Jump to content
Българският форум за музиканти

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/20/2019 in all areas

 1. 2 points
  Това, че има чипове, не го прави дигитално.
 2. 2 points
  Вероятно никой не се интересува от тази мания, но ако някой обича типичния HM-2 звук, отзад се мъдри KMA Wurm, който е правнук на оранжевото и до известна степен е не толкова сърдита версия. Обмислям още един Angry Swede на Decibelics и Throne Torcher на Abominable Electronics. Тъпа метълия, с две думи. Все още не мога да разбера защо Boss отказват да направят waza версия на тоя педал. Ще изкарат доста.
 3. 2 points
  Тези двамата днес ги открих, но няма такъв прочит на Моцарт просто :D https://www.youtube.com/watch?v=MNtYYuWILNE
 4. 1 point
  Дигитално означава да се преобразува сигнала от аналогов в цифров, да се направи нещо с него и след това да се преобразува отново в аналогов. Това, че някъде има чип не гарантира предходната операция. Предлагам да не "замърсяваме" темата, ако има нещо неясно да се отвори друга, където да обясним какво и що. Нека да говорим тук за портативни сетъпи.
 5. 1 point
  Това зависи от твърде много променливи Какъв/кой е усилвателя?
 6. 1 point
  Този начин на свързване го видях от тук Следвайки това: Същия начин и в някакви обяснения в ютюба го видях. Не знам защо при мен се получава такъв фейд ин с нивото на звука. По-късно като имах възможност вече пробвах и да усиля мастъра на ампа, нямаше разлика в резултата. Пробвах и от EQ педала даж да усиля или да намаля левела в fx loop-а пак си остана проблема... И от самия амп отзад има един суич за fx loop на -10db, но пак нямаше разлика.
 7. 1 point
  Те това е възможно най портативното Само че това дето пишат че било изцяло аналогово е търговски трик. Наскоро отворих моето - само чипове има вътре.
 8. 1 point
  Ето един работен вариант, който сглобихме наскоро, говорейки за свръхпортативен риг. Някъде назад се дискутираше, но обмислям подобен вариант. За момента когото и да съм попитал, директно ми казва, че няма как да се постигне поне приемливо звучене, но аз съм твърдо решен да пробвам, когато бюджетът отпусне целева субсидия.
 9. 1 point
  ^ Горното е на 100 процента вярно. И все пак Е*И ГИ ТИЯ ФИШМАНИ, много ме дразнят и получавам рефлукс от тях. Като цяло, толерирам EMG 81 и харесвам 57/66. Щом е Schecter, значи най-вероятно е махагоново тяло и кленов гриф. Според зависи какво ти се свири, за тази комбинация бих избрал едно от трите неща за дждждж: - Black Winter сет - сигурно нааай-любимите ми адаптри, откакто имам такива. За мен правят всичко, от което имам нужда - джангър, изключително приятни чисти като за джангърести хъмове, разни крънчи неща по средата. Според мен особено си отиват с махагонови китари. Лесно заменими с Distortion-и, но все пак има известна разлика в полза на BW. - Керамичен Nailbomb бридж/Cold Sweat нек - същото като горното, според мен достатъчно гъвкави адаптри за доста неща. Някои хора ще ти кажат да сложиш Painkiller бридж, който за мен е твърде twangy или керамичен Warpig, който е кръстоска между адаптер и ванкел, препоръчва се ако никога нямаш желание да ползваш чист канал, а гейн контролът ти е заварен над 7. Често напада случайни минувачи. За нек може и Emerald. - Lundgren Black Heaven - на фона на двете горни са рафинирани, сухи, чисти и при много гейн, т.е. - културният избор за възпитано артикулирано свирене, но владеят тъмната страна. Относително малко съм свирил с тях /няколко часа с чужда китара/, но ми направиха симпатично впечатление. Никога не съм пробвал М-ките, обаче. В общи линии, от този списък за себе си правя заключение, че харесвам по-скоро flat адаптри, с леко по-изразени среди. Оттам нататък е въпрос на амп и настройки и т.н. Отделно, има сигурно сто други достъпни варианта, някои от тях биха ти направили каквото поискаш под формата на адаптер. Тези трите просто са ми попадали и се намират в почти всеки голям магазин, с изключение вероятно на Lundgren. Ако кажеш какъв модел е китарата, какъв амп ползваш, какъв звук търсиш, вероятно никой няма да ти даде кой знае колко по-подробен отговор. Но ще сме информирани...
