Jump to content
Българският форум за музиканти

Фукня


fracture

Recommended Posts

Имам много скромен опит с бас кабинети, освен тоя съм свирил с някъв Берингер пак 2х10, с който спокойно се свири на репетиция и на концерт на малка сцена с Ampeg-а с гейн до дупка и волюм доста под половината /пасивен бас с хъмбъкъри/. Аз буквално снощи го взех и го пробвах само вкъщи, но ако сравнявам звукови нива по памет звучи не по-слабо от гореспоменатия Берингер. След 2-3 седмици ще мога да кажа как е лайв.

 

Хорна няма, но Хартке-тата май по принцип нямат, сигурно алуминия ги кара да звучат светло. Аз използвам много среди и високи и почти без бас, затова и предпочетох тези и съм доволен за своя вкус. Не знам само дали ще ти задоволят претенциите за ниски, особено ако си свикнал с 410 HLF или друг подобен гардероб с портове. Но при конфигурация 410 + 115 не вярвам нещо да ти се опре :)

 

Бих те посъветвал ако си навит точно на Транспортер сериите да действаш бързо, защото са спряни от производство и количествата в Томан са на изчерпване, а по другите онлайн магазини дори не ги виждам вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.7k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Хахахахаха Yves, в една тема стана въпрос за Транспортера и ти "Ама Транспотера туй, Транспортера онуй...". Тука гледам и ти си скочил на Транспортер. Браво! Мисля че добър избор си направил за съответната цена. Аз моя Транспортер 4х10 го борих с един BAG END made in USA. Мога да ти кажа че, Транспортера ми го тръшка в земята. Вярно оня не е с алуминки, ама като кажаш BAG END made in USA и.......И к'во?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма какво да си говорим, Транспортера е почти най-евтиното, което може да се намери, не само от Хартке, а въобще. Но като се има предвид по какви места и пред колко публика свиря аз не виждам смисъл да мъкна повече и по-хубави кабинети само заради собствената си грандомания :D  Пък и след като реално се използва за монитор...

 

Но да, и аз съм приятно изненадан, мислех, че ще е по-зле :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е! И аз нямам кой знае какъв опит с кабинети и глави, но свиря с кабинет и глава. А има едни "много големи разбирачи", дето свирят у тях с 20 вата кубенца. И група даже си нямат.....

Да са ни честити новите придобивки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

stagg-bc300-n-basse-electrique.jpg

Стаг BC 300 NC :) Не е от УОУ басовете, но е идиален хора дето от 10 години не са пипали бас :) Надявам се до няколко месеца да се похваля и с някое кубе или ефектче :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Е не мога да не се похваля, толкава съм щастлив!

Сдобих се с едно старо мръсно коте, което е породисто обаче :) Става въпрос за доста занемарена (вече оправена) Yamaha BB3000А от 88-ма,тялото е alder, нектру клен/махагон, активна, абаносов фингърборд, напълно сток - нищо сменяно...а звука е мечта!Няма да преувелича, ако кажа че я слагам едно стапало над бившия ми Уоруик тъмб...Снимки - като я дооправя, ето една от нета:

l.jpg

Редактирано от Abbath
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо Тъмб-а стана бивш? o.0

 

А Ямашката е готина, много олд-скуул, честито :)

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уоруика го харизах отдавна на колега от форума, дано го гледа добре :) А Ямашката днес я пробвах в Си - грди като прасе у кочина!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

страхотна е, абате! не бих ти се разсърдил и ако качиш видеа с нея като я пуснеш в движение.

 

на мен лично единствено не ми харесват сърцевидните ключове за такъв дзвер. 

 

пожелавам ти хубаво да препотяваш барабанистите с нея :)

 

и да не забравиш за клиповете  :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@blr, благодаря ти! Precision-а е китарата с която няма да се разделя - уникална е и много вярно ми служи! Warwick-a е баса, който ми липсваше като звук и супер случайно се озова при мен:) Много ми допада като тяло,гриф и тегло. Различна и екзотична от към материали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.