Jump to content
Българският форум за музиканти

Hillbilly

Members
 • Content Count

  4,007
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  136

Hillbilly last won the day on January 19

Hillbilly had the most liked content!

Community Reputation

3,005 Excellent

About Hillbilly

 • Rank
  The Lord of the Flies
 • Birthday 06/02/1970

Previous Fields

 • Инструмент
  guitar

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofia

Recent Profile Visitors

3,329 profile views
 1. Според мен шкурене с трябва,със ситна шкурка.после може с шеллак,който ще дръпне в кухини/пори,пак шлайфане и пак лак..
 2. Hillbilly

  Въпрос за адаптери

  Ако обръщаш сингъл спрямо друг,с цел да не бръмчи в режим двата,освен жиците трябва да обърнеш и магнитите.Иначе адаптера и в кръг да го въртиш няма ефект..
 3. Ако намериш слагай неръждавейка,имам един Токай от 84г,дето не знам колко е свирено на него преди да попадне при мене,ама праговете не са мръднали.Е,с лупа може и да се забележи нещо.Не съм забелязал да съсипва струни повече.
 4. Взимай от Алиекспрес смело - съвпадат пикгардите,капачки само оригинал,от мюзикуърлд примерно ще станат
 5. В нета има толкова схеми и свързвания за фендер,че и на видео..не е нужно и език да знаеш,ама нагласата дай наготово явно стига нови висоти - и въпрос не е зададен..☺️
 6. Hillbilly

  Въпрос относно Marshall CODE50

  Това лампово ли е,едва ли?Щото имам един лампов 6 вата,който трябва мн. внимателно да се нагласи колкото да "отпуши" лампата,иначе става за със барабанист да свириш..Ако са ти толко чувствителни съседите - слушалки.
 7. Hillbilly

  Epiphone SG Standard'61 или Firebird Vintage

  То въпроса е дали е поражение по лака само,или и дървото е цепнато,при Гибсън това е слабо място,щото отдолу е канала за тръсрода и при удар на главата понякога се чупят.Е,при Гибсън е едно парче махагон грифа,което не е особено здраво,а при повечето китари с такъв ъгъл глава/гриф е със снадка,която е лепена както трябва обикновено и няма чупене.Ако е така не е фатално,ма кви са тия български номера от германци..Готино изглежда китарката!
 8. Hillbilly

  Монтаж на гриф

  Е за кво е там - махни я.Ако искаш да коригираш ъгъла на грифа -някаква дървена подложка,Фендер са ползвали такива,виж в нета.
 9. Това е ожасно дърво,Ам Стд е с двуточково тремоло и грифа е по-нормален - има снимки в нета какъв е оригинала.
 10. Hillbilly

  Baevox усилватели?

  Аз моя го взех от някакъв бартер и с него е свирил Бас в група някъв младеж..,та не гърми толко лесно.Няма смисъл да се сравнява с Фронтмен - от него всички усилватели са по добри☺️
 11. Hillbilly

  Baevox усилватели?

  ЕЛ 34 е крайната и ампа е доста силен за домашно свирене - колко да "отпуши" лампата и пак е сравнително силно,ама май има и вариант с ел84 или две такива.Говорителя е некъв италиански,според Съби Баев се казва производителя и е китарен,нищо не пише по него.Каза,че не е проблем да се пусне и с 4 ома говорител,стоковия е 8 ома.Не съм сравнявал с маркови говорители,но "вади" фийдбек.Като цяло за парите си е хубав Чист усилвател,поне моя няма драйв и с външен драйв е ОК за блус-рок,за метъл не знам как е.Основно предимство,че е доста лек и можеш да си го носиш безпроблемно.
 12. Hillbilly

  Baevox усилватели?

  Out pre-amp и speak са му изходите,поне на моя.
 13. Hillbilly

  Baevox усилватели?

  Има педали само ревърб или дилей - става.
 14. Hillbilly

  Fender Stratocaster Owners' Club Bg

  Чак супер тънко не,ама е играчка,аз с шел лак го минах.С ам.стандарт адаптери е и въобще не е по лош от всеки американски Фендер - имал съм Ам Стд,Хайуей и стар 75г.А сега имам и един Токай от 84г,дето има състейн като Гибсън☺️
 15. Hillbilly

  Fender Stratocaster Owners' Club Bg

  Всъщност мексиканеца не му е проблема 5-те парчета,те пак са качествен материал,а че са лепнали фурнир от двете страни.Аз на моя го свалих до натурал дървенията и отвори звука още.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.