Jump to content
Българският форум за музиканти

TONY

Members
 • Posts

  4099
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Everything posted by TONY

 1. Това, че като гледаш ревю по тубата, отсреща е друг китарист, който може да пипа коренно различно от теб, със съвсем друга китара, да харесва друг тон от теб, това е така. Но ако ревюто е читаво, се придобива съвсем реална представа. Едно е и китарист, който свири по-отскоро и е имал един, два ампа, друго, някой, който свири по отдавна и е пробвал 10,20,30, 40....Предполага се, че вторият, ще знае какво да слуша. От друга страна, повечето ревюта вече са читави, а когато за един продукт има повече от 2,3 ревюта, да си съставиш мнение е съвсем лесно. Нещата си идват с времето и опита.
 2. Аз като пишман тупанджия и записвач, да си кажа, чувам в началото в интрото малко анемична каса с недотам изравнени удари. Обаче, като нямам ориентир спрямо останалите инструменти, може да не съм прав. И след това флор тома удря силно, може би така трябва да удари... Трябва да се чуе в контекст на парчето.
 3. Бойна песен за Дойран Първата Световна 1916-та за отбрана се готвят нашите войски Там, на Дойран окопи копаят ден и нощ не спират не яли дори! Смърт.Черна. Дебне, сега Адът се отваря, точно под нас! Пред и зад нас снаряди гърмят куршуми, осколки и бомби хвърчат Команда издават - по пет на нож! В АТАКА - НАПРЕД! Врагът е на метри вече пред нас... Стреляш, убиваш.... МИЛОСТ НЕ ЗНАЙ! Знамето наше, вее се гордо! Войните пеят за победа! Владимир Вазов е стратегът Войните наши - храбри ОРЛИ! И пада другарят ти верен до теб на парчета разкъсан е от снаряд Врагът е вече пред теб НАМУШКАЙ ГО ТИ! И пада пронизан в гърдите и моли за живот, със кървяща уста нямаш време да мислиш УБИВАШ НАРЕД! 2-ра пехотна, атаки отблъска позиции брани 4 дни врагът по многоброен е 10 пъти НЕ ЩЕ НИ УМЛАШАТ И 20 ДОРИ! ........ Вятър пее войнишка песен на Дойран, живота, отне ни смърта. Мило либе, моля те, помни ме! КОСТИ ЩЕ ОСТАВЯ ТУК НА ДОЙРАН Пред и зад нас снаряди гърмят Команда издават - по пет на нож! В АТАКА - НАПРЕД! И хукваме вкупом в атака напред Врагът е на метри вече пред нас... Стреляш, убиваш.... МИЛОСТ НЕ ЗНАЙ! Знамето наше, вее се гордо! Войните пеят за победа! Владимир Вазов е стратегът Спечелил ни битките за Дойран И пада другарят ти верен до теб на парчета разкъсан е от снаряд Врагът е вече пред теб НАМУШКАЙ ГО ТИ! И пада пронизан в гърдите и моли за живот, със кървяща уста нямаш време да мислиш УБИВАШ НАРЕД! .............................. В атака напред Като един Снаряди гърмят осколки хвърчат Най-сладката смърт е тази сега ЗА ЧЕСТ И РОДИНА ЗА СВОБОДА! ................. И ще паднем в боя Всички, като един Безименни герои ХРАБРИ, КАТО ОРЛИ!
