Jump to content
Българският форум за музиканти

Svanio

Members
  • Мнения

    812
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    10

Svanio last won the day on Януари 29 2020

Svanio had the most liked content!

Относно Svanio

  • Рожден ден 04/21/1988

Previous Fields

  • Инструмент
    Леща на третото око

Contact Methods

  • AIM
    немам
  • MSN
    не искам
  • Website URL
    https://twitter.com/Svanio_
  • ICQ
    също немам
  • Yahoo
    тия са смешници
  • Jabber
    това не знам какво значи
  • Skype
    ehaa_94

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София-с Я
  • Interests
    Чи(е)сто сексуални

Последни посетители

3020 профилни разглеждания

Svanio's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

415

Обществена Репутация

  1. Провери си размера и виж в Динакорд: https://www.musicworld.bg/bg/m_3520000/i_56082/Schaller_Pivot_stud_with_insert_BC.html Успех
  2. ^ Уамито Не харчи 1300mA... ~265mA Ако харчеше толкова наистина, щеше да трябва да се ползва с неговото захранване ;] Source: http://stinkfoot.se/archives/863 +потвърдено с лицето за Cioks Power Supplies ;]
  3. Не знам дали следите/видяхте новите "серии" на Филип Макнайт, но на мен са ми интересни и полезни. Ето ви една за Фендърчета =]
  4. Здравейте, Имам проблем с footswitch-a на TC Electronic Spark Mini. Явно вече не прави добър контакт - понякога трябва да го настъпя 10тина пъти да се включи; после още толкова да се изключи. Switch-ът има функция за задържане, която не ползвам. Затова се чудя мога ли да го сменя със стандартен true bypass switch. Ако има някакво значение, от старата серия е. Този в картонената кутия. Благодаря предварително.
  5. Svanio

    Фен-клуб Marshall

    Да се включа и аз с Marshall Master Lead 5010
  6. За т@шак, че има още липси и пренареждания =]
  7. ^ Проблем имаш и в качеството на ефектите. На твое място - ако съм доволен от вграденото whammy в процесора, ще си купя уа педал отделно. Един педал в процесор, който може да се преминава от wah в whammy/volume, не е решение. Особено щом визираш Buckethead. Липсата на възможност да използваш двата ефекта заедно ще ти е проблем (за постигане на определени резултати). Само скъп процесор с вграден педал или опция за epxression педалИ ще ти свърши работа: Ти си знаеш, но ще е ти е по-разумно да вземеш външно wah-wah, аз поне така бих направил. Успех.
  8. Това =] До няколко месеца ще се добавят още няколко ефекта и голям борд q=]
  9. И аз отдавна не съм се разписвал тука – малко полезни дреболийки =]
  10. Понеже темата вълнува, да споделя моите наблюдения: Захранването на Whammy V (1300 mA) с дейзи чейн ми захранва без грам проблем 4 педала на BOSS (вкл. диг. дилеи 2броя), MXR и няколко други. Няма шум, промяна в звука. Whammy_то е най-жадният ефект във веригата, а е "само - Power Consumption: 2.4 Watts (< 265 mA @ 9 VDC)" Мога да захраня още толкова ефекти, няма да има проблем. НО, като цяло - дейзита, евтини блокове, да не са "isolated" итн, според мен е несериозно. Скъпи били хубавите, ми скъпи са, ама има и разлика; И не разбирам каква е драмата човек да ивенстира сумата за един ефект в качествено захранване (освен, че да си спести от всичко, както с всичко друго останало в тоя клет живот)!? Както казах, понеже темата ме вълнува, наскоро помолих Ники Фена да "изрови" един сайт, който беше публикувал тук във форума. Ето го, има бая модели описани ( не е напълно актуален, липсват нови модели итн), доста полезен при избор: http://stinkfoot.se/power-supplies Моите 5ст.
  11. Нещо "старо" по въпроса: За мен има само един "разумен" отговор - включваш и пробваш, ако чуваш разлика, преценяваш - искаш ли тру байпас, не искаш ли. Както с повечето неща, и тук става въпрос за лично предпочитание. Има си и "заобиколки": Не ми е ясна целта на темата (освен чесане на езици), нищо лично; Просто, ако въпросът е от любопитство, в нета има тонове информация. Ако ще е за бъдещ избор на апаратура (ефект/амп итн), най-добре да си пробваш сам и да не слушаш "разбирачи".
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.