Jump to content
Българският форум за музиканти

armario

Members
  • Мнения

    103
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от armario

  1. Колегите по-горе го казаха, но и аз не виждам смисъл от цялата груба интервенция спрямо горкият бас. Ползвам и 4-ка бас китара, Слагал съм 5 струнен комплект, без G, Т.е. - настройка D-A-E-B. Но |B| струна да вдигаш до |E|??? Пич, знаеш ли колко тона са това??? Това е идентично с показваните филмчета в ютюб, в които някакви шемети удрят от земята китарни ефекти, за да видят дали са несчупваеми??? Повечето "експериментатори" свалят |B| струна, с риск да звучат невъзможно ниско, или както казва един приятел, който не е безизвестен за форума - "това го чуват само свиньете", Също безсмислено, но вкус и цвьет.... Или |E| на 4 - струнка свалят в Си, но твоят случай....
  2. Демиург го каза, но не уточни - хубав бас / хубаво дърво, хубава електроника, не външния вид. Пазарът се напълни със всякакви "хубави басове", които ако не миинат през temerut не очаквай добре да звукнат /. Не може да разчиташ на хубав звук, ако ги няма тези допълнения. Ще допълня още: Лимитър Инхенсър. BOSS имат много добро нещо - Bass LMB 3. И не на последно място - Правилно звукоизвличане! Успех!
  3. Здравей, Дийзър. Колегите по - горе казаха доста. Аз само ще допълня, че всичко си зависи от това, какво търсиш: - цена - външен вид - звук - как изглеждаш със китарата дори? Не е смешно, има и такива... Подреди си условията по номера, както ти решиш. Т.е. кое за теб е по-важно при избора. От скромният си опит досега, мога да кажа няколко неща: Чистак ню китара: - евтина - непременно търпи тунинговане - адаптри, електроника, бридж... - малко по - скъпа - същото, като горе, но някои "тунинг' части ги има. - скъпа - почти нищо не пипаш и свириш. Но както всяко правило и тук си има изключения. Аз се наиграх с един Уоруик преди време...Абата знае за какво говоря... Залагам на 2-ра ръка: - Ако е бил мераклия, този от когото я купиш, ще я е направил удобна за свирене / екшън и звук /. Дървото вече е "улегнало". Няма осукване на гриф и т.н. Но и тук си има изключения, сезирам предишния, дали е бил мераклия... Има човек от форума, няма да казвам имена тук, но и лопата да вземе, ще й сложи Делано и ще звучи не по- зле от среден клас инструмент. От такъв - купуваш веднага! Но не всички са такива "мераклии". Бартолини звучат "затапено" / ниският клас, за висок не съм търсил, не харесвам и нямам идея. За метъл - препоръчвам Сиймор Дънкан , ЕМГ. Някога бях като теб - "О, Фендър форма??? - Никога!" Да, ама не...Наскоро имахме участие в Маймунарника и свирих там с подобна, естествено "тунингована" с ЕМГ - та и ел-ка. Звук - трепач! Нищо, че е "баналната Фендърска форма". Дано съм бил полезен по някакъв начин.
  4. armario

    Фукня

    Е, най-накрая е твой. Честит да ти е и със здраве да подпираш F#.
  5. armario

    Фукня

    Данчо, честито и с кеф да му разтриваш позициите. На останалите- също да ги радват новите придобивки.
  6. armario

    Любими басисти

    Плюс всички споменати дотук, не видях един друг голям - Тецуо Сакурай. Не съм фен на слап техниката, но това си заслужава да се види/чуе.
  7. armario

    Фукня

    Честито, Жоре. Трябва да я донесеш на някоя сбирка. Честити нови придобивки, а и на теб, цецоб. Може да се каже, че яко си се фендъризирал.
  8. armario

