Jump to content
Българският форум за музиканти

armario

Members
  • Мнения

    103
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно armario

  • Рожден ден 03/01/1970

Previous Fields

  • Инструмент
    Bass

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Bass guitars,Martial arts,Fitness.

Contact Methods

  • Skype
    sorcerer70

Последни посетители

1203 профилни разглеждания

armario's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

40

Обществена Репутация

  1. Колегите по-горе го казаха, но и аз не виждам смисъл от цялата груба интервенция спрямо горкият бас. Ползвам и 4-ка бас китара, Слагал съм 5 струнен комплект, без G, Т.е. - настройка D-A-E-B. Но |B| струна да вдигаш до |E|??? Пич, знаеш ли колко тона са това??? Това е идентично с показваните филмчета в ютюб, в които някакви шемети удрят от земята китарни ефекти, за да видят дали са несчупваеми??? Повечето "експериментатори" свалят |B| струна, с риск да звучат невъзможно ниско, или както казва един приятел, който не е безизвестен за форума - "това го чуват само свиньете", Също безсмислено, но вкус и цвьет.... Или |E| на 4 - струнка свалят в Си, но твоят случай....
  2. Демиург го каза, но не уточни - хубав бас / хубаво дърво, хубава електроника, не външния вид. Пазарът се напълни със всякакви "хубави басове", които ако не миинат през temerut не очаквай добре да звукнат /. Не може да разчиташ на хубав звук, ако ги няма тези допълнения. Ще допълня още: Лимитър Инхенсър. BOSS имат много добро нещо - Bass LMB 3. И не на последно място - Правилно звукоизвличане! Успех!
  3. Здравей, Дийзър. Колегите по - горе казаха доста. Аз само ще допълня, че всичко си зависи от това, какво търсиш: - цена - външен вид - звук - как изглеждаш със китарата дори? Не е смешно, има и такива... Подреди си условията по номера, както ти решиш. Т.е. кое за теб е по-важно при избора. От скромният си опит досега, мога да кажа няколко неща: Чистак ню китара: - евтина - непременно търпи тунинговане - адаптри, електроника, бридж... - малко по - скъпа - същото, като горе, но някои "тунинг' части ги има. - скъпа - почти нищо не пипаш и свириш. Но както всяко правило и тук си има изключения. Аз се наиграх с един Уоруик преди време...Абата знае за какво говоря... Залагам на 2-ра ръка: - Ако е бил мераклия, този от когото я купиш, ще я е направил удобна за свирене / екшън и звук /. Дървото вече е "улегнало". Няма осукване на гриф и т.н. Но и тук си има изключения, сезирам предишния, дали е бил мераклия... Има човек от форума, няма да казвам имена тук, но и лопата да вземе, ще й сложи Делано и ще звучи не по- зле от среден клас инструмент. От такъв - купуваш веднага! Но не всички са такива "мераклии". Бартолини звучат "затапено" / ниският клас, за висок не съм търсил, не харесвам и нямам идея. За метъл - препоръчвам Сиймор Дънкан , ЕМГ. Някога бях като теб - "О, Фендър форма??? - Никога!" Да, ама не...Наскоро имахме участие в Маймунарника и свирих там с подобна, естествено "тунингована" с ЕМГ - та и ел-ка. Звук - трепач! Нищо, че е "баналната Фендърска форма". Дано съм бил полезен по някакъв начин.
  4. armario

    Фукня

    Е, най-накрая е твой. Честит да ти е и със здраве да подпираш F#.
  5. armario

    Фукня

    Данчо, честито и с кеф да му разтриваш позициите. На останалите- също да ги радват новите придобивки.
  6. armario

    Любими басисти

    Плюс всички споменати дотук, не видях един друг голям - Тецуо Сакурай. Не съм фен на слап техниката, но това си заслужава да се види/чуе.
  7. armario

    Фукня

    Честито, Жоре. Трябва да я донесеш на някоя сбирка. Честити нови придобивки, а и на теб, цецоб. Може да се каже, че яко си се фендъризирал.
  8. armario

    Фукня

    Илийка, е с това ме утрепа... Със здраве да му се кефиш и да му разтриваш струните.
  9. Ако искаш да чуеш комбинацията - отиди и посвири в репетиционната на Цецо / Найтмеър / гаража, зад парк Заимов. Ако не ги е продал, де... Там на място ще добиеш най-ясна представа. Колегите преди мен казаха все верни неща, но ако си ограничен откъм бюджет, взимай това, за което имаш парите, пък по-натам, знае ли човек?... Всеки е започнал от по-нисък клас, докато разбере какво иска като звук, размери и не на последно място-докато събере съответната сума.
  10. armario

    Фукня

    Абе и теб , като те ухапе пчелата, нямаш спирка....ама аз ли съм за приказка? Успех и от мен!
  11. armario

    Фукня

    Е, честит да ти е новогодишния подарък. Със кеф да го слушаш как свири това педалче.
  12. Явно супер сте си изкарали, пичове. Много ми се идваше, но работата ме зовеше до късно / Жоре ме разбира най-добре за какво говоря /.
  13. Принципно, приятелю, от ниско бюджетен клас китара няма как да очакваш кой-знае какво. То и заради това ги правят с тези изключения - ако има що-годе добро дърво, слагат най-евтината електроника, адаптри и т.н. Ако е пълен талаШИТ - могат да "отпуснат" някоя по-добра електроника. Всичко се прави с цел - хем да го кефи клиента, защото не дава много пари и си мисли, че е направил хубава покупка, хем те / производителите / да са на далавера. Та... Казваш, че те кефи като разстояние между струните, гриф - удобен...Всичко това е от значение. Ок, явно и по сантиментални причини искаш да си я запазиш - ами, вложи малко пари и й сложи хубава електроника, адаптри и си свири с кеф. Голяма работа каква марка е. Аз също си бях купил Аполо, но 6-ца. Първо - адаптрите бяха за 5 струнен бас и съответно 1-ва и 6-та струна "ги нямаше" никакви. Електрониката ставаше, бриджа и ключовете - също, но звук??? Отидох при Доктор бас-китарис кауза, да е жив и здрав, Красито Темерутис. Който го познава, знае какво се случва в такива ситуации... Ако решиш, че искаш точно това, твоето Аполо, да извади що-годе приличен звук, пиши на лични, за да те свържа с него. Едва след неговата интервенция китарата звукна. Много задълбах, но дано съм ти бил полезен.
  14. Не се бори, ако мислиш, че няма да се справиш. По-добре звънни на Краси / Темерут /. Така, както виждам, се намираш в София...За да не се налага после да търсиш нови потенциометри. Ако искаш да ти дам телефона му на лични. Поздрави и Лонг Лийв Рок'н'Рол.
  15. Темерут / по-горе ти е писал / е "твоят човек". Обади му се и се разберете. Случи ли ми се да имам "болна китара" доктор Краси за миг я поправя. 'баси и рима се получи.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.