 4. Това със слайд интрото стана добре. Ще го чуете в новото, едноимено парче на групата ми Зомби бар. Ревизирах си миксовете на Уран. Просто вече имам различен поглед как да си мастерирам песните. И доколкото е възможно да ги пооправя. За жалост Евтим ми затри траковете на Уран с една инициализация, така че, каквото съм смесвал на времето, това е. Сега просто бъзикам старите миксове, с опит за корекция с мастеринг. Ето парчето Звездоброец, вече мисля, че може да се слуша и да се хареса. И ако искате, може да харесате или не, страницата на Уран във фейса...скоро ще имаме първите 100 лайка. Забавлявам се. Уран в момента е недействаща група. Ето и текста, че на припева нарочно съм сложил на Тефата ефект, все едно пее от космоса. ( или поне това ми е била идеята, ако е успешна) Звездоброец Падаща звезда над хоризонта се задава може би една мечта твоя, тя да сбъдне Над хоризонта да летиш да се рееш сред звездите Други форми на живот там да откриеш Аз стоя на брега и броя звездите Странен свят пред мен се яви Аз се срещнах с тях някъде в косомоса неземни хора пред мен са сега Етерна тишина Вселената обгръща Синята планета - родната ни къща Сред милиард звезди не сме сами.. Полети и ти с мен на крилата на метите! Сред милиард звезди милиард звезди Не сме сами, Не сме сами! соло китара Аз стоя на брега и броя звездите Странен свят пред мен се яви Аз се срещнах с тях някъде в косомоса неземни хора пред мен са сега Звезден кораб лети към Галактика нова Пред мен са светове непознати и нови земи!
 5. Ето мой кавър на Лосфер уърдс. Баса и барабаните не ги свиря аз. Всички китари - да. Това е било 2003-та. Сега малко, трябва да порепетирам, преди година направих тендовегенит на палеца. Сега съм напълно възстановен, но пък не съм баш във форма. През времето просвирих и бас, не съм Стив Харис. Този година почнах да се уча и на барабани. Кавъри на Мейдън - бих се включил, да видя дали още ставам. За авторски парчета също съм ок.
 6. Страхотен октомври. Най-силният месец за 2021-ва със сигурност. Не вярвам следващите два, да са още по-добри от към по-силни нови албуми. А. Мелоди - Хард рок , Блус рок ALCATRAZZ - V ECLIPSE - WIRED Lucifer - Lucifer IV Jeff Scott Soto - The Duets Collection Б. Всякакъв метъл (без екстремен) KK'S PRIEST - SERMONS OF THE SINNER Running Wild - Blood On Blood Black Sites - Untrue P͟a͟r͟ado͟x͟ ͟H͟e͟r͟esy͟ ͟I͟I ͟ ͟E͟nd͟ ͟O͟f͟ ͟A͟ ͟L͟eg͟e͟n͟d Lady Beast - Omens MANIMAL - ARMAGEDDON Seven Sisters - Shadow Of A Fallen Star Pt. 1 Creatures - Creatures (Brazil) Knife - Knife ( german thrash) Epilog-Providence Asylum ( hm Czechia) Draconicon-Dark Side Of Magic ( power metal Italy) Dream Theather - A View from the Top of the World Hellhound-Warrior Of Rising Sun (Japan HM) Split Heaven - Electric Spell (Mexico) В. Ектремен метъл Cradle Of Filth - Existence Is Futile ENSLAVED - CARAVANS TO THE OUTER WORLDS (EP) Aeon - God Ends Here Hate - Rugia (Poland) Necromantia - To the Depths We Descend... (black metal Greece) 1914 - Where Fear and Weapons Meet (black Ukraine) Trivium - In The Court Of The Dragon Massacre - Resurgence Китарни инструментални албуми. GUS G. - QUANTUM LEAP ( общо взето е инструментален, има няколко лайв трака с певец)
 7. Китарата и е най - нисък клас. Предлагам ти да потърсиш или Крис бас (Кристиян) или Петър, Петър от група Кора. Може да ги намериш във фейса лесно. И ще оправят китарата. Сам не се опитвай, ще задълбочиш проблемите.
