Jump to content
Българският форум за музиканти

Rezachka

Members
 • Posts

  508
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Rezachka last won the day on May 24

Rezachka had the most liked content!

About Rezachka

 • Birthday 08/15/1990

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2177 profile views

Rezachka's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Posting Machine Rare
 • Very Popular Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

160

Reputation

 1. Не мисля, рамката е стабилна, даже като протечох коментара отидох и ритнах леко единия крак - не помръдна. Пък и комплекта тежи някъде между 40-50 кг, не е толкова лесно да се измести. От свирене за последния месец нищо не се е изместило само. Както споменах, тъкмо бях сглобил и свързал нещата. Водех се по официалната снимка на комплекта, обаче в последствие разбрах, че не е наредено за свирене. Сигурно защото не съм стегнал столчето, и се е завъртяло, си помислил че свиря с лице към най-левия чинел? (храст?) Както и да е, от тогава, всичко е разместено и наредено, но не съм ги снимал в сегашния им вид. Иначе имаш право, защото касата съм я дръпнал назад и цялата рамка със всичко останало отиде по-напред. Платформата е с размери 160х180см, и малко на късмет уцелих това което смятам че е минимум за този комплект. Сигурно може да се нареди и по-сбито, но не съм пробвал. Има и достатъчно място от ляво и да си сложа стойка с лаптоп и аудио интерфейс. За самата платформа, конструкцията е точно такава поради няколко причини. OSB се продава с размери 2500 на 1250 мм, и исках да изкарам цялата платформа от два листа. Исках парчетата да са с такива размери, че да се съберат в колата. И също да са лесни за качване по стълбите, и за сглобяване вкъщи от сам човек. Вижда се че на две парчета има дупки за тенис топки по средата, първо мислех да са наредени на хикс (и да ползвам по-малко топки) но като направих един такъв сандвиш ми се стори супер паянтово и направих дупките на два успоредни реда. Не се вижда на снимките, но по периферията направих малки дупчици колкото да ги "зашия" със свински опашки. Въпреки че ме съмнява да се изплъзнат и без тях. Както са хванати парчетата с планки, аз очаквах при първото стъпване всичко да потъне, но държи учудващо добре.
 2. Един ъпдейт да пусна по темата. Нещата са готови, наредени, и в употреба ежедневно вече повече от месец. Признавам си, мързеше ме да пиша... Изненадващо стабилно е, аз самия имах съмнения че ще трябва да преправям генерално платформата, но си държи добре. Оплаквания и коментари от комшии не съм имал. Не обръщайте много внимание как са наредени чинелите, тъкмо ги бях сглобил. Двойния педал го разкрачих и стойката на фуса ми е от вътрешния край до левия педал, така се получи по-удобно. Беше неволно, и не знаех много какво поръчвам, но добре че взех стойка с два крака. Имам още толкова от по-меката настилка която сложих като горен последей слой, и мислех да махна синьо-червената пяна отдолу и да сложа от бежово-кафявата. Мисля че ще изолира по-добре, но много ме мързи да разглобявам и местя всичко наново. снимки
 3. Има ли някакво универсално съгласие за това точно колко нисък екшън е много нисък екшън? При мен на първа си го свалям до около 1мм, и не падам под това. По-ниско вече "задушава" струните, става само за бързи сола, но не мога да изкарам състейн, нойз гейта ми го изяжда... Пък аз си свиря само хай-гейн. На шеста съм доволен на 1.5, на някои китари ми е дори и на 1.75. По-ниско от това вече с по-агресивен даун пикинг става смешна работа... Сигурно и дебелината на струните ще има значение. Най-тънките които ползвам са 11-56, и най-високата настройка ми е дроп До. На повечето китари са ми различни комплекти започващи с 12ка и завършващи с 60/62/64...
 4. Благодаря за отговорите. Мисълта ми беше да направя рамки от дървен материал и после панелите да ги облицовам (тапицирам?) с плат. Това вече съм го правил, но с каменна вата, и съм доволен от резултата. За това исках да попитам, дунапрена от дивана ще има ли въобще такива качества, предвид че плътността му не е много висока?
