Jump to content
Българският форум за музиканти

RaverWild

Members
 • Posts

  134
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

RaverWild last won the day on June 29 2017

RaverWild had the most liked content!

About RaverWild

 • Birthday 01/12/1976

Previous Fields

 • Инструмент
  машини разни (семплъри)

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София/Хасково
 • Interests
  Интереси разни. Основно рок, блус, соул, техно и Asphyx и Paradise Lost, със щипка Gamma Ray. Отвратно рядко и чалга (според колко са ме ядосали и нивото на алкохол в кръвта). Случва се и полка, но това е фаза на алкохола след чалгата.

Recent Profile Visitors

772 profile views

RaverWild's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

85

Reputation

 1. Готино. Мен песента на Васко Громков винаги ме е кефела най-много от казармените песньовки. "Само мечтаеш за тоз славен ден, на който във книжка на страница седма ще бъде написана дата последна" 😀 Мойта страница седма койлко време я съзерцавах и като я надписаха бях на 7мото небе 😀
 2. Аз едно време ходех при едно момче в Манастирски Ливади (София), имаше школа за барабанисти, сега погледнах в телефона - Румен Миневчев. Сайтът му гледам не работи, но имаше фейсбук група. Адреса е Лазар Михайлов 55А. Там ходих само 2 седмици, че после заминах на друго място, но помня че се разбирах с него. Никаква идея дали още преподава - това беше 2010г.
 3. Пак корекция - всъщност е: каса, hihat, каса+малко барабанче, hihat (x2) като hihat-а е отворен
 4. Здрасти,

  Малка корекция - Seydel е марка хармоники и имат много модели. Все едно да пишеш "искам да закупя кола Форд" - да ама кой модел не е ясно. Щото всички производители на хармоники имат доста модели както диатонични, така и хроматични хармоники. Така че се позаинтересувай първо точно кой модел Seydel диатонична търсиш.

