Jump to content
Българският форум за музиканти

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/16/2021 in all areas

 1. 5 points
  Човек гледа как четирима носят Трабант: - Леле-е-е, повреди ли се? - А, не, върви, ама много бързаме.
 2. 5 points
  ^ Не, основта е: Лъжат ни! 🤣 Затварям!
 3. 4 points
 4. 4 points
  ^ Да започнем от основите: лъжат ни, че земята е кръгла!
 5. 3 points
  Ние сме Fusion Reactor в състав:Гено Господинов - БасЙордан Петков - ПианоБорис Борисов - БарабаниВалентин Данев - Китара Гост музикант - Мирослава Пейчева "Thursday party room" е фейсбук събитие, което се зароди заедно с групата (кое е първо е като въпроса с кокошката и яйцето...) през Декември месец. Оттогава всяка седмица в Четвъртък представяме по една пиеса изсвирена от нас (понякога и с гост музиканти). Можете да разгледате предишните издания на събитието и да ни подкрепите в нашия YouTube канал - https://youtube.com/channel/UC2EAhTPnOdkT2V6QasIgCIQ Както и да последвате Фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/FusionReactorThursdayPartyRoom/
 6. 3 points
 7. 2 points
  Аз като пристрастен практикуващ почитател на акустичният китарен звук от личен опит съм се убедил, че не всяка ламинатна и бюджетна китара непременно звучи лошо и не всяка "истинска" и скъпа м/у 1000 -2000лв звучи добре! В по-горният диапазон нямам богат опит и мнение! За конкретният случай, запитан тук, китари под 1000лв са достатъчно добри, но все пак се налага много старателно избиране, а след покупката е задължително допълнително доизпипване на дребни детайли и регулиране на някои параметри от опитен професионалист.
 8. 2 points
 9. 2 points
  Моят извод е, че на някои хора, наморниците им отиват на ментално ниво и нямам нищо против да си ги носят. А починалите, да почиват в мир, но нека да се знае и за тези, които биват убивани с ваксини. Потърсете видео с д-р Върнън Колман. (изписван и като Вернон)
 10. 2 points
  То вярно, че сме в спам-раздела на форума и всеки може на воля да пише каквото се сети, но имам чувството, че такива теми малко изострят отношенията между съфорумците. В това идиотско време, когато работата намаля или изчезна напълно, когато някои дори са загубили близки хора, когато не му се вижда края кога отново ще може да правим концерти и да ходим на такива, съвсем естествено е, когато някой се изрази с "безполезните лигавчета....намордника на диктатурата... вредна и безсмислена дейност ", друг да му отговори "а каква трябваше да е полезната дейност - да махнем намордниците и при всяка среща с приятели да си пускаме и по един език, че да стигнем по-бързо груповия имунитет на Мангъров?". Всички сме изнервени поради трудностите на ежедневието и не мисля, че такива теми помагат с нещо, освен хората да повтарят личното си убеждение, а май вече си разбрахме убежденията и започваме да се повтаряме.
 11. 2 points
  НОЩ - R.I.P. Както вече знаете НОЩ-ният щаб изненадващо и тихо бе разпуснат, което доказва неговата вредна и безсмислена дейност. Надявам се че скоро и призракът на манипулативно раздуханият истеричен страх ще изчезне заедно с безполезните лигавчета, обезобразяващи и подтискащи човечността до гротеска. Да гледаш подозрително, да не смееш да целунеш любим/а, да не смееш да прегърнеш приятел или да подадеш миролюбива ръка на врага си. За съжаление вирусът SARS2 няма да се "кротне" скоро, но поне научихме важни уроци. Разбрахме, че почти никъде по света не можем да разчитаме на тези дето ни управляват, защото много лесно се изкушават да ни сложат намордника на диктатурата за да запазят личните си властови и други блага. Приятен и усмихнат ден на всички със слънчев поздрав от Бийтълс!
 12. 1 point
  Преди една година обиколих няколко софийски магазина и в продължение на часове изпробвах акустични китари в диапазон 400-800лв. Добре че си направих списък на одобрените от мен, но не знам дали тези китари все още са в наличност. Ето списъка: В Икономов - IBANEZ PF15ECE BK 399lv В Динакорд - Fender CD140SCE с куфар, промоция(2020г) с куфар 657лв Фактор - Fender CD60 CE NAT DS V2 - 499lv, YAMAHA - FX 370C - 508lv, Washburn HD20SCE - 575lv Имам лоши впечатления от пиезо звука на един бюджетен Такамин, който беше у мен няколко дена, но не помня какъв модел беше. Така, че внимавай с тези модели! А от няколкото Кремони, които изпробвах през последните години не съм очарован, но въпрос на вкус. Не че са лоши, но според мен цената им е малко раздута. Най-важното е удобството и чисто акустичният звук да ти хареса, защото електрониката може да се смени с друга. Аз ползвам и добавен адаптер на Фишмен за акустични китари, които нямат електроника. Успех!
