Evtim Djerekarov Отговорено Март 12, 2015 Отговорено Март 12, 2015 По принцип, при нужда от вход с доста висок импеданс (какъвто е случаят с китарните входове), най-безшумно е решението с JFET транзистор. Въпросът с линейноста е малко щъкотлив, но може да се каже, че в прости схеми, JFET транзисторите имат характеристика, чиято нелинейност звучи по-добре от тази на биполярните транзистори. Иначе на теория, биполярен тразистор с емитерна дегенерация, толкова голяма, че да се получи еднаква стръмност с JFET транзистор, е по-линеен от него. Проблемни са високоимпедансните вериги, където JFET стъпалата са по-безшумни. Не съм изследвал ОУ въпроса, но мисля, че е добре, ОУ да са с JFET входни транзистори (като TL072 примерно). Цитирай
Black Bird Отговорено Април 6, 2015 Отговорено Април 6, 2015 (Редактирано) Богнер Екстъзи. Точно по преампа. Сложих буфер Клон на изхода и Буфер от Босс ДС1 на входа. Първия Транзистор е 2ск117, доста по добре ми звучи от Дж201, Биас на слух! Тия работи с халф биас са....само в филмите Кутията боядисана със спрей. Но не сложих база и мисля да шкуря и пак наново... Скоро видео демо Невероятен преамп стана.Сега завършвам Легаси с буфери на бос за вход и изход. Ползвам биполярни 2н5088. Но скоро очаквам оригиналните които ползват Босс. Поздрави и мерси на Евтим за всичко! Златен е! Не мога да се нарадвам...след толкова години свирене да създам ефект Редактирано Април 6, 2015 от Black Bird 6 Цитирай
lyu_records Отговорено Април 6, 2015 Отговорено Април 6, 2015 Не шкури корпуса е сплав с примес на алуминий, при тези кутийки, а алуминий се боядисва само прахово! Базата-основата, трябва да е за алуминий, преди време имаше при авто бояджиите грунд за алуминий, бяха излезли коли с алуминиеви калници но пак се белеше след време. Остави си го така, бомба си е, ЕВАЛА!!! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 6, 2015 Отговорено Април 6, 2015 Много добре. Сега и ако едни по-тарикатски изглеждащи копчета му сложиш... Цитирай
Jordan_J Отговорено Април 7, 2015 Отговорено Април 7, 2015 (Редактирано) Цветът е последна грижа Дай да чуем преампа - цветът нека е кахър на художниците ... Редактирано Април 7, 2015 от visiondann 1 Цитирай
jabs Отговорено Април 7, 2015 Отговорено Април 7, 2015 Що бе Данчо, червените педали свирят по-добре от зелените, туй всеки го знай 3 Цитирай
Jordan_J Отговорено Април 7, 2015 Отговорено Април 7, 2015 Сигурно Ама аз съм глух и не правя цветова разлика 3 Цитирай
Black Bird Отговорено Април 7, 2015 Отговорено Април 7, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=dcn1t0iCzs4&feature=youtu.be 4 Цитирай
Jordan_J Отговорено Април 9, 2015 Отговорено Април 9, 2015 Много добре си обажда според мен. Така от видеото ми е малко трудно да преценя колко прилича на 101В реално, но по принцип доволно добре си обажда. Евала за фенщината! Цитирай
emosms Отговорено Април 9, 2015 Отговорено Април 9, 2015 (Редактирано) Това е мн. яко, въобще няма нужда от лампи . С кабинет симулация ли е? (само кабинет, без амп симулация) Тука за тая свирня: https://www.youtube.com/watch?v=dcn1t0iCzs4#t=1m41s Може ли да стане звука по дълбок и плътен и с по голяма динамика (от кабинета и пост обработка)? От волюма на китарата ли си свалил гейна? И така е много яко. Редактирано Април 9, 2015 от emosms Цитирай
Black Bird Отговорено Април 12, 2015 Отговорено Април 12, 2015 Кабинет симулацията е софтуерна. През цялото видео ползвам само волюма 1 Цитирай
shtur4o Отговорено Април 23, 2015 Отговорено Април 23, 2015 Привет на всички, Правя едно включване в хубавата темата, но започвам с три извинения - извинявам се, че е отново транзисторно педалче, което е няколко летви под нивото на стъклариите на Сънчу - извинявам се, че ефектчето е представено вече в темата на стр.9, но реших че ще е добре да се види в още един вариант. - извинявам се, че леко бягам от веробордовете и моджото, но при мисълта да окабеля 6 потенциометъра получавам обриви Та, тъй като съм на път да си купя втора китара от Грег ( Gregor Hilden ), прослушах около 300 клипа и свикнах със звученето на Okko Diablo Gain +, педала, който Грег ползва за всички свои драйв звуци и многократно е споменавал, че му е абсолютен фаворит. Реших да си го направя, оползотворявайки едни транзисторчета любезно подарени от Jabs. Явка, мерси приятелю ! Както споменах, проектирах и поръчах платката за да намаля хамалогията с окабеляването, но пак се получи голяма машинария, пфу ! Ей го (в) на : Естествено, вътре е ултра бутикова работа :) Пускам две семпълчета, крайно левашки, но спазвам духа на темата. Самостоятелно: И в микс, едно блусче: -blues Схемата доста ми хареса. Заслужава да и се обърне внимание. Туй то. Поздрави на всички ! 9 Цитирай
synchu Отговорено Април 24, 2015 Автор Отговорено Април 24, 2015 Просто красота (само капачките на потенциометрите са ми малко класика от 80-те) А и звучи отлично!! 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 24, 2015 Отговорено Април 24, 2015 Едва ли има какво да се добави, но да кажа, че кабеляка кефи на МАХ! 1 Цитирай
shtur4o Отговорено Април 24, 2015 Отговорено Април 24, 2015 Благодаря за хубавите отзиви ! synchu - трябва да си поддържам имиджа на " оня с грозните капачки" Иначе няма да съм аз Baby Thomas - кабеляка е следствие от леко професионално изкривяване. Корабен проектант съм по професия и прави добро впечатление, ако тръбопроводите на корабните системи са трасирани по подобен начин Та от там де... 4 Цитирай
Recommended Posts