Jump to content
Българският форум за музиканти

Ламби

Members
 • Content Count

  429
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ламби last won the day on January 30 2018

Ламби had the most liked content!

Community Reputation

94 Excellent

About Ламби

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Recent Profile Visitors

917 profile views
 1. То кита ще покрие цепката,но и той ще е различен цвят от фурнира и дървото под него.Ако лака е светъл този участък ще изпъква,ако е тъмен също ще се откроява.Не мисля,че си струва усилията да правиш каквото и да е.Просто след известно време ще цъфне пак.
 2. От какво дърво е грифа?Ясно се вижда,че е облепен с някакъв фурнирТова може да се скрие само с тъмен лак на целия гриф или някаква преливка,но работата ще струва повече от китарата,вероятно и затова майстора я е оставил така.Верятно ще държи така известно време.
 3. Направих си труда да разгледам офертите на наколко магазина то направо е страшно.В тази ценова категория има само пет шест инструмента по описание с истински материяли.Бих пробвал Шектър Синистър гейт въпреки,че за акустичка е прекалено,някаква Чешка марка не и помня името,Такамин и в общи линии няма друго.Кремона не съм ги гледал какво предлагат.Добре,че акустичките не са ми приоритет.
 4. В никакъв случай не казвам,че китарите от фазер или шперплат звучат гадно,но тия неща дразнят,когато ги разгледаш детайлно.Виждал съм всякакви маскировки с дебел лак,плътна полирана боя,имитация на абанос.Няма да се учудя ако гърба примерно е фурнирован отвън и отвъртре и гордо в описанието да пише махагон.Просто всички производители минимализират разходите за материяли и труд за ширпотреба инструменти.
 5. На мен ми е интересно колко марки предлагат инструменти в тази ценова категория с истински материяли,не ламиниран шперплат.
 6. Лими Такамин ГД20 нещо си там струва 840 лева.Има дъно и страни от махагон,топ от кедър и всичко си е истинско не ламинат.Грифа и той изглежда да е цяло парче.
 7. Пробвай някой Takamine GD 20 в Динакорд.Точно е в бюджета и е много добър инструмент.Предполагам китарата няма да е Японска,но това е с всички марки.Проба си трябва.Всеки музикант има лични предпочитания за марка,материяли,качество,звук,цена и т.н.Подаръци от такъв тип дават стимул за развитие. Успех с покупката.
 8. Трябва се пилят всички прагове равномерно с плочка за да останат равни,,после се заоблят.Тук трябва да се свалят няколко десети от всички прагове,тези изглеждат от месин и ще се пилнат сравнително лесно.Добре е да облепиш дървото с хартиено тиксо.Ако по грифа няма мъртви позиции след смяна на праговете може и да не е така.
 9. Честито изглежда много добре за парите.
 10. Ламби

  Купувате ли на сляпо?

  Не е ли по добре да хвана китарата за грифа и да му взема мярка за шапка с тялото.От Томан предлагат и професионален сетъп за 30 евро.Добре,че са на далеко.
 11. Ламби

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Почвам да ровя,щот нямам друга работа.Опита ми с такива китари е скромен,но тези дето съм барал са пълна скръб.Направо се чудя как е записана всичката рок музика с такива дръвца.Явно е,че къстъм шоп няма нищо общо с масовото производство.Всяко ЛТД 1000 е произведение на изкуството в сравнение със студио или стандарт.
 12. Ламби

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Да смениш 20 китари Гибсън докато уцелиш,това и при Чибсон изглежда невероятно.Там поне цената е 300 не 3000.Тази работа изобщо не е за хвалба.
 13. Ламби

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Аз съм фен на Китайските стоки.Нямам никакви сантименти към останалите.Да ми обеснява някой,че нямало да видя това или онова благодаря.Добре,че поизлязохме из чужбина да видим и магазини и стока и отношение на търговците.Представям си какъв Рай е била търговията в България преди интернет.От 10 смотани китари взимаш най хубавата щото няма друга и всичко е точно.Сега изобщо не е така.
 14. Ламби

  Купувате ли на сляпо?

  Това с нъта е някакъв майтап сигурно.Даже на Китайските инструменти тези работи са точни,като размер може да са залепени на криво,но шеста струна да е на ръба на праговете,а първа да е на три мм навътре и видимо струните да са на различно разстояние.При това при скъп инструмент.Гибсън седи на стара слава.
 15. Ламби

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Сега може да съм селски тарикат,но отказвам да ям доматите с колците,още по малко да правя баровец някой татуиран магазинер от Шопландия.Скоро гледахме едни барабани тама и продавача страшни са империял стар аз го спирам чакай бе пич това са най ниския клас барабани какво като са Тама.Хубавите работи навсякъде струват пари,но понякога в западните магазини се намират добри намаления.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.