Jump to content
Българският форум за музиканти

anomandrus

Members
 • Posts

  379
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

anomandrus last won the day on December 19 2016

anomandrus had the most liked content!

About anomandrus

 • Birthday 04/29/1980

Previous Fields

 • Инструмент
  Vocal, Guitar, PC

Contact Methods

 • Website URL
  http://soundcloud.com/anomandrus

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Land of Dreams

Recent Profile Visitors

2147 profile views

anomandrus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

457

Reputation

 1. Педалчето е екстра. Става и за лайв и за запис.
 2. Ех, май ще си го четем само двамата :D Носталгия ни блъска нещо :(
 3. Когато искам да слушам музика не ползвам слушалки. Когато наистина ми се налага, защото обстоятелства като пътуване и т.н. го налагат ползвам Ultrasone PRO750 - харесва ми как звучат нещата на тях, но са далеч от линейни .Така и не успях да свикна със слушалките- обичам си HiFi колоните и това е. Не казвам, че има нещо лошо в обратното. Иначе когато съм навън и ми трябват дискретни тапи ползвам едни на UE, които хич не са зле, но забравих модела. За лайв иниърите ми са Shure...и пак забравих модела. Прозрачен твърд кабел минаващ зад ухото. Нищо твърде скъпо, но вършат добра работа. Не мога да миксирам на слушалки- тествал съм и съм сменил десетки, но просто не ми се отдава. За сметка на това имам комплекти евтини слушалки- апълски и всякакви други, на които си проверявам миксовете, защото хората такива ползват.
 4. Да, стана наистина страхотно! Истината е, че в момента и като тон и като динамика далеч надхвърля други усилватели, които се намират в арсенала ми. Изключително доволен съм от резултата и смятам, че упражнението си заслужаваше! А за synchu само много любов и италианска кухня, на която ще бъде поканен само да звърша ремонта.
 5. Проблемът ти е в помещението. Ниските не са достатъчно. За басът имах предвид не само честотите, но като цяло добре дефиниран инструмент. +нещата, които каза Ицо
 6. Да разменим едно гости и ще ги нагласим нещата да са добре ! И без това ти забравих физиономията!
 7. Добре се е получило. Хубаво пеене! Гласът носи на още малко компресия и леко eq в ниските среди. Ударните не ми допадат и ми липсва бас. Като цяло има нужда от повече пулсиране и живот в барабаните. Басът казах ли, че липсва? Има нужда от мастеринг и най вече от компресия, която да даде малко повече пънч. Женския вокал ми стои леко извън микса. Всичко това е по мое мнение и е с цел да върна конструктивен фийдбек.
 8. Quick note: FireWire (400 и 800) е вече архаична технология, от която се опитват да избягат всички производители. Сега на мода е по-младото му братче Thunderbolt. Модерните USB протоколи са достатъчно стабилни и гъвкави, особено за малки интерфейси. Да не говорим, че масово се просвеждат и 32 канални USB интерфейси и конвертори (Orion 32, Midas и т.н.)
 9. Добро утро! През следващите няколко месеца ще споделям музика, която съм правил вкъщи и отразява любовта ми към различни музикални стилове. Някои от тях не са метъл, защото никога не съм се ограничавал само с един музикален стил. Песните са без претенции за оригиналност- просто отразяват моментното ми настроение, когато съм ги писал. Първата песен от въпросната колекция се нарича Light the match и лириките са свързани с негодуванието ми срещу някои обществени механизми. По този повод избрах, по мое мнение, един от най-бунтарските стилове в рок музиката а именно пънка. Enjoy! Lyrics: Light the match watch it burn This is how the world now turns In this nightmare pain is for free The joke is on the society Don't run away run away There is no better day Hold your ground and stay Make the motherfuckers pay This joke is on me This joke is for free On the society Can you do it Can you do it right In my car tonight In the car tonight They all want brand new cars They all want to smoke cigars Drink the scotch brand new watch Slaves for free the whole society Don't run away run away There is no better day Hold your ground and stay Make the motherfuckers pay Shoot'em up bring'em down To the bloody, bloody ground Hit'em low hit'em high Make the motherfuckers cry
 10. Студиото не е лоша опция, но по мое мнение MIJ Burny, Greco и Orville са най-добрите гибсънски копия и някои от тях са на ниво над съвременните Studio, Traditional и Standard. Страхотни инструменти, но трябва малко пручване за завода и годината преди да се закупят.
 11. Вариант 1: Сплитер Вариант 2: Цифров пулт втора ръка с готови сцени за вас и възможност за писане на мултитрак през usb/adat/flash drive в зависимост от пулта. Бюджет- до 1000 лв могат да се намерят такива конзоли (страи Ямахи или Тасками). До 2500 лв - нов Берингер (страхотни са и с повече мисъл могат да се използват за мониторинг конзоли на големи участия). Инсъртите най-често са с небалансиран сигнал и може да имаш проблеми с шум и качеството като цяло.
 12. Кремираните зайци преди или след тавичката?
 13. Аз пък не съм чувал за интерфейс, от който с едно копче управляваш всички лайн аутове. Ако смяташ, че е защото е евтин боклук можеш да видиш Аполото ми- там също е така. Имай предвид, че тези линейни аутове не са само за монитори. Регулирай си ги през конзолата на картата или през DAW, която ползваш. Аз лично имам една малка карта на стайнберг, с която ходя на море- най-малката от серията. Нямам никакви проблеми с usb3, но не мога да твърдя, че е така и за твоята. Като цяло не смятам, че си направил грешка с покупката- трябва да видиш дали са ти реалистични очакванията. Със здраве!
 14. Привет, Higher Bodies е новият (и първи) албум на проекта PHYX. Проектът е творение на г-н Константин Генчев (Ophan) и албумът Higher Bodies е саундтрак към разказите "The Story of How I Stubbornly Refused to be Subtle" и "The Story of How I Should Have Stopped Smoking 10 Years Ago",и е препоръчано музикално оформление, докато се четат. Цялата музика и продикцията с изключение на някои от вокалните линии са дело на гореспоменатия творец. Стилово албумът е мрачен фюжън от модерни рифове с 8 струнни инструменти съчетани с доста Pink Floyd-ски моменти. Вокалните изпълнения също варират и могат да се чуят както леки, така и тежки линии. Заложено е на мелодичното и атмосферично звучене. Аз изпълнявам вокали в няколко песни. Освен мен (Иван Иванов от Velian) като гост-вокалисти присъстват и познати лица от нашата сцена- Жо Василев (Dash The Effort, Khan), Тихомир Русанов (Ophan), Жоро Фотев(O.H.), Митко Василев (Impenitence, ITSI) и Милко Дюлгеров (Never Prey, ITSI). Цялата продукция с гордост е Made in BG. Приятно слушане!
 15. Ами под монитора точно има един осемдесетарки Joemeek, двуканален бус компресор RNC, едноканален Summit Audio LA2A clone, 8 канала Klark Teknik компресия от истинските (осемдесетарски и те) и една аудио карта на Steinberg, която ползвам за конвертор. Но това не е интересният рак. Торпедото го ползвам за реампинг бокс основно (има левъл мачинг, което е супер). Рядко му ползвам симулациите и според мен не са върха. Като DI не го ползвам никога. Ползвам го обаче като дъми лоуд, и сигнала от преампа прекарвам през рекабинет или някоя друга кабинетна симулация.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.