Jump to content
Българският форум за музиканти

yamaha

Members
 • Posts

  1206
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  108

yamaha last won the day on June 12

yamaha had the most liked content!

3 Followers

Previous Fields

 • Инструмент
  студио

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3937 profile views

yamaha's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

633

Reputation

 1. Ей затова не ми харесват тези подходи на затворените системи, които ме карат да се чувствам като крепостен, но това си е въпрос на личен вкус...казало кучето и си облизало нещо си...Майтапа настрана, епъла си е супер (ако и да не ми допада подхода), а иначе аз трябва да съм ебати и късметлията, защото всички ми драйвери работят като пушки и никога не са ми създавали проблеми...е...падам си и малко компютърджия както спомена, но надали само в това е причината.
 2. Ако сме по-конкретни - от 2011-та. По-интересно обаче е видеото, което е от 2009-та, ползващо половин гигабайт DDR3 памет и работещо на 64-битова шина. Която и да е по-съвременна версия на някой видеоредактор да се опиташ да пуснеш, най-вероятно изобщо няма да иска да проработи с това видео.
 3. Не питай...нали се сещаш колко са комбинациите между нулите и единиците в това двоично число - 1011001010011010. ...имам предвид ако преобразуваме едното и другото в тонколони и усилватели, тъй като баща ми имаше огромна hi-fi колекция, която по някое време дойде при мен. Така че комбинациите между усилватели и колони, които съм правил е доста голямо и поне моите уши долавят значима разлика всеки път, когато на едни и същи колони им сменя усилвателя. По същия начин се чувствах когато трябваше да намеря подходящ усилвател за едни пасивни монитори на Ямаха (NS-10M studio) - започнах с един хубав усилвател на Ямаха, мислейки си, че като са от една фирма, би трябвало да са по-съвместими, но уви...никакви детайли и толкова сух звук, че се не трае...продължих с други фирми, сменях...сменях и по едно време стигнах до едно непретенциозно Sanyo, с което си паснаха от раз - и равният звук си остана, и детайлите се появиха. Тъй че тоя Technics на Тони може би е хубав, но дали ще се харесат с мониторите му е отделен въпрос...то и затова хората предпочитат активните монитори - хем е по практично, хем фабрично вече са паснати с усилвателя.
 4. Спомняш ли си какво написах на предишната страница... Явно познах модела на процесора още тогава. Въпреки, че е с "K" и може да го клокваш, това си е процесор отпреди 15 години, което за мен обезсмисля покупката, защото всичко в някакъв определен период от време е обвързано едно с друго - CPU, MB, RAM...и нямаш никакъв шанс при ъпгрейд да добавиш нещо съвременно и с добра производителност освен някое допълнително SSD примерно. Оставям настрана видеото, което е на равнището на вградено видео в MB. При бюджет като твоя, никога не бих се спрял на толкова стари компоненти, пък дори и да са във вариант уоркстейшън. Edit: Чакай все пак да попитам нещо, в случай че аз не съм разбрал. Понеже не си написал цена - да не би това да е настоящата ти конфигурация, която искаш да сменяш? Щото това наистина е много старо като години.
 5. За хубавите слушалки ясно, но хубавите монитори е силно препоръчително да ги подпомогнеш и с някаква акустична обработка на помещението, понеже ако точно до ухото ти се обръща или наслагва някоя фаза на някоя честота, файдата от хубавите монитори няма да е чак толкова значима.
 6. Абе най-добре като си избере няколко оферти, да ги помести тук заедно с цените и ще ги обсъдим кое най си заслужава. Off/ Твоите 8GB ми се виждат доста оскъдни в днешно време, но пак си зависи с какво и колко товариш твоята машина. Според мен едни 16GB са разумният минимум за не много тежки задачи. Аз от доста време съм с 32GB, ползвам доста видео и аудио програми (заедно с библиотеки) и досега не съм забелязал да не ми стигат в някой момент. Вероятно получавам и известен тласък и от това, че в машината имам 4бр. SSD-та + 4бр. HDD-ве и поне от липса на място не мога да се оплача.
