Jump to content
Българският форум за музиканти

RaverWild

Members
 • Content Count

  129
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

RaverWild last won the day on June 29 2017

RaverWild had the most liked content!

Community Reputation

85 Excellent

1 Follower

About RaverWild

 • Rank
  Хаймана
 • Birthday 01/12/1976

Previous Fields

 • Инструмент
  машини разни (семплъри)

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София/Хасково
 • Interests
  Интереси разни. Основно рок, блус, соул, техно и Asphyx и Paradise Lost, със щипка Gamma Ray. Отвратно рядко и чалга (според колко са ме ядосали и нивото на алкохол в кръвта). Случва се и полка, но това е фаза на алкохола след чалгата.

Recent Profile Visitors

616 profile views
 1. Привет, Кой е официален представител на Роланд за България? На официалния им сайт има Роланд-Франция, Роланд-Австрия, Роланд-алабала, но не и Роланд-България, следоварелно някой е представител. Мерси
 2. Е харесва ли ти поне? Тоя рифейс специално го рекламираха, че може да докара звук, като от известни хитове на Майкъл Джексън. Аз специално въздишах и много ми течаха лигите по DX модела, щото съм луд фен на FM синтезиса и ми вее огромна носталгия по старите Sound Blaster 2.0 карти (имах такава оригинална навремето и още ме е яд че я продадох тогава), но така и не ми останаха пари в повече, за да я купя, а и не ми хареса че контролите на FM-параметрите са touch-pad (100 пъти бих предпочел ротари-енкодери)
 3. RaverWild

  Не на Страха

  И аз спирам 😎
 4. RaverWild

  Не на Страха

  Само едно уточнение за Jabs и Yamaha - погледнете пак, но нищо не съм писал за маските на закрито, само за тия на открито казах. И аз имам възрастни съседи в блока, в асансьора и лобито съм с маска. Също не съм и анти-ваксър, ваксини имам и както Лими и аз някои други нямам против. Нямам много идея какво е в България, мога само някои новинарски сайтове да гледам и гледам рядко. А тук при нас от година е супер-стегнато и откачаме. В България явно е по-освободено. Идеята ми беше просто че е прекалено. Някои хора впрочем вече ги виждам тук на открито носят и по две маски една върху друга. Около мен впрочем имам познати които изкараха, но не в болници.
 5. Абе аз напълно те подкрепям по принцип, но в случая бих казал - зависи от приложението. На сина ми му бях купил детско касио - Casio SA46 - МНОГО ДОБРО като за детски синт (подчертавам "детски"). Много приятна клавиатура, изобщо цялото качество на продукта в пъти над играчките, които се продават из магазините за играчки, а когато го купувах, част от тях бяха почти на цената на Касиото, без изобщо да могат да му стъпят. Отплеснах се. Идеята беше - клавиатурата му е без динамика. Касио имат и друг модел - Casio SA76, не съм го виждал на живо, но допускам че клавиатурата пак е без динамика, и все пак точно това бих препоръчал на всеки родител на дете и малък бюджет, ако иска да почне от някъде. Та да завърша - да, свинщина е, но зависи от приложението. Щото все пак, детски или не, това са си напълно функционални синтезатори и макар без всякакви функции и портове, които всеки на днешно време има за даденост, някои пачове си звучат доста приятно и хора правещи lofi си ги купуват и ползват.
 6. RaverWild

