Jump to content
Българският форум за музиканти

Evtim Djerekarov

VIP listed
 • Posts

  8585
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  135

Evtim Djerekarov last won the day on May 24

Evtim Djerekarov had the most liked content!

1 Follower

About Evtim Djerekarov

 • Birthday 07/18/1985

Previous Fields

 • Инструмент
  GUITAR, PIANO, VOCAL

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  238751747
 • Skype
  evtim.djerekarov

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofiata
 • Interests
  Циклене(не на паркет), муика, електроника, програмиране

Recent Profile Visitors

9395 profile views

Evtim Djerekarov's Achievements

 1. Има си неща като солфеж, музикални диктовки и други, които се занимават със култивирането на добър музикален слух. Предложеният от теб метод, едва ли ще даде резултатът, който се желае. Идеята не е, да запомниш конкретен звук (хората, които не са абсолютисти, няма да "запомнят" тоновете), а човек да започне да чува интервали, акорди, двугласи, многогласи, акордови последователности и т.н. в това число и в контекста на дадена тоналност. Музика не се изучава от вчера и едва ли има смисъл човек, ако целта му е да става музикант, да се ръководи от някакви "самоделни" методи. Разбира се, може да го прави от любов към експериментаторството, но не и да ги разглежда като основно средство за обучение. Единственото нещо за самостоятелно обучение, което на мен ми е помагало, са разни ear trainer програми за компютърна музикална диктовка. С тях се научих да чувам например акорди добре. Също така, когато се занимавах с това активно, не ми беше проблем да слушам двугласи, и да ги записвам на петолиние през това време. Което разбира се, не е като да можеш да свириш сложни неща от нотен текст на прима виста, но си е все пак някакво музикално умение. Като цяло, опитите да се заобиколи сериозното обучение и нужните часове, дни и години сериозна практика, не водят до някакви особено впечатляващи резултати. Важно е човек, да реши, дали иска да става музикант, да види дали това му се отдава, и да разбере, че в този живот не можеш да станеш всичко, най-много 1-2 (хайде, три) неща, и не е добре да се разпиляваш навсякъде.
 2. Благодаря много! При липса на други варианти, може да прибегна и до това. Може да пробвам преди това да направя нов пот от стария и идентична основа на нов стандартен, с обикновена ос.
 3. Не съм писал на Бери, може да го направя. Не са енкодери, потенциометри са, това е лампов усилвател. Да се преправи може, но това ще попадна в графата "цигания", ох, прощавайте - "ромщина" и ми се иска да го избегна, особено в усилвател на клиент.
 4. Занимавам се с електроника от поне 20 години. Пазарувал съм и от TME и от Mouser, и от Farnell и от Комет и други места, но засега никъде не намирам такива потенциометри. На Радимекс, както и на Елимекс електронните каталози са кошмар за търсене.
 5. Дадоха ми за ремонтче една Bugera с хъркащи Master потенциометри, които са 50КА или 100КА, за PCB монтаж. Много са особени и имат дълга около 15.5-16мм външна "тръба" с диаметър 10мм, която завършва с нарез за гайка с външен диаметър 8мм. А вътре, в тази тръба е самата ос на потенциометъра. Ето снимка: Някои има ли идея дали могат да се намерят такива?
 6. На двама електротехници им се родил син. Кръстили го Фазомир.
 7. Ами звучи доста забележително! Звучи като да си променя доста поведението, в зависимост от volume-а и динамиката.
 8. Най-популярните места в София: 1. Навитошка (на Витошка) 2. Духалите (до халите) 3. Путколоните (под колоните)
 9. ^ "Гнусни Звуци" е много готино име за банда, например. Почти колкото грайндкор балада, която се казва например "Кенеф за Двама".
 10. ^Макар да нямам кой-знае какви впечатления от новите Gibson-и, мога да кажа, че голяма част от Gibson копията на спряганите в темата известни марки, макар често да са доста хубави китари, нямат като звучене много общо с Gibson. Та, вероятно Hillbilly, като Gibson фен и човек с доста добър усет към инструментите, има това предвид, и ако това е така - мисля, че има право. Вероятно и други хора ще споделят това мнение.
 11. Тони, мисля, че Таралежков - "Лятото е само наужким" е много по-подходящ кандидат за жанра.
 12. В тоя ред на мисли, Преслава в периода 2005-2008 какво е, фолк-рок, чалга-метъл или soft-silicone BDSM rock?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.