Jump to content
Българският форум за музиканти

ZLE

Members
 • Posts

  281
 • Joined

 • Last visited

About ZLE

 • Birthday 05/22/1975

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

559 profile views

ZLE's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

109

Reputation

 1. Проблемът ти е следният:тръс рода ти е прекалено разхлабен и моста ти е прекалено ниско. Положение 1. е твоят случай.При това положение на ниските и средни прагове нямаш бъз,защото грифа ти е така огънат.Не бих се учудил,ако дори са ти прекалено високо струните(на ниските прагове).Мисля,че на една от снимите това се вижда.Към края на грифа грифа ти става паралелен на струните и за това всички тонове "умират".Това което трябва да се направи е да се натегне грифа(надясно,ако гледаш към болта),и да се вдигне горе моста от пивотите.
 2. Колко да е голямо? Ето едно видео,където уважаваният г-н Чапман с греещо от гордост и себореен дерматит лице показва как и къде се правят "неговите" китари.За 5 мин. без да се напъвам видях LTD(няколко вида),PRS SE,Schecter,Dean,Chapman,мисля че мернах BC Rich,ама не бих заложил пари на това.И всичките китари се правят в един цех една през друга и една връз друга.Няма да коментирам поне 50-те шаблони на китарни глави на всички възможни марки в случай че пристигне съответната поръчка.Въпросната компания се казва World Music Instruments и прави определено качествени инструменти.Дали китарите имат въобще някаква идентичност и нещо общо с надписа на хедстока е друго.И разбира се голямите компании си мълчат само Роб Чапман с гордост показва,че китарите му се правят на същото място,от същите хора като "батковците" . https://www.youtube.com/watch?v=OZhAzVo6mX8
 3. Всички евтини и среден клас китари вече се правят в едни и същи заводи от едни и същи хора с едни и същи машини и материали.Така че да не гледа надписа на главата,а да отиде и да хване няколко китари и която му харсва най-много на пипане и усещане(не непременно звук,защото винаги може да смени адапторите с по-читави такива) и да я мята....
 4. А като я получи с 10ки от магазина имаше ли бъз?Защото ако си сменил 10ки с 11ки грифа ще се опъне така,че няма начин да има бъз на 1вите прагове.1.8мм на 1ва струна на 12 праг е малко височко.Моята китара е 1.5мм на 24 праг. Дай инфо с какъв мост е,това е важно.Казваш,че "като цяло китарата е сетъпната",ама май не е много много така.
 5. А защо не кажеш какво ще купуваш?Доколкото разбирам е нещо не много скъпо и вероятно втора ръка.Което само по себе си може да има много повече решения,отколкото Андертънс.Тук доста хора са си пазарували от доста места,така че общата мъдрост може да ти е от полза?
 6. Всичко е въпрос на вкус.Американците плащат по 100+ хиляди $ за vintage Nissan GT-R..... http://www.roadandtrack.com/car-culture/classic-cars/news/g5948/you-can-drop-6-figures-on-a-classic-skyline-hakosuka/?slide=9 P.S Това ЕSP e грозно indeed.
 7. Не мога да ти кажа какъв радиус им твоята китара.Ако имаш документи си погледни.Koлкото до R3 и R4 ,разликата м/у двете е точно радиуса.R3 e 42.85mm дебелина и 304mm радиус,a R4 е 42,85mm дебелина и 254mm радиус.
 8. За чужденец си пише екстра момчето,да не се заяждаме...
 9. Сложна работа.Ако под нът-а има подложена пластинка,можеш да я махнеш.Друг е въпроса,че щом е сложена,сигурно има защо.Ако няма остава само пилене на дървото под нъта,но това си е работа за професионалист. Edit:Ако под "струните при нъта" имаш предвид не непременно точно там,а да речем първите N броя прагчета,това може да се оправи с тръс рода.
 10. На моя Хоризонт съм с 1,5мм на 1-ва и 1.8мм на 6-та на 24 праг.Нямам бъз.Но както правилно отбелязва Акерфелд зависи от много неща.Аз лично свиря с 8-ци струни,тънките струни браждят повече,но пък имам много лека дясна ръка,не свиря ритъм,така че за мен е добре.Също ако бражденето ти не минава през амп-а,не мисля че трябва да те притеснява.
 11. Жоро,мен по-скоро ме интересува кои китари останаха? Тези двете ли само?
 12. Оказва се,че има още един под-модел: Fender Strat HM Ultra: Абаносов фингърборд,триъгълни инлеи,Адаптори Lace Sensor,made in USA.
 13. Горкия,понеже не е продал достатъчно Флойдове,сега пуснал това...Самия той в едно интервю обясняваше как му е дошла идеята за Оригиналния Флойд. Седял си разбираш ли и си гледал телевизия и през това време си дрънкал на един Фендер.И като направил дайвбомб забелязал,че поради отпускането на струните,намотките около ключовете се отпускат и след това никога не се връщат в точно същото положение.Оттам се сетил за локинг нъта,а пък в последствие за да не развива всеки път когато иска да настрои китарата добавил и финната настройка.И сега тази убавиня ако китарата не е със заключващи се ключове,че да прещипе струната без намотки ще работи на куково лято. Изглежда добре де,това му признавам.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.