 10. 1 point
  По принцип е много трудно да се каже, защото това са силно субективни неща и зависят от това какъв тон търсиш, как си се опитал да го постигнеш с активните, с какъв усилвател и ефекти свириш и т.н. Може да има начин да получиш желания от теб тон дори без да сменяш адаптерите, да речем с подходящи настройки на volume и tone потенциометрите, някакъв EQ педал между китарата и усилвателя или дори смяна на батерията. При EMG-тата поне има и опция за 18V mod, но нямам представа дали фишманите го поддържат (свирил съм само с EMG). Аз съм с две EMG 81 на bridge и neck позиция и ми отне малко време да свикна с тях, но сега мога да получа всякакъв тон от тях (от clean, през crunch до high gain lead) и нямам нужда от пасивни - въпрос на игра с потенциометрите за volume и тон - просто не трябва да са и двете на max постоянно, освен ако не свириш джангър. Обаче въпросът ти си остава силно субективен и това, което за мен е хубав тон, за теб може да е ужасен и обратно, затова единственият сигурен начин е ако можеш да отидеш някъде и да ги пробваш.
 11. 1 point
 12. 1 point
  Ще използвам темата, за да попитам, всичко правино си навързах? Днес пренаредих малко нещата. В продължение на 3-4 години си ползвах Noise Suppressor-а по най-простия начин: Китара - тунер - Овърдрайв - NS - Aмп. Днес реших да пробвам да го включа и в FX Loop-а.
 13. 1 point
  26.5" скала много ми хареса. Толкова, че снощи като излезе една обява, не се сдържах...
 14. 1 point
  Прекрасно написано от великият Валери Петров! Така си беше... ДВАМИНА Видях как стояха двамина другари пред щанда със двете електрокитари. Китарите бяха със жици и копчета, другарите бяха по джинсове с джобчета. Китарите бяха червено лакирани, другарите бяха съвсем препарирани и тъй пред тезгяха втрещени стояха, притиснали скули, в мечта и уплаха: че двете китари ще са техни след време; че друг ще превари преди тях да ги вземе! И отсам, от другарите, и оттам, от китарите течеше един диалог без слова и беше тъй тъжно, тъй тъжно това, че заети с покупки на легла и юргани, ний отсъждахме строго: „Какви хулигани!”, и не виждахме как, взели свойте китарки, с пуловер на шията, в блузите ярки, те пробиват тавана и литват в небето, високо, високо, там нейде, където бог Армстронг им казва с прегракнал глас: - Хайде бе! Де сте! Не можем без вас!
 15. 1 point
  В ЦУМ, жените зад щанда, не даваха да се пипат китарите, за да не се разстроят.
 16. 1 point
  Супер. Почти пуснах сълза между другото - точно такава беше първата ми електрическа китара, купена от магазина на последния етаж на ЦУМ, след година събиране на стинки, стипендии и т.н. - толко много и се радвах, а беше такова дърво неземно
 17. 1 point
 18. 1 point
  Що се отнася до истинските класически грамофони - може да хвърлиш един поглед в Hi-Fi зоната, където има доста добри предложения в ценовия диапазон 100-250 лв. П.П. Подреждането им по цени не работи коректно, така че не разчитай на него. Разбира се липсват всякакви съвременни екстри като USB , BT или конвертиране към MP3, но това са маркови машини, които са създадени най-вече да слушаш качествено плочи и нищо повече.