  Успех

 5. Малка корекция. Да, four-on-the-floor наистина е 4/4, но не всеки 4/4 а точно конкретния диско-4/4. Щото ако имаме една каса думкаща 4/4 това е едно, но под диско-4/4 се има предвид: каса, hihat, каса+малко барабанче (x2) Бях го гледал в един документален филм, имаше интервю с барабаниста който го е измислил първи като диско ритъм (той естествено е джаз-барабанист, но му възложили денс-задача). Та човека каза (и други го казаха) ей на тоз човек е измислил four-on-the-floor бийта. Демек различиха four-on-the-floor от обикновения 4/4 Но ако някой го е класифицирал различно, то това е споед документалния филм и човека измислил диско-бийта. Впрочем гледам и Уикипедия цитира диското: https://en.wikipedia.org/wiki/Four_on_the_floor_(music)
 6. Както Baby Thomas каза - такива програмки да си махаш и слагаш каквото желаеш - няма. За да разучиш ударни на дадена песен (и не само ударните) има 2 варианта - намираш си нотния текст на тази песен, я от интернет, я си купуваш книгата с нотния текст (има). Или втори и за мен доста по-ефективен вариант - пускаш песента няколко пъти и почваш да слушаш внимателно само този инструмент който те интересува. Така ще развиеш и слуха. Колкото до възпроизвеждане на съпровод и запис със съпровод... Значи първото е лесно - всички съвременни модели го могат. Аз имах Yamaha DTXPLORER, което вече е супер-стар модел на над 11г сигурно. Имах малък жак-вход за звук, който се смесваше в монитора (слушалките) и съм си пускал мп3 плейъра там да слушам песен и да свиря с нея. Запис на барабаните със съпровод - има 2 варианта: 1) записваш си само твоето свирене и после с програмка като Audacity като втори трак си го напасваш/синхронизираш към трака на песента 2) купуваш си един малък миксер и в реално време смесваш там песента и твоите барабани, по тоя начин е по-ефективно и време-спестяващо според мен. Един минималистичен миксер ще ти излезе супер-евтино, да не кажа без пари. Имам предвид миксер до макс 5 канала, от тия като за подкастинг, щото ако ще свързваш само барабаните и съпровод, друго не ти трябва - дори да ги вържеш като стерео всеки, ще заемеш общо 4 канала на миксера и дори ти остава един последен канал да вържеш някакъв микрофон да крещиш как се кефиш докато свириш (примерно) Успех
 7. Привет, Кой е официален представител на Роланд за България? На официалния им сайт има Роланд-Франция, Роланд-Австрия, Роланд-алабала, но не и Роланд-България, следоварелно някой е представител. Мерси
 8. Е харесва ли ти поне? Тоя рифейс специално го рекламираха, че може да докара звук, като от известни хитове на Майкъл Джексън. Аз специално въздишах и много ми течаха лигите по DX модела, щото съм луд фен на FM синтезиса и ми вее огромна носталгия по старите Sound Blaster 2.0 карти (имах такава оригинална навремето и още ме е яд че я продадох тогава), но така и не ми останаха пари в повече, за да я купя, а и не ми хареса че контролите на FM-параметрите са touch-pad (100 пъти бих предпочел ротари-енкодери)
 9. Само едно уточнение за Jabs и Yamaha - погледнете пак, но нищо не съм писал за маските на закрито, само за тия на открито казах. И аз имам възрастни съседи в блока, в асансьора и лобито съм с маска. Също не съм и анти-ваксър, ваксини имам и както Лими и аз някои други нямам против. Нямам много идея какво е в България, мога само някои новинарски сайтове да гледам и гледам рядко. А тук при нас от година е супер-стегнато и откачаме. В България явно е по-освободено. Идеята ми беше просто че е прекалено. Някои хора впрочем вече ги виждам тук на открито носят и по две маски една върху друга. Около мен впрочем имам познати които изкараха, но не в болници.
 10. Абе аз напълно те подкрепям по принцип, но в случая бих казал - зависи от приложението. На сина ми му бях купил детско касио - Casio SA46 - МНОГО ДОБРО като за детски синт (подчертавам "детски"). Много приятна клавиатура, изобщо цялото качество на продукта в пъти над играчките, които се продават из магазините за играчки, а когато го купувах, част от тях бяха почти на цената на Касиото, без изобщо да могат да му стъпят. Отплеснах се. Идеята беше - клавиатурата му е без динамика. Касио имат и друг модел - Casio SA76, не съм го виждал на живо, но допускам че клавиатурата пак е без динамика, и все пак точно това бих препоръчал на всеки родител на дете и малък бюджет, ако иска да почне от някъде. Та да завърша - да, свинщина е, но зависи от приложението. Щото все пак, детски или не, това са си напълно функционални синтезатори и макар без всякакви функции и портове, които всеки на днешно време има за даденост, някои пачове си звучат доста приятно и хора правещи lofi си ги купуват и ползват.
 11. Мен ми е тъпо, че ползват казармени тактики, за "контролиране" на ситуацията. Особено рекламите (никаква идея в България дали има такива, но тук при мен са доста), че моята маска пази околните. Тоест, видиш ли ако не сложа маска съм убиец или поне недобросъвестен гражданин (но според повечето съм чист престъпник), щото видиш ли не поемам отговорност за другите. Не отричам болестта, ясно че я има и ясно че е опасна, но аз предпочитам да го изкарам това. От година живеем в пълна информационна мъгла или да кажем пълна дезинформационна боза, където не е ясно точно кое е истина, точно както 80те онзи руснак Юpu Бе3mеHoв каза (вижте видеото в тубата, заглавие на английски е "предупреждение към Amерuка". И не - не съм конспиратист, впрочем в България работех последната година по договор директно с фарма компания №1 в света, същата, която в момента доставя единия продукт против болестта. 3 месеца ни правиха курс по фармацевтика, за да ни научат как се произвеждат лекарства и колко години отнема дори на Аспирин (на Байер) да достигне пазара. С това не казвам че съм експерт, а че именно експертите ни учеха на фармацевтична култура. Това ме прави и доста скептичен, като Лими, доколко тия продукти в момента ползвани са наистина ефективни, при положение че ги извадиха от нищото за отрицателно време. Малко се присещам, как през Втората Световна медицината скокнала с 10 години напред в развитието, само за няколко години време, щото са експериментирали върху затворници каквото си искат. В родата имам лекари, така че принципно подкрепям медицината с две ръце, но в момента съм доста разколебан. А междувременно дори по средата на улицата се разминавам в маскирани и те ме гледат с поглед, че съм престъпник, докато аз се опитвам да им дам усмивка. Малко ситуацията, когато на протест млад човек сложи цвете в автомата на полицай/войник. Най-ми е кофти, че внушават това, за недобросъвестните граждани и това води до разделение на обществото, дори (тук имаше статии за това) и на семейства. Мен ме е страх от мечки и не ходя в гората, но и не обвинявам тези които ходят, че утре мечка ще ми почука на вратата. А междувременно разни акъли се разхождат по улицата, където ги наблюдавам как на разстояние 20-30 метра от тях няма никой, понякога дори в парка, където са и съвсем сами, но с маски. После същите тия са най-устати във фейса. И за да завърша: Съвестно ми е за всички, изкарали тежко тази болест, нямам идея кое е най-правилното решение, само знам че този подход на обвинение и подтисничество е много грешен. И както винаги, и това го заявявам за съжаление от гледната точка на родител на 7-годишно, си го отнасят най-силно децата. Особено в началото както бяха забранени и детските площадки преди година беше ужас. В момента се изисква огромна сила на волята, една култура и доста толеранс, да се запазим като общество и най-вече като нация. А иначе - всеки има право на мнение.
 12. Привет, В София откъде може да се купи кожено яке, особено тип-рокерско? Мерси
 13. Мерси за това, ей сега го казах на жената, тя е върл фен на Тотовистите.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.