Jump to content
Българският форум за музиканти

kolio_k

VIP listed
  • Мнения

    3472
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    81

Всичко публикувано от kolio_k

  1. kolio_k

    Bogner La Grange

    Благодаря!
  2. kolio_k

    Bogner La Grange

    https://www.youtube.com/watch?v=4zTYZrWNzyI&t=12s Динамичен и доста гъвкав (в рамките на Маршалски тип звук ) драйв. За демото изпозлвам китара на Диката, Peavey Classic 50, Sennheiser e 606
  3. https://www.youtube.com/watch?v=wYzPK3BQlpo&lc=z22hxvpheonecznl5acdp432gw1hg2aqnm5pyhnuuelw03c010c Dilian (Диката) Telecaster Отдавна не бях се кефил толкова на китара!
  4. В курса са влючени теми подходящи, както за професионални музиканти, така и за рок, поп и джаз музиканти Какво се има предвид под професионални музиканти?
  5. Освен на купон в стил джем, никой сериозен музикант няма да се навие да свири с чужда непозната техника и като цяло това е път към гаден звук, говоря от неприятен личен опит.Китарата Пешо ми разказа как в Ню Йорк , всичките китарни джазмени си слагат кубето на една количка ( каквато и аз си купих) и с него на метрото. Реалности Факт, и то не само в Ню Йорк, аз и досега, винаги когато мога, си ходя с количката на гиг(много си я харесвам, докарах си я от Берн). И между другото, даже и на репетиции си нося амп, вместо да свиря с каквото има в репетиционната. А иначе, войната, според мен, би трябвало да е насочена срещу халтурата (и то не само в музиката, а по принцип), а не към поп фолка, който обикновено си го отнася за всичко.
  6. Хубава е и мисля, че прилича доста, като идея, на тази, която споменах в темата по горе.
  7. https://www.youtube.com/watch?v=42tnY_CRWBM&lc=z231ipbh4kfwtd3ewacdp43355ff5lxfy3okyy3d3ulw03c010c Скромна придобивка от Ebay. Ibanez Blazer 21
  8. Акорда, строящ се върху 7мата степен на мелодичния минор, известен като 7alt, се нарича така заради това, че всички тонове в надстройката му (upper structure) са алтеровани (променени). единият от акордите, които могата да се построят върху степените на Алтерованата скала ( Super Locrian, Altered) е X7alt с 1ва, мажорна 3та, доминантова7, b9, #9, #11,b13. В твоя случай, според мен, е правилно да изпишеш акорда с b13 и b9(#9), за да укажеш на четящите, че става въпрос за доминантов акорд, построен върху 7мата степен на Мелодичния минор. Ако напишеш #5, акордът няма да се чете като dom7, ако Aug7, който идва от друга скала Най подробния (и тегав начин) за записване на акорда е X7 b9,#9,#11,b13 (no5)
  9. За мен лично, чак когато чуя друга марка да вади същия звук, за същите цени! Иначе, да, много неща им куцат, даже повечето, без саунда обаче..
  10. Благодаря за отговорите ! Ще се възползвам
  11. Един лаишки въпрос от любител на лесното . Имам две кафе машини тази, която не ми харесва и почти не ползвам и тази по мое мнение втората прави доста по добро ( за моя вкус ) кафе. Някой може ли да ми препоръча добро кафе на зърна, което да мога да си купя някъде в Пловдив?
  12. kolio_k

    Процесори

    Нищо досега (поне за мен) не е успяло да победи простотата по време на работа на един приличен амп, за саунд чек ми трябват точно 2 минути. Също така, осъзнавам че повечето хора тук имат афинитет към твърдата музика, от която много не разбирам и за която не смея да давам мнения, но по мои наблюдения, за почти всичко друго, симулаторите са капризни за настройка и с нищо не превъзхождат един приличен (евтин) усилвател, с няколко педала
  13. kolio_k

    Блус от джем

    Открих го в нета и реших да споделя https://www.youtube.com/watch?v=N1mL5QjFSxU
  14. /Cmaj7 /B7b5 E7b9 /Am7 D7 / Gm7 C7b9 / Fmaj7 /Fm7 Bb7 /Em7 A7b9/Ebm7 Ab7b9/ Dm7 /G7 /Cmaj7 A7b9/Dm7 G7 / Примерно Между другото с тези концепции за тоника, субдоминанта и тн. според мен, няма да стигнеш много далеч. Но разбира се, ти си знаеш най добре!
  15. Аз , си призная, не разбирам за какво става въпрос. Явно не съм на необходимото ниво или пък Sonata composer се изразява неясно. Ако приемем, че пишеш произведение в До мажор, кои биха били четирите акорда?
  16. Обикновено не давам мнения по подобни въпроси (в Интернет имам предвид), но в случая и по изключение: В примера по горе има ясно изявен център, поне до към третата минута (не слушах по нататък) Използваните акорди имат връзка помежду си! Няма изкелефирчени акорди @ sonata_composer Предвид че композираш отдавна, очевидно имаш интерес по въпроса. Чети повече (материали има повече от достатъчно) и експериментирай с прочетеното на инструмента, на който свириш. При възможност се запиши на уроци по теория. Поздрави
  17. Или пък не..... Хубаво нещо е рекламата, но не прекалявай, губи се ефекта :-)
  18. Гледах канала му и затова писах. Но проблема при интернет общуването (а и не само)е, че често хората имат предвид различни неща, използвайки едни и същи понятия! Не знам какво е цялото нещо, така че не мога да преценя как работи. Но ако идеята е, че някой взимал уроци може да свири една година по късно 16тини, (ако разбира се все пак е имал изходното ниво на старта, едва ли ще стане със съвсем начинаещ, освен ако не свири много, а такива рядко се срещат напоследък), то не се и съмнявам, виждал съм го достатъчно често! Но наистина, според мен, за всеки който иска да се възползва от този тип уроци, в нета има наистина много предложения! Аз самият нямам нищо против консултациите по Скайп, но продължавам да мисля, че тези на живо сериозно ги превъзхождат Мисля, че е добра идея да оставим темата, докъдето сме!
  19. Благодаря за линковете, интересно! Това което правя, няма почти нищо общо с това, което този руснак показва. Което, предполагам че е нормално, предвид, че целта ми е съвсем друга. Опитвам се да работя върху неща, като хармония, ритмика, фразиране, звукоизвличане, артикулация, груув, импровизация и тн. Акцента в никакъв случай не пада върху бързина, шред техники и тн (не съм особено добър в тези неща и никак не ме интересуват, освен ако служат за постигане на личните ми приоритети). Но пък има много хора които преподават Скайп в тази посока и по този начин (включително и този от примера) и съм сигурен, че всеки заинтересован ще си намери нещо подходящо. Това му е хубавото на интернет.
  20. Целта на моите занимания не е да уча някой да свири 16тини. Иначе ще се радвам да видя интересни примери, винаги е полезно. Благодаря!
  21. Не ги считам за шарлатанство, доколкото става въпрос за теория, но ако говорим за техника, постановка, техники на акомпаниране, има още много да се желае (а много от нещата които обяснявам, са направо невъзможни). Но аз не отказвам консултациите по Скайп по принцип, а само смятам че не са подходящи за всякакви случаи и че като цяло, не могат да се мерят по качество с тези на живо!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.