Jump to content
Българският форум за музиканти

fracture

Members
 • Posts

  677
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

fracture last won the day on November 28 2016

fracture had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  5 струнна дъска

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  97433522
 • Skype
  nikolay_fr

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив

Recent Profile Visitors

586 profile views

fracture's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

79

Reputation

 1. Четете тука: https://www.marica.bg/proizvoditelqt-na-kitari-gibsyn-obqvi-falit-Article-124496.html
 2. Благодаря. Focusrite 2i4 audio interface беше важното. Благодаря още веднъж!
 3. Супер са станали. Малко грешчици на Pilgrim, както си писал, но не е беда. И аз харесвам Юрая от ерата на Хенсли. Ще споделиш ли гиър, как записваш...?
 4. Реших да направя тема за изобразителното изкуство, но понеже форума е за музиканти, та става дума за изобразителното изкуство в музиката. По-точно, за картинките, които са обложки на албуми. Трудно харесвам обложка, обикновено ги смятам просто за цапаници (да ме извинят занимаващите се в тази област), но наистина много рядко, нещо ми хФаща окото. Досега съм харесал само три обложки, третата я видях днеска, ето ги и тях: Пишете, ако имате желание, кои обложки според вас са ви направили впечатление.
 5. И аз да се разпиша. Сега ми дойде напъна да пиша, макар да следя темата от създаването й. Имам слушалки SONY MDR-CD280. Така изглеждат: Купих ги някъде 2003 - 2004г., не си спомням точно кога, за 60 лева. Гледам, че сега цената им е същата. Какво да се каже за тях - подчертани плътни баси, но не за сметка на средните и високите честоти. Твърдя, че конструкцията е здравичка понеже, след като съм приключил със слушането, ги поставям на един поличка под основния плот на масата на който ми е монитора (не е типично бюро), компютъра ми е на земята, кабела е дълъг и често се оплита в крака ми. Като тръгна за някъде, естествено, събарям слушалките на земята, но няма ефект, държат си звука, като раклащам не се чува нещо да дрънка - значи няма нищо счупено. Това е.
 6. Знам какво означава думата curve на английски, но асоциацията й на български с тази картинка си е за темата:
 7. Та се чудех къде да постна темата, може би е за Говорилня, ако е така, някой модератор да премести темата. То, всъщност Александра трябваше да я постне, но не е беда. Та ето гледайте тук: https://www.youtube.com/watch?v=gT1ItLKeQOo
 8. Е да, имах предвид принципно, понеже ако се повтарят кадри, значи и "обикновеното" видео става 48. Тогава разликата с другото е, че на него има т.нар. интерполирани кадри, по един ентерполиран кадър, на всеки "оригинален". Не знам коклко може да повлияе на възприятието. Направи ми впечатление, че когато се говореше за motion blur-а, хубаво стопираха кадъра на традиционното видео, да се види за какво става дума, ама не стопираха кадър на hi-res-а! Просто си търся обективно обяснение, защо не виждам разлика, ама то може да си е субективно. Занимавал съм се с видео (работя като програмист) и да генерираш кадър от два съседни които са си с blur, не виждам как интерполирания кадър ще е такъв, че да се намали motion blur-а в цялата картина.Оффф, много се задълбочих, май че е офтопик, понеже темата беше за друго. Ако желае, някой модератор може да остави поста.
 9. Аз като инжинерин (не дотам добър), ме гложди един въпрос. Как са правени видеата, на които има едновременно картинки с 24 и с 48 fps?!!! Понеже са на едно видео, пък може ли така да става, половината е с повече кадри от другото за определено време в едно и също видео ?
 10. Явно проблемът е в мен. Не мога да усетя разлики!!! То и по принцип отбягвам да гледам телевизия, та видеото нещо не ме трогва. Спомням си, когато за първи път гледах 3D кино. Първо наистина ми правеше впечатления, но броени минути след това, имах чувството че няма разлика, не възприемах картината като в началото! Благодаря за последния линк, има какво да се разбере.
 11. +1 То за да се види разлика, трябва телевизор с 400Hz ли, или там с каквато честота споменаха. Понеже тогава се вмъкват кадри (или така си въобразявам), а на компютърния монитор, който при мен е 72Hz няма как да се забележи разлика.
 12. +1 който не е гледал нищо от въпросния сериал. В интерес на истината, съм си свалил всички епизоди, но не намирам време да гледам. Даже и сега, през почивните дни, не ми се гледа нищо.
 13. Много готен трашец. ЕР-то се е получило. Вчера научих за този албум и днеска прослушах. Само една забележка - соло барабанчето (може да не се изразявам добре) да е малко по-назад, но аз слушам през слушалки, звуковата картина е друга. Иначе всичко друго е 6.
 14. Ето тука, четете: http://hicomm.bg/science/akulite-obichat-da-slushat-metal.html
 15. По времето, когато беше концерта на Моторхед на Академик, ми се случиха доста кофти неща и бях в дупка. От години не се занимавах с музика, даже не слушах. По телевизията бяха пуснали запис от този концерт. Просто гледах кутията и движещи се картинки да убия времето. Тогава попаднах на този концерт. Е като гледах Леми ми се прииска отново да хвана баса. Така и стана. Не можах да повярвам на новината. R.I.P.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.