Jump to content
Българският форум за музиканти

lyu_records

Members
 • Posts

  1401
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

lyu_records last won the day on February 18 2020

lyu_records had the most liked content!

About lyu_records

 • Birthday 05/28/1987

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2757 profile views

lyu_records's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

309

Reputation

 1. Тия са ми любимите "Banzzaimusic". Поръчах си лампи от тях на 20-ти ноември миналата година за около 400 лв. пратиха ги по пощата без възможност за проследяване на пратката, дойдоха януари тази година. От 3 вида бяха уцелили само 1 от това което бях поръчал, демек "mystery box" и то грешката беше много груба. Побеснях и за около още две седмици ми отговориха на бясното писмо. След като върнах лампите обратно до тях и ми пратиха нови, които дойдоха вчера и има напредък, сега от 3 вида са уцелили 2, но нямам нерви вече да се занимавам с тях повече.
 2. Аз мога да го изработя, свържи се на лични ако имаш интерес...
 3. Да поотупам праха от темата... Крадено е от ТУК разположението на китарите, но малко по "арт", материала е кофражен шперплат с бяло фолио мат, 3М серия 50 и RGB LED, все пак e Коледа.
 4. Пак неподходящо за текстолит, както виждаш инструментите са с жлеб на опашката и с няколко пера, това е направено за стопорни цанги и ниски обороти, за да може като го пуснеш да стърже стомана със 600 оборота да не превърта в цангата. При оберфрезите предназначени за дърво инструментите нямат нищо общо, там работиш с 8 000 / 25 000 оборота и този инструмент не реже... Вместо да се мъчиш да я беше закарал на някой колега да ти я врътне на фрезата за 20мин. едно на ръка, че ще стане перфектно без нарушения по боята, друго че нямаше да се разпиляваш така във времето.
 5. Въпросните "фрезери" са изключително неподходящи, това са металорежещи инструменти и хич не са за тая работа. Едно на ръка, че ще направят доста "чеплък" друго, че ще ги запалиш с оберфрезата на тия обороти!
 6. То си е измислено "Floyd Rose FRX" само дето притежателите на подобен тип инструменти са далеч от тази идея...
 7. Колегата е абсолютно прав в случая, просто пропуска факта, че има хора на които повече им харесва да чоплят от колкото да свирят.
 8. Аз не мога да разбера цялото това упражнение за какво ти е и какво очакваш да се получи? Между другото въпросното тремоло на "Gotoh" е брутално добро. Пипал съм такова монтирано на Ibanez RG и останах доста впечатлен. Като начало е доста качествено от към изработка, отделно е много добре балансирано, това което не ми харесва, е че ръчката е от този тип монтаж "висящ" и не може, като си я нагласиш някъде да си остане там без да се завърти на долу, а аз съм си свикнал така...
 9. Зависи, примерно ако е стандартнo "FR" тремоло и на 6-та "E" напънеш тремолото до край става "G". Нормално е да сваля различно на различните струни, първо струните са с различна дебелина, различен опън, съответно имат различна еластичност и второ при натискане на ръчката тремолото не се движи равно а е усукано, едно на ръка, че силата на опън от струните върху него не е равномерна и друго, че на практика ти го движиш само от долната страна където е монтирана ръчката. Аз съм слагал "FR" тремоло на стандартен страт преди 10-тина години и става...
 10. То добре, че е баса и сте го дръпнали, другото се чува! Кирчо мама ти си велик великан!
 11. Това за гравиране само на файбър лазер, предполагам около 0.5 лв на бройка, нещо такова. Имам приятел с хубав файбър, ако те интересува пиши ми на лични да ти дам координати да се разберете.
 12. Изнамерих го най на края, правено е преди 10-тина години и ми е подарък от скъп приятел. Гравирано и изрязано на лазер от листов материал.
 13. За печат сложна работа, едно на ръка, че ще падне след не много време, друго че трябва да се поръчат доста бройки някой да се захване изобщо. Тука работи само сито и тампонен печат. Относно изработката на самото перце, единия вариант, който е евтин е да се реже от някакъв листов материал, който трудно ще намериш. В другия случай е на шприц с материал на гранули какъвто си избереш и матрица, ама тогава цената няма да ти хареса... Аз мога да ги изработя, гравирам, печатя, дори да направя матрица за шприц форма обаче разходите, времето за изработка на всичко необходимо това да се случи са големи и това е причината никой да не го прави на местна почва.
 14. Стои като лак, когато преди нанасянето повърхността е идеално, перфектна и след това се полира, а това е много търкане и жулене! Не съм убеден, че въпросното чудо на българското китарно производство го заслужава...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.