Jump to content
Българският форум за музиканти

Koobenot

Members
 • Posts

  321
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

Everything posted by Koobenot

 1. @kostenurcho Чудесно, радвам се че се е стигнал до разумен консенсус. Поздрави! P.S. Ако искате да тагнете някой потребител лесно, просто поставете @ и допишете името на профила му.
 2. @Magz В Томан има някакви резултати, можеш да поръчаш през българският представител musicworld.bg (Dynacord).
 3. Euphoria на Loreen, мисля че си струваше приза ... един от малкото случаи след 2000-та, в които бяха уцелили парчето, което най-много заслужава.
 4. Да де, ама аз все още не схващам каква е разликата между FRFR озвучително тяло и многолентово озвучително тяло (3-лентова "колона" за PA примерно) или пък мониторна система за вкъщи. Какво ми дава това FRFR спрямо студийни монитори/добър монитор за live?
 5. За жалост този конкурс отдавна вече е политически и бидейки такъв няма и как да се очаква кой знае какво майсторство или уникалност на изпълнителите.
 6. Koobenot

  Blue(s)Day

  @DANEV Настроил си видеото си като private и не може да се гледа.
 7. Новото парче на Алек Кирев (певец на вече за жалост не съществуваща алтернативна бг банда Nemo)
 8. Вдигам тази тема от прахта да се похваля с една нова придобивка в стил "Стисната циция съм и не ми се дават повече от 10 лв. за слушалки". Наградата печелят Solix Flexible Athletic Wired Earphones. Технически видях следните работи на опаковката, но не вярвам да са близко до истината предвид цената: Driver size: 10 mm Impedance: 16Ω±5Ω Ohm Sensitivity: 103 dB(±3dB) АЧХ-то им е приятно, имат thumb в баса и високите, но не толкова преекспониран като на BeatsByDre. От 5-те чифта дето пробвах в магазина, 2 дрънчаха, 3 бяха окей и си вземах тея, които ми харесаха най-много, все пак за тия пари е повече от достатъчно. Спокойно можеш да слушаш музика на тях, без да морят ушите, а ако искаш да си надуеш свирят достатъчно силно независимо в какъв източник ги пускаш. Може и да ги изтествам за смесване, но не очаквам кой знае какво, поне мога да си проверявам касата и бас с тях, "пъргави" са и туко-виж може и да си глася компресора с тях … ще видим. Единствения им недостатък е, че изолират околния свят и ако вървиш по улицата с тях или си караш колелото се чувстваш малко като прясно-ваксинирана кокошка ... ама това е положението, за офиса пък ще са супер. Забелязах една тенденция … всичко, което съм взимал с този дизайн "фитнес/атлетични" както ги пишат по опаковката като цяло звучи добре за тая цена … Ставал съм свидетел как за доста повече пари хората си купуват сапунерка с размазан бас и глухи до неузнаваемост. За пореден път ми стана ясно, че цената и качеството не винаги корелират, особено пък при техниката в стил "шир-потреба".
 9. Значи от темата разбрахме: Големите брандове са склонни да си поръчват потенциометри по поръчка с цел да изпилят нервите на хрисимият майстор. Хубаво да е подкрепяме местното производство на апаратура, хем ще ни я ремонтират по-лесно, хем спонсорираме местната икономика.
 10. Хора, това не е библейско ... За тия пари си купуваш амп Вермона в БГ. Попаднах и на един datasheet с части за Bugera, измежду които приъства и тоя потенциометър.
 11. Начи къв е извода - тия неща по презумция се конструират да са трудно ремонтируеми, сиреч или те да си ги ремонтират или да го хвърлиш, малко като устройствата на Apple ...
 12. Аз при това положение бих купил повече бройки, да има и за бъдещи ремонти.
 13. @Evtim Djerekarov Да ти кажа, без да разбирам много, тия много ми приличат на енкодери, ама може да съм далеко от истината … Добре де, без да разбирам особено, има ли шанс да се преправи схемотехническото изпълнение на платката, тъй че да може тия супер-рядки потове да се заменят с някакви, които са по-лесно откриваеми от простосмъртен човек, щото дори и сега да го ремонтираш, след време пак ще хъркат от износване и следващия майстор пак ще си чука главата, за да открие бройки от въпросните … Освен това пробва ли да драснеш на съпoрта на Бери, на времето съм имал вземане-даване с тях и като цяло помагат, в най-лошия случай могат да ти пратят някакъв datasheet. Чекна ли също форумите на Bugera, сто процента някой друг мъченик се с борил с подобен проблем ...
 14. И другото, което е, ако ще ходиш до истински магазин и ще купуваш нова, спазари се да ти извадят 2-3 бройки от един и същи модел, едната ще е "малко по-" от дургите, гаранция ... Два еднакви музикални инструмента рядко ще чуеш, може би при дигиталните устройства (кийборди, звукови карти и т.н.) може да има някаква консистентност, но при електрическа китара, забрави ...
 15. Koobenot

