Jump to content
Българският форум за музиканти

yamaha

Members
 • Posts

  962
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

yamaha last won the day on January 16

yamaha had the most liked content!

1 Follower

Previous Fields

 • Инструмент
  студио

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1935 profile views

yamaha's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

352

Reputation

 1. Той така или иначе трябва да я оправи, защото дори и да иска да я продаде, в този вид едва ли някой ще се навие да я вземе, освен ако не е на цена "за резервни части".
 2. Той пита за SRS. Понеже не е дал подробности, предполагам, че го интересува нещо за Sound Retrieval System, което накратко може да се обясни като 3D-обработка на аудиото. А относно грешките/шумовете - има си ги навсякъде. Хубавото е, че при DSD-то шумът е доста високо - около 25 килохерца и нагоре, но пък се трупа прогресивно с нарастването на честотите. Това разбира се е пример за DSD64...при DSD128/256/512 нещата стоят доста по-добре. P.S. За първото - такова животно няма, объркал си едната цифра, а за второто, да не би да е било FILTER и при копирането да си изпуснал двете букви - той колегата вече го каза, че най-вероятно става дума за филтър.
 3. Така е. Просто моето разбиране за "мачвани" лампи е подобно като това за "мачвани" монитори (примерно). Дори и в еднаквите модели с еднакви на хартия параметри може да има разлики (вероятно на осцилоскоп тези минимални разлики се виждат). Та така го разбрах аз и затова така отговорих. P.S. Един вид - ръчно подбрани чифтове с максимално еднакви параметри. Малко отиваме към конспиративните теории на аудиофилите, но в случая говорим само за термина.
 4. Не съм убеден в това - доколкото видях от линка му, на предната страна на модула има 2 изхода, единият е балансиран изход, а другият е за стандартни слушалки. Поне на снимката не виждам никъде да пише, че е за балансирани слушалки. Той така или иначе няма да купува този модел, но ако си промени мнението - добре е за всеки случай първо да провери в мануала дали пък случайно само там да е написано, че и изходът за слушалките също е с повече изводи.
 5. Не съм по електрониката, но логически разсъждавайки, ако лампите не са "мачвани" по двойки, но са със същите параметри като оригиналните - разбира се, че ще тръгне и не е задължително непременно звукът да е по-лош. Ако сложиш същия модел лампи ("немачвани", но със същите параметри), вероятно ще има някаква разлика в звука, но не вярвам да е много голяма...пак зависи и от марката лампи де.
 6. Ако купиш аудиокарта, не разбирам за какво пак ще купуваш и усилвател.
 7. И според мен аудиокартата е по-добрият вариант от скъп слушалков усилвател, който даже не е задължително, че непременно ще ти хареса как звучи с твоите слушалки, а и една хубава аудиокарта (доколкото прочетох, май все още нямаш такава), може да я ползваш за доста повече неща от един отделен слушалков усилвател.
 8. Има и по 500 лв за метър. Ако си спечелил от тотото, взимай...ако не - не се вкарвай в тия филми. П.П. Толкова зор за захранване на едни слушалки....
 9. Най-вече здрави, а то вдъхновението ще си дойде по някое време.
 10. До голяма степен смея да се съглася с колегата. Навремето с жена ми бяхме клавирно дуо към бившата концертна дирекция 'Музика' с над 300 концерта из цялата страна. Синът ми се роди година преди да закрият въпросната концертна дирекция, но ние продължихме още известно време с концертите, а него го гледаше баба му. Жена ми категорично не искаше той да се занимава с музика, аз също бях на това мнение, но не щеш ли в детската градина госпожата казала на баба му, че е грехота такова музикално дете да не се занимава целенасочено (че и с двама родители музиканти за капак) и баба му на своя глава започнала да го води на уроци по пиано, понеже ние постоянно бяхме по пътищата. И от там се тръгна...после той продължи в музикалното училище и накрая взе висшето си образование с 2 специалности (пиано и орган). Както и да е, мисълта ми беше, че въпреки толкова години специализирано обучение, той самият стигна до извода, че няма смисъл да си вади хляба точно с музиката и сега работи нещо съвсем друго, нямащо нищо общо с музиката, но взима повече пари от мен и жена ми взети заедно. Така че щом човек се чувства удовлетворен от живота по един или друг начин, винаги мога да му разбера мотивите, които са го накарали да зареже упорито 20-годишно занимание с една дейност и да се прехвърли на друго. И накрая, понеже са празници, пожелавам много здраве и весело изкарване на всички съфорумци!
 11. Нещо не ми стана ясно...за какви пиана говорим, портативни или конзолни, понеже между тия дето си изброил има и от двата вида - едните са 10 кила, другите над 40... Освен това точно P-45 да бъде квалифициран като "флагман" ми се струва доста пресилено, не само че е най-базовият модел и струва доста под 1000 лева, но и наистина не е нищо особено - просто се купува най-често защото е най-евтиното пиано на фирмата. Та е добре да уточниш тези неща, за да знаем за какви модели да пишем, а и каквото и да напишем - покрай дълго продължилата ковид ситуация и проблема с доставките, голямата част от моделите или ги нямат в наличност, или са с надпис "доставка до 4-6 седмици" (и то евентуално). От доста време го забелязвам навсякъде - и в Томан, и в Мюзикер, и в Динакорд. Наскоро препоръчвах пиана на една колежка със същия бюджет като твоя (2к). Споделих същите размишления за наличностите и й препоръчах на първо място ES520 (побира се в бюджета от 2к и е прекрасен инструмент отвсякъде), след това FP-30X, на трето място P-125 и в краен случай PX-S1000 (с уговорката първо да го чуе и опита някъде на място). Преди 2 дена ми се похвали, че е взела P-125 и много й харесва, но не я питах дали само него е успяла да намери в наличност. П.П. То ясно, че са празници, ама вземи все пак поправи онези "я"-та на "пияната", че много пиянска тема стана.
 12. Ето още един конкретен пример, че когато нещо е направено професионално и изпято/изсвирено с душа - дори на човек като мен, на който този стил далеч не е основният, който слуша и харесва, може да му направи силно впечатление. Браво, много добре се е получило!
 13. Само не му казвай, че си рисувал и братовчедка му.
 14. Щом си в UK, вероятно знаеш дистрибутора в Уелс, но за всеки случай ще го напиша...там поне се надявам да ти обърнат повече внимание. Sutherland Trading Co Ltd. Bedwas House Industrial Estate Bedwas, Caerphilly CF83 8XQ +44 345 230 0633 info@sutherlandtrading.com http://www.sutherlandtrading.com
 15. Неслучайно горе започнах, че съм доста зле със сметките... Аз също имах спомен, че беше там някъде (към 340 метра за 1 секунда), та сметката ми беше приблизителна и наум - 340/1000 Х 4 (метра) = таман към 1 милисекунда го изкарах, само дето при деленето сложих на първо място не милисекундите, а метрите. Като оставим настрана нещастните ми сметки, всъщност никога не съм се замислял с какво закъснение идва примерно звукът от мониторите ми, защото наистина съм смятал, че закъснението е пренебрежимо малко за толкова късо разстояние, но сега като го сметнах по правилния начин, останах доста изненадан, защото при 7-8 метра, колкото е да речем един по-голям хол, закъснението вече става над 20 милисекунди.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.