  Не на Страха

  Мен ми е тъпо, че ползват казармени тактики, за "контролиране" на ситуацията. Особено рекламите (никаква идея в България дали има такива, но тук при мен са доста), че моята маска пази околните. Тоест, видиш ли ако не сложа маска съм убиец или поне недобросъвестен гражданин (но според повечето съм чист престъпник), щото видиш ли не поемам отговорност за другите. Не отричам болестта, ясно че я има и ясно че е опасна, но аз предпочитам да го изкарам това. От година живеем в пълна информационна мъгла или да кажем пълна дезинформационна боза, където не е ясно точно кое е истина, точно както 80те онзи руснак Юpu Бе3mеHoв каза (вижте видеото в тубата, заглавие на английски е "предупреждение към Amерuка". И не - не съм конспиратист, впрочем в България работех последната година по договор директно с фарма компания №1 в света, същата, която в момента доставя единия продукт против болестта. 3 месеца ни правиха курс по фармацевтика, за да ни научат как се произвеждат лекарства и колко години отнема дори на Аспирин (на Байер) да достигне пазара. С това не казвам че съм експерт, а че именно експертите ни учеха на фармацевтична култура. Това ме прави и доста скептичен, като Лими, доколко тия продукти в момента ползвани са наистина ефективни, при положение че ги извадиха от нищото за отрицателно време. Малко се присещам, как през Втората Световна медицината скокнала с 10 години напред в развитието, само за няколко години време, щото са експериментирали върху затворници каквото си искат. В родата имам лекари, така че принципно подкрепям медицината с две ръце, но в момента съм доста разколебан. А междувременно дори по средата на улицата се разминавам в маскирани и те ме гледат с поглед, че съм престъпник, докато аз се опитвам да им дам усмивка. Малко ситуацията, когато на протест млад човек сложи цвете в автомата на полицай/войник. Най-ми е кофти, че внушават това, за недобросъвестните граждани и това води до разделение на обществото, дори (тук имаше статии за това) и на семейства. Мен ме е страх от мечки и не ходя в гората, но и не обвинявам тези които ходят, че утре мечка ще ми почука на вратата. А междувременно разни акъли се разхождат по улицата, където ги наблюдавам как на разстояние 20-30 метра от тях няма никой, понякога дори в парка, където са и съвсем сами, но с маски. После същите тия са най-устати във фейса. И за да завърша: Съвестно ми е за всички, изкарали тежко тази болест, нямам идея кое е най-правилното решение, само знам че този подход на обвинение и подтисничество е много грешен. И както винаги, и това го заявявам за съжаление от гледната точка на родител на 7-годишно, си го отнасят най-силно децата. Особено в началото както бяха забранени и детските площадки преди година беше ужас. В момента се изисква огромна сила на волята, една култура и доста толеранс, да се запазим като общество и най-вече като нация. А иначе - всеки има право на мнение.
 7. Привет, В София откъде може да се купи кожено яке, особено тип-рокерско? Мерси
 8. Мерси за това, ей сега го казах на жената, тя е върл фен на Тотовистите.
 9. RaverWild

  Мнения

  Аз не съм специалист. Но е приятно за слушане.
 10. Верно, че се включвам със закъснение и не съм изслушал горе-споменатото, но гледам нищо от това, което слушам не е в списъка. Дали съм консервативен за метъл - вероятно съм. Нямам представа дали да е в някой от тия двата списъка или нов, но липсва "Obsidian" на Paradise Lost. А за 2021г директно давам първо предложение - "Necroceros" на Asphyx. Но аз и двете банди си ги слушам от 1991г и винаги ще ги подкрепям. Тия поне никога не ме разочароваха, за разлика от Сепултура. Макар че, споменавайки Sepultura, които не слушам откак Макс си тръгна, трябва да кажа в класацията за 2020 липсва "Quadra" - слушах го и доста ми беше харесал. Заместникът на Игор доста приятно се справя, поне по мое мнение. И говорейки за класика в 2020г, броим ли ремастерираните? Че нали Blind Guardian преиздадоха малко...
 11. интерфейса винаги е бил супер-важен. Бих казал, че най-важно е на него какво му е най-удобно, но за целта той трябва да пробва поне 2-3 неща. Преди години в най-известния музикален магазин в града и в най-големия фотографвски магазин в града зададох въпроса за най-добрите програми (фотографите ги питах за програма за видео обработка), които те ползват и препоръчват на клиентите. Напълно независимо едни от други трябва да кажа отговора беше един - което ти е най-удобно, защото в крайна сметка целта е да свършиш работа и то обикновено в определен срок. В музикалния магазин ми казаха, гледай сега, в крайна сметка и Audacity да използваш, ако другото не ти е удобно си е ок. Макар че тогава ми препоръчаха Studio One (преди 5 години). На днешно време наистина много неща могат да му свършат работа, но лично съм се сблъсквал с проблема абе аджеба еди-кое-си как се прави и може ли да стане с тая програма и колко време ще ми отнеме да го науча. Аз лично почти не се занимавам с програми, защото ми писна да разучавам. Разучил съм донякъде как работи рекордера ми и за някои неща още ползвам Audacity (рязане на началото и края примерно).
 12. Въпросът беше съвсем друг - запознаване на първокласник. Тръгва се от лесно-слушаем материал. Ти като си учил музика не си почнал с това как се композира опера - почнал си с какво е цяла нота, половинка, после какво е До, Ре... Това имах предвид.
 13. Привет, Тия дни реших да пообясня на синът ми малко история на класическата музика и за целта започнах от най-известното. Днес му обясних кой е Моцарт и естествено му пуснах "Малка Нощна Музика", вметнах и Чайковски с "Лешникотрошачката". Обаче сега ми трябва малко помощ от народа който е бил по консерватории или подобни учебни заведения в България. Въпросът е: Според официалните учебници в България, кои са тримата най-известни български композитори на класическа музика? И пак според учебниците, кои са техните най-известни произведения? Предварително мерси. Идеята за най-известното е като отправна стартова точка. По-натам ще му пускам и не-толкова известно. Мога само да допусна, че сигурно двама от тримата са Владигеров и Стайнов, но това е само мое предположение, затова искам помощ от хора учили в консерваториите. Пак казвам - всеки от нас си има мнение, но ми е интересно според учебниците кои са челната ни тройка и кои са им официално признатите най-известни произведения.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.