Jump to content
Българският форум за музиканти

yamaha

Members
  • Мнения

    1176
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    99

yamaha last won the day on Ноември 28 2023

yamaha had the most liked content!

3 Последователи

Previous Fields

  • Инструмент
    студио

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

3421 профилни разглеждания

yamaha's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

592

Обществена Репутация

  1. Да, прав си - по-добре е да имаш 2 плъгина и да знаеш какво да правиш с тях, отколкото да въртиш без идея 20. А както съм ти казвал на ЛС, аз съвсем инцидентно запоявам кабели, най-вече поради липса на търпение относно извършването на такива по-фини мануални операции, изключая подобните софтуерни, където мога с часове да доизкусурявам даден мотив. Та по тази причина имам много резервни кабели от всякакви видове и когато започнат да дават фира (най-вече тия за озвучаванията), просто ги събирам и някой ден ги занасям на един колега дето има сервиз за музикална техника и той ми ги запоява анблок...пусти мързел.
  2. Чета тука за разни температури, поялни станции, димери, киселини, оловен тинол...и оставам с впечатление, че да запоиш няколко жака е по-сложно, отколкото да направиш мастер на някой албум. Майтапа настрана, аз също много мразя да запоявам, понеже си е пипкава работа, особено ако металът е такъв, че не хваща добре, но като цяло когато ми стигне търпението да изчакам втвърдяването на припоя, обикновено съответният кабел продължава да ми служи дълго време...просто си трябва един нормален поялник, хубав тинол/флюс и едно малко менгеме за захващане на съответната букса.
  3. То допадането си е винаги въпрос на някакви лични предпочитания и ако се опра на моите, първият вариант по ми допада - стои ми по-хомогенно и не толкова агресивно като тембър.
  4. Джордж Бенсън го видях, но къде беше отлетяла патицата? Нещо все ме лъжат напоследък - на "Лебедово езеро" нямаше лебеди, тука вместо патица - само един патешки плакат, вчера гледам на една врата пише "Жени", то пък се оказа някаква тоалетна...тц...тц...тц... Но иначе ми хареса и подготовката, и това след нея.
  5. На тия години трудно ще ме пусне някой на пързалката, пък бил той и AI. Просто се пошегувах, че GPT де факто е повторил моите думи, които написах по-горе и мислех, че подскачащата иконка накрая ще е достатъчна. А иначе съм наясно с "мисленето му", защото съм провеждал дълги психологически сесии-тестове с него, като нещата, които сме си говорили, "той" ги помни само в рамките на сесията и постоянно ми напомня съдбовната за него дата, до която е обучаван, а също и не пропуска възпитано да ми благодари, че съм му обърнал внимание на някой детайл, когато е дал неправилен отговор, базиран единствено на логиката му.
  6. Това същото аз му го бях казал на ChatGPT и той ми благодари, че съм му разширил познанията. Майтапът настрана, но същото съм го забелязал когато съм правил подобни разклонения и затова го споделих в по-горния си пост, казвайки, че активните ти монитори лесно ще преодолеят този неголям спад. Отделно, че още преди време на ЛС споделих с колегата Koobenot едно подобно ноухау, до което стигнах с мои си логически размишления, само че балансираното разклонение в този конкретен случай го правя преди входовете на аудиоинтерфейса (24bit/192KHz), което ми позволява да симулирам (до известна степен) работата на аудиокарта работеща на 32 бита с плаваща запетая.
