Jump to content
Българският форум за музиканти

Koobenot

Mods
 • Posts

  1158
 • Joined

 • Days Won

  133

Everything posted by Koobenot

 1. @Тропчо Сори, сега виждам темата, а и линкът вече не работи ... качи го някъде, както те посъветва колегата по-горе.
 2. Спокойно можеш да си freeze-неш партията, когато си готов с изсвирването. Freeze-ването ще ти направи render на всички плъгини, които ти хабят много CPU usаge, като можеш да unfreeze-неш, ако искаш да разбуташ нещо по тях. Това особено важи за разни tape simulation плъгини, при мен ми хабят много CPU.
 3. "Поднебесната империя" и нейните верни трудови хора дават мило и драго да докарат компонентите да имат по-"западен" вид, за твоя случай нещата обаче вървят наобратно ...
 4. Дори тук се натъкнах на един видеоклип, дето нагледно показва разликите именно с този плъгин.
 5. ^ Женски XLR -> 1/4" TS (mono) ли визираш, че ми стана интересно? Като този, например или и от страната на жака е TRS? Питам, щото по принцип стерео двойките на миксерите (където няма XLR-и и при тези с по-малкото входове няма и gain) обикновено са 2 x 1/4" TS.
 6. Колегата от акустичната ми банда е решил да си вземе Line 6 POD Go, ще пускаме акустична китара в него. Идеята е да му пуснем изхода (изходите, по възможност) в миксера на XLR (балансиран сигнал). Засега сме се спасявали на принцип китара -> педалче -> DI BOX -> пулт. Гледам в книжката, тези юнаци са написали следното: Изходите изглеждат по следния начин: Доколкото ми стига акъла, ще ни е нужен кабел 1/4" TRS -> XLR, като този, за моно и два такива за стерео: И ми се струва, че причината да го направят по този начин е да пестят площ в дизайна да процесора, иначе ако ми бяха изкарали XLR, нямам нужда от тая хава. Ами това би трябвало да е, надявам се не пропускам нещо?
 7. Ясно. Иначе за редене на барабани съм се учил като правя "кавъри" на вече готова песен – примерно хващаш някоя на AC/DC, щото са "4 on the floor" бийтове и не са сложни и се опитваш да наредиш барабаните по песента, същото може да се приложи и с баса и т.н. За да чуваш по-ясно определени kit pieces спокойно можеш да сложиш някакво EQ върху трака, който ще ползваш за мостра, примерно да направиш супер остър bump където е касата с +15dB, за да я чуваш по-ясно или пък да направиш остър low-cut, за да направиш чинелите. Другият вариант е да ползваш готови MIDI Packs с хубави партии изсвирени от професионалисти ... няма лесно.
 8. Честно казано за мен NeuralDSP дори с вградените кабинети са си супер ... с читав IR ще стане още по-добре. Ако искаш малко да си пооблагородиш сигнала идващ от тоя Line6, сложи някакъв лек saturation плъгин отгоре (Softube Saturation Knob примерно), за да звучи по-малко "процесорно". Иначе читавият IR ще реши нещата генерално. Плъгинът със сигурност ще я изкара в микса. Ignite Amps SHB-1 според мен е нелошо като старт, ползвал съм го в албума дето смесвах и върши добра работа. Със сигурност има и по-добри, но нека по-вещите колеги от мен се изкажат. А тея барабани дето ги чуваме от какъв плъгин са? Щото казваш, че си ги свирил, ама с електронни барабани ли? Тук няма лесно решение, аз съм много въодушевен от един плъгин за анализ на звуковата картина - EXPOSE 2 - който помага доста и ти показва какви грешки си допуснал, сравнява ти АЧХ спрямо средностатистически подбрано на популярните стилове и е добра отправна точка накъде се движиш. Иначе да, ако звучи добре на някакъв невзрачен телефон, шансът да ти звучи добре на хубави монитори нараства.
 9. ^ А тая хава подозирам, че се лекува с комбинация от похвати – дървесина/компресор/правилна постановка?
 10. Браво, Тони, има напредък спрямо първоначалното състояние, макар че има все още трески за дялане. Обърни внимание на тайминга на китарите около 0:13 сек., леко се разминава. Какво ползваш като VST за китарите? Има ли бас китара записана – или е много тиха или не я чувам. Иначе като за демо е супер!
 11. ^ Колегата е прав, по темата – слушам го и аз цяла седмица и много ми харесва. Любимото ми парче е "Not A Bad Title", цялостното звучене ми напомня много на една шотландска банда наречена Biffy Clyro, иначе в по-широк спектър мога да каже отчасти Yes/Rush/Zeppelin/The Black Keys и т.н. ... абе яко е, евала!
 12. Предвид заменянето на проблемите имам предвид изнасянето на сложността от processing-а от VST ефектите към външни хардуерни модули и подходящото им окабеляване. "Проблем" не в смисъл на "главоболие", а в смисъл на математическа/техническа задача.
 13. За което искрено благодаря, то не се разминах само с Vulfpeck, в последствие като ги подкарах наред индивидуалните банди на всеки член – Cory And The Wongnotes, Theo Katzman and Four Fine Gentlemen, The Fearless Flyers ...
