Jump to content
Българският форум за музиканти

shtur4o

Members
  • Мнения

    348
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    5

shtur4o last won the day on Април 24 2015

shtur4o had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    329392917
  • Skype
    shtur4oo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна

Последни посетители

10497 профилни разглеждания

shtur4o's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

264

Обществена Репутация

  1. Както казва един колега: " То кат' истинско звучи" Супер!
  2. Искрено благодаря! В твоя 5е3 WGS-a в отворен кабинет ли е? Тъй като беше много отдавна и съм забравил - като глава ли е оформен или е комбо?
  3. Разбирам, да, то моя е 5е3 и е 15 вата. Без атенюатор е невъзможно у дома. Попитах, защото аз си поръчах комбо варианта и пристигна с Jensen P12R, което си е класическа комбинация за този ( моя) амп. Звучеше убийствено добре със сингъл адаптери - страт и теле звучаха емблематично. Но с ЛП нещата леко не ми бяха по вкуса. Затова се спрях на добрата стара класика - Селешън Грийнбек. Сега вече, поне за моя вкус, си има от всичко по много - и със Страт и с ЛП. Това си ми остана и окончателния избор. Сметнах, че е добре да обменим информация по този въпрос. Та, Грийнбек е добър избор ако човек се чуди много и не е решил ( и няма възможност ) да пробва всичко възможно на пазара.
  4. Явка, само лек коментар по точка 3 - много се радвам, че не съм единствения тук, който се опитва да ги обясни тези работи! Просто не ми се получава, администратора веднага ме праща на "Уембли" да си свиря. Ама, може просто с мен да е така, просто да не го кефя. Та, продължавам да твърдя, че когато човек веднъж чуе нещо такова, когато този тон те удари яко между ушите, направо една такава естествена усмивка се изписва на лицето ти спомняйки си за процесорчета, педалчета и всякакви такива джаджи... Най-жалкото е, че в БГ има хора, които свирят на китара от десетилетия и още не са чували китарен тон. За някои може и да е късно, но а дано някой се повлияе четейки темата.... За да не съм съвсем офтопик, а и защото ми е интересно: - какъв беше говорителя в Меса кабинета? - въпрос и към теб и към Сънчу - подобен тип схеми, както и 5е3, с какви говорители ги харесвате най-много? Имали ли сте възможност да тествате с различни?
  5. ^ По принцип да, но на някои са дупки ( Swiss Cheese ) , други са с камери ( chambered ). След 2006/2007 са с камери. От това е основната разлика в звука и теглото.
  6. Никъде не видях какъв амп всъщност се прави, но гледайки лейаут-а, контролите, лампите и още едно-две ключови неща съм убеден, че знам какво е. Явка, гарантирам, че ще се разцепиш от саунд! ( ако машинарията е това, което си мисля ) Tone To The Bone дет' се вика. Поздрави и комплименти за изработката!
  7. Ами как да се спра като не съм почвал ?! Колко години още да споделяме какво решение сме намерили за в спалнята в рамките на 200 лв? Това ли е безценния опит? Няма лошо като има интерес, но що само тoва да е интереса? Бих спрял да влизам в такива теми, но те са огромен процент и като цяло се губи музикантството и стремежа към усъвършенстване обсъждайки едно и също, а именно, кой колко яко звучи в спалнята за без пари и с транзистор...даже със слушалки за скайп. От време на време се изкушавам да контрирам разговора, но явно на теб ти е изключително полезно и интересно да научиш най-яките китарни усулватели за в къщи за 99,00лв с ДДС. При цялото ми уважение, форумите не са ли и сбирка на хора, една малка общност, които им пука един за друг и ако някой види/усети нужда, че би могъл да насочи нещата и в малко по-добра (според него) посока да се опита да го покаже? Де да знам...приеми го като един вид помощ... Моля те в бъдеще да се въздържаш да ми казваш в кои теми да вземам участие. Благодаря!
  8. Колеги, автора на темата си избра и поръча усилвател още на първа страница, пост 11. Оттам насам се изписаха познатия куп бръщолевеници и немалко глупости ( как се избира тип усилвател - транзистор или лампа - в зависимост от строителството на апартамента - тухла, панел, пълзящ кофраж... ). Дайте да се спрем вече
  9. shtur4o

    Vintage Guitars

    Естествено, че са по-добри! Нали са две за лев! Това е важното...
  10. Само ако са по 40 лв. ... и то ако може 20лв на заплата и 20лв. на аванс. patzo - правилно си решил, само една бройка за теб за домашен кеф. Не се занимавай с глупости.
  11. shtur4o

    Bugera

    ..... Майк Солдано?
  12. Отговора е ясен отдавна и той е .... 42. :) Мисля, че темата колкото е обширна, толкова и се изчерпа. Остава задалия въпроса да си извади съответните изводи.
  13. Нищо няма да връщаш, Явка ... По принцип, доста е вероятно, при много гейн въпросния тон да минава доста бързо във флажолет без да го предизвикваш реално ти съзнателно. Но както казах, наслаждавай се на хубавия инструмент. При теб въобще не е силно изразен проблема. Още веднъж честито за хубавата придобивка! Поздрави!
  14. Хах...да, ето така се оправят нещата - с леко вибрато Шегата настрана, колегите коментираха, че се случва драстична разлика в състейна на два тона ( равни, без вибрато ), на една и съща струна, един до друг по грифа. Както казах всяка китара го има много или малко. Аз лично, в стиловете и свирнята които ме вълнуват, равни тонове не съм чувал, така че не му отдавам такова значение даже и да го има. Знаеш, че такива метъл стъргалки не са ми по вкуса много ама... прави впечатление страхотната дефиниция при хай-гейн. Супер е китарката! А и то това е била идеята на Пол като е създавал дизайна - смесица от страт и ЛП. За мен го е постигнал - топлотата на ЛП и дефиницията на Страт. ПП: Малеее, почнал си и да духаш / смучеш. Това съм го пропуснал. Дръпнал си много, приятелю Бравос!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.