MDFk Отговорено Март 8, 2012 Отговорено Март 8, 2012 Айде, да се похваля пак, че скоро май няма да имам тази възможност ... С помощтна на Стъмпи индъстриз, известни още като Телесаунд.бг се сдобих със следния звЕр: Schecter Omen-8 Walnut Приятно сглобен, непрефърцунен откъм джиджафки инструмент, на който се свири така както изглежда - доста добре! Впечатления: - добър баланс тяло/гриф; - доста добър състейн; - отличен фабричен сетъп. Също така, fret buzz няма дори при свалени 7-ма в Ла и 8ма в Ми (което беше изненада, а е още с фабричните 0.10-0.74-ки); - 26,5 инча мензура - прехода от 25,5 беше почти неосезаем; - недебел гриф, спрямо Шекита 6таци и 7маци - аз поне свикнах безпроблемно; - достатъчно, но не свръх "напържени" пасивни адаптери - прилично добре звучащи за ритъм, но изтъняват леко при високите струни, саунда някак "омеква" - не ми пречи никак, не съм шредър, а и лека компресийка оправя това от раз. Между другото вадят и много приятен чист звук. При равни други условия, в микс със 7-мака (в който има DiMarzio Blaze-ове) се допълват доста добре. - по-тежичка спрямо другите ми китари, даже спрямо баса, впрочем... - големичка снадка при тялото и грифа, но само достъпа до последните 2 позиции страда от това; Накратко, повече от entry-level 8-струнен инструмент. Занапред, като получи един сет сериозни адаптери, и може би и един push/pull, просто няма да има какво повече да искам. 9 Цитирай
Arcturus666 Отговорено Март 8, 2012 Отговорено Март 8, 2012 Супер е....Интересува ме ключовете дали са тип Schecter Locking. Поне на моя хелрайзър са такива и съм много доволен от тях Цитирай
a_panov Отговорено Март 8, 2012 Отговорено Март 8, 2012 Айде, да се похваля... Schecter Omen-8 Walnut ...просто няма да има какво повече да искам. Хайде не се заричай! Нова жена и нова китара докато им се нарадваш и се оглеждаш за следващата...Честито! И да я опъваш редовно... 3 Цитирай
MDFk Отговорено Март 8, 2012 Отговорено Март 8, 2012 Благодаря ви, хора! @Arcturus666 - не, ключовете са обикновени маслени Шектърски. Никак не-лоши и те. Достатъчно стегнати и прецизни...Аз пренастройвам често, обикновено от стандартен към дроп Ла например, тази убавица даже си я оставих в гореспоменатия "дабъл дроп" на Ла и Ми, не изпускат. @a_panov - мисля, че 2-та споменати "тунинга" ще са й предостатъчни. А за оглеждане....до голяма степен - факт. Само още един тунинг на баса, едни благи пасивни адаптерченца...Имаше и един активен Ибанез 5-так тамън по моя вкус - хем за жица, хем за слап...а и 7-мицата иска малко визуални доработки, и нови позиции, а дали и да не запълня дупката за флойд с нещо Kahler-ско...ае ония джанти 22ки със спинъри дали ще се съберат в арките за гуми на колата ....мммммда. "Поспри сърце! Ти си само карантия!" Цитирай
anomandrus Отговорено Март 8, 2012 Отговорено Март 8, 2012 Честито! Китарката звучи и изглежда убийствено! Бях в магазина в момента на покупката и успях да и се порадвам. Наистина съотношението цена-качество при Шектерите е на ниво! 2 Цитирай
DeathZone Отговорено Март 16, 2012 Отговорено Март 16, 2012 Една мечта, която вече е реалност ... Никога ... ама никога не съм си представял че една китара може да бъде така направена, че да не искаш да я оставяш ... да мислисш постоянно за това, как пак ще е в ръцете ти , колко добре стои в микса с група, колко е комфортно и лесно да се изразяваш с един музикален инструмент ........ не съм се и подозирал че е възможно да усетя толкова голяма разлика от всички останали китари , които съм имал или пипал преди това .....че съществува такова нещо ....... от душата и сърцето през ръцете та директно към усилвателя ..... а от там натам е ясно обратно в ушите и пак .... и пак ....... нещо като авто генератор. Еми това естествено може да е само една марка китара GIBSON LES PAUL ......................... Проблема е там че става част от мен самия ... ..... Няколко снимки --> http://mehanov.snimk...662224.26636415 модела е les paul traditional ........ Не мога без този звук, без тази енергия ...... имам чувството че цял живот съм търсил точно този инструмент ..... заслужава си всяка една стотинка и лев умножени по две ..... най - малко Огромна благодарност , към VisiArts и господин Савчев ....... страхотни професионалисти ....... 7 дни пишеше в сайта и точно 7 дни след покупката китарата пристигна в къщи. През цялото време следях пратката онлайн. И още нещо ... държа да отбележа че китарата е поръчана онлайн и не съм я виждал .... доверих се на VisiArts и на немския доставчик , с който работят. Страхотно си свършиха работата, пък и качеството на тези китари е безкомпромисно, като изключим нуждата от сетъп на интонация и action. Аз съм клиент на почти всички големи магазини в София и искам да ви призная че отношението във всички е на много високо ниво навсякъде ...... няма лоши магазини .... 11 Цитирай
