Jump to content
Българският форум за музиканти

Ламби

Members
 • Posts

  599
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Ламби last won the day on September 30 2023

Ламби had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Recent Profile Visitors

2388 profile views

Ламби's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Posting Machine Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

151

Reputation

 1. Когато става въпрос за сравнително скъп инструмент финиша е много важна част.Джизгия е дълбока драскотина примерно милиметър.Не е болка за умиране ама е по добре да я няма.Такава джизгия няма да излезе с полиране.Все ми е на акъла,че някой Майстор ще тръгне да заличава такова нещо.При бояджии дето съм ходил всеки казва,че е елементарно ама не се хваща.Даже съм наясно защо?
 2. Е щом наистина е Майстор от какво се оплакваш?Според мен след работа на Майстор не бива да има следи от работата му.В повечето случаи се оправя грифа а има джизгии по тялото или обратното.
 3. Е то ако я пратиш още няколко пъти може да нямаш и китара.При толкова майстори с претенции съсипаните инструменти се увеличават постоянно.Снимков матрял и името на Майстора би помогнало бъдещите му клиенти да намалеят значително.Преди доста време говорих с един такъв майстор дали може да поправи една вдъблътина 3 см дълга и дълбока около 4 мм на гърба на един Шектър.Почна да ми обяснява,че няма как да стане без да личи и си я оправих сам.Отне ми около седмица но,като му я показах се изцепи,че не е същата китара.
 4. Ако някой даде смислено обяснение какви предимства има ниския екшън пред стандартния предвиден от производителя бих се заиграл да свалям колкото е възможно.Според мен грифа трябва да е прав,да няма бъз,състейна да е равен от ляво и дясно на 12 праг,интонацията да е точна и други дреболии,като ключове,височина на адаптери,вид дърво,финиш да са на приемливо ниво.Занимавате се с глупости ми се струва.Всеки инструмент и музикант имат таван на възможностите.Не мисля,че е моя мисъл.
 5. Със столчето няма да имаш драми регулира се във височина.Потърси нормално помещение срещу някакъв наем и сигурно ще излезе даже по евтино.Отделно помещението може да се превърне в репетиционна и т.н.В Апартамент е все едно да ползваш лампова стотарка,която не може да се намали и да се опитваш да я заглушаваш с изолации.Не съм сигурен кое е по шумно сет акустични барабани или набримчен на седем осем сто ватов амп.Просто ама го усилваш колкото е необходимо при барабаните е различно.
 6. Ще го кажа така:Алекси Лайхо е поканен да подгрява Слейър и на разпивка преди шоуто подрънква разни невъзможни за Кери Кинг неща и излиза на сцената.Кери Кинг казва на останалите на масата:Ще ми е много трудно да свиря след този младеж.Нямам идея защо го е казал?
 7. Сет барабани със съседи отдолу няма да стане ако ще и изолацията да е от НАСА.Пробвано.Звука се разпространява напред и надолу.В апартамент барабаните трябва да са електронни и няма ядове.Странно но на горните етажи нямаше драми с барабаните.
 8. С риск да вляза в безсмислени спорове музиката през 69 е била няколко акорда без сола и висш пилотаж по грифа.Силно се съмнявам,че на такава цепеница може да се изсвирят сезоните на Вивалди или Лунната соната на Бетовен примерно.Доста Вода е изтекла оттогава.
 9. Хората,които се броят за музиканти и през соца не свиреха с такива китари.Продаваха се в магазина за безумни пари и хората ги купуваха някакси и се отказваха от свиренето въобще.Аз поне нямам спомен да съм гледал на живо някой да свири на такава лопата.
 10. Аз от доста време обикалям битаците с цел да ми застане някое такова дръвце с приличен хардуер ама не ми се получава.
 11. Нужни са ти шест в редица за нормална китара.Ако съм на твое място бих сложил заключващи Gotoh Magnum черни ще се открояват на дървото нищо,че дупките за винтовете няма да паснат.също един нът от месинг или кост би изглеждал неестествено.
 12. Чисто хипотетично как се регулира тоя бридж във височина?Най вероятно може да се подлагат стотинки под него.Работата с интонацията е куцала понеже има два комплекта дупки от видии.Работата с праговете също ще е трагична.Все пак такива китари едва ли има останали цели.Някой музей след още 50г.може да иска да я купи.
 13. Хвърляй смело в кофата от това няма да стане адаптер.Всеки китаец ще звучи по добре и ще шуми по малко.Ако измериш дървената част с прецизни инструменти също ще си неприятно изненадан.Направо се чудя как са ги плащали хората тия боклуци.
 14. Така или иначе лампите са консуматив.Разумно е да си купиш един чифт и да ги пробваш.Ако отидеш на "Майстор"освен лампите ще платиш и други работи.
 15. Първо правило нещо,което си работи не се пипа.Второ има различни ампове някои сами си биасват лампите други не.За втория тип ти трябват чифт или четворка биаснати лампи.От музикална гледна точка би трябвало какво,къде свети и грее да ти е последния дерт.Ламповата техника е достатъчно капризна и не търпи некомпетентни намеси,сътресения,грешни импеданси.Инак смяната на лампи си е рутинна процедура и ако лампата не се е запоила в цокъла е елементарно.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.