  EZbass

  Както винаги, @garcho ни цепи с експериментален пост-модернистичен фънк, евала за което!
 16. В тоя ценови диапазон без тестове на живо си е абсолютна руска рулетка, можеш да случиш на мега калпава бройка и да те боли главата, особено ако няма опция refund. Ако ги гледам от картинка, по-скоро бих заложил на Ibanez-а. Все пак на твое място бих си организирал една планирана разходка до истински магазин и ако нищо не ми допада, бих огледал нещо втора ръка от тук.
 17. Поръчвал съм електронни компоненти от сайта на TME. Става най-лесно чрез българския представител Радимекс Електроникс, излиза изгодно за малки суми и количества и пристигат за около седмица.
 18. @axel Действаме в тази насока, като имам нещо ново, ще публикувам.
 19. @kostenurcho Ситуацията не е нормална. Парите никак не са малко и не трябва да се примирявате, щом Ви е хоби, дори няма как да ги избиете. Отивате и им се карате до дупка, описвате подробно проблема на некачествения strings, по възможност аудио запис на дефектния саунд + опис на проблема с операционната система, по възможност писмено + видеоклип. Трябва да сте още в първата си година на гаранцията, така че отивате и ги натискате да Ви го заменят с нов, дали сте една шапка пари в крайна сметка. Ако си правят оглушки, ги заплашвате с немската агенция защита на потребителите, във всяка държава членка на ЕС има такова звено, тогава вече гаранция ще олекнат. Не се отказвайте. Успех!
 20. @RaverWildПриятел на музикантите. Смесвам албума, не свиря групата. Но ако се направи някоя форумна сбирка през лятото, може и да се включа.
 21. В България частите са кът. Ако са някакви потенциометри, енкодери, интегрални схеми и прочие електроника, най-добре е да се намери серийния номер на компонента и да се търси по номер, хем цената ще е по-ниска, хем шанса да се открие конкретното нещо е по-голям. Поне в моят личен опит ако търся примерно "volume потенциометър за Roland XXX" рядко съм намирал нещо, трябва да открия първо серийния номер на потенциометъра и тогава излиза. Ако частите са някаква механика като гумички за клавиши, за джойстик и прочие или специфични неща за клавира, работата е по-трудна. Какво точно търсиш като части? Все пак, можеш да попиташ в Кънчев, има интересни части за кийборди.
 22. Ясно, ами чакаме гала-премиерата на парчето. Бидейки дългогодишен член на форума, в личната ми класация засега класически хитове са Seventh Sky и Нов Път, дай да видим това къде ще стигне в класациите!
 23. Супер е, пренесе ме мисловно в някой западноевропейски техно клуб в началото на века. Яко!
 24. Супер е! Харесва ми факта, че сте оставили "полу-суровият" звук на бандата, а не е изцедено всичко до край, както в съвременните комерсиални записи. Лично на мен ми създава това впечатление, как бандата свири пред мен и не всичко е полирано и излъскано, което е яко. Макар че на мен по душа винаги ме тегли към помпите и методите на Chris Lord-Alge, също се възхищавам и на звука, в който няма толкова много processing. Респект! Един въпрос - чувам приятен shimmer reverb на китарите, кой плъгин е ползван за това? Засега фаворит ми е Valhalla Shimmer.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.