Jump to content
Българският форум за музиканти

edgecrusher

Members
 • Content Count

  1,658
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by edgecrusher

 1. edgecrusher

  Ibanez - Edge Zero

  Американската компания Tone Vise предлага такъв продукт, но до колкото знам има версии само за Floyd Rose Original & Ibanez Edge Original. TONE VISE
 2. Не си лош като за барабанист! Със здраве да я разтриваш!
 3. Ха, честито! Бях почнал да си мисля, че само аз попадам на тия редки китарки! Имам една в момента и преди години имах друга, която Коцето КД превърна в истински JH. Не мога да сложа снимка, заради ограничнието в размера.
 4. Благодаря за интереса и отговорите, вече намерих човек и се работи по задачата!
 5. Здравейте! Накратко имам стар аудио запис на барабани, които искам да трансформирам в МИДИ, с цел презапис. За целта ми трябва човек, вещ в сферата и със софтуерни умения да "препише" барабанните партии. Излишно е да казвам, че трябва да е наясно със свиренето на барабани зада може миди версията да звучи правдоподобно. Предлагам възнаграждение по договорка за свършената работа!
 6. Хахах, и такива ги има! Моя е също 4, но с Джакънско тремоло и шарктуутф инлей. За разлика с твоя, моя предишен собственик беше пробвал дали лака по грифа може да гори и си беше изкопал дупка за хъмбъкер на нек позицията с ….. теслата сигурно! За стикерите по тялото дето се бяха отличили на лака, няма да разправям....:)
 7. Смесен аудио трак само барабани е, Рафо. Иначе нямаш да занимавам хора с това. Просто нямам достатъчно време да седна и да ги напиша сам.
 8. @dylgia Model 3 ли е това? Kahler-a e страшен! Учудващо добро състояние! Поздравления!
 9. Не подценявай този проблем, въпреки каквото ти е казал лекаря. Още повече щом си я чупил тая ръка, направи си изследвания за артрит (Не знам на колко години си) никога не е прекалено рано. Не мисля, че каквото и да е, е станало от претоварване, освен ако рязко не си увеличил интензитета на свирене преди да се появи проблема.
 10. Състоянието, което описваш е най-вероятно "Repetitive Strain Injury" от английски, или увреждане вседствие на многократни повторения. Ако използваш писмен английски, потърси в интернет по въпроса има доста информация и съвети за лечение. Научих за това след като аз самия имам подобни проблеми с ръцете, но при мен се получават болезнени отоци, който пречат на свиването на пръстите. Да не говорим, че обикновено така боли, че и на ум не ми идва да се мъча да свиря!
 11. Един въпрос имам към тебе само: - Ти срама нямаш ли?!
 12. Ааа! Китара без дърво! Анатема!
 13. edgecrusher

  EMG 81TW/89R смяна?

  Няма чак толкова голяма разлика м/у активни ЕМГ и СД. Имам китари и с двата вида и разликата е минимална (поне за мен). Ако тотално не ти допадат ЕМГ, по-добре да ги смениш с пасивен хай-гейн сет, но това означава и напълно ново окабеляване и потове. Ако искаш да ги смениш с други ЕМГ схемата е същата заради 5 pin връзката, совен ако имаш инсталиран по-новата система без запояване, но щом ти е втора ръка китарата едва ли. Аз лично на твое място бих еспериментирал с нек адаптера (89R) в бридж позицията. 89 е на пракитка 85 + допълнителен сингъл вътре в него ,които се делят посредством пуш-пула. 85 е супер приятен бридж адаптер (поне за мен) + имаш опцията за ссингъл на бридж позиция, което за някои китарист е голям плюс!
 14. edgecrusher

  * Крадени песни *

  Един доста нашумял пример от преди доста годинки, но не е било споменавано тук предвид големия брой на Сатриани фенове. https://www.youtube.com/watch?v=eb49QuPLuHg
 15. edgecrusher

