Jump to content
Българският форум за музиканти

Ламби

Members
 • Posts

  438
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ламби last won the day on January 30 2018

Ламби had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Recent Profile Visitors

1061 profile views

Ламби's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

96

Reputation

 1. За целта е нужно да се махнат струните,да се вкара лепило за дърво в цепнатината и да се стегне с две или три дърводелски скоби през дупката.Ненужното лепило ще излезе и се отстранява сравнително лесно,когато започне да стяга.Поставянето на картон между скобите и магарето е препоръчително..Така щетите по финиша ще са минимални.
 2. Събери пари и си купи истински амп дето няма нужда от уйдурми.Посъветвахате вече,да не инвестираш в настъпи кутийки.Това е практиз кубе и няма да звукне както ти се иска каквото и да правиш.Може да се окаже накрая,че си похарчил пари за приличен амп в опит да го докарваш с кутийки с някое съпротивление вътре.
 3. Нещо се опитваш на краставичар краставици да продаваш.Какво си правил или можеш да правиш слабо ме вълнува,едва ли някога ще ползувам услугите ти.
 4. Ползуването на качествени материяли от автобояджията е гарантирано,другото са алабализми.Човек разбиращ си от работата ще измие с ацетон детайла,който ще боядисва.Ако ще става на юфка ще е веднага не след време айде със здраве ясен си ми.
 5. И за какво по дяволите трябва да се шкури до дърво,а не просто да се китосат всички вдлъбнатини,да се мине с шкурка колкото да се матира повърхността.Два пласта акрилна боичка,после лак за дърво около 7 десети.Водна шкурка и полиране до гардеробен блясък.Такава е процедурата за всеки калник,врата и т.н.Никой не търка с шлайфа до ламарина без да има нужда.Съветът ми към автора е да свали грифа и всичко от тялото и така да я занесе на бояджията,защото ще го разкарат ако им я занесе цяла.Надявам се да се похвали с добър резултат.
 6. Нещо не ти харесват стоте лева,но всеки автобояджия ще ги вземе и резултата ще е много добър.Е няма да е добре звучаща лютиерска боя,но аз не вярвам боята да оказва някакво влияние на звука.Все пак и такива умници има.Бедна ти е фантазията какви бояджии има.
 7. Винаги съм подхождал практично и това няма да се промени.Аз няма да инвестирам посмъртно 500 лева за има няма 1 кв метър боя на тяло.Нямам спомен да съм казвал,че ще я боядисвам за 100 лв.Бих си купил за толкова пари направо нова китара.
 8. Кабела и жаковете имат значение само ако подлежат на запояване.Тези капсулованите се изхвърлят,като спре да работи понеже няма жица вътре.Жаковете са тенекиени и няма голямо значение вида на медта в кабела.Важно е спойките между медта и тенекията да не са студени.
 9. Е чак пък 500 лв е малко прекалено.Разбира се говоря за стандартна черна боя с три пласта лак отгоре.Ако ще се правят картини с преливки и бои дето си менят цвета може и свят да ти се завие.Според мен може да си я подготвиш и пръснеш сам и материялите няма да са повече от 30 лева.Тегавата работа ще е сушенето на лака и полирането.Тази работа се прави докато стане.Водна шкурка,после пасти и ако не ти хареса отначало.Проблемът е,че всички недостатъци лъсват след полиране.
 10. То кита ще покрие цепката,но и той ще е различен цвят от фурнира и дървото под него.Ако лака е светъл този участък ще изпъква,ако е тъмен също ще се откроява.Не мисля,че си струва усилията да правиш каквото и да е.Просто след известно време ще цъфне пак.
 11. От какво дърво е грифа?Ясно се вижда,че е облепен с някакъв фурнирТова може да се скрие само с тъмен лак на целия гриф или някаква преливка,но работата ще струва повече от китарата,вероятно и затова майстора я е оставил така.Верятно ще държи така известно време.
 12. Направих си труда да разгледам офертите на наколко магазина то направо е страшно.В тази ценова категория има само пет шест инструмента по описание с истински материяли.Бих пробвал Шектър Синистър гейт въпреки,че за акустичка е прекалено,някаква Чешка марка не и помня името,Такамин и в общи линии няма друго.Кремона не съм ги гледал какво предлагат.Добре,че акустичките не са ми приоритет.
 13. В никакъв случай не казвам,че китарите от фазер или шперплат звучат гадно,но тия неща дразнят,когато ги разгледаш детайлно.Виждал съм всякакви маскировки с дебел лак,плътна полирана боя,имитация на абанос.Няма да се учудя ако гърба примерно е фурнирован отвън и отвъртре и гордо в описанието да пише махагон.Просто всички производители минимализират разходите за материяли и труд за ширпотреба инструменти.
 14. На мен ми е интересно колко марки предлагат инструменти в тази ценова категория с истински материяли,не ламиниран шперплат.
 15. Лими Такамин ГД20 нещо си там струва 840 лева.Има дъно и страни от махагон,топ от кедър и всичко си е истинско не ламинат.Грифа и той изглежда да е цяло парче.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.