 7. Информацията ти е малко непълна - не споменаваш цените на конфигурациите какви са, а в самите им заглавия има доста пропуснато...с какви видеокарти са, процесорите какви са...сега, разбира се мога да направя и една дълга тирада за необходимостта в 2024-та от хубава видеокарта, предвид че все повече програми и модули ползват именно нея за изчисленията, а не процесора, да не говорим пък за AI, който почти изцяло разчита на видеокартата с цел по-бързи изчисления. Отделно, че за правене и обработка на музика, за процесора на първо място трябва да знаеш единичната му производителност (в една нишка) и чак след това да гледаш колко още ядра има и т.н. Както и да е...така само по заглавие номер 3 ми изглежда най-подходяща - достатъчно памет, нелош процесор, приличен обем SSD и HDD, към които после може да си добавиш още и др. Не че и точка 2 на пръв поглед не изглежда добре, но така със скрития процесор може да се окаже примерно някой 3930k, което вече не е много добре - процесорът сам по себе си хич не е лош, но е доста стар. Предполагам, че заглавията ти са от базара или OLX, където доста продавачи умишлено спестяват информация, но най-важното е какво за колко ти го продават.
 8. Вече съм позабравил, но май беше Евелин - един колега, дето го познавам още по-отдавна, също много кадърно момче...пее, свири и то много добре, навремето правеше разни аранжименти за Ку-Ку бенд, а в началото казах "май", защото той го изсвири при него, а после аз само получих подложката.
 9. Ванчето е 2 в 1 - актриса и певица или по-точно най-добрата актриса сред певиците и най-добрата певица сред актрисите. Познавам я отдавна - готин човек е и много носи на майтап. За да не съм съвсем офтопик, намерих една песен дето записвахме преди време и ще я закача към поста...май не е крайния вариант, но само това намерих... Ваня - Ако си тръгна.ogg
 10. Като гледам цените, това трябва да е или Алесис Страйк-про или Ямаха DTX8K-М, а относно пазаренето - в Мюзикер може да го направиш съвсем спокойно с бутона "Докладвай по-добра цена" и слагаш линк към Мюзикстора...на мен Татяна (ако все още отговаря за българския клон) така ми е сваляла цена на кийборди, когато съм докладвал, че в Томан моделите са по-евтини. Edit: Всъщност кой точно е сетът, понеже в немския мюзикстор не виждам нито един на цена €2298?
 11. Не бе, TRS<->Канон...мъжки, женски...всякакви преходници има вече. А горе просто сложих грешен линк, който смятах да поправя, но ще го поместя тук. Същото е и с кабелите - всякакви варианти на букси от двете страни има.
 12. Не пропускаш. Наскоро взех такива (само че с обратен канон) за "майката" на едни безжични микрофони, че като ми свършат микрофонните входове, да мога да я включвам към линейните. Ако ти трябва линк като предишния път, обади се (на ЛС).
 13. Ммм не, по-скоро ми прилича на Numa Compact, а то си има саунди...но пък няма хамър.
 14. Off/ Правилно ли виждам - Симеон Щерев...Людмил Георгиев...ти ли си ги снимал? Тази отдясно не мога да я видя добре Йълдъз ли е или май е Камелия...няма фокус, ама и моите снимки от онова време бяха такива, особено на ORWO лента.
 15. Винаги мога да намеря коментари за даден продукт, но в случая ако ги споделя, те ще са толкова дребни, че спокойно могат да минат в групата на "колкото да кажа нещо". Чух хронологически целия албум в Youtube като плейлиста. Отчитам факта, че там платформата променя малко динамиката на аудиото, но дори и така човек спокойно може да придобие представа за основните технически неща като смесване и мастеринг. Чисто музикално, вокалът ми беше малко "плуващ", но пък нали сте в космоса, така че се връзваше с общата концепция на безтегловността. В една от песните (вече забравих коя) като че ли беше малко слаб и на по-заден план спрямо останалите парчета, но незначително. Не го мислѝ - музиката ви е хубава, изсвирена е много добре и звучи музикантски. Слуша се леко дори и от хора като мен, който не слушат точно такива стилове. Щях да те питам как и с какво сте записвали ударната секция, намерих един клип в другата ти тема и поне си изясних какви са "барабаните".
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.