 13. 1 point
  И различните стилове, и различните песни ако щеш - всяко си изисква по нещо. Не навсякъде е задължително да добавяш отделен дилей към ривърба, понякога само един подходящ predelay на ривърба е достатъчен да премахне омазването от "чистата" реверберация и разбира се трябва да се внимава в каква степен ще смесиш ефекта със сухия сигнал, така че хем да не звучиш размазано, хем да добиеш обема на гласа, който търсиш. В "madman" гласът ти звучеше доста сухо, затова пуснах ефектите най-вече към него.
 14. 1 point
  Разбирам много добре, че излишната паника и прекаленият страх не са градивни - не просто по отношение на Ковид, а и изобщо. Но начинът, по който да се обърне внимание на това, може да варира от умерен до вресливо-истеричен. Според мен твоят тон макар и някъде по средата, има лек уклон към тенденциозното и макар това само по себе си да е в реда на нещата, страничният ефект е, че увлича чужди мнения към крайностите. Става една излишна поляризация на настроенията. Което не е много по концепцията на форума. Бих затворил темата, но нека и останалите да преценят, особено Рафо.
 15. 1 point
  Прав си, на улицата съм чувал както доста посредствени неща и изпълнители, така и съм попадал на истински бисери, на които съм се спирал и съм ги слушал понякога повече от час. Мен лично ме кефи една ирландка - Али Шерлок, от години съм се абонирал за youtube-канала й, защото детето е много продуктивно и ужасно кадърно. Практически всеки ден пуска по някоя нова песен от улицата - свири си сама, пее както сама, така и с различни приятели в дует или в група и доколкото знам клипчетата ги помества баща й. А по-горе казах "детето", понеже миналата седмица направи 16 години.
 16. 1 point
  Няма за какво, аз така си почивам, особено ако работя нещо, дето вече съм го чул стотина пъти и почти ми е запушило ушите - сменям музиката, за да запазя критерия за първото. А за вокалите - естествено, че с ефект ще са по-обемни, но пък за сметка на това останалото е пълна каша...не по твоя вина, просто не работя проект от канали, а върху стерео микс. @jabs, докато качвах ogg-то ми се отвори прозорец като за видео (и така го изписа), а после видях, че най-долу в поста ми го е заместило с лента на плеър по подобен начин като в поста с оригинала на колегата по-горе в темата (с десен бутон може да се тегли). Няма кой знае колко интересно, понеже от краен микс няма много опции за коригиране, направих го най-вече да чуе колегата, че като поизгладиш гласа, оправиш тайминга и сложиш някой ефект, нещата започват да звучат малко по-мазно.
 17. 1 point
 18. 1 point
  Атенюаторът в доста случаи нищо не прави, само пари се дават на вятъра и хабиш крайните лампи повече. Добрият звук излиза повече от високо звуково ниво и размърдване на говорителя, а не толкова да понапънеш крайните лампи. Поне моите тестове това сочат. Имал съм 2 резистивни и имам и реактивен. Има смисъл за определени ампове, обикновено някакви без мастър волюм или на които голяма част от звука е в крайното стъпало (тоест не метълски). Абе работата е малко като да си купиш Ламборджини и да го караш из града с 40км/ч. Не можеш да го опънеш и да се изкефиш на макс, файдата ти е, че си го имаш.
 19. 1 point
  Не че нещо......, но видя ли от кога е темата?😄
 20. 1 point
  Ох, добре, че не е имало facebook като са открили ваксините срещу едрата шарка и срещу бяса.
 21. 1 point
  ^ Ами да, 10 пъти по-евтина е, направена е по технология, която е по-лесна за масово производство и върши горе-долу същата работа (разлика в ефективността от порядъка на 10%-20%, като измерването на ефективността не е правено при равни условия). Затова има и такава масирана FUD(*) кампания срещу нея. *: https://en.wikipedia.org/wiki/Fear,_uncertainty,_and_doubt
 22. 1 point
  „Каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари”. Тази фраза на известния американски драматург Джон Стайнбек най-точно описва реакцията срещу Астра Зенека. Може би, защото е евтина...
 23. 1 point
  Майка ми беше в болница на кислороден апарат, после още три месеца вкъщи на кислороден концентратор. Тъстът по подобен начин. Останалите го изкарахме на легло като парцали за една седмица, аз развих и бактериална пневмония, пих антибиотици. Имам познати мой набор, които бяха в болница и все още дишат трудно. Болестта не е измислица и не е лека, достатъчно хора си заминаха вече. Така че тия "не на страха" и прочее конспирации ми идват малко партизански. Но всеки си носи глава на раменете.
 24. 1 point
  Едно кратко соло от мен, което много обичам
 25. 1 point
  Качестово на матреяла е много по-важно от това кой ще смесва, колко ще помпи, с какви монитори е, колко плъгина е купил, дали има акустично третиране и т.н. Максимално добрия материал "сам се смесва", така да се каже. За да е такъв материала обаче трябва да имате: добър аранжимент, добро изсвирване/изпяване, добър звук, добър запис. А от нещата, които пускаш, се чува че има още доста какво да се желае в тази насока. Не се заблуждавай, че някой микс-гуру ще врътне 5 копчета и ще ви оправи всички недостатъци. Вероятно ще е по-добре, от това което постигаш самостоятелно, но няма да е масивна разликата. Абе... лесно няма. Ние сме под съседната круша в същото село...
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.