Jump to content
Българският форум за музиканти

IgniteAll

Mods
 • Posts

  2420
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

IgniteAll last won the day on July 13 2012

IgniteAll had the most liked content!

About IgniteAll

 • Birthday 09/22/1981

Previous Fields

 • Инструмент
  Stiletto Studio 6

Contact Methods

 • Website URL
  http://muzikant.org
 • ICQ
  246717293
 • Skype
  IgniteAll

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

6737 profile views

IgniteAll's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

435

Reputation

 1. Тук съм само за коментарите...
 2. Има много фактори, които са обективни, които влияят на цената на един инструмент. Класове дървесина, шарките на дървото(това също е рядкост и струва пари), монтажът на сглобката, хардуер, електроника, финиш на боя/лак. Не мисля, че има база за сравнение на две марки, било и зависими една от друга както са Gibson и Epiphone. Epiphone са по-старият производител, но са били закупени от Gibson, за да могат да продават добри китари на добри пари за американския, а по-късно и за световния пазар. Epiphone, във високите си класове, са супер китарки, като някои от тях са с бонус твърд куфар, които китари ти дават удобство и удоволствие при свирене. Дори и с електроника и адаптери на Gibson, те пак няма как да станат Gibson поради различния клас/шарки на дървесина, която се използва за изработката им. Тези китари могат да се "сборят" с евтин Gibson, но пак ще звучат различно и ще се усещат различно в ръката на свирещия. Претендирам, че познавам до болка и двете марки с всичките им плюсове и минуси и това, което мога да кажа е, че и двете си струват парите, като единственият фактор за закупуването им е това, което търси бъдещия им собственик като звук, визия и усещане на китара, а дори и надпис на главата на китарата. Евтиното има защо да е евтино, но в никакъв случай не трябва да бъркаме съчетанието "евтин" и продукт на доказал се производител, който от 123 години прави китари и звука му е познат на поколения музиканти и слушащи музика. За невярващите на казаното от мен и готовите да спорят с мен имам толкова аргументи, че мога да спра да работя и да отговарям по цял ден, докато се уморя да пиша. Лично за мен скъпият Epiphone е супер вариант да притежаваме китара, която изглежда супер, звучи супер и е много сериозно изработена, което в дългосрочен план ще ни радва. Това е от мен.
 3. Хм... От ужасно много време не съм писал във форума, а само се дивя на моменти какви безумни чудесии се пишат. Чак понякога гледам дали съм в музикант.орг, а не в хари-потър.инфо! През ръцете ми са минали стотици китари Epiphone и стотици китари Gibson за последните три години. Ако човек избере скъп Epiphone ще получи скъп Epiphone, но в никакъв случай не евтин Gibson. Има причини едната фирма да е собственост на другата и да имат китари в близък ценови клас, които не могат да се сравнят ама по никакъв начин, стига да не говорим за стилова ориентация.
 4. Това, че в твоите обяви или в чужди обяви обсъждаш други такива, не значи, че това е проблем на скрипта на аукциона. Хаосът е проблем на създателя му, не на околните. Така работи този скрипт и така ще работи занапред.
 5. Предварително се извинявам за резкия тон, но с такова подвикване тип кръчма, просто няма как да се случат нещата по друг начин. Свободната воля е право на всеки човек, който се регистрира тук, но задължението форума да е подреден е част от нашите отговорности. "Ало...модератора..." е свършил това, което е трябвало да направи, "що"-то ако всеки започне да пуска по този начин теми, ще стане тотална какафония и можем направо да си хвърляме оставките и да си ходим вкъщи. П.П. "що" да е лоша работа? Така виждам всичко, което сте направили като група, а не ровя по страниците, за да намирам всеки ваш клип.
 6. И аз минах през този момент с Ibanez BTB-то ми. Просто осъзнах, че колкото и да е як баса като изработка, това не е моя инструмент като звук. Сметнах цената на ъпгрейда и реших, че рискът е прекалено голям и това, което направих е - покупка на нов бас, който покрива изискванията ми за удобство и звук. При новото басче електрониката е на EMG и определено в комбинация с махагончето стана нещо незаменимо като краен резултат. Явор ти го каза най-точно. Ако налееш тези не малко пари като ъпгрейд в този инструмент и откриеш, че това пак бяга от желанието ти за звук, няма да успееш да избиеш цената, която си сложил в електроника и лютиерска работа, ако решиш в един момент да го продадеш.