    Фукня

    Илийка, е с това ме утрепа... Със здраве да му се кефиш и да му разтриваш струните.
  9. Ако искаш да чуеш комбинацията - отиди и посвири в репетиционната на Цецо / Найтмеър / гаража, зад парк Заимов. Ако не ги е продал, де... Там на място ще добиеш най-ясна представа. Колегите преди мен казаха все верни неща, но ако си ограничен откъм бюджет, взимай това, за което имаш парите, пък по-натам, знае ли човек?... Всеки е започнал от по-нисък клас, докато разбере какво иска като звук, размери и не на последно място-докато събере съответната сума.
  10. armario

    Фукня

    Абе и теб , като те ухапе пчелата, нямаш спирка....ама аз ли съм за приказка? Успех и от мен!
  11. armario

    Фукня

    Е, честит да ти е новогодишния подарък. Със кеф да го слушаш как свири това педалче.
  12. Явно супер сте си изкарали, пичове. Много ми се идваше, но работата ме зовеше до късно / Жоре ме разбира най-добре за какво говоря /.
  13. Принципно, приятелю, от ниско бюджетен клас китара няма как да очакваш кой-знае какво. То и заради това ги правят с тези изключения - ако има що-годе добро дърво, слагат най-евтината електроника, адаптри и т.н. Ако е пълен талаШИТ - могат да "отпуснат" някоя по-добра електроника. Всичко се прави с цел - хем да го кефи клиента, защото не дава много пари и си мисли, че е направил хубава покупка, хем те / производителите / да са на далавера. Та... Казваш, че те кефи като разстояние между струните, гриф - удобен...Всичко това е от значение. Ок, явно и по сантиментални причини искаш да си я запазиш - ами, вложи малко пари и й сложи хубава електроника, адаптри и си свири с кеф. Голяма работа каква марка е. Аз също си бях купил Аполо, но 6-ца. Първо - адаптрите бяха за 5 струнен бас и съответно 1-ва и 6-та струна "ги нямаше" никакви. Електрониката ставаше, бриджа и ключовете - също, но звук??? Отидох при Доктор бас-китарис кауза, да е жив и здрав, Красито Темерутис. Който го познава, знае какво се случва в такива ситуации... Ако решиш, че искаш точно това, твоето Аполо, да извади що-годе приличен звук, пиши на лични, за да те свържа с него. Едва след неговата интервенция китарата звукна. Много задълбах, но дано съм ти бил полезен.
  14. Не се бори, ако мислиш, че няма да се справиш. По-добре звънни на Краси / Темерут /. Така, както виждам, се намираш в София...За да не се налага после да търсиш нови потенциометри. Ако искаш да ти дам телефона му на лични. Поздрави и Лонг Лийв Рок'н'Рол.
  15. Темерут / по-горе ти е писал / е "твоят човек". Обади му се и се разберете. Случи ли ми се да имам "болна китара" доктор Краси за миг я поправя. 'баси и рима се получи.
  16. armario

    Фукня

    Честити да са ви новите придобивки на всички и много звук да извадите от тях... Абате, хубава е Ямахата, но това мира не ми дава - ''Няма да преувелича, ако кажа че я слагам едно стапало над бившия ми Уоруик тъмб...'' Той в момента няма нищо общо със състоянието и вида, в който го взех. Да не говорим за сменените му електроники. Но щом казваш... Поздрави и Лонг Лийв Рок'Н'Рол.
  17. armario

    Фукня

    Честит да ти е Уоруика, Марто. Поздрави и Лонг Лийв Рок'Н'Рол.
  18. Отскоро и аз имам фретлес, но не съм търсил "гладки" струни, защото съм с 5-ца, а в нашите магазини предимно се зарежда за 4-ка. Та директно му сложих едни дърти "Еликсири" - 45/135. Мога да кажа, че има доста хубав, плътен и "мяукащ" звук. Така че, ако не ти се занимава с изписване от И-бей, чакане докато пристигнат и т.н. - едни Еликсири и си готов. Поздрави и Лонг Лийв Рок'Н'Рол.
  19. armario

