Jump to content
Българският форум за музиканти

svet.k

Members
 • Posts

  431
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by svet.k

 1. https://www.mboxdrive.com/guilmor bae amt4 sim.mp3 https://www.mboxdrive.com/baevox amt evoice demo.mp3
 2. И аз имах един Baevox, не са лоши, но тези малките с 2-те лампи не стават за метъл според мен. Имам записани демота с него, ако искаш мога да ти пратя: със сменен говорител и т.н.
 3. Теди, май се казваше.
 4. Не помня как се казваше. С много светли очи и русолява. Беше преди година, доброволка към няква фондация. Там рисувахме голи жени, даже и подарих една скица.
 5. Да, най вероятно е субективно. Това което исках да кажа е че при хай гейн на лампов усилвател тона е по стегнат, а именно всички честоти идват заедно При Гитар риг, трудно се постига. Имах едно Фейм кубе, беше много зле в това отношение. Знам че техничарите не ги възприемате така нещата, но направи си експеримент и се заслушай точно в това. Между другото запознах се с братовчедка ти. В "Пейка" в Пловдив.
 6. Готова е, очаквайте скоро финалното демо.
 7. Пак ще го кажа, при ламповите усилватели, дори и евтините няма латенция на ниските. С тях свирят джент, дет и т.н. Джъга-джъга. Докато при по малките транзисторни има едно забавяне на ниските, което до голяма степен скапва тона. Имал съм само един транзисторен Маршал, при който го нямаше. 100 ватовите глави и те го нямат. Същото е и със софтуерните, повечето. Някои по стари процесори също. Но в крайна сметка всичко е до настройка и добавяне на педали, така могат да се решат почти всички проблеми в това отношение. Примерно с лампов преамп преди софтуер или процесор, нещата се подобряват доста.
 8. Имах в предвид латенцията на ниските честоти при ламповите усилватели, която я няма Докато при повечето транзисторни - да.
 9. За съжаление няма как да добиеш реална представа за един амп, само от демота в нета. Там използват други китари, нивото на усилване е друго, често има ефекти, които не се виждат. Другото е че, слушането и свиренето са доста различни неща. Най характерните неща за ламповите усилватели - липсата на латенция при ниските, топлотата, динамиката трудно могат да се усетят ако не свириш на него. Ампа в къщи ми звучи доста различно, когато аз свиря на него или някой приятел. Всеки може да се "модне" с буустъри, ефекти в луупа и т.н. Аз например, съм вкарвал сигнал от сенда на един амп във входа на друг, възможностите са хиляди.
 10. Някой има ли парче месинг, подходящо за бридж? Ще си го обработя сам. Не мога да намеря подходящ бридж. Ако сложа от кост, пак ще трябват тежести.
 11. Куха е. Гледам има едни бриджове от телешка кост, май това ще е.
 12. Като гледам как втория адаптер утежни тялото, ако сложа по тежък бридж, май няма да има нужда от тежести. На финала съм
 13. Още един проблем. Когато е на колан се накланя много към грифа. Мисля да сложа някво парче метал в задната част на тялото. Кой метал ще е най удачен?
 14. Кво стана, с тия фейкбуци, инстаграми и т.н. форума стана май слабо посещаван. Иначе има готини нововъведения.
 15. Демо с новия гриф: 1619130205_Kremonanewdemo(2).ogg
 16. Стоковия адаптер отпада, защото е много дълбок и не слиза под нивото на струните с новия гриф. Мисля и там хъмбъкер да сложа. Другото, което остана е къде да прокарам жичка за замасяване на струните. А ако сложа бронзов бридж, ще разтройва ли? Малко са ми близо струните сега, една до друга.
 17. Тялото май е от смърч. На мястото на жака ще сложа цъкало за адаптрите, а той отзад. Интересното на грифа е че логото му е досущ, като моя подпис
 18. Понеже четох подобен пост сега, ме светна нещо. Имам две сериозни забележки към този амп: Малкото ниски и не достатъчен хай-гейн. Знам, че с буустър (така го ползвам и сега) и Екю в луупа ще се реши проблема. Стана ми интересно дали нещата могат да се оправят без външни педали. Чувал съм че драйва му е с чип, ако се смени? И има ли вариант да се усилят ниските отвътре?
 19. Една кратко нахвърлена идея. Ще продължаваме в тази посока. В момента обмисляме дали да не свалим до Си. Почти сигурно е. 76401210_Probujdanedemo.ogg
 20. И двете лампи съм ги сменял скоро, и преди това го имаше... Бая лампов си е, особено крайната като смених даде голяма разлика. Верно има бая транзистори вътре, но като за практис амп е доста добре. Май наистина ще трябва да го занеса някой да го види.
 21. Както и очаквах, Гибсън-ски тон според мен. Напомня ми на Мастър оф Пупетс албума, като съм я чул досега само на Гитар риг. Адаптера още е бая ниско, трябва ми ринг. Грифа след 12-то прагче е бом-бок. Мисля да го ремонтирам вместо да го сменям. 446005474_TapeDeck2Oct1516-42-14.ogg
 22. Тези са нови, ако всичко е наред ще туря метални.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.