Jump to content
Българският форум за музиканти

Продуцент

новаци
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    6

Продуцент last won the day on Декември 13 2023

Продуцент had the most liked content!

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Продуцент's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

34

Обществена Репутация

  1. Коментарите могат да са два вида – от хора, които разбират от музика и биха оценили нещата професионално, и от хора, да ги наречем просто слушатели и зрители, които не разбират от музика и които оценяват нещата само като „това ми харесва“ и „това не ми харесва“. Аз понеже съм от втората група… „това ми харесва“ и за двата пака :-) Чисто технологично – как се прави такава музика от сам човек? Средновековната музика е обявена в UNITY на цена €11.97 – според мен само токът за музикалните инструменти и за РС-то струва повече.
  2. Здравейте, Продължавам да търся в интернет негодна за употреба електрическа китара и така попадам на някои интересни, поне за мен, неща. Тази тема не е точно музикална, но е свързана с музиката, и по-точно с едни устройства, които китаристите често са използвали в миналото. Предполагам, че сега всичко това се прави с компютри. Първият педал, на който попаднах, беше описан в една статия и там се казваше, че е бил използван от Ван Хален – MXR Phase 90. В общи линии, това беше достатъчно за да направя веднага една калпава печатната платка за проба и ето както се получи на този етап J
  3. Забравих да напиша, че има два варианта за включване на допълнителния резистор от 500 к, като всеки от тях ще даде различна крива на промяна на общото съпротивление. Трудно ми е да преценя, кой е по-удачен, защото не виждам общата схема на свързване. Най-добре пробвай и двата :- )
  4. ^ Здравей, Ако искаш оригинален потенциометър, проектиран специално за китари, купи ето това от AMAZON. Ако искаш нещо по-евтино и без част от функциите, търси потенциометър 500 килоома във всеки ,магазин за електронни елементи. Направо не е за вярване, че съм ремонтирал китарни усилватели и електическата част на китари, а понятие нямам от свирене на китара : -) https://www.amazon.com/A500K-Potentionmeter-Switch-Shaft-Guitar/dp/B00RGKFGFG [img]https://i.imgur.com/o2ebNxh.jpg[/img]
  5. Това е моето временно лого, което направих набързо и много ми трябват критики от зрителите. Музиката е от чуждоземен автор - писах му писмо и той ми отговори, че няма проблем да използвам дори цялото парче, а не само 2-3 секунди. Използвам много безплатна музика и звуци от разни сайтове, но ми се иска нещо нашенско производство 😀 Въпросът ми произтича от чисто любопитство - някой ( 1-2-5 или 100 човека) би ли изсвирил нещо в подобен Sci-Fi стил, с продължителност 2-3 секунди, което да покрие логото? Също така и интро, около 10 секунди, което ще се миксира с компютърно синтезиран глас. Ако има интерес, ще кача и гласа, ако не - ще трием темата 😀
  6. Да приключа тази тема поради отпаднала актуалност и съответно полза от нея - за изтриване. Идеята беше във виртуална 3D среда, която е точно копие на някоя култова сцена, да се добавят истински музиканти, които свирят съответното парче, или по-скоро само част от него. Това не представлява технически проблем за мен, правил съм много сложни 3D сцени, но точно това няма да събере достатъчно брой гледания в Youtube и ТикТок, ако се вярва на няколкото инфлуенсърки, с които споделих идеята : -) Ето един частичен опит, направен за 1-2 минути без грам старание, на 3D модел на усилвателя:
  7. В началото бе музиката... 😎 За този грандиозен проект първо ми трябва музиката, а после ще насложа вокала. Не е нещо особено - просто песничка, която дава съвет, какво да правим, когато имаме нов началник. Автор на текста е AI ChatGPT, но този наглец още не може да композира и да свири, т.е. вероятно може, но аз още нямам достъп до тази негова функция, затова попитах тук.
  8. Здравейте, Някой безотговорен китарист би ли се осмелил да изпълни в стил МЕТЪЛ музиката към песничка „Нови панталонки“, но само няколко секунди в началото . Трябва да звучи брутално и да има много жица :- ). Трябва ми за клипче в Youtube. От днес имам вече нови панталонки. /2 пъти В джобчето ми дрънкат семки и бонбонки. /2 пъти САМО ДО ТУК, т.е. 2 пъти по два сегмента - Гарантирана анонимност на изпълнителя!
  9. Тази тема е за изтриване, защото дизайнерката ме убеди, че разни подозрителни инструменти за декорация стената е абсолютен кич. То аз и без това освен дудуци и тъпани друго не можах да намеря, така че се съгласих 🙂 Новата концепия е, че всичко ще бъде преобладаващо в бяло и с някакво стилизирано изображение - напр. нещо подобно, но не точно:
  10. Чета и гледам клипчета за информация, но бързам да попитам : -) Използвам някакъв безплатен видеоредактор, който има функция да задава различни нива на звука във всяка лента. На едната имам музика, а на другата говор. Искам да ги смеся, така че да звучат приятно, без да си пречат. Какви са препоръчителните нива, така че музиката да се чува като фон, без да пречи на говора, а говорът да е разбираем, без да заглушава музиката? Възможно ли е изобщо (на едната писта Х dB, на другата У dB), или да се ориентирам към някакъв специализиран софтуер за аудио обработка? Дано да съм задал правилно въпроса.
  11. Вижте на какво попаднах в интернет! Доверен източник съобщава, че Том Круз ще снима новата “Мисия: Невъзможна“ на наша територия. Вече изтече информация и за саундтрака, в който са замесени хора от този форум, пожелали анонимност: https://youtu.be/yZLbMVWTeS4 P.S. Kindly use headphones for best experience!
  12. Много благодаря! Като има малко подсказване става по-лесно. След сравняване с други снимки се ориентирах, че вероятно са FOX CONQUEROR и наистина Hohner Planet N. Цените им в Ebay са „огън“ : -), така че вероятно ще се премине на 3D модели.
  13. Здравейте, Тези младежи на снимката ги разпознавате, но някой може ли да ми помогне с разпознаване на марката и модела на усилвателя, както и на „йониката“?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.