разбойник Отговорено Март 16, 2012 Отговорено Март 16, 2012 (Редактирано) Това е сериозен инструмент и е чудесно, че ти е паснал толкова добре. Дано скоро му чуем гласа в нещо авторско, м? Редактирано Март 16, 2012 от разбойник 1 Цитирай
DeathZone Отговорено Март 16, 2012 Отговорено Март 16, 2012 (Редактирано) Блгодаря ти Ами скоро .... в събота във Фенса, в неделя в Rock It ... пък и се надявам и ние като вас, визирам страхотната банда , с която свириш да позапишем това онова Поздрави! Росен Редактирано Март 16, 2012 от DeathZone Цитирай
tanoman Отговорено Март 16, 2012 Отговорено Март 16, 2012 Моят избор на начинаещ . С благодарности към продавача Ванката/iwansky и моя ментор-консултант и колега TONY. ...а забравих да си поискам от Ванката покана за премиерата на предстоящия албум. Моля имай ме предвид. Цитирай
Nikifena Отговорено Март 17, 2012 Отговорено Март 17, 2012 ^^ Роска, честита нова китара Радвам се, че си открил това което търсиш! Между другото, пробва ли да изсвириш с нея някоя тресня ала сепултура или дет Като доброто старо време в радиото хехе. ...ейййй, кво яко си ни беше там на нас двамата... Къв айляк му удряхме само... Цитирай
TONY Отговорено Март 18, 2012 Отговорено Март 18, 2012 Роска, честито! Този голдтоп и аз го харесвам( и бих си пожелал), поне засега Ibanez & RBM остава моят избор. Ванката ще даде покани - обещал е, пък и ще чакаме да се похвали, за нещо много хубаво. Джаксъна е готин. Това ще да е доброто ми дело за отминаващата седмица. нещо, което ме рада поне толкова, колкото Роската се радва на голдтоп-а. UP THE IRONS AND MAY THE FORCE BE WITH ME Пък как ми тича на Айбаниз Реб Бич-а... Цитирай
Svanio Отговорено Март 18, 2012 Отговорено Март 18, 2012 TONY - с други превъплащения на Eddie има ли? Цитирай
lyu_records Отговорено Март 18, 2012 Отговорено Март 18, 2012 ^ Ехе много як колан, поздравления за което!!! Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 18, 2012 Отговорено Март 18, 2012 Една мечта, която вече е реалност ... Никога ... ама никога не съм си представял че една китара може да бъде така направена, че да не искаш да я оставяш ... да мислисш постоянно за това, как пак ще е в ръцете ти , колко добре стои в микса с група, колко е комфортно и лесно да се изразяваш с един музикален инструмент ........ не съм се и подозирал че е възможно да усетя толкова голяма разлика от всички останали китари , които съм имал или пипал преди това .....че съществува такова нещо ....... от душата и сърцето през ръцете та директно към усилвателя ..... а от там натам е ясно обратно в ушите и пак .... и пак ....... нещо като авто генератор. Еми това естествено може да е само една марка китара GIBSON LES PAUL ......................... Проблема е там че става част от мен самия ... ..... Няколко снимки --> http://mehanov.snimk...662224.26636415 модела е les paul traditional ........ Не мога без този звук, без тази енергия ...... имам чувството че цял живот съм търсил точно този инструмент ..... заслужава си всяка една стотинка и лев умножени по две ..... най - малко Огромна благодарност , към VisiArts и господин Савчев ....... страхотни професионалисти ....... 7 дни пишеше в сайта и точно 7 дни след покупката китарата пристигна в къщи. През цялото време следях пратката онлайн. И още нещо ... държа да отбележа че китарата е поръчана онлайн и не съм я виждал .... доверих се на VisiArts и на немския доставчик , с който работят. Страхотно си свършиха работата, пък и качеството на тези китари е безкомпромисно, като изключим нуждата от сетъп на интонация и action. Аз съм клиент на почти всички големи магазини в София и искам да ви призная че отношението във всички е на много високо ниво навсякъде ...... няма лоши магазини .... А добре дошъл в клуба,точно тоя модел е от полу-плътните,тоест като мойта шпакла от 90-те,абе звучи,излишно е да се казва ,че можеш по цяла нощ да свириш без да ти писне и после пак..,довежда до скандали с жената Цитирай
Recommended Posts