Jump to content
Българският форум за музиканти

Nikifena

VIP listed
 • Posts

  3336
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Nikifena last won the day on January 30 2013

Nikifena had the most liked content!

About Nikifena

 • Birthday 06/14/1980

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

6622 profile views

Nikifena's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

622

Reputation

 1. Здр.С огромна молба за помощ относно свързване на адаптри по схема HSH/както на прикачения файл/ като сингъла/мидъл/ да добавя към бриджа /при положение бридж на 5-way/в режим ''series'' тоест мидъла и бриджа да са като един хъмбъкер за да постигна повече сила при овердрайва.като използвам ключе  DPDT ON-ON или PUSH-PULL POT .Хъмбъкерите са Epiphone PB2NHBN-4  8.25 k.om и PB3NHBB-4  8.75 k.om  Сингъла къстъм: два избора от 5,77 к.ом и 8.55 к.ом

  1616256633_5WAYHSH1vol1toneswitchedMOD.thumb.gif.d97d453ab451bed4335ea1b22918816d.gif

 2. Всички линейни стабилизатори от серията 78хх имат вградена защита от късо в себе си. Прочети документацията. Според мен е напълно излишно от допълнително усложняване.
 3. То всичко е наред докато не стане така, че не е наред. Ти, lyu, колко вяра имаш на това ситно трафче? Еми ако стане нещо и телта на първичната опре в ламелите? Например му се разтопи пласмасовката ситна макаричка. Щот и това ще стане някой ден! Едно, че не мислиш, второ, че не слушаш. Няколко пъти хора, които разбират ти писаха как да го направиш и ти си знаеш твоето. Мислиш ли, че тия хора си ги пишат ей така нещата щот си нямат кво да правят по цял ден? Турни една тройка тип компютърно захранване и бушон и да се преключва с тия драми!
 4. те тук са се събрали само каймака на фюжъна ЕДИТ: Това го писах по повод първото видео.
 5. Както винаги си точен и категоричен Ако фолиото не е вързано към маса какъв е смисъла от него - само за лъскавко вътре ли? А дали няма да се усилят проблемите, които се опитваме да намалим? Аз също ползвам понякога алуминиево фолио, но гледам така да го залепя, че навсякъде то да е замасено и да няма "висящи" части спрямо маса. Малко в страни от темата: Вижте каква графика намерих:
 6. Обикновено медните фолия за екраниране са с дебелина 0.03-0.08мм. Това 0.3 не е ли било малко дебеличко и трудно за работа?
 7. ^ А и с прототипна платка се решават и/или излизат на яве проблеми, които на схема не винаги се виждат
 8. Благодаря на всички отзовали се! В крайна сметка взех канона от Англия. Покрай него купих и едно такова микрофонче: Очаквайте включване рано или късно
 9. Няма нищо универсално. Потърси схемните решения за двете кубета. Ако се различават измисли свое схемно решение, като добавиш едно малко Ц-к ключе, с което да се превключва между режим за ползване с единия усилвател и режим за ползване с другия. Така ще си имаш къстъм фуутсуич, с който ще можеш да управляваш и двата усилвателя.
 10. Телта на средния адаптер е навита в обратна посока спрямо наиването на преден и заден. Също така поляритета на магнитите е обърнат. Така се гарантира синфазен сигнал при работа на среден + заден или среден + преден и се дефазира шума от синглите - съответно двата работят по-тихо. Това е и същността на направата на хъмбъкерите. Причината за тия 2 черти е точно това - индикация за това, че този адаптер е различен. Ако адаптерите са ти дефазирани е по-уместно да обърнеш фазата на средния, за да е синфазен с другите два.
 11. Мисля, че темата се е изчерпала и преди някой да изкара окото на другия, нека модараторите да я затворят тая тема. Който иска да си направи там някъв адаптер да чете. lyu, абе ти нямаш ли си там каквото си имаш да си играеш, та ръсиш простотии по форумите. Айде соспри се малко. Аман от твоята компетентност!
 12. Има в България и при това на Neutrik. Продават ги Динакорд. http://www.musicworld.bg/bg/m_230000/i_31121/Neutrik_NMJ4HCD2.html mono http://www.musicworld.bg/bg/m_230000/i_11307/Neutrik_NMJ6HFD3.html stereo - подобно.
 13. Само за протокола: Лед диод на нашенски е светодиод. Щот иначе звучи като светодиод диод Силикон се слага в циците, джуките и други разни там органи. Диодите са силициеви! Не знам защо толкова много се пише за тази 70-тарска схема. Тоест колкото и да я гледате и мъдрите, повече от гадния и (за мен) звук не може да се изсмуче. ЕДИТ: Със светодиоди няма по голямо усилване, а просто по-малко ограничаване. Усилването идва от другаде. Не е от диодите. Само за протокола
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.