Jump to content
Българският форум за музиканти

Rezachka

Members
 • Posts

  432
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Rezachka last won the day on September 2 2020

Rezachka had the most liked content!

About Rezachka

 • Birthday 08/15/1990

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1446 profile views

Rezachka's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

71

Reputation

 1. Не съм боядисвал китара, но съм боядисвал други неща в гаража. Бих казал, ако нямаш компресор и пистолет за боядисване (и регулатор за налягане), и добри условия (затворено помещение с вентилация) не си заслужава усилията. Ако искаш да стане хубаво, по-добре дай на някой, който се занимава с това.
 2. http://bazar.muzikant.org/prs-se-custom-24-30th-anniversary,306057.html Това оригиналдъ ли е? Из интернет навсякъде ми излизат само китари с две птички на 12-тия праг
 3. Аз не избягвам български търговци, даже винаги проверявам първо по български магазини, като ми трябва нещо. Но, за съжаление, най-често ми излиза по-изгодно да поръчам от чужбина, дори и като си платя доставката. Дори като се опитам да се спазаря за някаква отстъпка, примерно купувам няколко неща, за близо 2000лв, и с два дена пазарлъци най-доброто което ми предлагат е 1.5% отстъпка. А в същото време, да си поръчам всяко нещо поотделно, от различни места, и да си платя доставките, ми излиза по-евтино от тяхната цена с отстъпка. Аз искам да си дам парите на едно място, на един магазин, който харесвам, обаче ме карат да се чувствам като будала... Имахме един случай, мой приятел търси усилвател, в томан струва триста и нещо си лева, в мюзик дивижъна е над 900, няма смисъл да го коментираме... Съвсем наскоро бях видял да се продава втора ръка една харли бентън китара, с касова бележка от български магазин - 270лв, а тя от томан беше 170лв Или пък тукашен дистрибутор дава срок за доставка 3-4 седмици, а от Германия идва за една седмица, как да не се възползваме?
 4. Карай, сега поне може да си вземеш китара с действително удобен нек джойнт, а не някъв пълен ръб...
 5. Поста ми не беше с цел да те привлека като купувач, или да си пробутам усилвателя. Отиваме оф-топик вече, но мога най-накратко да кажа, че имам нещо друго с по-висок приоритет в момента, от колкото китари и усилватели. Отделям почти цялото си свободно време за друго скъпо хоби. Правя сега обратното - от лампов минавам на транзисторен, главно защото отделеното време за свирене вече се събира сигурно под един час на месец. Лейнито ми стои в една стая вкъщи, която я позлвам за склад, вътре само неща, за които не мога да намеря друго място. А ако имах такива възможности, щях да си пазя всички китари и ефекти, които някога съм купувал, но не става, и като поискам нещо ново, трябва да преценям с какво мога да се разделя.
 6. И на мен преди години тук, не помня колко хора точно, ми писаха че 60вата за вкъщи просто не става. Е, що пък да не става? Едва ли не, ако не го усилиш до край, от ламповата полиция ли ще дойдат? Съвсем неслучайно амповете имат врътка, която е за нивото на звука... Аз като съм го сравнявал с други домашни кубета, или амп симулации, голямата глава дори намалена си звучи по-добре... Ама "не знам брат, ти си знаеш". Усилвателя е Laney IRT60H, и има тази врътка за ватовете, дето го рекламират, едва ли не, все едно има вграден атенюатор... Пробвал съм на макс. ватове и намален volume на канала, и също по другия начин, почти на минимални ватове, но с усилен звук на канала, и да - по-добре и по-стегнато ми звучи така. Между другото, продавам го.
 7. Имам въпрос относно комбинация адаптери. Китарата е Ibanez S770FM. Искам да и сложа EMG 81/85. Въпроса ми е какво да правя за средния адаптер, тъй като е H-S-H... Гледам че се продават комплекти, в които средния е EMG SA. Само този ли може да се комбинира с 81 и 85? И може би по-важния въпрос, как може (може ли въобще) да стане тая работа с място за батерията? снимки на китарата: https://imgur.com/a/6Ywct0c
 8. Включвам се пак, след почти година, замислих се отново за предложения вариант от коментарите по-горе. Както бях споменал, имам един Ibanez S770FM. Някой може ли да сподели мнение за изработка на 26.5" или 27" гриф за конкретно тази китара? Има ли нещо което би било проблем, нещо което да попречи на крайния резултат? Как да разбера бриджа дали ще позволи да се интонира китарата с по-дългия гриф, дали няма да искат много да се дръпнат седлата? Разстоянието между адапторите е малко по-голямо при китарите с по-дългата скала, това трябва ли да ме пртитеснява? И, ориентировъчно, колко излиза г/д изработката на един гриф?
 9. Да, напомня ми на мен, след като смених line6 spider амп-а с ламповата глава + кабинет. И, всъщност, аз още си оставам на мнение че лампа за вкъщи не е никакъв проблем. Пък и доста хора го правят. Някои тук ламповите ги изкарвате неизползваеми ако не са усилени на макс
 10. Китарен си е, някакъв техен "custom 12-inch speaker". Някои си го сменят с друг, V30 примерно, което и аз смятам да пробвам, ако успея да разбера колко ома трябва да е...
 11. Искам да кажа нещо набързо, имам вкъщи лампова глава и кабинет, и също имам и една катана 50 мк2. От както взех катаната, преди година, съм включвал ламповия вкъщи 3-4 пъти Не че катаната звучи по някакъв начин по-добре, но е много по-удобно, особено като имам 15-20 свободни минути, пък и покрива дооста по-голям диапазон от тонове, за различни стилове, и различни китари/настройки. Стои ми до бюрото с компютъра, и от софтуера си му човъркам всичко, за 450лв си заслужава абсалютно всяка стотинка (USB кабел трябва да се купи отделно, няма в комплекта). А за 100w модел казват че е с по-добър говорител.
 12. На джаксъна блакаутите са ужасно силни. Като свиря на някоя китара с EMG 81, и сменя китарата, доста намалям гейна, иначе не се търпи.
 13. Би било интересно, но път към София имам, кажи-речи, веднъж на високосна година... Беше най-тежката (3437 грама), докато не взех един Ibanez RGD320 - 3662 грама. Просто всичките ми са суперстратове, с фиксиран бридж, и тежат около 3200...
 14. В тоя форум още малко и ще почнете даже само за регистрация с изискване да си изчел всичко от поне 5 години назад... а, да, и Здравейте!
 15. Аз не бих се нарекъл маниак, даже сега нямам стратокастър китара. Но иначе ако ще взимам, има само една комбинация към която бих имал интерес - тяло черен сатен, с черен пикгард или цвят "Tortoise shell", и ако главата на грифа е мачната с финиша на тялото (мисля че имаше някакъв такъв спешъл едишън)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.