 8. Днес изпратихме Тони Манов. Бог да го прости! Със сигурност има незаменими хора, Тони беше един от тях. Ямаха, миналата зима, когато бях пуснал тема за акустично третиране на стая ( в която много съфорумници се включихте със съвети, но идеята прадължава да е само идея, засега), ходих при Тони той да си каже мнението и да ми даде съвет. Тогава беше напълно добре. После, така се случи, че последно го чух по телефона през май, имаше някакви оплаквания за болки в рамото, дадох му телефон на ортопеда, който ми излекува ръката...Пак не се бяхме чували няколко месеца и минах да го видя в края на август. Беше сериозно отслабнал...но се надявах, че ще се оправи. Тази седмица възнамерявах да го посетя, но уви, снощи Марио ми предаде скръбната вест. Медицинската причина - пневмония.
 9. Пеевски е отслабнал жестоко, чак му завидях. Ако някой знае диета, хем да ям, хем да отслабвам, без много да спортувам, да казва.
 10. За два, три дни ( което означава няколко часа), ми се наложи да направя едно интро, което да има водеща слайд китара. Първо го изкомпозирах на гитар про, а след това почнах да си уча партията. Като трябваше да преодолея разни трудности свързани със слайд китарата. 1. Мютване 2. Интониране 3. Да си направя подходящ звук на китарата ( това е третият звук, който постигнах, вероятно ако продължавам да търся, може би ще имам и по-добър резултат) Това, което ме интересува е - каква или какви визуални картини изникват пред Вас, като слушате това кратко интро? -
 11. BB King не е преставал да свири през целият си живот. Ако свириш постоянно и мозъкът ти не е зает с други дейности и мисли, ще си помниш нещата. Ако нещо не си го пресвирвал дълго, време, ще го забравиш. Ако го имаш записано някъде ок, ако не, може да се наложи да вадиш сам себе си, което може и да не е толкова лесно. В общи линии блусарите, за които говориш са предимно слухари. Класическата музика е от преди блуса, имало е хартия, но има и нотиране на музика и от пред класическите периоди. Като таблатурите не са измислени от компютърните китаристи. Таблатури са се ползвали векове назад... Вероятно блус легендите, за които говориш или са ползвали добре развита памет, някои може да са имали и някакви си собствени системи за записване ( тип таблатури), а и най-вече са импровизирали...На Джими Хендрикс почти всичко е имповизации. Независимо каква форма на нотиране ползваш в днешно време, може да ти е от полза. 1. Да не си забравиш нещо, ако се наложи да си го припомниш след дълъг период. 2. Може да ривърснеш процеса. Обикновено е - имаш някаква музикална идея, лик, песен и си го нотираш, за да не го забравиш или за да го споделиш, примерно с другите от група, ако свириш в такава. Обаче може и да си измислиш музика, т.е. да я изкомпозираш първо като ноти, да ги вкараш на компа ( примерно на гитар про) и да си чуеш идеята отстрани... ( ако става, я ползваш, ако не изхърляш или оставяш да отлежи) Давам пример със себе си. Скоро ще записваме едно парче. Вокала иска интрото да е задължително със слайд китара... Аз бях учил по някаква школа за слайд преди повече от двайсет години. Сядам на компа, нотирам набързо ритъм, бас китара и барабани за подложката и след това измислям някаква мелодия, която да се свири със слайд. Добре, че има ютюб уроци, вчера набързо си припомних основни правила за свирене със слайд. Има си няколко особености, като мютване, звукоизвличане, правене на тон с ефекти... т.е. не е лесна работа, ако имаш идея, която изсвирена от компа, след това я направиш изсвирена на практика добре ( особено, ако не си практикувал, в конкретният случай слайд китара от години). Нотирането е помощно средство. Което може да е в полза и на класически и на блус и метъл музиканти, няма значение. Може, не означава задължително. Няма да те направи по-добър музикант, но може да ти помогне. Та отговорът е- може би са ползвали, всеки някаква си негова система, ако не са знаели ноти. Ако няма нещо написано за всеки конктретно, значи няма как да разбереш. Само предполагаме. Може да са разчитали на памет...Имай напредвид, че музикалната памет на един профи музикант, не като на един аматьор. И остават импровизициите, нали за това свирят блус, за да импровизират.
