travelcaster2 Отговорено Декември 19, 2015 Отговорено Декември 19, 2015 Тази я снимах в Guitar Center NY 2009г. Изглежда, че е продадена. https://youtu.be/ZUvFJd9Psog Цитирай
svet.k Отговорено Декември 22, 2015 Отговорено Декември 22, 2015 Последното ми отроче, на тати красавицата : 2 Цитирай
jorog Отговорено Декември 22, 2015 Отговорено Декември 22, 2015 ^Добре е станала.Чакаме семпли. Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 24, 2015 Отговорено Декември 24, 2015 Леко пред-Коледно... No Brand Les Paul Copy Надявам се с помоща ви,Колеги да разгадаем годината и място на производство. На гърба на струнника пише Made In Japan. Сериен Номер: 814208. Цитирай
2+2=0 Отговорено Декември 24, 2015 Отговорено Декември 24, 2015 По формата на главата и по four diamonds инлея ми напомня на Tokai. Обаче инлеят ми се струва твърде малък, макар че има и с такива размери, но на традиционния open book хедсток, а не на този, който на мен поне ми е познат най-вече от Tokai и Hondo II. Ако си в UK има солидна доза шанс да е Kay/Avon/Electra/Univox/някоя от другите по-ниски версии копия. Серийният е като на Tokai, но не е на правилното място, май? Може би под адаптрите има някакви надписи? Като цяло, не претендирам за експертиза. Може би japanaxe и tokaiforum са местата с информация. Аз гласувам за 70-те, заради болт он-а, но за производител не бих могъл да съм сигурен. Инлеят обаче е подобен на Tokai-ския, на когото не съм виждал реплика. Моите пет стотинки. Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 24, 2015 Отговорено Декември 24, 2015 Става съвсем задоволително. Весели празници! Цитирай
svet.k Отговорено Декември 24, 2015 Отговорено Декември 24, 2015 (Редактирано) Ето демо от китарата от малко по горе https://soundcloud.com/svett_k/prosvet-i-and-crate-fw-15-guitar-demo Тялото е от американски Уошбърн ( елша ), грифа от японски Цимар ( клен ), вярвам останалото е от братята китайци. Дизайн и оформление от мен. Редактирано Декември 24, 2015 от svet.k 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 24, 2015 Отговорено Декември 24, 2015 Не моем да ги разбЕрем японците,,направили са удебеленото на грифа,което и Гибсън правят там,70-те, не ми се рови,а тялото е болт-он..А Цимар,егати още го има май като производство,много запазен изглежда грифа,имах такава китарка през 80-те,беше на Гибсън СГ копие,но пак болт-он,абе стари истории,то едно време оригиналните китари,ако някой е внесъл ги гледахме като икони.. Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 25, 2015 Отговорено Декември 25, 2015 @ 2+2=0 Благодаря за изчерпателния анализ. Според продавача, китарата е японско производство от '70 или '80те. И той не знаеше твърде много за нея. Според мен годината на производство е там някъде, т.е. преди '84, през прословутата пред съдебна ера, когато са можели да копират всичко. Аз лично се заинтересувах от инструмента, заради появилата ми се напоследък слабост към вехти/полу-разрушени инструменти. Тази е учудващо добре запазена за годините си. Ще има нужда от нова електроника и някои хардуерни части, но като цяло мисля да и запазя изгледа. Благодаря още веднъж на всички отзовали се! Цитирай
ultramega Отговорено Декември 25, 2015 Отговорено Декември 25, 2015 Провери ако можеш дали тялото е масивно дърво . Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 25, 2015 Отговорено Декември 25, 2015 Май ще е добре това да се премести в отделна тема. Ще помоля Модераторите да ме извинят за пропуска ми! Проверих отвора за потенциометрите и си личи, че тялото е слепено от 2 листа Махагон или Сапел + Кленов топ. Не съм сигурен на 100% дали е клен, но поне прилича на такъв. Не успях да извадя адаптерите за сега, че видиите са ръждясали и не помръдват. Ще се наложи специализирана намеса. Направих още проучвания и за сега най-близкото, което намерих на моята талпа е Hohner HG series, който изглежда почти идентично с малка разлика във формата на хедстока. Иначе останалото е същото. Цитирай
DaftFunk Отговорено Декември 29, 2015 Отговорено Декември 29, 2015 Taylor, Martin и Guild. Все акустики с характер ;-) Аз пък си самоподарих за коледа държач за перца. ..... държач ма Дънлоп ;-) Цитирай
Heartman Отговорено Декември 29, 2015 Отговорено Декември 29, 2015 Дядо Коледа ми донесе съветници по съседските въпроси 5 Цитирай
Recommended Posts