Jump to content
Българският форум за музиканти

Evtim Djerekarov

VIP listed
 • Posts

  8505
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  98

Evtim Djerekarov last won the day on July 20

Evtim Djerekarov had the most liked content!

About Evtim Djerekarov

 • Birthday 07/18/1985

Previous Fields

 • Инструмент
  GUITAR, PIANO, VOCAL

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  238751747
 • Skype
  evtim.djerekarov

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofiata
 • Interests
  Циклене(не на паркет), муика, електроника, програмиране

Recent Profile Visitors

8217 profile views

Evtim Djerekarov's Achievements

 1. Не мога сега да смятам, но ми се струва, че така нарисувана, схемата не e в правилен DC режим.
 2. Ще го видя SiloMan. Обичам да гледам музикални филми.
 3. Изглежда, по някаква мистична причина, ти имаш много повече проблеми от другите китаристи, ползвайки същите кабели. Може да е карма. Помня, че ползвах един правен кабел, един кабел Stagg и един Bellamusic, в продължение на 4-5 години на репетиции и на живо, както и вкъщи, без проблем, а за периода съм се местил два пъти. Та не знам. Във всеки случай, не ползвай кабелите, да повдигаш товари с тях.
 4. На транзистор, може, но ще свири 2 идеи по-тихо.
 5. По-скоро ти се опитваш да пробутваш разни теории, кой знае колко изпитани на практика. Поне е добре, че имаме експертен панел в областта на краставичарството.
 6. Препоръчай все пак на човека бояджия, вместо да развиваш стройни теории кое как щяло да стане. Ти китара боядисвал ли си - снимки имаш ли? Щото аз съм и имам (бас с binding, полупрозрачно червено). И понеже имам малък опит, знам каква разправия е, ако трябва да стане както трябва. Преди това, както сам можеш да се досетиш, съм пробвал всякакви алабаизми препоръчани от хора, които са чували, че нещо се прави еди-как-си, или просто "знаят", ама никога не са го правили.
 7. Твоите съвети важат, ако се боядисва с някакъв плътен и твърд като камък полиестерен или друг подобен лак, който освен всичко, имаме пълна гаранция, че няма да надигне основата. При по-малко вискозни лакове с по-голяма адхезия, ще се получат видими неравности и ясно откроими граници на местата с различна основа - ако не веднага, то след време - със сигурност.
 8. Ако схемата входа е идентична с тази, предлагам: 1. Да се подменят диодите D1, D2 с нови. 2. Да се увеличи стойността на R66 и пропорционално да се намали на C2. Примерно 4.7К / 2.2nF вместо 1К / 10nF. Може първо само да се увеличи съпротивлението, а кондензаторът да се намали само ако се наблюдава нежелано увеличение на басите. Друга възможна причина за изгаряне на ОУ, e ако се самовъзбужда и "Свири" на някаква висока честота. Това може да се установи с осцилоскоп. Половинчато, но може би работещо решение би било ограничаване на захранващия ток на ОУ. По-правилно би било да се установят и елиминират причините. Възможно е също, причината за изгарянето да се корени във другата половинка на чипа (вторият ОУ на схемата);
 9. Първото нещо в схемата не е операционен усилвател и не е чип, а е JFET транзистор - това ли изгаря? Или ограденото го няма при твоя усилвател.
 10. Ако човекът каже, че въпросният чип е операционен усилвател: 1. нека сложи цокъл, че да можеш да си го сменяш. 2. защита на входа с ценерови диоди и последователно съпротивление, биха предпазили чипа от пренапрежение по вход, както е показано на илюстрацията. Напрежението на ценеровите диоди трябва да се подбере според захранващите напрежения. Също трябва да се подберат диоди с малък капацитет.
 11. Ами, насочи го момчето, ако познаваш такива, да му свърши работа.
 12. Встрани от темата с кабелите, току-що сметнах набързо cutoff честотата на low-pass филтъра, образуван от (най-често) 33-68 килоомовото входно съпротивление на ламповите апаратури и паразитният (в по-голямата си част милеров) капацитет на първата решетка, който според моите експерименти от миналото, представлява около 100-150 pF, в зависимост от избраният коефициент на усилване на първото (общ катод) стъпало. Получават се честоти в диапазона 15-30 килохерца, което наистина свидетелства, че това съпротивление се подбира, за да потисне потенциално прихващане и детектиране на AM радиостанции.
 13. Гледай, сега много излишни приказки станаха. Имаш два варианта - да си вземеш хубав кабел, който обикновено можеш дори да пробваш в някои магазини, или да си направиш такъв с прилични жакове, и кабел, който можеш да разгледаш, където е отрязан, преди да избереш. Дадоха ти и предложения.
 14. Ами, вземи си някакъв мултицет и LC-метър и можеш да измериш собственоръчно параметрите на кабела. Във всеки случай, дори кабел Stagg горе-долу става ако е с по-хубави жакове, та не знам, какво си се вторачил толкова.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.