 19. 1 point
  Съвсем набързо да се включа. Преди няколко месеца си го взех, обаче като че ли ми се щеше повече. Много рано брейква, а аз исках чист канал. Стоково е супер за практис, но с педалчета отред не ми хареса. Освен всичко е доста шумно особено като се поусили. Вече само кутията е на пиви. Преработил съм го по схема на matchless spitfire. Ползвал съм платката с цоклите за лампите, жаковете, потенциометрите (хубави японски потове), окабеляването в захранващата част и т.н. Нов захранващ траф от радио с лампово изправяне (5ц4с съм ползвал), изходния е от MV3, дросела е от лампов телевизор. Комбото дойде със селешчъна и общо взето е това. Специални благодарности на адаша dimi metalhammer! Доволен съм какво се получи. Много готин чист канал, динамично и чувствително на пипане. Тия дни ще го пробвам по на сериозно с борда отпред и с външен кабинет. Рокинрол!
 20. 1 point
  Ами точно де, отговора се съдържа във въпроса ти - "нелошия амп". А и лош и нелош е доста субективно мнение в зависимост от потребностите. В стоковия вариант трябваше да го продам, а не исках. В крайна сметка го моднах, но оригиналната схема не позволяваше да изкарам хубав клийн без генерални промени. След моята намеса стана непродаваем и така до горното положение. Спестих си кутия и шаси, да. В момента ампа е звяр! Само да ми остане време може и да запиша някой семпъл.
 21. 1 point
  Сравненията в Интернет са предимно за забавление, нещата на живо са по-различни. Може да се направи преценка в някаква степен, разбира се, но трябва няколко модела да са записвани от един и същ човек, при максимално еднакви условия и максимално добре. Което е ужасно рядко срещано. Преди няколко месеца търсих читави сравнения на кабинети, едно 80% не ставаха за нищо и/или масово яха правени с процесори/софтуери и импулси. Сравняваш примерно V30 & Greenbacks и пускаш някаква емулация на имитацията на симулация?!?!?! Ето този клип според мен е много добре направен и дава реална представа за нещата (заради него си купих Палмъра): Anywho... Покрай покупката на последния ми кабинет пробвах 3 кабинета с Винтидж 30, еднакъв сетъп/китара/кабел/амп. А след като го взех го пробвах и с още два други, пак така един до друг без никакви други промени. Разликите са меко казни сериозни, само от дървения/конструкция/изработка! Харлито съм го чувал, но самостоятелно, без сравнения. Евтин е, това му е плюса. Няма как да звукне като истински. Тия от клипчетата са на процент. Който не е разбрал - това е новата вече масово разпространена стратегия за реклама и... да...
 22. 1 point
  Най после пускам новото си EP.. През много премеждия стигнах докато го пусна но ето че е факт. Приятно слушане
 23. 1 point
  Най-доброто, което според мен можеш да направиш, е да инвестираш в по-добър усилвател. Опитът ми сочи, че при по-ниския клас усилвателят е най-важното звено във веригата. С това настрана, ако си решил, че процесорът е това, което искаш, от изброените от теб бих пробвал с Boss или Zoom, като по-скоро клоня към Boss, които обичайно, освен по-добър звук, имат и по-здрава конструкция. Иначе около тези пари можеш да намериш на старо и Line6 HD300 или 400.
 24. 1 point
  Последния път когато се подлъгах да синусоидирам от неспециализирано устройство (в случая PC), резултата беше изгорял ниско-честотен високоговорител... Разбира се, PC-то беше само капката която преля чашата. Има още фактори като: лоша подготовка, неподходящи кабели, разсеяност... Та гледам сега да отстранявам една по една нередностите в скромната лаборатория.
 25. 1 point
  ^А аз ти предлагам да си регулираш изказа към другите членове на форума. Засега предлагам.
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.