е лампова глава, но става.

c43ba221-dc2f-4a26-9af2-068b700081de.thumb.jpg.cd234d764ff1b3ec2462bb1570a72e43.jpg

4) ESP Horizon NT-II 2009

3fa4aba3-1679-4030-8159-fd1a18213e58.thumb.jpg.058a78ed9ec1ff0c2225f13e73f6947f.jpg

Отговорено

^ Честито, и аз съм хвърлил око на един Horizon, ама седмак... да видим кога ще ми го пише в хороскопа :) 

Чакаме видеа и демонстрации :)

Отговорено

Много благодаря! Хорайзъна е доста як, харесва ми усещането на 25.5 скалата (от много години свиря предимно 24.75). Да призная, обаче, еклипса е много по-резонантен и среднист (акустично). Като се сложи хай гейн амп усилен на репетиция, тези неща не се чуват обаче.

Ако купуваш втора ръка, да знаеш че хорайзъните с ТОМ мост са склонни към bridge collapse. На този се наложи да го подменя.