Jump to content
Българският форум за музиканти

Evtim Djerekarov

VIP listed
 • Posts

  8596
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  149

Evtim Djerekarov last won the day on September 26

Evtim Djerekarov had the most liked content!

1 Follower

About Evtim Djerekarov

 • Birthday 07/18/1985

Previous Fields

 • Инструмент
  GUITAR, PIANO, VOCAL

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  238751747
 • Skype
  evtim.djerekarov

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofiata
 • Interests
  Циклене(не на паркет), муика, електроника, програмиране

Recent Profile Visitors

9755 profile views

Evtim Djerekarov's Achievements

 1. Toва най-често тотално се забравя от музикантите в рокмузиката. И принина много иначе добри певци и певици, да я избягват.
 2. От флойд ли е вдъхновено, от ФСБ/Le Orme или от нещо съвсем друго? Хубаво е!
 3. И накрая, като не останат пари за хубави микрофони и третирано помещение, със вълшебния усилвател биват записвани клипчета в кухнята с микрофона на телефончето.
 4. Със сегашните толеранси, особено ако пробваш различни марки, може да се окаже трудно, да намериш лампа, която звучи точно както е звучала старата. Но пък лампите така или иначе си променят параметрите с остаряването, така че е малко щъкотлив въпрос това.
 5. Трябвало е група "Везни" да си именува най известното парче "Песен, писана на лампи".
 6. Главното изискване за китарен пот е, да има достатъчно дълга резба, че да може да премине през дупката и да се хване гайката. Оттам нататък, важно е, да е приемлива логаритмичната крива (за volume, поне), което обаче, няма как да се види с просто око. Дали големи или малки потенциометри - тези, които се продават като китарни по-често са големи. А кой колко ще издържи си е малко божа работа. Пуш-пул пота е просто потенциометър с ключ (най-често DPDT). Не съм забелязал някаква огромна разлика в качеството на самия пот.
 7. Почти всички solid state усилватели също са изцяло аналогови. Чак тези, които са цифрови или имат някакво DSP за ефекти в тях може да се каже, че не са изцяло аналогови. Но пък някои от тях струват доста , че не звучат и лошо (Neural, Kemper и т.н.). Конкретно за JCM2000 DSL100, доколкото не ме лъже паметта и преглеждам набързо схемата, малкото полупроводникови елементи, през които минава сигнала са оптроните, и мисля - операционни усилватели при reverb-а и send-return. Имаше и тук-там някой катоден JFET, който променя режима на лампово стъпало. Също, не мога да си спомня точно, дали за този модел ставаше въпрос, но Дими навремето казваше, че поради избора на изходен трансформатор и ток на покой, JCM2000 (или беше за 900...) сдухва лампите по-бързо. Та така, извинявам се, ако звуча екзо- или ендотерично, но това са ми спомените за тези модели. Но да - може да се каже, че е по-лампов модел, от да кажем JTM30, който също е лампов, но ползваше някакви диоди при "изкривителните" вериги, което му придаваше малко по-полупроводниково "съскане" при определени нстройки.
 8. Скриват в малкия джоб е пресилено, но звучат доста добре и нямат дрънченето на разни резонансни честоти от пластмасовите отливки, които присъстват в много бюджетни монитори. Става дума за Edifier R2000DB. Отвяват със сигурност не-по-малко китайски, но уж по-приети нискобюджетни монитори като Alesis Monitor One МК3, например. Но имай предвид, че Edifier имат по-нови модели също така, а тук-таме има сериозни review-та с измервания. Ето интересен сайт с измервания на някои edifier-и, и изобщо на всякакви озвучителни тела: https://www.audiosciencereview.com
 9. Събрахме се цели 12-ина човека. Другия път - повече. Ама припомнете си ги тия пароли за влизане, Пишете на Рафо, ако сте ги забравили.
 10. Аз ще се присъединя около 7:30. В случай, че закъснея малко, кажете, че масите са запазени за Евтим дългокосия 😄.
 11. Засега масите са две, ако се съберем повече от 12 човека, ще го мислим.
 12. Хах, защо има две групи muzikant.орг във фейса?
 13. Обадих се на пицарийката. Става дума за пицария T&D на кръстовището на Одрин и Стамболийски. https://www.google.com/maps/place/T+%26+D/@42.6991569,23.3042935,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xd1a17c5ea0edb1c4?sa=X&ved=2ahUKEwjPweDDx775AhWbVPEDHYL1CRYQ_BJ6BAg2EAU Датата е 16 август, заповядайте от 19:00 натам. Кажете, кои ще идвате, за да мога предварително да дозапазя, ако е необходимо.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.