Jump to content
Българският форум за музиканти

svet.k

Members
 • Posts

  399
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

svet.k last won the day on July 23 2020

svet.k had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://svet.k@abv.bg
 • Skype
  svetlin.kolev13

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1733 profile views

svet.k's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

78

Reputation

 1. Здравейте, става въпрос за усилвателя, когато е в стендбай режим. Тогава му работят сенда и линейния изход. Ползвам сенда като преамп и след него процесор или каб сим. Проблема е че като усиля повече гейна и на чистия канал или на драйва, почва да препръцква нещо в усилвателя. Възможно ли е все пак някъв сигнал да отива до говорителя? От самото начало е така, не мисля че е опасно, но е неприятно. Пробвах със слушалки в лайн аута, няма разлика. Шума наподобява като на малко говорителче да са му пуснали много бас.
 2. Най вероятно потенциометъра не работи и все едно ти е усилен винаги до край. Ако можеш да запояваш, виж точно какъв е и го смени.
 3. Благодаря! Няма проблем за по слабия звук. На вилата е, не го надувам много. Проблема беше, че дойде с некитарен говорител, сложих един 6 инчов, който имах под ръка, но при усилване бръждеше.
 4. Кубето е транзисторно и е 15 вата, може ли споменатия говорител да му се монтира и безопасно ли е? 12 инча е.
 5. 504 е (странно, но толкова подържа програмата най близо до 512). За съжаление май няма значение това. И преди и след това даваше проблема. Сега се замислям че се появява повреме когато слушам музика, не е правил проблеми, когато записвам или работя с програмата.
 6. Не е от буфера, увеличен е колкото на записващата програма. Предложеното от Бейби Томас сработи до някъде: картата взе да дава обичайния проблем, само че този път не заби целия комп и след рестартиране на плеара се оправи. Почистих още веднъж с контактен спрей и сега ще чакам да видя какво ще стане. Мисля и за преинсталиране на компютъра, в началото нямаше проблеми.
 7. Здравейте, картата е Focusrite Scarlett 2i2. Вързана е към настолен комп. От известно време дава следния проблем: Без да има няква регулярност спира да работи постепенно, като дилей ефект и блокира целия компютър. Компа не се оправя с друго освен пауър бутона. След това работи известно време и пак. Карах я на майстор, при него не даде грешки. Преинсталирах драйвери, смених кабели, портове и т.н. - няма промяна. Нагласихме и основните настройки. Ако някой е попадал на подобен проблем, ще се радвам да сподели.
 8. Схемата е малко по нагоре, на Бейби Томас
 9. Да, дава напрежение както когато го купих - 13-14 волта, странното е че със стабилизатора пада на 2-3 и той самия прегрява за секунди, възможно ли е да е дефектен стабилизатора? Два пъти я презапоих схемата. Става въпрос за нови елементи.
 10. Да не съм го окъсил някъде, трябва да го навържа наново, ако не съм прецакал стабилизатора.
 11. Да, възродя малко темата. След един дефектен ефект, който получих от колега, ми изгоряха и двете стабилизиращи схеми на двата адаптера, на малкия се получи на ново. При големия не стана: дава 3-4 волта и стабилизатора прегрява за секунди. Сигурно е станало нещо вътре с оня дефект. Общо взето мисля да го хвърлям, някой ако има идеи или интерес да сподели.
 12. Да, има 4 големи транзистора вътре, хибриден трябва да го водят. Но смяната на лампата все пак даде доста добра положителна промяна. Падна нивото на шум, покачи се на гейна, намали се компресията, която ми идваше в повече и се появиха едни много приятни ниски среди. Те са ми любимите общо взето в китарния тон. Като цяло звучи доста по истински с повече хармоници и един приятен презенс при лиид. Лампата беше Совтек, сложих Тунг сол, за което съм бллагодарен на Бейби Томас :)
 13. Здравейте наскоро се сдобих с въпросния амп. Искам да знам дали има смисъл да сменя лампите, като цяло ми харесва тона но е малко замазан и липсва дефиниция. Става въпрос за драйв канала, доколкото знам той е със чип, който дава изкривяването, иначе е с по една пред. и крайна лампа. Затова незнам дали ще даде някъв сериозен ефект. Като цяло търся хай гейн тон с повече среди. Препоръчайте лампи за целта.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.