  * Крадени песни *

  Last Resort също е със шамаросан риф от Мейдън, не помня точно коя песен. Тия са им абонати явно!
 16. edgecrusher

  Еквивалент на RG321MH

  Мислех да напиша нещо по въпроса, но колегата Ламби го е казал много точно по горе!
 17. За Сабат и Мотли е рано да се каже, Скорпионс се опитват да бият рекорда на Кис по прощални албуми/турнета! А Слейър колкото и да не ми се иска и да ми са ми свидни, това трябваше да го направят след смърта на Джеф, тогава някакси щеше да има по-голям смисъл и достойнство.
 18. edgecrusher

  DiMarzio DP117 HS-3

  Здравейте! Започвам проект Страт форма и конфигурация на адаптерите H-S-S. Засега имам наличен въпросния адаптер и се допитвам до Вас за съвет относно на каква позиция е по-подходящ и в каква компания от адаптери би се получила най-сполучлива комбинация. Имам опцията и за сет EMG 89-S-S, но ми се иска да пробвам пасивна схема първо, защото имам достатъчно китари с активни адаптери. Благодаря!
 19. edgecrusher

  DiMarzio DP117 HS-3

  ^^ Това няма ли да го направи "шумен"?
 20. edgecrusher

  DiMarzio DP117 HS-3

  Да, четох и другаде, че е така. Най-вероятно ще го монтирам на средна позция обаче, а може да сложа хот рейл на нека. За бридж за сега се колебая между PAF Pro & SuperDistortion.
 21. edgecrusher

  Сиромашки Les Paul

  има и китайски модели при Токай Точно за китайските говорим, японските са друга бира.
 22. edgecrusher

  Сиромашки Les Paul

  Ако имаш възможност да пазаруваш от ebay UK, наскоро разглеждах доста добри на външен вид Токай втора употеба в ценовия диапазон, който си упоменал. Още ме е яд, че мой приятел наскоро продаде един такъв за 250 паунда, а беше с фолиото по адаптерите още.
 23. Такам, предстои ми да записвам собственоръчно китара в домашни условия с микрофон пред кабинета. Досега многократно съм записвал, но с други пособи и искам да постигна по-добър резулат без да губя много време в проби. Конкретния ми въпрос е, избора м/у тия два микрофона. Наясно съм, че SM57 е по-добрия в случая. Исках да разбера само от хора, които са си имали работа в студини условия с двата микрофона дали единия е да кажем 2 пъти по-добър от другия (така както е приблизително 2 пъти по-скъп) и специално PGA57 дали се разполага по същия начин при записите както е препоръчително за SM57? Ще съм признателен, ако някой сподели мнения и препоръчки! Благодаря предварително!
 24. edgecrusher

  Shure SM57 vs Shure PGA57

  Макар и не насериозно ще ти кажа, че аз пея и записвам с PG58! Такаче не е никой - има поне един будала! Благодаря за препоръката за Sennheiser e609. Заинтересувах се и попрочетох малко. Мисля, че ще е добро попадение като за мен. @Fashion: Имам PGA57 и го взех предимно за домашни демо записи, но все пак исках да се посъветвам как се класира спрямо SM57 и другите образци. Имам на разположение и още 2 микрофона, които дори пробвах, но май не съм много доволен от резултатите. Става въпрос за SE Electronics 2200a & AKG P100 (Мисля...) От 3те Шура най-ми допадна като звук. Другите два звучат по-богато от към честоти, но и също мътно и дефацирано.
 25. edgecrusher

  Shure SM57 vs Shure PGA57

  Благодаря на всички за отговорите! @presly: Знам. че е така но исках да попитам за тези конкретни 2 микрофона, защото са доста сходни. @Baby Thomes: Това с 45 гр. е интересна гледна точка, но за сега нямам мнение преди да съм експериментирал. @Musicman: На хартия двата имат много сходни характеристики, а разликата в цените им е озадъчаваща и се чудех дали не става въпрос за "лежане на стари лаври" както се казваше едно време.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.