 12. Септември Iron Maiden - Senjutsu Claymorean - Eulogy for the Gods (Serbia) Thelemite - Thelemism (Greece) Dragonbreath - The Awakening (Cyprus) Kraken - Tales of Terror (thrash from Peru) Rampart - WWII: Memories For The Future (Bulgaria) Blazon Stone - Damnation Ancient Empire - Priest of Stygia Ryghär - Thurmecia Eternal Tentation - Le Berceau des Dieux
 13. 😂🤣😅 LOL Поне от този педал нямам нужда. Ям боб (което е полезно) и спестявам пари. Това ако свириш сам е ок. Ако си с група ... всички трябва да са яли боб. Така беше в казармата, до клетвата никаква баня, всички смърдят и на никой не му прави впечатление...😅 Иначе педала е идеен. Примерно ако искаш да се изгъбаркаш. Имаш някаква готина вокалистка или мъжка примадона вокал... Естествено, те не трябва да са наясно, че имаш такъв ефект. Докато обявява някое парче на следващото Ви живо свирене ( примерно по канал-а) , пускаш небрежно един фарт...
 14. Чак сега виждам, че Рафо има барабани. Тази година реших, че е крайно време да почна да се уча и на барабани. Някъде от пролетта започнах упражнения , парадили, сингъл, дабъл строкове. Прехвърлям се по малко и на комплект. За 6-7 месеца мога да свиря 16-тини в темпо 130 бпм. С тактове за някои рокаджийски парчета се справям. Определено срещнах трудност с такта на Паранойд. Водеща дясна ръка ок, ама водещ крак. Още има да го репетирам, докато го изпраскам в оригинално темпо, ама ще стане. Забавлявам се. Ето го мойто комплектче, като за начинаещ е повече от ок.
 15. Като казвам, че азиатките рулират зад барбаните, става дума за млади азиатки и деца азиатчета. Най-вече момичета. Ето една 8 годишна, Йойока. Сори, но не оставя никакъв гювеч за миксед британката Нанди от Ипсуич Кеф и Бонзо, кеф и Кози Пауъл... свири си ги като детска игра...Кил дъ кинг!
 16. Джуна килс енд кил ъгейн...
 17. Изгледах няколко неща на Нанди, за 10 годияна е добре. Но и много неща и куцат. Естествено има много време пред нея. Но по скоро я бутат напред. Ето дете барабанистка чудо, която слага в джоба доста професионални барабанисти. Няма кой да се опре на азиатките в свиренето на барабани. Вероятно е свързано с вековни традици и днк. Нещо, както са негри и баскитарите.
 18. Ето какво успях да хвана за АВГУСТ Б. Всякакъв метъл (без екстремен) Trance-Metal Forces Kiko Shred's Rebellion-Rebellion Parish-Envision Dumbieja - Imágenes del Triste Ayer ( траш,Аржентина) Gospel - The Spell Against Evil - End of the Line (India) В. Ектремен метъл Mastifal - Carnivora Aurora - Eos Kalmhain - Thanatos (блек метъл Белгия) VULTURE LORD - "Desecration Rite" Betrayer - Too Loud Lucifer's Fall - III: From the Deep (2021) Nunslaughter (USA) - Red Is the Color of Ripping Death Kalmankantaja - Waeltaja Graveland - Hour of Ragnarok WOLVES IN THE THRONE ROOM - Primordial Arcana
 19. Покрай лятото и жегите, нищо не сме правили. Но вчера по съвпадение или не с датата на Съединението, се събрахме на приказки и решихме да почваме съвсем скоро. Трима са заявили желание за водещ вокалист на група. Подновявам обявата, ако случайно се появи още някой. В следващите седмица, две, три, ще правим прослушвания. Прослушане, да не звучи някакво стряскащо. Просто се събираме след дълго прекъсване, почваме да си възстановяваме малко по малко репертоара (авторски и кавъри) и междувременно е добре да намерим подходящият фронтмен. Не случайно ползвам думата фронтмен. В групата има двама, които пеят доста добре, но те си държат повече на инструментите. Трябва ни точно фронтмен. И понеже тези дни научих парчето We rock, ще е добре да го пробваме и него. Не е нужно да го изпеете, като Дио, достатъчно е да го изпеете добре.
