Jump to content
Българският форум за музиканти

svet.k

Members
 • Content Count

  395
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

svet.k last won the day on July 23 2020

svet.k had the most liked content!

Community Reputation

78 Excellent

About svet.k

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://svet.k@abv.bg
 • Skype
  svetlin.kolev13

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,648 profile views
 1. 504 е (странно, но толкова подържа програмата най близо до 512). За съжаление май няма значение това. И преди и след това даваше проблема. Сега се замислям че се появява повреме когато слушам музика, не е правил проблеми, когато записвам или работя с програмата.
 2. Не е от буфера, увеличен е колкото на записващата програма. Предложеното от Бейби Томас сработи до някъде: картата взе да дава обичайния проблем, само че този път не заби целия комп и след рестартиране на плеара се оправи. Почистих още веднъж с контактен спрей и сега ще чакам да видя какво ще стане. Мисля и за преинсталиране на компютъра, в началото нямаше проблеми.
 3. Здравейте, картата е Focusrite Scarlett 2i2. Вързана е към настолен комп. От известно време дава следния проблем: Без да има няква регулярност спира да работи постепенно, като дилей ефект и блокира целия компютър. Компа не се оправя с друго освен пауър бутона. След това работи известно време и пак. Карах я на майстор, при него не даде грешки. Преинсталирах драйвери, смених кабели, портове и т.н. - няма промяна. Нагласихме и основните настройки. Ако някой е попадал на подобен проблем, ще се радвам да сподели.
 4. Схемата е малко по нагоре, на Бейби Томас
 5. Да, дава напрежение както когато го купих - 13-14 волта, странното е че със стабилизатора пада на 2-3 и той самия прегрява за секунди, възможно ли е да е дефектен стабилизатора? Два пъти я презапоих схемата. Става въпрос за нови елементи.
 6. Да не съм го окъсил някъде, трябва да го навържа наново, ако не съм прецакал стабилизатора.
 7. Да, възродя малко темата. След един дефектен ефект, който получих от колега, ми изгоряха и двете стабилизиращи схеми на двата адаптера, на малкия се получи на ново. При големия не стана: дава 3-4 волта и стабилизатора прегрява за секунди. Сигурно е станало нещо вътре с оня дефект. Общо взето мисля да го хвърлям, някой ако има идеи или интерес да сподели.
 8. svet.k

  Лампи на Blackstar HT 5

  Да, има 4 големи транзистора вътре, хибриден трябва да го водят. Но смяната на лампата все пак даде доста добра положителна промяна. Падна нивото на шум, покачи се на гейна, намали се компресията, която ми идваше в повече и се появиха едни много приятни ниски среди. Те са ми любимите общо взето в китарния тон. Като цяло звучи доста по истински с повече хармоници и един приятен презенс при лиид. Лампата беше Совтек, сложих Тунг сол, за което съм бллагодарен на Бейби Томас :)
 9. Здравейте наскоро се сдобих с въпросния амп. Искам да знам дали има смисъл да сменя лампите, като цяло ми харесва тона но е малко замазан и липсва дефиниция. Става въпрос за драйв канала, доколкото знам той е със чип, който дава изкривяването, иначе е с по една пред. и крайна лампа. Затова незнам дали ще даде някъв сериозен ефект. Като цяло търся хай гейн тон с повече среди. Препоръчайте лампи за целта.
 10. svet.k

  G1 on ZOOM Processor

  Като за начало пробвай да не е някоя замазана хай-гейн бъркотия от шумове. Предлагам ти следния начин: Първо си избираш усилвател, всичко останало изключено, с изключение на кабинета. Не избирай най-надървения с най-много гейн, избери този, който ти звучи най-натурално и го остави на ниско ниво на гейн. После същото с кабинета, който ти харесва най-много. Ако имаш възможност за добавяне на драйв преди ампа, сега е момента, също не прекалявай с гейна, комбинацията от драйв и усилвател би трябвало да ти даде нужното ниво. Еквалайзер също може да добавиш след това, за оптималнто постигане на желания тон. Малко нойс редуктор, ако има нужда и накрая може да добавиш лек ревърб за по обемен звук. Не очаквай да звучиш като Металика с това. Опитай да постигнеш оптимален спрямо възможностите му тон.
 11. Като близнаци са :)
 12. Да, и на мен ми приличат на китове. Някои са некадърно оцветени. Една от снимките е от Стария град в Пловдив.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.