    Бас гърли

    И китаристката е много сладка....
  20. armario

    Стойки

    Във връзка с изказа на Бейбифейс Боб. Имам и от двата вида. "Проел" и купена от Гема - ноунеймка. И двете вършат чудна работа. В началото имахме леки несходства в характерите, защото "Уоруика" е по-тесен и единия шиш на стойката почти опираше в копчето на потенциометъра, а и наистина долната част се върти както си ще. Но след внимателната и нежна интервенция, наречена "насилствено извиване нагоре и навътре"-нещата си дойдоха на място. А и противно на "всякакви очаквания", издържат тежеста на китарите. Т.е. вече са стабилни. П.С. По принцип-всяко тяло, имащо 3 опорни точки е достатъчно стабилно. Съдя това и от факта,че човек,когато се накърка като руски обущар и вече не може да ходи-започва да се подпира, лази влачи...до момента на дотигане на 3 опорни точки. Едва тогава се придвижва по някакъв начин към къщи. Поздрави и Лонг лийв Рок'н'Рол.
  21. За едно участие наскоро сложих чисто нови Ред Лейбъл на Уоруик /45-135/. Трябваше да се свалят в Еь заради певеца и останах доволен от звука, дори и на Вь. По принцип не съм почитател на дропването, но за половин тон не ми направи неприятно впечатление. Китаристите колкото и да се мъчат - не могат да дропнат до В. Така че без да дропваме, си имаме достатъчно ниски / тези, които свирим с над 4 струни, де /. Поздрави.
  22. Добре си звучи Спектъра...ама то си идва и от задбасовото устройство.
  23. armario

    Фукня

    Криви са праговете, защото на Жоре му паднаха едни кинти в ръцете и докато ги хване всички, си покриви пръстите. И понеже още не е бил направен баса, в последния момент са решили да му направят "крива китара и крив гриф", за да свири по -лесно с "кривите пръсти". Айде стига глупости! Жорка, с кеф да й разтриваш мензурата на тая красавица. Важното е , че теб те кефи и каквато си я поръчал, такава е станала. Успех и нов албум - с нея. И чакаме сбирка, за да се похвалиш както си му е реда!
  24. Откакто отвориха магазина на "Уоруик" на "Черни връх", си купувам много пъти вече. В момента също съм с такива. Доволен съм, а и за тази цена - няма какво да се мисли толкова. Преди купувах "Еликсир", ама "малко" дебело идват. А и струните са си консуматив. Докато ползвах "Еликсир" , два пъти в годината сменях само Си / 5-та струна /. С Ред лейбъла е различно - докато свирят - са на китарата, заглъхнат ли - сменям с нови. Някога си ги събирахме и старите, защото трудно се намираха и ако случайно закъсаш - слагаш това, което имаш. Сега старите ги подарявам или на някой закъсал или на някое училище или читалище. При условие, че са свирили досега със "Стаг" или други евтини, / дето не могат да си "намерят" тона / - дори старите "Уоруици" вършат идеална работа. Поздрави и Лонг Лийв Рок Н Рол.
  25. armario

    Elixir

    Аз също ги ползвам и съм доволен. Свиря с 5 струнния комплект и карам с него около година, като сменям на 6 месеца само 5-та струна, която е на цена около 25 лв. При мен предимно тя заглъхва. Ако може човек да си го позволи си заслужават, но все пак всичко зависи от предпочитанията кой какъв звук търси. Наскоро от Ваньо Несторов взех едни Хартке-та. Плътен звук, със страничен ефект-много цапат пръстите. Имаха силен и изравнен тон, но издържаха само 4 месеца. В момента пробвам "Уоруик Ред Лейбъл 45/135 и да видим колко ще издържат. С "Тъмб-а" добре звучат, ама нали са си адаши...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.