  7. Напълно споделям виждането ти. Много клавиатури са минали през ръцете ми, но досега не съм попадал на някоя, която да даде нещо близко като реакция и управляемост както при хамъра, пък дори и да е най-елементарния като GHS на Yamaha. Разбира се има и значение какъв стил музика свириш и какъв инструмент си избрал за свирене на клавиатурата и понякога "пружините" наистина са по-подходящи в дадени ситуации. А що се отнася до въпросните "пружини" - и между тях има огромни различия. Понеже си падам малко клошар () и все още си пазя разни музейни експонати, с които съм започнал през миналия век, мога да дам пример. Разликата между клавиатурите на две от ямахите, които бях купил в една и съща година (току що бяха излезли като модели), е колкото от земята до небето, а и двете са пружинни. На едната, клавиатурата не ми дава никаква обратна информация и въпреки, че има всякакви настройки в софтуера как точно да бъде кривата на реакция на динамиката, ползата от тази опция клони към нула и да изсвириш нещо малко по-прецизно и с нюанс е мисия невъзможна. Другата пък обратно - докарали са я доста добре като имитация на хамър (а е лека), винаги може да си прецизираш натиска и при добро желание даже да изсвириш някое по-лесно парче за соло пиано, разбира се ако не излиза от 5-те октави. Отделно, че като бонус има и афтъртъч, който също се прецизира доста добре. Преди няколко години взех един PA700 (Корг) - клавиатурата му е някакъв пълен майтап...нещо подобно на детските SA на Касио, но аз така или иначе не я ползвам, защото имам още куп други клавиатури навързани по миди. Така че всичко е до конструкцията и дизайна на всяка конкретна клавиатура. Чувал съм добри отзиви за някои клавиатури от по-скъпите модели-аранжори, но не мога да се доверя напълно на колегите, защото всеки свири различни стилове и за един едно е добро, а за други като мене и тебе вероятно друго.
  8. Ако се спреш на "безплатното решение" бих ти препоръчал да си купиш едно дистанционно за включване/изключване на захранването, че да не ти се налага да ставаш от стола всеки път. Аз имам едно (с 4 канала), с което включвам/изключвам разни разклонители и още едно (пак с 4 канала), с което правя същото с осветлението - много са удобни.
  9. Единствено бих си позволил да направя малък коментар на отговорите от двете фирми. Явно никой в двете фирми не си е правил труда да направи такава балансирана сплит-връзка и затова и в двата отговора присъстват някакви условности. ADAM са подходили по-практично и казват, че няма проблем с връзката, но тъй като ще имаш спад в нивото, не ти препоръчват да го правиш, защото не са наясно колко ще падне сигнала. Аз имам подобно разклонение - спад наистина има, но далеч не е толкова "драстичен" и спокойно може да се компенсира от усилването на мониторите. KRK както винаги са по-крайни и говорят за някакви "непредвидими последици", които далеч не са 'непредвидими', а са само 'последици', включващи известен спад в нивото на сигнала, но хората се презастраховат и ги разбирам.
  10. Мисля че дори и да пробваш, нищо няма да изгори ако кабелите ти са балансирани и запоени на правилните пинове. От KRK са ти написали това, защото вероятно са сложили на буксите по един прекъсвач, който позволява използването само на едната двойка букси в единица време (канони или жакове) и в същото време изключва другата двойка (в което не виждам много смисъл). Ако конфигурацията беше моя, със сигурност щях да съм го изпробвал и без да задавам въпроса към KRK, но понеже е твоя, не смятам да те притискам да го правиш. Освен това ако бяха 2 входа, които трябва да се смесят е съвсем друго, но в случая става дума за 2 изхода (реално 2х2), всеки от които отива към допълнителен активен монитор и аз лично бих използвал някакъв прост кабелен сплитер. Не виждам да има друга уловка, при положение, че мониторите са активни. Във форума има хора, които са по-навътре в електрониката, но напоследък форумът е позамрял и няма много активност.
  11. Мислех си, че само аз съм този, който чете по диагонал.
  12. Естествено, че са балансирани, иначе би трябвало да са TS: А защо му е тоя DI Box, при положение, че балансираните изходи на картата му вече са свързани към балансираните входове на суба?
  13. Сега пък аз може да не съм разбрал за какво иде реч, понеже го прочетох по диагонал и най-вече обърнах внимание на схемата, но нали тоя суб има изходи с балансирани канони + балансирани жакове и не разбирам какъв е проблема жаковете да отидат до едните монитори, а каноните до другия?
  14. Ето ти линк, но провери със сигурност дали може да го качиш, без да прецакаш нещо.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.