Jump to content
Българският форум за музиканти

svet.k

Members
 • Posts

  436
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

svet.k last won the day on July 23 2020

svet.k had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://svet.k@abv.bg
 • Skype
  svetlin.kolev13

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1859 profile views

svet.k's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

83

Reputation

 1. Записа е праен с TC Electronic El Mocambo и Mooer Ge 200, като на него има заредена Меса IR кабинетна симилация. Focusrite звукова карта.
 2. Първото, което направих бе да отсраня флойда и сингъл адаптера. За целта взех тяло от Lag Arkane. Също липово, звучи по топло и плътно, макар гейна да намаля с една идея, но стана по красив. Сегашната конфигурация е: 2 хъмбъкера, които се делят на сингли с тон потенциометъра. Бриджа е стар, български, от Кремона най вероятно. Грифа, ключовете и адаптрите останаха от Айбанеца. Последно, смених магнитите на двата адаптера: керамичния отиде на бриджа, а алнико 5 на нека. Като цяло V8 нямаше чуваема разлика с Dimarzio crunch lab, поне според мен. Сега стана по топъл, крещящ и по хай-геин. Също така, състейна се увеличи доста от фиксирания бридж. Китарата изглежда, усеща се и свири доста по добре от преди. https://voca.ro/14TZOdc7XKXK
 3. Здравейте и за много години! Въпроса ми е следния, не знам дали е за този раздел. Открих на скоро, че на гърба на стерео усилвателя си имам 4 изхода за захранване от неговия траф. Фишер, японски е, с 5 бандов еквалайзер. Едното е 220 волта, 100 вата, като сложих там стерео уредбата, която ползвам за стъпало нещата се промениха доста сериозно в положителна насока. Има още три по 16 волта, но на тях пише: само за тунер, само за дек и само за проба. Идеята е ако сложа стабилизатор ( Бейби Томас има една такава тема ) с радиатор да речем на чипа, дали ще мога да ги ползвам да захранвам ефектите с които свиря? Мисля че и тяхното поведение ще се промени доста добре и няма да има шумове.
 4. На Baevox-а май всичко му беше отдолу. Нагоре само говорителя и решетката.
 5. Лампите му са отдолу, няма какво да прегряват толкова
 6. https://www.mboxdrive.com/guilmor bae amt4 sim.mp3 https://www.mboxdrive.com/baevox amt evoice demo.mp3
 7. И аз имах един Baevox, не са лоши, но тези малките с 2-те лампи не стават за метъл според мен. Имам записани демота с него, ако искаш мога да ти пратя: със сменен говорител и т.н.
 8. Не помня как се казваше. С много светли очи и русолява. Беше преди година, доброволка към няква фондация. Там рисувахме голи жени, даже и подарих една скица.
 9. Да, най вероятно е субективно. Това което исках да кажа е че при хай гейн на лампов усилвател тона е по стегнат, а именно всички честоти идват заедно При Гитар риг, трудно се постига. Имах едно Фейм кубе, беше много зле в това отношение. Знам че техничарите не ги възприемате така нещата, но направи си експеримент и се заслушай точно в това. Между другото запознах се с братовчедка ти. В "Пейка" в Пловдив.
 10. Готова е, очаквайте скоро финалното демо.
 11. Пак ще го кажа, при ламповите усилватели, дори и евтините няма латенция на ниските. С тях свирят джент, дет и т.н. Джъга-джъга. Докато при по малките транзисторни има едно забавяне на ниските, което до голяма степен скапва тона. Имал съм само един транзисторен Маршал, при който го нямаше. 100 ватовите глави и те го нямат. Същото е и със софтуерните, повечето. Някои по стари процесори също. Но в крайна сметка всичко е до настройка и добавяне на педали, така могат да се решат почти всички проблеми в това отношение. Примерно с лампов преамп преди софтуер или процесор, нещата се подобряват доста.
 12. Имах в предвид латенцията на ниските честоти при ламповите усилватели, която я няма Докато при повечето транзисторни - да.
 13. За съжаление няма как да добиеш реална представа за един амп, само от демота в нета. Там използват други китари, нивото на усилване е друго, често има ефекти, които не се виждат. Другото е че, слушането и свиренето са доста различни неща. Най характерните неща за ламповите усилватели - липсата на латенция при ниските, топлотата, динамиката трудно могат да се усетят ако не свириш на него. Ампа в къщи ми звучи доста различно, когато аз свиря на него или някой приятел. Всеки може да се "модне" с буустъри, ефекти в луупа и т.н. Аз например, съм вкарвал сигнал от сенда на един амп във входа на друг, възможностите са хиляди.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.