Icarus Отговорено Декември 4, 2020 Share Отговорено Декември 4, 2020 Новото в картинката е плочката с адаптерите - три броя Hot Fender Noiseless. Заспа, все едно винаги е била така тая китара! 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Декември 5, 2020 Share Отговорено Декември 5, 2020 (Редактирано) Дойде време и аз да се похваля. Даже и предистория ще напиша. Преди шест или седем години взех един прекрасен малък Hughes & Kettner Tubemeister 18 от @musicman - и от тогава насам не бях сменял амп. Tubemeister 18 е меко казано супер машина за парите си, пълен абсурд е, че в момента вървят на старо дори по 5-600 лв. Не само като звук, но и като всякакви допълнителни функции - атенюатор, DI бокс, а и реално е триканален. Но в крайна сметка си го има сърбежа, че ползваш, че ползваш най-ниското в серията (всъщност май по едно време извадиха някаква 5-ватова версия). Реших направо да мина на другия край - от най-евтиното в серията към най-скъпото. И така преди няколко дни замених малката дискотека с голямата дискотека - GrandMeister 40. Днес си направи дебюта, директно в студиото, при запис на песен. Нямах време да му разгледам всички врътки, цъкалки, ефекти и т.н., но на първо четене: машина с ужасно много възможности. Четири канала, всеки от тях с бууст, което реално ги прави осем. Прекрасен ривърб (нещо много важно за мен), ефекти, които не успях да чуя днес, освен малко от хоруса и дилея. Но това е на заден план. Доколкото можах днес да си поиграя, звукът си е просто много, много подобрена версия на Tubemeister серията, но и с много повече възможности и мнооооооого повече високи - ще трябва да му настроя четирите канала и да заспи, но това през идните дни. Най-впечатляващото е как са вкарали всичко това в около 10 килограма. P.S. Имам прекалено много сантимент към малкия H&K и ще си го задържа, но ще разкарам останалите ми неща - конкретно Line6 процесора, който в последно време ползвах. Малката глава ще я ползва вокалиста като свири някакви ритъм неща - да си стои в групата. P.P.S. Търся усилено втора 1х12 H&K колона, в MusicDivision вече няма. Не ми се мъкне 2х12 или още по-зле, 4х12, колкото и по-добър да е звука - предпочитам да вържа две 1х12 и когато трябва да са двете, когато трябва - само едната. Редактирано Декември 5, 2020 от Yo The Real 6 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 7, 2020 Share Отговорено Декември 7, 2020 (Редактирано) Добре синеят! Иван Костов ще ги хареса! Казваш, че големият има повече високи честоти? Редактирано Декември 7, 2020 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 7, 2020 Share Отговорено Декември 7, 2020 Честитка, H&K са добри машини. Първата модификация на моя (имам Puretone) беше да му разкарам "дискотеката" 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Декември 7, 2020 Share Отговорено Декември 7, 2020 On 12/3/2020 at 4:59 PM, DYLGIQ said: Взех си бележка, както и още един Charvel - ама този път бяла Ee, за нищо ги нямаш тези чарвели :D. A някакъв по-хеви метълски рейзърхед ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Декември 7, 2020 Share Отговорено Декември 7, 2020 10 hours ago, Evtim Djerekarov said: Добре синеят! Иван Костов ще ги хареса! Казваш, че големият има повече високи честоти? На първо слушане да, може би защото в мастър секцията има вече и презънс и резонанс, които не помня на колко ги бях сложил. Понеже го оставих в студиото, ще се отбия вероятно утре-други ден да го пробвам като хората за няколко часа и да си направя настройките на отделните канали. Иначе един голям плюс на малкото е, че копчетата са много по-мазни и трудни за въртене. 9 hours ago, Baby Thomas said: Честитка, H&K са добри машини. Първата модификация на моя (имам Puretone) беше да му разкарам "дискотеката" Ужас, та то това им е най-якото. Puretone ми е мечта, но не мога да се оправям с ампове, с които мога да озвуча Уембли, а в действителност свиря на 2-300 кв. м. в най-добрия случай - и то пет пъти в годината. Аз съм малко шизофреник, в един момент искам нещо с общо три потенциометъра, в другия ако може да има и вградено Whammy. Иначе ти четох Puretone темата преди няколко дни баш, но не си беше спазил думата да пуснеш семпли. :)) 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ламби Отговорено Декември 8, 2020 Share Отговорено Декември 8, 2020 А спрете се с това озвучаване на Уембли.Проучете малко как и с какво се прави това.В никакъв случай не е със 100 вата Маршал,Меса и т.н.Обикновено такива небивалици са забавни,но далеч от истината. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Декември 8, 2020 Share Отговорено Декември 8, 2020 ^ както и в музиката, така и в писаното слово, понякога паузата е по-важна .... https://lmgtfy.app/?q=метафора и спираме с офтопика. 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 11, 2020 Share Отговорено Декември 11, 2020 (Редактирано) -Днес ми дойде! -Ама ти си мъж бе, Евтиме!!! -Не това, бе, дойде ми миниусилвателят KYRO AUDIO DULO 830!!!! -------------------- Реших да го купя, понеже изглежда интересно, миниатюрно е, правено е в България, даже май от наш съфорумник. Ревютата в нета не са твърде много, но има някои обещаващи. Та реших, да го купя и пробвам. Пък и винаги е добре, да имаш 50-ватов китарен усилвател в задния джоб, за всеки случай. Усилвателят дойде в хубава кутия: След разопаковането й, вътре имаше разни благинки: Захранването е 24V / 2.7A, което ще рече, че наистина трябва да може да отдава 50W в 4 ома. Все още нямам възможност да го пробвам, но уикенда ще намеря време. Разбира се, най-добре ще е, да е поне на репетиция, но това - чак когато отворят репетиционните. Редактирано Декември 11, 2020 от Evtim Djerekarov 6 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Декември 11, 2020 Share Отговорено Декември 11, 2020 1 hour ago, Evtim Djerekarov said: Разбира се, най-добре ще е, да е поне на репетиция, но това - чак когато отворят репетиционните. Че те не са затворени? Всъщност нищо не е затворено, освен заведенията и моловете. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Декември 11, 2020 Share Отговорено Декември 11, 2020 Разписвам се за последно тая година, и надявам се и за следващата и да се свършва! След половин година назландисване се сдобих се с долната играчка, и звучи доста убедително за нещо което се събира в куфара за китарата ми. 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 11, 2020 Share Отговорено Декември 11, 2020 (Редактирано) ^Много интересно звучи творението на Strymon, които едва ли са от гара Стримон и не е ясно, дали са плували по Струма. Редактирано Декември 11, 2020 от Evtim Djerekarov 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 11, 2020 Share Отговорено Декември 11, 2020 Как за последно, то сега почва голямото пазаруване... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Декември 11, 2020 Share Отговорено Декември 11, 2020 А, не не, стига повече! Мисля че е време да взема да посвиря малко за разнообразие!! преди 14 минути, Baby Thomas написа: Как за последно, то сега почва голямото пазаруване... 2 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
garcho Отговорено Декември 14, 2020 Share Отговорено Декември 14, 2020 4D 16 Line Laser за пазене на равновесие 1 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts