musicman Отговорено Август 29, 2025 Отговорено Август 29, 2025 Това нещо не ме грабва... не знам аз ли остарявам или наистина нещо не е помислено. Има доста такива устройства на по-ниска цена, на други марки разбира се. Цитирай
musicman Отговорено Август 30, 2025 Отговорено Август 30, 2025 Ето и разни майтапи по темата 1 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Септември 24, 2025 Отговорено Септември 24, 2025 BIAS X с AI чат за генериране/модификация на тонове. 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Октомври 11, 2025 Отговорено Октомври 11, 2025 Айде честито, Кремона вече ще звучи като Dingwall ... 2 Цитирай
synchu Отговорено Октомври 13, 2025 Отговорено Октомври 13, 2025 ^По принцип "тая работа" я има доста отдавна, включително и при преждеспоменатите Positive Grid Bias (F)X и имаше още едно устройство (и то и компанията вече ги няма) - SIM1, и италианските Sonulab също излязоха с един Magic Match или нещо подобно - който може да изпълнява И тази функция - така че не е нещо кой знае колко ново, но ще си позволя на този етап да остана скептичен От друга страна - опциите са си опции - ако те кефи - олрайт - ама ся Squier Bullet няма как да стане Страт от '63-та или Лес Пол от '59-та. 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 21, 2025 Отговорено Ноември 21, 2025 Играта с тоя NAM започва да става сериозна. Повече във видеото. 1 1 Цитирай
synchu Отговорено Ноември 23, 2025 Отговорено Ноември 23, 2025 В какъв смисъл да започва? Тя много отдавна си е сериозна и общо взето в този тип моделиране е абсолютно водещата. Та - технологията и начина и на работа, реално поддържа всякакъв тип моделиране (с някои изключения, които изискват известно по-сериозно пипане) - демек да изкараш от твоя си конкретен Маршал, звука на твоята си конкретна Меса е тривиално (стига разбира се и двата усилвателя и колоната/колоните да могат да възпроизведат съответните честоти). Иначе видеото е на месец, ако си спомням правилно - но скоро ще има и други екстри, които идват тия дни 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 23, 2025 Отговорено Ноември 23, 2025 ^ Мен ме впечатлява геният на този човек да обобщава и обяснява сложни концепции на прост език. Погледах и профилът му в Github, за жалост нивото ми не е достатъчно да разбирам кода в дълбочина. 2 Цитирай
synchu Отговорено Ноември 28, 2025 Отговорено Ноември 28, 2025 To всъщност голямата обработка при обучението е в torch библиотеките, тегавата работа е разбира се да параметризираш модела правилно и да навържеш всичко по начина, по който го е направил и с гъвкавостта, която е имплицитна за цялостната технология, която е изградил, но Стивъна е neural scientist от много сериозен калибър. Иначе аз фикснах някакъв бъг, който крашваше предпоследната версия на плъгина почти навсякъде - та имам някакъв никакъв contribution - но това е по-скоро UI related. Можеше да избере JUCE за платформа на плъгина, но на него хич не му е интересна тази работа, че този iPlug, който е framework-a в момента е страшно дърво, а автора му тоже Но да не губим аудиторията повече... 2 1 Цитирай
TONY Отговорено Ноември 28, 2025 Отговорено Ноември 28, 2025 За какво е целият този зор? Става дума за плъгини или става дума за свирене с истински амп. Или има трети вариант, който не схващам... 1. Ако става дума за плъгини - защо ми е нещо, педал или НАМ, което да накара Фендер Туина да звучи, като EVH, Mesa или какъвто и друг амп? Просто си купувам плъгина на EVH и готово. и да на моделерите си имам Туин Ревърб и съм го пробвал как звучи с педали. Ми не ми замества амп. 2 Ако имам Туин Ривърб , което е добре, защото има готин клийн, но е доста тежък за разнасяне, от друга стран е по лесно от да разнасяш глава с 4х12. Това го разбирам. имаме туина, кефим му се и слагаме моделиращи амп педали отпред за да имаме усещането, че свирим с 3,4,5 различни ампа. ОК Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 28, 2025 Отговорено Ноември 28, 2025 ^ Комбинация от плъгини + истински амп + научно-технически прогрес. Човекът е много вещ, заинтересован и иска да постигне нещо. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 29, 2025 Автор Отговорено Ноември 29, 2025 Аз засега като най-задоволителен за мен вариант съм докарвал плъгини + лампов power-amp + кабинет. Не е най-мобилнито и леко решение, но дава доста възможности при относително доста малки жертви, запазвайки усещането от свирене на "истинското нещо". Но това, за репетиционни и клуб. За на тихо вкъщи, или малко ампче, или плъгини на мониторите. 1 Цитирай
svet.k Отговорено Декември 2, 2025 Отговорено Декември 2, 2025 Добър вариант също е лампов преамп с IR кабинети и някой ефекти от проц или комп. 1 Цитирай
Recommended Posts