 7. Не знам колко пъти започвам да пиша този коментар и всеки път спирам и трия, защото усещам, че съм краен. Евтината струна е компромис, който директно се отразява на крайния резултат - свиренето. Евтин инструмент и апаратура за запис и концерт не е грижа да се използват. Никой не е наложил догми за това, че само със скъпи такива се правят тези благи за нас неща. Просто резултатът ще е по-различен от този, който ще получиш с по-висок клас апаратура, а в не малко случаи ще е и плачевен. В грешка си с мисълта ти за процесора и кубето. Всяко нещо в твоя чейн е от огромна важност, но аз лично гледам първо какви комбинации от дървесина и електроника са използвани за конкретния бас, който искам да притежавам, като това е съобразено с музиката, която искам да свиря. Ходя по магазини, полафвам си с консултантите там(ужасно много се радвам, че в магазините започнаха да взимат на работа консултанти, а не прости продавачи!), пием по кафенце, тествам и ако нещо ми хареса го отнасям на прибежки. Процесор надали ще използвам в този си живот отново, защото това е най-прекрасния начин да залича всичко като живина в звука на баса, който съм избирал така прилежно преди това. Само заради някой друг експеримент може, но пак надали, защото процесорите, които си струват инвестицията са меко казано скъпи. Що се отнася до озвучителната схема, която използваш, то това е твой личен избор. Аз смятам, че като си на сцена е много хубаво да се чуваш и поради тази причина скачам на мощности. Свиренето на един инструмент е прекрасно нещо, но трябва да бъде направено културно и с мисъл, а не да са похарчени едни пари, колкото и малко да са те, за една апаратура, която е взета, за да върши някаква работа. Има 2, но има и 200. Не е само въпрос на възможности, а е въпрос и на подобряване на качеството на звука ти. От личен опит ще ти споделя, че за да имам желаната от мен апаратура съм се лишавал от ужасно много в живота си докато можех. Също е хубавко да ти обърна внимание, че след твоя коментар са ти писали хора, които когато говорят и свирят, повечето от нас седят и слушат. Това го казвам ей така, просто като да съм споделил нещо в офтопик. Ако се зачетеш повече по темите, в които са писали те, ще разбереш за това какъв е басисткия контингент в този форум. Някак успяхме да опазим нашата Sancta Sanctorum от напористи малолетни симпатяги, които смятат, че бас китарата е най-добрия начин да си интересен на малките кифленца. Възрастни хора сме и имаме не малко уважение един към друг и ще те помоля да мислиш повече преди да пишеш. Поздрави, Вик
 8. А такааа! ДоживЕхме, а? Браво на децата! Много харно е станало клипчЕто. Трудно е да се заснемат такива нехранимайковци като вас, та искам да поднеса личните си адмирации към здравите нерви на екипа, който е събрал смелост да ви накара да се държите прилично пред камера.
 9. Евтиме, всичко можеш да си четеш. Само слагаш едно Калибре на компа си и си в играта. С него можеш да конвертираш света в нужния формат, който се поддържа от Киндъл. Още когато Ненчо беше започнал да пита за такова устройство, директно му дадох съвета си за Киндъл. Всичките други са Стагг-овете на електронните четци.
 10. Има много приятни кътчета в София, които си струва човек да посети при романтична идея за вечеря с половинката си. Аз съм фен на следната пицария, която е близо до моето вкъщи. Пицарията се казва Тайни и се намира на ул. Черковна 57, а телефонът им за контакт е 089 221 2999. Работно време 10:00 - 00:00 часа. Намира се в безистена на блока, който е даден в адреса, има втори етаж и градина. Напоследък им беше станал навик да струпват агитки за гледане на футбол, та е добре да питаш дали имат подобно нещо като идея, преди да заведеш момичето си там. Друго място, което е доста по-скъпичко от Тайни е на бул. Янко Сакъзов 23A - Ресторант Добро. Там леко ми отиват към гурме нещата, които се предлагат и в съотношение цена с Тайни е поне двойно по-скъпо, но също предлага много добра обстановка за приятна вечеря. Лично аз препоръчвам на първо място Тайни. Успех с избора.
 11. Ако имаш предвид Bill Clements под "басиста без ръка", то той е един много силен пример за воля. При него е било напасване към текущото му физическо състояние, за да може да продължи да свири. Друго ми е по-интересно... Защо всеки начинаещ басист или китарист, та било то какъвто и да е прохождащ музикант, си избира първо трудните пътища, а не правилните такива за свирене? Научи се да използваш този бас и след това свири по атрактивен начин. Свиренето, като за начало, става от китката. Така имаш най-прецизен и неуморяващ те удар над струните. Поздрав с този миловиден басист. http://youtu.be/cFx5ogNS4PI
 12. На този тип концертите му продължават около 6-7 минути с бисовете... Душица скоростопръстна. Bumblebee on cocaine!
 13. Аз леко на дърти години съм на път да взема книжка и мен ме чака какафонията по закупуване на кола. Това е като руска рулетка с Макаров и като шансът да видиш триглава ламя на Златни Мостове - 50 на 50 - или ще видиш, или няма да видиш. Успех с возилото и безаварийно каране в тази безумна пътна обстановка в цялата страна. Лошото е, че без кола няма вече как.
 14. След малко трапезката ще е заредена и ще се залей бира в домашни условия. Кът съ замислъ има и една троянска сливова... Хм... Я да я намеря аз нея. Наздраве и на другите празнуващи на днешната дата. След 7 часа чистене и готвене мога да кажа и аз, че имам рожден ден. Да е жива и здрава жената, че е такава домашна машина, че сам нямаше да оцелея.
 15. Хехехе, нямате милост с пожеланията, хора. Раздавате ги, раздавате ги, а аз как ще успея да преживея сбъдването им накуп? Аз от своя страна ви пожелавам да ви се върне тройно това, което на мен сте пожелали. Тази година ще има нормална торта, че басистката много постна се оказа, щото нямало от видовете торти на басистите с амнайсе струнни басове. 4 стринното грифче тънко, тънко, та направо не стигна за 2-ма човека да почерпя.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.