Jump to content
Българският форум за музиканти

Лими

Members
 • Posts

  1735
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Лими last won the day on January 23

Лими had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  Акуст. и ел китари, вокал

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/limy/wind?in=limy/sets/dilema
 • ICQ
  0
 • Skype
  timolimy

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Целият свят е интересен

Recent Profile Visitors

13562 profile views

Лими's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

688

Reputation

 1. Това не са моите лайна, не изкривявай. Посочил съм чии са, точно с цел да не се цапаш ако имаш вкус към добра музика, надявам се! А, теми за хубава музика тук съм правил отдавна и то няколко. Сега е време за нетърпимост към подобна гадост и се радвам, че и ти си съгласен с мен, че тези добре платени "шедьоври" са лайна, но не моите! Смятам в тази тема да продължавам да показвам подобни фекалии и който не желае да ги чува нека да прескача темата! Няма да се обяснявам повече! Долу в подписа ми има моя музика и който желае нека плюе колкото си иска! ПС Фейсбоклук не ползвам!
 2. Целта е нулева толерантност към подобна бездарна пошлост, която минава за част от българската култура, както и падението на някои уважавани изпълнители. За съжаление през последните години видях, че и министерството на културата взе участие в подкрепата на множество бездарни проекти, раздавайки пари на сульо и пульо, обявили се за творци! Извинете, но може би съм пореднният завистлив хейтър!
 3. те са изразили своята загриженост към проблема, записвайки части от парчето в собствени студия. https://www.ploshtadslaveikov.com/estradata-s-pesen-za-koronavirusa-za-da-ni-vdahne-kurazh-video/
 4. Да, нека новата година бъде... готина!
 5. Трижди изчетох написаното и трижди изслушах музикалните примери, но така и не разбрах - така ли ще се композира музика сега и през следващите двайсетина години? А,каква ще бъде музикалната естетика...?
 6. Човек, който истински и безусловно е обичал музиката 60 години - никога не би написал тази тъжна изповед, защото още от начало не би се стремял да бъде помощно винтче в голямата уютна музикална машина. Безусловната обич и отдаденост към музиката или към друго творческо дело са най-висш дар и нормална земна радост, недостъпни за пасивните и примирени човеци!
 7. В новият лупер могат да свирят едновременно и двама музиканти, всеки с контролен педал и да записват последователно обща тема без да си пречат и без да спират свиренето докато единият записва!
 8. Светослав Битраков - свирил е в много групи, а последно и в "Отряд 13". Преподава в кв Младост 2 т.0879493758
 9. Вече се сдобих с новият лупер - BOSS RC500 с MIDI, което дава възможност за синхронизация с друг MIDI лупер. Та ако някой има MIDI лупер може да направим някаква джем проба.
 10. Съветите в тази тема са като висш експертен пилотаж, сякаш този кабел ще се ползва в много скъпо студио или от високо заплатен професионален китарист. Бас ловя, че крайната цел е свирене в спалнята на слушалки с лаптоп. ??
 11. В Динакорд продават и REAN жакове. REAN a brand of Neutrik AG
 12. Може да се пита в музикалната книжарница "Български композитор" до театър "Иван Вазов" - София
 13. Знам ги тези мургави ментета. Понякога се спирам близо до единият и го гледам натрапчиво една, две минути, след което му правя укорително въпросителни жестове с ръце и си тръгвам, но се каня някой ден да му предложа 5 лв и да ми посвири без плейбек. Пълно е с такива ментета, духащи хаотично в разни свирки, хармоники, едва сричащи на детският си акордеон позабравени мелодийки, начинаещи недоучили китаристи, дрънкащи прости акорди и нищо свястно. Тези за мен са просяци, дегизирани като музиканти и така затвърждават лошото мнение на хората за всякакви улични артисти. А замърсена музикална среда има не само по улиците. По много радио и тв станции звучи абсолютно бездарно безвкусна музика с пошли текстове, измънквани под нос от нахални рапърчета и безочливо плагиатстване. За чалгата вече не ми се говори. Много ме е яд на родители, които използват десет годишните си деца, едва скрибуцащи на цигулка или китара да изкарват пари по улиците, защото децата наистина изкарват добри пари, независимо, че не могат да свирят и още се обучават. Един баща от да кажем средната класа гордо ми сподели, че дъщеричката му, която едва свири на цигулка, за един час изкарвала повече от неговата дневна надница. Ами как това хлапе като порасне ще се научи на упорит труд за да прави нещо смислено и полезно? За регулацията мисля от години и стигнах до извода, че трябва да има такси за издаване на разрешителни или поне елементарен изпит пак срещу такса, както беше до преди 30 години. Борис Карадимчев ме е "въртял на шиш" 20-30 минути на такъв изпит за да реши каква категория да ми даде за професионално практикуване на музикално артистична дейност. А сега разрешителни се издават толкова безкритично, че и сульо и пульо може да си набави такова. Преди две години се събрахме 30-на всякакви улични изпълнители при зам кмета Тодор Чобанов с цел изработване на регулация, но нищо не стана. Аз предложих да има някакви такси, които да елиминират тези ментета, които не биха могли да си ги "избият", но почти всички гракнаха срещу мен и тази идея отпадна. Вече не знам какво да се направи! Обмисляхме няколко музиканти да образуваме синдикат с по-строги критерии за урегулиране на тази дейност, но и от това нищо не стана. Опитвах се в продължение на 10 години от когато започнах тази тема да привлека добри музиканти за тази дейност, вместо да ми се оплакват от проблемите по клубове и ресторанти, но тяхната надменна суетност беше по силна. Все пак поради пандемията някои от тях(дори наши известни съфорумци) вече започнаха да преодоляват суетата си и по-често да свирят по улиците, вместо да се редят за жалки държавни помощи. Предлагайте идеи, но не може да се забрани тотално и не ми се обяснява защо. Дълга и широка! Та така!
 14. Отдавна имам непълен отговор на тези въпроси - 1. Да изкарваш пари на улицата по какъвто и да било начин от векове се счита за просия, към което дело спадат и уличните музиканти и други артисти и затова улицата не е място където нашите "професионалисти" биха си заложили "сценичният авторитет". А "достойни и заслужили" да свирят на улицата са само тежко изпадналите бездарници, но по-добре да ги няма. 2. Светлините на уличните лампи не са достатъчно силни за да осветят техният уникален талант и всепризнат принос към българската култура. И това често се потвърждава от многобройните им покани за интервюта по някои медии и техните награди, с лекота раздавани от безкрайно извиращи нови конкурси и фестивали. 3. Самочувствието на някои от нашите капацитети и професионалисти идва и от клакьорското ръкопляскане, куртоазни поощрителни възгласи и банкнотите в буркан, поднесени от фенове и най-вече от близки приятели и роднини на въпросните изпълнители по време на концертите им в сгради и помещения с покрив, седалки, барче и масички, наречени - клубчета. Тези места са изолирани от плебейската улична тълпа, неразбираща от изкуство. Та, така!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.