 14. @Koobenot Правилно си разбрал, истината е, че не съм се докосвал до кой знае какъв маниашки гиър при живота си и всичко съм постигал основно чрез VST. Разбира се "стерилно" звучащите ми сигнали винаги съм се опитвал да ги оцветя някак си било то с saturation tape, transient designer, harmonic excitement, че да звукнат по-живо/естествено ... определено ухото веднъж свикне ли с този звук, трудно можеш да го излъжеш. Мисля, че с колегата @jabs бяхме коментирали в неговата тема, където не ползва никакви VST-та колко много си е разтоварил сесията след като се е захванал с този подход и колко натурално е звукнало всичко, но както споменахме вече по-горе изместваме мястото на processing-а и заменяме едни проблеми с други за сметка на крайният резултат.
 15. Бе боята не е толкова страшна, мен ме притеснява фактът, че има само един адаптер и един volume контрол, не е ли твърде ограничаващо това? Сигурно ако съм hardcore Vulfpeck фен и съм убеден, че това е моят саунд, може би това е правилното решение, само че на мен като музикант винаги ми се струва, че е важно инструментът да има различни опции, да може да възпроизвежда звуци в различен контекст и като цяло да е използваем.
 16. Не знам при вас как е, но от тоя GAS нищо хубаво не съм видял, ентусиазмът варира от 2 дена до седмица и после старата песен на нов глас ... и съм се спрял просто.
 17. На времето от рубриката "Музикални поздрави" колегата @разбойник ме светна за бандата Vulfpeck, от тогава съм фен ... не свиря на бас, но ми направи впечатление, че са направили бюджетна версия за феновете на Joe Dart Bass ... ако го сравня с този на Marcus Miller като възможности за тон, вторият го отвява още на първата обиколка в състезанието. На вас какво ви е мнението, тоя бас не е ли само за хардкор феновете? https://intl.sterlingbymusicman.com/products/joe-dart?variant=41532195831923
 18. @разбойник Разбира се, аз не съм дигитален пурист, нито пък аналогов сектант, за мен най-доброто решение винаги зависи от конкретните особености, за жалост често цената на устройствата също играе роля в това какво може/не може да стане ... всеки би искал да има вкъщи Distressor, 1176, LA2A, Eventide, ако може дори от по няколко бройки, ама да ... А колкото до споменатите H8000/H3000 те са си легендарни устройства и макар и дигитални, хората биха предпочели външния хардуер, защото са свикнали със звука им. На мен тезата ми по-скоро беше за процеси, които са свързани със скриването на различни дефекти в аудио материала, като phase allignment, noise-gateing ... ясно е, че където искаш да придадеш определен художествен облик на звука било то с EQ/Compressor/Reverb/Chorus и т.н. всеки си има някакви естетически търсения и хората биха предпочели външен хардуер. Ето например фактът, че можем да записваме дигитални елиминира всички несгоди свързани със сервизирането, рязането, съхраняването и поддържането на магнетофони ... разбира се, може би в процеса на работа с магнитна лента се учиш на други умения като дисциплина, уважение и познаване на хардуера ... но като теглиш чертата, да пишеш върху HDD/SSD идва с доста по-малко главоболия, пък вече прекарвай материала както намериш за добре, било то през външни устройства или VST.
 19. ^ Ама ако е за свирене, да забрави изобщо колегата ... този допотопен хардуер не само, че ще бръмчи и дрънчи, ами ще вземе да си докара някое заболяване на ръцете, тия талпи са някакво подобие на инструмент. Аз мислих, че е само за декоративни цели да стои като музеен експонат, за свирня и дума не може да става.
 20. Другата методология е нови части, които изкуствено да състариш. Ако искаш частите да са ти автентични ще трябва да си направиш една обиколка по пазари/битаци/панаири/читалища и всякакви други релации с техника предоставяна от някогашното "Бюро Естрада" .
 21. ^ За предусилватели със сигурност няма две мнения по този въпрос, че хардуерът ще обади по-добре. Аз съм се чудил къде умишлено не бива да се ползва външен хардуер или ползите от него биха били по-малки ... подозирам при разни дигитални ефекти и то ако се ползва такъв е силно препоръчително да e през Ethernet/EtherCON връзка, за да избегнеш всякакви ЦАП/АЦП загуби по пътя на сигнала. Или пък друг добър пример е noise gate, фактът, че VST-то ще ти "преслуша" сигнала предварително с нужния lookahead взет от харддиска накланя доста везните в ползва на софтуера. E, има, ама трябва дигитален миксер/DAW и доста автоматизации на MIDI съобщения, кликтрак за всички ... тая пътека е бая трънлива, осеяна с доста подводни камъни, а и като ви слушам продукцията оставам с впечатлението, че искате да звучи "живо" и надали е нужно да се ходи чак толкова далеч.
 22. ^ Благодаря за разясненията! Освен това с този похдод няма да има голяма разлика между живото ви шоу и това, което се чува на записа, което е супер, искрени сте с феновете си и най-вече със себе си.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.