 5. Ще ползвам темата за един бърз въпрос. На един диван ще подменям дунапрена във възглавниците, върху които се сяда, че стария е омекнал и вече не е много удобен. Стария дунапрен дали ще свърши работа за акустични панели (Акустично третиране за ехо и кънтене, не за изолация)? Парчетата са ми на 10см дебелина, 60х75см, като плътност предполагам че е 25кг/м³. Да се занимавам ли или да го хвърлям...
 6. Дай още 50-100лв но си вземи нещо по-надеждно и стабилно, примерно Samsung или Crucial
 7. Забравил съм да отбележа, става въпрос за комплект електронни барабани. Вчера го мислех на две части, но си прав, като се замислих къде ще стъпват рака, стойките и краката на столчето, това май само ще ми създаде допълнителни неудобства.
 8. За момента планът ми е следния: Да не покривам целия под със пъзел настилка, както първоначално мислех. Повече клоня към идеята да взема едно или две парчета от EVA пяна със дебелина 4см (татами настилка, продават парчета метър на метър) и да ги нарежа, примерно на по 20x20см или 30x30см. Върху които да легне долната плоскост на сандвича. За дървен материал в момента мисля да взема OSB-3 на 22мм дебелина. Върху тази конструкция ще са само барабаните, и по бърза сметка тя ще дойде с височина около 13-14см. А за столчето, за да не е прекалено ниско спрямо платформата, мисля да направя още една, отделна. Примерно на крака за мебели, намерих някакви на 10 или 12 см, и ако намеря такива с реглаж - още по-добре. И отгоре на цялото нещо (или двете неща поотделно) - мокет. Две причини поради които не искам столчето да е на същата платформа - за да е стабилно; до колкото разбирам така ще е по-ефективно за изолиране на вибрации. Мислех да приготвя цялото нещо и да е готово докато дойдат барабаните, но се затруднявам най-много с размерите. Не мога да преценя колко на колко да го направя... Някой може ли да ми потвърди стандартно колко квадратни сантиметра заема столче за барабани?
 9. Понякога нещо може да не се намира по големите европейски магазини, но в Reverb има обяви от легитимни магазини, и може да се намерят и чисто нови неща (с право на връщане и с гаранция). Примерно този амп го има от няколко магазина във Франция и Германия, на цени между €3300-3800.
 10. Мненията по въпроса "електронни барабани в апартамент" са доста разногласни. Някои твърдят че дори и електронни не стават. Други казват че няма проблеми. Но предполагам че всеки вижда нещата от своя гледна точка и спрямо своята жилищна ситуация. Аз някак си не се доверявам на всяко мнение просто ей така, обичам да изпробвам нещата за себе си. В Щатите къщите им са от дърво и гипскартон. Дори в европейски градове къщи с апартаменти често са на гредоред. И в такива случаи бих се съгласил че тропането и от електронен кит може да е прекалено, и ще е трудно да се изолира. Тук сме на бетон и тухли, и ми се струва че няма да е толкова невъзможно да се свири на електронен комплект. Не знам реално дали ще трябва да се вдигне на такава платформа, но просто от съобразителност исках да се подсигуря. А последното странно мнение, което получих, беше че най-добре било да се наредят бетонни павета и това щяло да изолира по-добре от всякакви други платформи. Което ми се стори много невероятно, но пък съм виждал да се коментират някакви аудиофилски каменни подложки за говорители, конкретно за случаи в които се поставят вурху дървен под...
 11. Става въпрос за изолираща платформа - произволна снимка от интернет Мисля да изкопирам някой от примерите които намирам, където ползват топки за тенис. Но съм отворен към предложения за нещо по-добро. За момента мисля да сложа за основа върху паркета настилка тип пъзел, каквато ползват за домашен фитнес (или може би нещо по-кораво като тези които ползват във фитнес залите). Но не съм избрал още точно материал и дебелина. След това се чудя дали долната плоскост да я правя на някакви крачета или директно да си е върху настилката. В сандвича по средата ще има топки за тенис (или нещо по-добро, ако измислим) и над горната плоскост някакъв килим/черга за да не се плъзгат нещата отгоре. Чудя се в кухината дали да сложа и нещо като каменна вата. За плоскостите се чудя дали да взема пдч или шперплат. Много ще се радвам да чуя отзиви, мнения и насоки. Някой от вас правил ли е нещо такова?
 12. Благодаря за отговорите. До последно се двоумях между Iron Cobra и Speed Cobra, и реших да взема педал и фус машина Speed Cobra. Може да звучи тъпо, но ми хареса че и двете ще са като комплект, от серията 310. Наистина много не разбирам още, и гледах поне да е двойна веригата. А за фус машината някой ме посъветва че няма много значение, да гледам само основата да е въртяща. За столчето предполагам че е доста по-индивидуално, получих една препоръка за това, но цената не ми хареса много, и взех някакво което на външен вид изглежда 1 към 1, но струва двойно по-малко. Имаше само позитивни ревюта, пък ако е гадно ще го сменя. Ако се сещате да съм пропуснал нещо, ще се радвам да чуя. Или препоръка за някакъв хардуер/аксесоари по-конкретно за електронен комплект?
 13. Някой дали би могъл да ме насочи към подходящ хардуер - педал, фус машина, столче? Има ли конкретни марки/модели които са еталон за съотношение спрямо цена - качество?
 14. Този комплект си харесах - Alesis Strike Pro Special Edition. Като ми е съвсем ясно, че е модел който вече не се поддържа в наличност и се чистят последни бройки, защото е заменен от новия Strata Prime. Но там цената е още €1200 отгоре, и в момента ми е твърде висока и не мога да я оправдая. Изгледах различни сравнения, ревюта, мнения по групи за електронни барабани, видея от youtube e-drums канали. И се спрях на този в крайна сметка. Утре направо го поръчвам от мюзикстора и така.. Мюзикера го правят това с изравняването, да, аз даже съм се възползвал. Но ще минат няколко дена, а не виждам причина да не поръчам дирекно от немския. Пише си навсякъде че има каса в комплекта, и не виждам някъде да е опоменато че няма. Странното е може би че в бг магазина я няма касата, сякаш там те са развалили комплекта. Може да си има и такъв вариант, не знам какъв е случая.
 15. Предупреждение - ще си ползвам темата за душевен отдушник. Аз днес за пореден път останах разочарован, а станах с нагласата да си взема нещата, евентуално още днес, от магазина в София. Обадих се за да ми потвърдят че го има, защото сигурно и вие знаете, често се случва на сайта да пише "в наличност", ама в склада - няма. Е, днес не беше такъв проблема. Но пък тотално се отчаях и вече сигурно няма въобще да си губя времето да отварям сайт на бг магазин, освен за перца, струни и разни дреболии. Писах в друга тема, че си търся комплект електронни барабани. В крайна сметка реших да удвоя и ако трябва даже да утроя първоначалния бюджет, защото нищо не харесах достатъчно. Въпросния комплект в musicstore.de струва €2298, в muziker е €2499, и на двата доставката е беплатна, разбира се. Ще имам да взимам още стол, педал, фус машина, и не знам все още нещо ще си харесам. И с радост бих си взел нещата накуп от едно място. Гледам го в нашенския магазин 4576лв (намален от 6к уж) и си викам - супер, това е моя комплект. Да, ама не. То не било цял комплект, този нямал каса, целия щял да струва... сега не помня 6000 или 7000 ми каза човека, но разликата не беше пренебрежима. Мразя да се пазаря в магазини. Неудобно ми е, и (извинявам се за расизъма) чувствам се като циганин. Обаче попитах дали могат да изравнят цената с другите магазини. Ами най-добрата цена която ми предложиха беше 5300лв. И ако го взема с отстъпка ще трябва аз да си платя и куриерската услуга (принципно е безплатна, но ако ми направят отстъпка - не е). Останах без думи. Миналата седмица изпратих една китара за 1000лв по еконта, само доставката излезе 43лв. Не искам да питам колко ще е за барабани и хардуер струващи над 5к. А предпочитам да поръчам онлайн, защото не знам въобще ще се съберат ли нещата в колата ми (хечбек). Защо е толкова трудно да си похарча парите в България без да стана баламурник?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.