 20. Обявата е за София. Ако някой има подходящ глас ( и желание) за Бон Скот/ Браян Джонсън пеене, да се обади. Сещам се, че преди повече от 10 години се бях свързал с певец тук от форума, който наистина пееше добре АЦ/ДЦ песни. Последно време съм на тази вълна и ми се правят техни песни за забавление. Всеки може да изсвири песните на Диси, но никой не може да ги изсвири, като тях. Така и аз... но все пак, мога да свиря соло, ритъм и бас китарните им партии. От известно време се уча и на барабани, по някое време ще мога ( надявам се) да седна и зад сета. ( вече упражнявам някой от песните им на ел. барабани) Иначе, покрай мен има достатъчно добри музиканти и винаги може да се заформи трибют, стига да има подходящ певец.
 21. Като слушам си казвам, че това трябва да е тийнеджърска банда. Но като чета описанието, виждам, че е самостоятелн проект, даже и на английски. Траша беше актуален, когато аз бях тийн. Сега, ако можеш да намериш съмишленици за банда, на мнение съм, че ще е добре да го направиш. Делегирай пеенето на някой друг. Това, което чувам е рецитиране, с лоша дикция и някакъв диалект, повече пънк, но не и траш. Дублирането на вокалите не помага. Даже на против. Отделно това е характерно за ню метъла, не за траша. Солата не са ок. Ако имаш мерак, си се учи да свириш сола, но към момента не си готов. Подложката - ритъм китарата и редените барабани биват. Демек, може да стане нещо от идеята. Композиционно - задължително трябва да съкратиш парчето, направи го примерно 3 минути, не пет. Английската версия не я пускай по западни форуми, не си готов. Не приемай критиката тежко, по добре се вслушай в съветите ми. Ако искаш, де.
 22. Има различни варианти за дигане на ниво - с клийн бустер, с еквилайзер и волюм педал. Като последните два, може да ги ползваш и като намалител.Т.е. максимума да ти е от ампа, а с тях да сваляш децибели надолу. Това е по принцип. Пак ти казвам, не се прехласвай толкова по този Парк бай Маршал, не е лошо усилвателче, но не очаквай от него повече, от това, което може да даде. Пробвай да работиш с волюм пот-а на китарата, на 3,4,5 да ти е за ритъм, на макс за соло. По добре не купувай други ефекти докато си с този амп.
 23. Не съм следил много юли месец. И август ще е така. Жега... Месец Юли А. Мелоди - Хард рок , Блус рок Sebastian Bach - Kicking Screaming Б. Всякакъв метъл (без екстремен) ENDLESS CHAIN - FORTHCOMING PAST ( Progressive Gothic Metal) Mourn the Light - Suffer, Then We're Gone Emerald Rage - High King Lost in Grey - Under The Surface Ceres - Tyrant's Rise [EP] Cauldron Born - Legacy Of Atlantean Kings Pharaoh - The Powers That Be Chemikilled - Aftermath В. Ектремен метъл AT THE GATES - The Nightmare Of Being Deceiver Legion - Varjoissa Mayhem - Atavistic Black Disorder / Kommando, EP Crescent - Carving the Fires of Akhet (египетски блек, Фараонски Митологии)
 24. Споням си, че съм имал такъв амп някога. Става да се забавляваш известно време с него. Гейна си му е достачно за целта, за която е създаден. Това е практиз амп за вкъщи, ползваш известно врме , продаваш и минаваш на по висок клас. Няма какво да го подобряваш, просто го ползвай известно време.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.